Aquilius Cratus Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 I dalje samo tvrdis ne objasnjavas nista. Evo ja kazem da nisam i sta cemo sada?? Svi koji imaju zdrave organe vida i funkcionalni neokortekst ce zakljuciti da govoris neistine, da se drzim eufemizma da me ne bi optizio optuzio za ad homine. A neki od nas ce i spekulisati da li te je porastao nos kao Pionokiu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Svi koji imaju zdrave organe vida i funkcionalni neokortekst ce zakljuciti da govoris neistine, da se drzim eufemizma da me ne bi optizio optuzio za ad homine. A neki od nas ce i spekulisati da li te je porastao nos kao Pionokiu. Da li ovo znaci da smo zavrsili sa razgovorom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Ad hominem, ili ti poslednji trzaj. Ni slucajno. Jasno sam ti naveo da si napravio non sequitur i kako a nakon toga si me ti pitao da obrazlozim koji argument nije dobar. Te stoga ja imam legitimno pravo da zakljucim da ne znas sta je non sequitur. Jasno kao dan. Da? Koje to svjesno bice moze da "vidi" juce danas sutra u istom trenutku? Celo vreme kao jednu stalnu sadasnjost vidi hriscanski Svetotrojicni Bog. Tako kaze pravoslavna teologija. Pazi, znas i sam da nisi prvi koji je smislio ovu pricu. Ne odgovaras, nego se dalje zapetljavas, no bice zanimljivo da nastavis ovaj koncept. Ajde da ne prejudiciramo. Vreme ce pokazti ko se upetljao. A sa obzirom koliko vrdas ocito da upetljani nisam ja. Da,ne mislim da sam nevjest i nadam se da vidis da sam upoznat sa velikom vecinom stvari koje pominjes, no po principu dajem svakome sansu da objasni svoj stav jer je uvijek lijepo nesto novo saznati. Da samo ja ovde nisam iznosio moj stav, nego kritikovao tvoj. A ti iz recenice u recenicu tvrdis da nisi rekao nesto sto si ocito rekao. "Znaci lupio si kao sa kruske kad si rekao da osim rimokatolickih mislilaca drgih nije bilo? Ok, cisto da znamo. " - hoces naci molim te gdje sam to rekao? Simptomaticno je ovo nasladjivanje, nema sta Ajde da vidimo. Moj post To su ti osnove epistemologije. Nadam se da znas da je Vilijem Okamski bio rimokatolicki monah koji je zajedno sa Rodzerom Bekonom udario temelje prirodnim naukama i da su bas tamo razluceni metafizki naturalizam (sta sve postoji) i metodoloski naturalizam (kako ce neki fenomen da se ponasa). https://www.pouke.org/forum/topic/20313-%D0%BC%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC/page__st__192#entry693632 Tvoj komentar na moj post Naravno. Takodje treba dodati da u to doba drugih mislilaca nije ni bilo. https://www.pouke.org/forum/topic/20313-%D0%BC%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC/page__st__192#entry693659 Moja replika na tvoj komentar Znaci arapski mislioci macku o rep? https://www.pouke.org/forum/topic/20313-%D0%BC%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC/page__st__204#entry693695 Ovde menjas pricu na opstu religioznot. Da, oni su inace bas bili odvojeni od islama https://www.pouke.org/forum/topic/20313-%D0%BC%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC/page__st__204#entry693733 Dakle kad ja kazem Okamski i Bejkon su bili mislioci i rimokatolicki monasi pa ti odgovaras i kazes "Takodje treba dodati da u to doba drugih mislilaca nije ni bilo. "? Kojih drugih nije bilo? Osim dvojice, Bejkona i Okamskog? Zaista se nadam da to ne mislis. Ili osim rimokatolickih? Pises potpuno nejasne polusmislene recenice i onda covek mora kljetima iz tebe da vadi pun odgovor. Ja bih ipak rekao da ti to namerno radis?! A ovo za nasladjivanje me cisto zanima kojom racionaolnom i naucnom metodom si ustanovio da je to tako? Jel naucni metod u pitanju cim je simptomaticno ili je neka aleternativa u pitanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Mladjo, a da li je psihickom modelu Isusa da li je dostizan? Не видим зашто не би био? Т.ј не разумем питање? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Da li ovo znaci da smo zavrsili sa razgovorom? Samo od tebe zavisi? Ja sam rasplozen dokle god ti hoces. Samo bi bilo lepo da ako nastavimo raspravu da ne radis vise ovo da malo pa melo pitas "gde sam to rekao, gde sam to rekao". Blokiras konstrukitavn dijalog. Teras sagovronika da trosi vreme na tehnikalije, iskopavanje toga sta je ko gde rekao. Evo ja predlazem da ja ti krenemo sa novom temom a ostali o cemu god pricali. Zasto ti smatras da je lose ili losije, nesto sto treba ibegavati, da neko prihvati hriscanstvo kao svetonazor i da zivi Crkvenim zivotom? Ako se slazes da nam to bude nova tema. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Aquilius Cratus добро бре буди мало блажи према човеку не зна свако филозофију и логику ко у прсту. Не мораш да му бацас неке форице које си бацао. :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Mladene, u pravilniku a ni u etickom sistemu moderacije ne postoji nikakva sankcija protiv suptilnih trolova a ni protiv nesuptilnih sto je jos strasnije. Ali isto tako nema nista ni protiv primene sarkazma kojima se ja sluzim u postovima. Da mi nije njih isrkeno ne znam kako bi mi bilo u ovim dijalozima.. Pa evolucija daje svakom drugOjacije oruzje/orudje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Mladene, u pravilniku a ni u etickom sistemu moderacije ne postoji nikakva sankcija protiv suptilnih trolova a ni protiv nesuptilnih sto je jos strasnije. Ali isto tako nema nista ni protiv primene sarkazma kojima se ja sluzim u postovima. Da mi nije njih isrkeno ne znam kako bi mi bilo u ovim dijalozima.. Pa evolucija daje svakom drugOjacije oruzje/orudje. Није он трол са намером, ниси морао да га ошинеш сарказмом јербо... није злонамеран већ није упознат са филозофским приступом. Дај му мало шансе није заслужио сарказам. Ја те лично молим. Тако да би било екстра кад би био мало блажи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 " " Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Mozda je tebi jasno, no eto ja sam priglup pa moras kada nesto ustvrdis da mi objasnis zasto to tvrdis. Eto sta ces tak'i sam, veoma cudan... ne uzimam na vjeru sto mi se kaze. "Celo vreme kao jednu stalnu sadasnjost vidi hriscanski Svetotrojicni Bog. Tako kaze pravoslavna teologija." - Dobro i na plotu je svasta pisalo pa se niko nije zaletio. Pitao sam te osim imaginarnog koncepta koji predlazes da li je iko ikada, eto ne moras biti ti, na bilo koji nacin percipirao i jedno jedino bice sa karakteristikama koje pominjes. Vrdam? Kako? Pa covjece dragi, ja svaki komentar deset puta ponavljam objasni, reci zasto , kako... i nikako da dobijem odgovor i sad ja vrdam.. ooo... Mhmm.. "osim rimokatolickih mislilaca drgih nije bilo? Ok, cisto da znamo. " je potpuno isto kao "treba dodati da u to doba drugih mislilaca nije ni bilo. " A i inace zivim okruzen rimokatolickom crkvom, ne znam da druga postoji. Prijatelju ako ti nije jasno pitaj. Volis da tumacis kako ti se svidi i onda se pocnes svadjati sam sa svojim pretpostavkama. Odvlacis pricu u tancine koje vise nemaju veze sa onim o cemu sam pricao. Ne dajes niti jedan konkretan odgovor, samo prozivas. Rapidno gubim interesovanje, ako hoces da razgovaras ovo moras promjeniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Није он трол са намером, ниси морао да га ошинеш сарказмом јербо... није злонамеран већ није упознат са филозофским приступом. Дај му мало шансе није заслужио сарказам. Ја те лично молим. Тако да би било екстра кад би био мало блажи. Vas dvoje se znate privatno? Mislim, kako znas da nije trol? Ako nije ja se zaista izvinjavam. A kako neko ko tvrdi da zna da neki filozofski sitem nije dobar moze to da tvrdi na ozbiljnim osnovama ako nije upoznat sa filozofskim pristupom generalno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Не видим зашто не би био? Т.ј не разумем питање? Cisto me interesuje tvoj stav. Kako ti rekoh, za mene to ima drugacije znacenje, psiholosko. Cesto se cuje ono ne moze se dostici ideal, ne mozes biti kao Isus i ta prica, no to je valjda protestantski, takodje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Занимљиво, једва чекам следећу епизоду. Мада понекад имам утисак да Саво само зна шта неће, ал` не зна шта `оће, па би радо сазнао шта `оће ал` уз ограничење да неће оно што неће, него да му неко појасни где је оно што он хоће из онога што не зна а не спада у оно што неће. Мислим да сам био јасан. Због следеће епизоде. zuti car је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Vas dvoje se znate privatno? Mislim, kako znas da nije trol? Ako nije ja se zaista izvinjavam. не, знам га са групе на нету, али рецимо да могу да јемчим да момак није трол. Јербо ја сам га позвао.... A kako neko ko tvrdi da zna da neki filozofski sitem nije dobar moze to da tvrdi na ozbiljnim osnovama ako nije upoznat sa filozofskim pristupom generalno? Тако што га убеде разноразне пеђе, давкинси, хавкизи и остали школовани филозофи. А он их цени интелектуално (што је природно) + они су искусни са речима па лако прихватиш оно што кажу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Cisto me interesuje tvoj stav. Kako ti rekoh, za mene to ima drugacije znacenje, psiholosko. Cesto se cuje ono ne moze se dostici ideal, ne mozes biti kao Isus i ta prica, no to je valjda protestantski, takodje Па не мораш да будеш битно је да тежиш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука