bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Odavno me nije niko fascinirao svojim stavovima neko kao što je to učinio brat Justinijan. Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Брате, немој тако. На такав начин, ми који не разумемо баш шта се доле дешава, нећемо још горе схватити. Зашто би неко морао да поседује мржњу? Зар је за тебе свако шкакљиво питање мржња према исламу? Мора постојати различитих мишљења. Да није тога, сукоба не би било. То твоје етикетирање ми је сметало и раније. Мислио сам да си променио мало стратегију али сам се, можда, преварио. Расправа вас двоје, мени, са стране изгледа као да сте доле, она за Асада, ти за побуњенике и удри. U pravu si.Malo sam pretjerao.Iznerviran malo razmišljanjem.Da različitost u razmišljanju nemora značiti postojanje mržnje.To stoji. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 To je samo jedna od posledica njihovog delovanja na narode koje "oslobode" diktature i uvedu im demokratiju. Ne ukidaju oni domacu kulturu i moral na silu ( barem ne u pocetku ), nego je postepeno zamenjuju svojom putem agresivne propagande i reklamiranja kao nesto sto je moderno i cool, a tradicionalne vrednosti se ismejavaju. To se radi postepeno kroz filmove, muziku.... Pa kako su se ponasali nasi dedovi, kako nasi roditelji, a kako danasnja omladina ? Ko je uticao na toliki pad morala i porast nasilja i delikvencije; seksualnu revoluciju i ostalo ? Nije nam to valjda sa Istoka doslo. Naravno da nam nisu oni krivi zbog toga sto smo zapostavili svoje, ali su uticali na to indirektno. Dovoljno je da se odgledaju filmovi pod nazivom "Americka pita" i da se nasluti kako ce to delovati na tinejdzere. Za nas hriscane ta njihova moda ne predstavlja toliki problem koliko za muslimane. Ко каже да је морала било раније? Људи су и у оно вријеме били грозни и неморални, само није било медија да се о томе пише и чита. Какви све прича из породице слушам, и шта се све дешавало док није било ни телевзије ни америчког утицаја. То да су наши дедови били моралне громаде, а данас ништа не ваља, једноставно не пије воду. И у оно вријеме било је кварних људи, било је сексуалних манијака, било је силовања, било је алкохоличара, било је прељуба, било је крађе било је убистава....исто так било je и супротних свијетлих примјера. У оно вријеме било је нормално пребити жену на мртво име, данас није. У оно вријеме било је срамота ако се не удаш до неке 21, 22 и цијело село те жигоше као да си највећа губа и отац ти пријети да ће те се одрећи или убити ако нешто не предузмеш...данас тога нема. Неке ствари су се поправиле неке поквариле, само је обична илузија да су некад људи били моралнији него данас. И америка и амеирчка култура просто нема никакве везе са нечијом кризом идентитета. Кажем ти, прогледај мало индијску кинемтографију, музичку сцену, па уочи да успјешно гаје своју традиционалну културу којој су уадхнули нови савремени можемо рећи амерички утицај. Ништа се не разликује по питању религије, обичаја, и свега осталога, све је то тамо јако укорењено и широко се живи на тај начин уз наравно паралено увежену западњачку. bosanac је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 U pravu si.Malo sam pretjerao.Iznerviran malo razmišljanjem.Da različitost u razmišljanju nemora značiti postojanje mržnje.To stoji. Mirjam povlačim što sam napisao o mržnji.Izvini svaki dan gledam kako se ljudi tamo ubijaju.i nije mi svejedno.ko god da je ubijen to je nasilje Protiv nasilnika se treba boriti Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Odavno me nije niko fascinirao svojim stavovima neko kao što je to učinio brat Justinijan. Можда је човек достигао такву нирвану па је њему очито што многима није. Мораш да нам даш, нама необавештенима, времена да схватимо па ће, можда, и још неко да те фасцинира. bosanac је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Па и ми смо свргли нашег диктатора Слобеинија. Шта смо добили затим? Добили смо систем који омогућава да на исти начин, како си горе описао, опстаје демо(н)кратска олигархија која је, у суштини, го.но само лепше упаковано. По општинама и месним заједницама су убацили другове чланове који функционишу, како си описао, и то брате већ 12 година. Код нас демократија никад није заживјела. Она је само по називу била демократска, а суштински олигархијска у коме владају кланови мафијаша и тајкуна спрегнутих са политичарима. Међутим наш случај не значи да другдје гдје један диктатор падне неће бити боље и уређеније. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Код нас демократија никад није заживјела. Она је само по називу била демократска, а суштински олигархијска у коме владају кланови мафијаша и тајкуна спрегнутих са политичарима. Међутим наш случај не значи да другдје гдје један диктатор падне неће бити боље и уређеније. Мислиш kriminalac kriminalac kriminalac ? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Ко каже да је морала било раније? Људи су и у оно вријеме били грозни и неморални Nisam rekao da ga nije bilo pre uticaja americke "kulture". Svaki oblik nemorala je postojao oduvek samo ga je bilo u manjem obimu. Problem je sto se kroz americku kulturu nemoral podstice umesto da se osudjuje. Statistika to pokazuje i dokazuje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Код нас демократија никад није заживјела. Она је само по називу била демократска, а суштински олигархијска у коме владају кланови мафијаша и тајкуна спрегнутих са политичарима. A gde je zavladala u bivsim komunistickim zemljama ? PItanje je i gde uopste postoji na svetu, ali nije tema o tome. Међутим наш случај не значи да другдје гдје један диктатор падне неће бити боље и уређеније. Daj Boze. Neka im je Allah dz.sh. na pomoci. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 A gde je zavladala u bivsim komunistickim zemljama ? PItanje je i gde uopste postoji na svetu, ali nije tema o tome. Daj Boze. Neka im je Allah dz.sh. na pomoci. Постоји у колико хоћеш земаља: САД, В.Британија, Њемачка, Холандија, скандинавске, Канада, Аустралија, Чиле, Ј.Кореја, Малезија, Нови Зеланд, Хонг Конг, Боцвана итд... Знаш шта је демократија. Ево намјерно ћу навести некима мрски САД. Демократија је кад као министар финансија у САД изазовеш саобраћајну несрећу, при чему нико не погине, буде само озлијеђених, и потом даш оставку на функцију коју обављаш, а олигархија је када као министар изазовеш саобраћајну несрећу у коме неко буде убијен и ти наставиш да и даље обављаш своју функцију као да се ништа није догодило (Србија) или се још бориш да докажеш како си невин (Хрватска), и не може ти нико ништа јер те штити политички апарат. bosanac је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Ево намјерно ћу навести некима мрски САД Da, tamo je najveca demokratija.Kolevka demokratije. Kenedi jedan pa drugi...... Bush, Klinton, Bush junior, Pa opet Klintonovi...... ali svako ima pravo da bude izabran.To sto se samo smenjuju jedni isti, a neistomisljenici stradaju u atentatima je onako slucajno, ma bas demokratski obi-wan, nedeljko and Пајко је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Можда је човек достигао такву нирвану па је њему очито што многима није. Мораш да нам даш, нама необавештенима, времена да схватимо па ће, можда, и још неко да те фасцинира. Eto ti si mi fascinirao, svojom otovrenošću i jednostavnošću. Trinaesti učenik and Пајко је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Сваки диктатор, био он Хосни Мубарак, Муамер Гадафи, Башар Ал Асад или неки други диктатор заслужује да буде свргнут. Какво ће стање у земљи тад завладати, ствар је људи који тамо живе. Kakva besmislena recenica... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Не требају никад никакви аргументи да се збаци један диктаторски породични клан са чела државе. I jos jedna... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Ne poznaš me a usuđuješ se govoriti da nekoga mrzim. U životu nikada nisam nikoga mrzila niti ću, jer mi moja vjera tako nalaže, za razliku od tvoje. Ta tvoja podmetanja govore dovoljno , kao i tvoj potpis jer stavljaš sebe i svoju propagandu iznad svega. Moji prijatelji su muslimani a li su ljudi, za razliku od nekih, koji etikiraju osobe a da ih ni ne poznaju. No, opraštam ti, Isus je svima oprostio pa i onima koji su ga pljuvali i razapeli, za razliku od Vas koji se pozivate na Boga i knjigu svaki puta kada nas progonite i ubijate. Situaciju u Siriji poznam bolje od tebe, ali očito ti plasiraš ovdje što plasiraju i mediji, jer vam tako odgovara. Istina je fejs a to mogu vidjeti svi oni kojih to zanima, moj profil i kršćane i za što se bore. A to sigurno nije islamistička propaganda i jeftini trikovi pomoću kojih se zele domoći vlasti, iskorištavajući šačicu neivnih kršćana. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука