Н И Н Е Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 пре 6 минута, uomo del Ve.Te. рече Хвала за твоју/вашу поруку. Да ли има иједно још мејсто осим горепоменутих у НЗ а да су везана за тему? ааа???????????? Драго ми је што уважаваш моје аргументе. Има и ово место: "И опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим;" Затим: "Јер ако опростите људима сагрјешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. Ако ли не опростите људима сагрјешења њихова, ни Отац ваш неће опростити вама сагрјешења ваша." Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 пре 42 минута, Н И Н Е рече Драго ми је што уважаваш моје аргументе. Има и ово место: "И опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим;" Затим: "Јер ако опростите људима сагрјешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. Ако ли не опростите људима сагрјешења њихова, ни Отац ваш неће опростити вама сагрјешења ваша." Овај текст је карктеристичан, јер га веома веома често овлашћени дистрибутери читирију и врте у круг а без да су ишта друго прочитали из НЗавјета: они који никад нкоме ништа нису опростили, само коме нису могли да се освете нису се осветили, ови ти исти причају о праштању и цитирају овај текст као папагај, али ајд добро, отом потом. Него реци/те ви мени, ако Христос није опростио и окренуо дурги образ, зашто би ја опростио и окренуо други образ? аааа? "А Петар стајаше напољу код врата. Онда изиђе тај други ученик, који бјеше познат првосвештенику, и рече вратарки те уведе Петра.Тада слушкиња вратарка рече Петру: Да ниси и ти од ученика овога човјека? Он рече: Нисам. А слуге и момци бјеху наложили ватру и стајаху те се гријаху, јер бјеше хладно; а и Петар бјеше с њима, и стајаше и гријаше се.Првосвештеник пак упита Исуса за ученике његове и за науку његову. Исус му одговори: Ја говорих јавно свијету: ја свагда учих у синагоги и у храму. гдје се увијек скупљају Јудејци, и ништа у тајности не говорих.(то питаш мене? Питај оне који су слушали шта им говорих; ето, они знају шта ја говорих. А кад он ово рече, један од слугу који стајаху ондје удари Исусу шамар и рече: Зар тако одговараш првосвештенику? Исус му одговори: Ако зло рекох, докажи да је зло: ако ли добро, зашто ме бијеш?" (Jован 18, 16-23) Зашто Хрисос није окренуо други образ? аааа? ајде да чујемо? И ево још једедан текст да соменем: Зашто ови који се спомињу у тексту, зашто нису опростили већ траже правду? аааа? "И кад отвори пети печат, видјех под жртвеником душе закланих за ријеч Божију и за свједочанство Јагњетово које имаху. И повикаше гласом силним говорећи: Докле ћеш, Господару Свети и Истинити, одлагати да судиш и осветиш крв нашу на онима што живе на земљи? И свакоме од њих даде се хаљина бијела, и речено им би да почину још мало времена, докле се напуни и број сатрудника њихових и браће њихове, који има да буду побијени као и они." (Откровење 6, 10-11) Зашто ја немам право да тражим барем мало правде за моју крв, зар ја немам право да тражим да лиценцирани диструбутери одговарају да дају одговор на судилишту, за своја безакоња? ааа? P.S. Везано за нашу браћу по крви потурице муслимане. Не мрзим ја муслимане, то су наша браћа по крви, они су наша крв, како да их мрзим. Већина њих да не кажем сви, људи никад неби то били што јесу одрекли би се Ислама, само да прочитају, куран, тефсир и све хадисе. да то мало изуче. Ради се што су људи преварени, изманипулисани, преварени, неко ко прочита, као што рекох куран, тефсир и све хадисе, и ако је при имало здраво памети, кад прочита шта ту све пише одерће се тога што је био. Дакле ислам не лаже не манипулише не вара само оне који нису дио исламске заједнице, већ и они унутар исламске зајединце манипулишу са људима, има нађе се и по који оџа имам образован али они вјешто шуте не причају никад истину ко је био мухамед (убица, педофил, робовласник, силеџија хедониста итд. све нагоре) самопроглашени посланик, и то је то лаж, манипулациј, мухамед је навећа превара и историји рода људског - нема сумље у ово. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Август 23, 2024 Пријави Подели Написано Август 23, 2024 Дабогда му се затрло сшјеме погано... Неко ко треба, ко је дужан то да уради, неће да застити сиротињу народ обесправљени. Ево на пример по питању враћања имовине у Ребублици Српској и Федерацији не може се правити никакво поређење паралела. Колико је само станова по Сарајеву остало невраћено Србима све је одузето а она поган из лахкташа све вратила и још се хвали тиме, сав поврат станова ријешен у Бањалуци праме муслиманима. Зашто се није водило рачуна о интересима српског народа? ааа? око за око зуб за зуб? ааа? па да се види колико станова/имања је враћено или није враћено Србима у Сарајеву ( тузли, зеници итдддддддддддддддддд) па да се онда реципрочно томе враћа и муслимаинма? аааа? Ево примјера како муслимани у Сарајеву под изговором не допуштају људима да се врате на совја огњишта. А колико има примера. П. С. извињавам се свима који су емотивни и тренутно се налазе у опитно-благодатно екстатичко посно екстазним визијама у лахдовини, и онда ће да помислие и срцу своме ти најамници, а да ли ти занаш шта је Дух Свети реко у НЗ ту и ту, како можеш тако да пишеш/говориш, па ће онда још да кажу ти најамници : па што си запео за овоземљске ствари стан кућа имање, треба човјек као ми што то радимо да се сконцентрише орјенитише на небеса и небеске галексије, на екстатичке надгалатичке визије, а не да буде фокусиран везана за овоземаљске ствари, дворце замокове, удобности , власт новац итд. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 24, 2024 Пријави Подели Написано Август 24, 2024 Опусти се мало човече. Нећеш несмирен ући у Рај. Сети се шта је патријарх Павле рекао: "...нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога." Само опуштено, приоритет је Царство небеско. Љуби те брат. :* Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Новембар 9, 2024 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2024 О шејтанској лукавости/покварености/неискрености/ злонамјерности/лицемјерју мухамеданаца Ово писаније започећу ријечима Господа и Створитеља мога: “Ваш [њихов] је отац ђаво [шејтан]; и жеље оца својега хоће[те] да чин[ит]е: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажов и отац лажи.” (Јован 8. 44) Ово је 100% тачно у односу на ислам тј у односу на њиховог како они кажу светог самопроглашеног пророка мухамеда (антихриста), у односу на ислам, куран, хадисе а све ово је производ њиховог како они кажу светог пророка мухамеда - а који је сам антихрист следбеник и представник шејтана /ђавола/сотоне који је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажов и отац лажи ....већ сам писао о томе да не постоји ни једна заповијест из Старог Завјета (10 Божијих Заповијести) а исто тако и из Новог Завјета а које мухамед није прекршио погазио и све супротно од тога чинио и одобрио и научио своје следбенике да супротно чине од онога што пише у СЗ и НЗавјету, и то вам је то све је одма јасно о чему се ту ради.... 1.Лажи домаћих мухамеданаца су 100% -ни прозвод њиховог оца шејтана/сотоне коме они крволочно служе... 2. Лицемјерје домаћих исламсита је невјероватно/шокантно..... 3. Лукавост и препреденост, безочност бескрупулозност потурица је је равна шејтанској/сотонској....... 4. у свему томе има толико нечега шејтанског/сотонскога нечега што стоји у супротности према Хришћанству, укратко речено: све оно што Хришћанстов јесте то ислам није и што ислам јесте то Хришћанство није А за ово што горе написах (иако постоји милијарде доказа везано за ислам кроз историју) потврдићу са следећа три примера: Први примјер: Прије неколико дана тачније 8. новембра 2024 на веб страници исламске заједнице БоснеИХ окачен је текст нешег брате по крви потурице Господина Хусеина Кавазовића, чудо носи име Хусеин, има које су окупатори турци донијели са собом, није му пало да узме неко о старих боснаксих (српских) имена које су његови предци имали прије доласкак турака, већ је узео име окупатра, дакле Господин Кавазовић каже: https://islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/reisu-l-ulema/31947-reisul-ulema-pokolj-u-sahovicima-je-nesumnjivo-zlocin-s-elementima-genocida И шта ми је одма запало за око, неколико детаља: прво говори о стардању муслимана у Шеховићима 1924 али неће да каже нити да спомене шта је био повод тога, убили су прије тога познатог Србина и шта је било осим тога..... и онда зна се.... и то је то, чист рачун дуга љубав што би се рекло.......... .....да не спомињем праксу муслимана до данас дан ако се неко одрекне ислама овакве одма убијају на лицу мјеста, ми то нисмо радили према домаћим потурицама једино у случају освете (а што ја лично на одређени начин подржавам)..... и Шпанија је била вијековима под исламистима и имали су своје потурице али су зато Шпанци били паметни и данас нема потурица шпанаца у Шпанији, нису били наивни као ми овде на овим просторима али отом потом.... .....већ сам писао о томе како себе муслимани ако су у мањини предтављају себе као жртву и причају о демократији о правди али ако су већини онда уводе шеријат и нема причица више о демократији, правди итд... да се не понављам... Други иззетно битан детаљ је када се у тексту лукави, подмукли, потурица наш брат по крви Хусеин Кавазовић, цитира позива се на Суру 32 да би преставио муслимане као мирољубиве (нетерористе) и каже у ајету суре: “(32) u kojem se naglašava uzvišeno moralno načelo prema kojem je ubistvo jednog nevinog čovjeka ekvivalentno ubijanju cijelog čovječanstva, dok je spašavanje jednog života kao spašavanje svih ljudi.” Неко са стране ко прочита овај текст, неко ко не чита, неко ко никад није прочитао куран и хадисе, и ко нема нема навику да чита пажљиво (као на пример лиценцирани дистрибутери у СПЦ) и ко не користи мозак и очи, и ко се не бави науком, и ко је уз све то још емотиван, рекао би супер, ислам је мрољубива релика, религија мира, суживота, толераницје итд и неко би реко још одлично: то је то ајде да се волимо ми хришћани и муслимани..... Кроз историју у ширњу ислама: најача два оружја са којим се ислам служио у ширењу (та крволочна куга) јесте присила/насиље/убијање(сабља) и друго олужје је лаж (превара, манипулација) а са овим служе своме оцу шејтану/сотони.... ове методе користе и данас...... Дакле да се вратим горе на цитирани текст. У чему је проблем? .... шејтански проблем је у следећем: што се не ради о сури 32 како је написано о тексту већ се ради о сури број 5, Неко би сад реко па добро то је случајна грешка, ма јелте молим вас, хвале се како знају напамет куран, хафизи све мој до мога, али ето случајно као случајо се захјебали само за 27 бројева... ма да ово шејтанска случајна грешка, али још интерсантније....а шта је ту посебно интересантно да не цитирај тачно о који је стих у питању, то су доктори исламистике, знас се како се цитирају текстови....ма јелте молим вас, замислите то промаше која је сура случајно (шетански лукаво) и још уз то случано (шејтански лукаво) забораве не спомену који је стих у питању... ма јелте молим вас??? Ааааааа? Случајно аааааааа? Ради се о намјерној грешци да смање могућност да неко дозна шта ставарно пише у курану..... Ради се о томе да је потурица Господин Кавазовић лукаво шејтански, лажовски по наговору шејтана свог оца коме служе извукао текст из контекста цитат дио текста да би ислам приказао као религију мира суживота толеранције а што је лаж шејтанска апсолутна, ово увијек мсулимани (оџе) раде, спремни су да слажу, да не трепну, поготово у дебатема у разговору ако виде да имају посла са неким полуписменим владиком самопроглашеним хрстосом дабарским а који је уз то још емотиван.....ово је џек пот, добитан кобинација за муслимане.... али нажалост велика трагедија за Српски народ ... Е сад да видимо шта стварно пише у Курану, како их учи њихов отац шејтан лажов коме муслимани крволочно служе: “32…..ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. 33. Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju [односи се на људе књиге тј. Хришћане и Јевреје] i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika, 34. ali ne i za one koji se pokaju [потурче се] prije nego što ih se domognete! I znajte da Allah prašta i da je milostiv. 35. O vjernici, Allaha se bojte i nastojte da Mu se umilite i na Putu Njegovu se borite da biste postigli što želite.” Ето то вам је то, толико о мирољубивости мухамеданаца, ово само је кап у мору од милион других мјеста у Курану и Хадисима гдје се види да ислам није религија мира суживота и толеранције..... та куга звана ислма (мухамед) гдје год се рашири (сабљом) људе претовори у крволочне звјери.... Наставиће се........... Већ је касно идем да одмарам сутра Литургија... кад се вратим из Цркве гледаћу да завршим овај текст ако не сутра онда у наредна дава три дана........ П.С. неко ко чита ово, попислиће како ја мрзим домаће муслимане нашу браћу по крви потурице, не не мрзим их већ зло лукаво шејтанско мора да се изобличи, јер ако виде да могу да варају, лажу онда то им да још више елана у служењу њиховом оцу шејтану оцу лажи... .... кроз историју постојали су многи напади на Хришћанстов поготово у прва три вијека, па имамо апологете другог вијека које су следећи упуте Јеванђеља бранили Хришћанстово, иамо пример напад против Хришћана ученог многобошца/философа Целса против кога је писао Велики Ориген, написао је у одбрану Хришћана мастрално дјело Против Целса, једно од највреднијх текстова у историји Хришћанске литературе.....Велики Ориген о ономе што је писао сабори су доносили одлуке стотинама година послије њега.......... у суштини Куран не треба да носи наслов Куран, већ треба да носи наслов: Против Хришћана , нема суре у курану да нема нешто, подстицање на мржњу насиље, погољи поби, гореће у џехенему/паклу И ето то вам је то то вам је света муслиманска књига, која их учи како да се понашају према немуслиманима, брат потурица кавазовић нећа да каже кад говори о нама да каже Хришћани, православци, већ каже немуслимани.... ... дакле по учењу курана постоје само мулимани и немуслимани, како требау према немуслиманима јесно је из текста који сам горе већ цитирао: 33. Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju [односи се на људе књиге тј. Хришћане и Јевреје] i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika, 34. ali ne i za one koji se pokaju [потурче се] prije nego što ih se domognete! I znajte da Allah prašta i da je milostiv. 35. O vjernici, Allaha se bojte i nastojte da Mu se umilite i na Putu Njegovu se borite da biste postigli što želite.” У курану и хадисима постоји безброј оваквих цитата........... и то вам је то...... Као што рекох натавиће се.... гледаћу чим прије да завршим овај текст.... Поздрав за све људе добре воље, без обзивра да ли су хришћани или муслимани, Саватије звани Ништак and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука