uomo del Ve.Te. Написано Јун 22, 2023 Пријави Подели Написано Јун 22, 2023 Ајде....Ако има неко овде.....ајде да ми објасни како је ово могуће, КАКО ЈЕ ОВО МОГУЋЕ.... можда сам ја глуп, ненормалн или сам полудио...... али ово не могу да разумем како је ово могћуде да се догоди у земљи Србији.... Srbija: U Sandžak stigla druga grupa hafiza iz Turske WWW.AA.COM.TR Oni će biti raspoređeni u gradovima širom Srbije na period od pet godina a biće angažovani kao imami i profesori u školama Kur’ana i obrazovnim ustanovama pri Rijasetu Islamske... Њемчака је ово питање ријешили тако што је донијла закон на државном нивоу да имами оџе једино који су завршили образовање у Њемачкој могу да служе у исламској заједници.........дакле људи су видели да ови што долазе са стране увозе џихадизам, вехабизам, неотлеранцију, сепаратизам, агресивност једном речју мржњу.... швабе су паметни људи имају толенранцију разумевање АЛИ то све има границе..... Дакле не треба да се измишља топла вода већ само да се у Србији примени исти закон, да се уведе исти закон..... А шта ради држава (представници политике у Србији) па подмите их ови из турске убаце им у кљун неки евор и ови ма одма све потпсиују оца и мајку ће предати: све може и земља да да се прода у војводини и имами оџе могу да дођу из афганистана, турске, саудијске арабије у Србију итд итд итддддд.................. А шта ради Господин Црква (СПЦ) по овом питању и по многим другим питањима од 1995........... па ништа леже у лахдовини у дворицма и замковима... и причају причице о опитно - благодатно екстатичко оргазмичко - екстазним визијама...... а кад треба нешто конкретно да се уради, да пастири (епископи) ураде нешто за своје стадо, да заштите стадо... е онда из лахдовине кажу: не не неее Црква не треба, неће да се бави политком, да преузима власт у држави.... итд.. итд... то није у домену Цркве итд.....неће ни да кажу политичарима не можете то да радите (дакле не морају да преузимају власт) него да кажу том олошу политичарима не можете то да радите... не неће ни то, што би то бабе рекле неће да се замјере са политичарима.... а шта онда оће аааа? хоће да леже у лаздовини у дворцима и замковима интересује их само а то су две ствари: валст и црквена каса: да им се редовно сервира: доручак ручак вечера, све им опрано опеглано, зими им није хладно, љети им није преврућо.... то су подвижници супер тешке категорије, нема даље..... дакле банковни рачун доступа за ве подвижничке аскетске активности.....ако се мало превише удаље од двораца и замкова одма опитно благодтно екстатичко екстазне визије утекну од њих..... напусте их.... тако да једино у дворицима и замковима и наравно ту мора бити у билзини банковни рачну доступан - једино овако те екстатичке визије не утекну не побегну од њих.............. Ови горе људи што сам споменуо неће да ураде нешто кад треба да се уради за свој народ, кад треба да се уради права ствар.... или незнају, неће или су ћорави невиде добро.... слијепци... нешто јесте... али ја лично не могу да разумем како је ово могуће... и ето то је то..... P.S. Има доста неких ствари кој хоћу да пишем везано за ислам / нашу браћу по крви муслимане али никако да стигнем... али никако да стигнем....шта да се ради судбина диктира ствари...... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јун 22, 2023 Пријави Подели Написано Јун 22, 2023 пре 5 часа, uomo del Ve.Te. рече Ајде....Ако има неко овде.....ајде да ми објасни како је ово могуће, КАКО ЈЕ ОВО МОГУЋЕ.... можда сам ја глуп, ненормалн или сам полудио...... али ово не могу да разумем како је ово могћуде да се догоди у земљи Србији.... Srbija: U Sandžak stigla druga grupa hafiza iz Turske WWW.AA.COM.TR Oni će biti raspoređeni u gradovima širom Srbije na period od pet godina a biće angažovani kao imami i profesori u školama Kur’ana i obrazovnim ustanovama pri Rijasetu Islamske... Њемчака је ово питање ријешили тако што је донијла закон на државном нивоу да имами оџе једино који су завршили образовање у Њемачкој могу да служе у исламској заједници.........дакле људи су видели да ови што долазе са стране увозе џихадизам, вехабизам, неотлеранцију, сепаратизам, агресивност једном речју мржњу.... швабе су паметни људи имају толенранцију разумевање АЛИ то све има границе..... Дакле не треба да се измишља топла вода већ само да се у Србији примени исти закон, да се уведе исти закон..... А шта ради држава (представници политике у Србији) па подмите их ови из турске убаце им у кљун неки евор и ови ма одма све потпсиују оца и мајку ће предати: све може и земља да да се прода у војводини и имами оџе могу да дођу из афганистана, турске, саудијске арабије у Србију итд итд итддддд.................. А шта ради Господин Црква (СПЦ) по овом питању и по многим другим питањима од 1995........... па ништа леже у лахдовини у дворицма и замковима... и причају причице о опитно - благодатно екстатичко оргазмичко - екстазним визијама...... а кад треба нешто конкретно да се уради, да пастири (епископи) ураде нешто за своје стадо, да заштите стадо... е онда из лахдовине кажу: не не неее Црква не треба, неће да се бави политком, да преузима власт у држави.... итд.. итд... то није у домену Цркве итд.....неће ни да кажу политичарима не можете то да радите (дакле не морају да преузимају власт) него да кажу том олошу политичарима не можете то да радите... не неће ни то, што би то бабе рекле неће да се замјере са политичарима.... а шта онда оће аааа? хоће да леже у лаздовини у дворцима и замковима интересује их само а то су две ствари: валст и црквена каса: да им се редовно сервира: доручак ручак вечера, све им опрано опеглано, зими им није хладно, љети им није преврућо.... то су подвижници супер тешке категорије, нема даље..... дакле банковни рачун доступа за ве подвижничке аскетске активности.....ако се мало превише удаље од двораца и замкова одма опитно благодтно екстатичко екстазне визије утекну од њих..... напусте их.... тако да једино у дворицима и замковима и наравно ту мора бити у билзини банковни рачну доступан - једино овако те екстатичке визије не утекну не побегну од њих.............. Ови горе људи што сам споменуо неће да ураде нешто кад треба да се уради за свој народ, кад треба да се уради права ствар.... или незнају, неће или су ћорави невиде добро.... слијепци... нешто јесте... али ја лично не могу да разумем како је ово могуће... и ето то је то..... P.S. Има доста неких ствари кој хоћу да пишем везано за ислам / нашу браћу по крви муслимане али никако да стигнем... али никако да стигнем....шта да се ради судбина диктира ствари...... Ниси ти ни глуп ни ненормалан само је проблем што очекујеш од овог света неко нормално деловање. Државом Србијом не управља светосавски идеал, него симпли речено новци, и све се ради тако да се владајућа класа финансијски обезбеди пре него што дође следећа гарнитура која ће испочетка да продаје душу мамону за новце. Ако нешто случајно успут ураде добро да се додворе народу и обезбеде још један мандат, ето наша срећа. Али генерално очекивати неке здравиразумске потезе и одлуке људи на власти је данас нажалост сулудо. Народ мање више слично размишља отуд му и таква влада. Углавно нема неких надмонетарних идеја и идеала за које се вреди исцимати па макар и минимално. Оно што постоји углавном долази од неколицине која наравно нема медијску потпору па самим тим нема никакав домет. Без медија све иде џиљаду пута деше, они обликују јавно мњење и јавни дискурс. Чак и да имаш огромну већину жељну нечег ако нема медија иза тога, неће се ништа постићи. А што се Цркве тиче не бих знао шта да кажем. Мислим да некад превише очекујемо и онда смо увек разочарани. Углавном бих на твом месту прескочио епископат и јавно иступање врха Цркве и само уклони то из свог сагледавања ствари иначе ћеш се само једити. Има изобиље монаха пастира свештеника који непосредно са народом раде и научавају их и актуелним темама и на то се базирај. Ваљда ће у Цркви мало кренути наопачке ствари да се збивају па епсикопи да се угледају на своје епархијске свептенике и монахе. Јер причати сувопарно о врлинама и гресима без стављања у актуелни конектст данашњице људе умара није довољно примамљиво да бих ангажовало. То можда није исправно али на крају крајева главни циљ свих наших пастира јесте да покрену своју паству и да допру до њих. Генерално ако сагледаваш ствари на неком глобалнијем нивоу нису светле, јер свет у злу лежи али то је мало и бољка 21 века да знамо све о свему. Усредсреди се на сваки дан на своје окружење црпи одатле надахнуће па ко зна можда дочекамо и неке светлије дане у Србији нам драгој. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Август 2, 2023 Пријави Подели Написано Август 2, 2023 Већ сам о томе почео негде овде на поукама да пишем... овај пут само један детаљ о дволичности лицемерности шејтанској лукавости муслимана (на првом месту хоџа/имама) како се понашају......... ..... кад муслимани иду у меку и клањају се и целивају црни камен ееееееее то није идолопоклонство, клањање материји.... АЛИ зато за Првославне кажу како обожавају иконе, Часни Крст итд, како су идолопоклоници (никад не кажу шта ми кажемо о томе, какав је наш Православни став - већ увек имају своју лукаву интепретацију на првом мјесту)....... .... и онда кад некога муслимани покушавају да пробрате (ово не престаје никад код њих исто можда и израженије него код протестаната) на ислам онда кажу првославни целивају, клањају се материји тј. иконама, Крсту.... и онда још кажу да Бог (Христос) није могао постати Човек....углавном ради се о лицемерсту а које ја презирем (из дубини душе/срца/ума)не само у исламу (исламско шејтанско лукавсто) има тога и у Православљу (лицемерсто) везано за неке ствари.......... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Август 3, 2023 Пријави Подели Написано Август 3, 2023 On 2. 8. 2023. at 19:06, uomo del Ve.Te. рече детаљ о дволичности лицемерности шејтанској лукавости муслимана (на првом месту хоџа/имама) како се понашају......... ....овде (да будем јасан) мислим на нашу браћу муслимане по крви (који су прешли на ислам-народски речено потурчили се)...... " Сваки муслиман је добар муслиман док не почне читати куран и хадисе " ово су ријечи једног Копта кога сам срео 2007 или 2008 године у Америци............ а чији су родитељи преселили се (побјегли) из Египта у Америку због терора исламиста.... Дакле нису проблем људи (муслимани) већ је проблем куран и хадиси који уче муслимне како и шта треба да раде, дакле куран и хадиси им дају упутства...... КЉУЧНО И ОСНОВНО ПИТАЊЕ ЈЕ: да ли је ислам религија мира? ...а шта они ислам/ муслимани кажу и уче о Христу уопште ме не интересује, могу да вјерују ако хоће у поларне медведе и да им се клањају у меки - дакле ово ме у опште не инересује.... АЛИ ШТА ме интересује је то: Како муслимане кура и хадиси уче да се понашају према људима који нису унутар ислама - ово је кључно питање и параметар за вредновање сваке религије (вјере) или како год то чоек да назове....... А ЗАШТО? Па зато што постоје вјечни параметри, координате које је Господ неба и земље усадио/ програмирао у људски род у сваком човеку а то је: да људи у прошлости садашњисти и будућности..... дакле ово вреди за све векове и вечност: Нико не воли не жели да му се наноси, чини штета, неправда, зло насиље....ово је основни универзални параметар за вредновање: Тако Господ неба и земље Исус Христо учи нас, парафразирам: што желите да вама људи чине то и ви њима.... што не желите да вама неко чини не чините и ви другима.... а шта куран и хадиси уче муслимане како да се понашају према ћафирима.......дакле ово је кључна ствар и параметар по коме се вреднује свака религија/ вјера....... И кад се упореди Нови Завјет и куран по овом питању (и по многим другим питањима) ствари су очигледне.... Рацингер (за мене лично најобразованији Папа који је икад постојао) је пре неку годину рекао питао (парафразирајучи византијског Цара) "шта је то што је ислам ново и боље донио на свијет а што већ није било у Јудејству и Хришћансту....." али је проблем што су људи (већина) површни у свему па и у овоме, тј. да сагледају/упореде ствари како треба..... у исламу нема упоређивања, испитивања већ само неупитана покорност....... Дакле ако је ико иоле поште и нормалан чоек и бави се науком и воли истину, истраживање... узме Нови Завет, Ране Хришћанске свшетене списе и на другу старну Куран и Хадисе и упореди једну и другу страну шта ко каже везано за људе који нису унутар ислама / хришћанства.... ко и колико поштује: "невјернике" - како би то наша браћа по крви муслимани рекли............ Већ сам то споменуо, не треба човек да гријеши душу, има и добрих муслимана обичних људи, који су добри људи АЛИ отом потом детаљније у којим оквирима се то све креће........ на другу страну ја лично оџама/имахмима једног труна ништа не вјерујем (лукави су агресивни су.....) исто тако отом потом детљно о овом..... Ево примера (од многобројних) коко су муслимани фалсификовали молитву Оче наш: Šejhul-islam Ibn Tejmijje, rhm., kaže: ”Poslanik, s.a.v.s., učio bi sljedeću dovu, prilikom rukje bolesnom: ‘Rabbenallahul-lezi fis-sema’i, tekaddese ismuk; emruke fis-sema’i vel-erdi; kema rahmetuke fis-sema’i fedž’al rahmeteke fil-erdi. Igfir lena hubena ve hatajana; ente rabbut-tajjibin. Enzil rahmeten min rahmetik, ve šifa’en min šifa’ik ‘ala hazel-vedže’i fejebre’ – ‘Gospodaru naš Koji si na nebesima, sveto je Tvoje ime. Vlast je Tvoja na nebesima i na Zemlji. Kako Ti je milost na nebesima, daj nam je i na Zemlji. Oprosti nam grijehe i greške, Ti si Gospodar dobrih. Spusti milost od milosti Tvoje, i lijek od lijeka Tvoga na ovu bol kako bi nestala!’ (Sunen, Ebu Davud, br. 3892.).“ (Medžmu’ul-fetava, 3/139. ) Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Август 15, 2023 Пријави Подели Написано Август 15, 2023 Један од основних и кључних приговора/аргументованих оптужби према Исламу и од тога се муслимани не могу одбранити никако.... јер то пише у Курану и Хадисима а то је позивање (учење муслимана/ позив) на насиље према невјерницима ћафирима/кафирима........дакле то пише у Курану и хадисима и то није нечије спољашње тумачење неког ко је изван ислама........ Ево уникатног примера једног охџе /ехфендије који увиђа да се Ислам не може одбранити од чињеница које се налазе у курану/хадисима....што се каже црно на бијело стоји пише у њиховим светим књигама, како да се опходе перма ћафирима/кафирима..... Agaton Vuzman and Саватије звани Ништак је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Септембар 30, 2023 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2023 Везано за државна и Црквена сопштења о Косову: Два детаља која упадају у очи је то: 1 . Прво: Сви говоре деценијама (тј. држава и Црква) о томе како шиптари чине насиље, убијају, руше и сада и док је онај олош тито био жив....шиптари и шиптари и шиптари па шиптари и шиптари и тако у круг...... АЛИ нико ни једном, (ја нигде то прочитао-ако има нека неко постави овде) дакле нико нити да сопомене једини пут да је то муслимани раде тј. куран, хадиси, мухамед...... Постоје многобројна сведочанства али Ево погледајте сада ово (неколико примера) а што већ вијековима траје: Пакистан –ово се догодило прије мјесец, два дана: https://www.youtube.com/watch?v=9z1aGseB7oA https://youtu.be/twA-ZwMlZjQ?t=8 пре десет година: https://www.youtube.com/watch?v=AegPGUZH4QI Косово: https://www.youtube.com/watch?t=24&v=FzafSe9OVe8&feature=youtu.be Филипини: https://youtu.be/4zeH7feZjrI?t=16 Ирак: https://youtu.be/z_mPoIpJtHY?t=71 Етиопија: https://youtu.be/-tCBa5MPoGM?t=54 Ево у Египту идентична ситуација као на Косову: https://youtu.be/Tp3Xd39iYtU?t=110 https://youtu.be/4WUfpOscOkM?t=16 https://www.youtube.com/watch?v=4Z6ur_to6nQ https://youtu.be/PTN9VU0CbaM?t=8 Дакле зашто држава и Црква никад да кажу да ислам (куран, хадиси, мухамед) сотје иза насиља на Косову? Ааааааа? Барем једном да нако каже........ ајде неко ће рећи то не може у званичним саопштењима-а зашто не може да будемо политички коректни..... неки јадници у држави и Цркви не схватају, да ислам (оџе имами) понашање Хришћана (опраштање, окретње другог образа) виде као нешто што треба да се само искористи у даљем продору џихада... џихад стварни рат против невјерника-кијафира никад се стаје не престаје.... ако нема сварног рата...онда ту је мисионарски рад, агресивни приступ да се неко пробрати на ислам....и то траје већ вијековима.... они који читају житија светих –охридски пролог занају за мнгобројне примјере....и шта је ту још карактеристично за ислам, да лажо опутже некога за нешто, обесвети коран или причао против мухамеда и онда иде стампето, линчи, убистава, бомбе итд............ пазите шта сад овде овај каже, “док сви пријеђу на ислам неће имати мир”, a то сви имами оџе мисле...све и један јеини зато што их куран и хадиси тако уче.... https://youtu.be/-tCBa5MPoGM?t=18 Дакле ови горе видо снимци показују јасно шта се дешава, да не помињем понашање муслиман који дођу на запад да живе како се понашају.... погедајте примере у германским и сакндинавским земљама..... .... исто тако да кажем и ово, неки живе у заблуди да постоји "умјерени и неумјерени ислам", тј. "нерадикални и радикали ислам".......ово је лаже..... зато сви читају из исте књиге/а курана и хадиса..... гдје постоје небројена мјеста гдје се позива на наслиље, мржњу, убистава према кјафирима.... ти ”умјерени/нерадикални муслимани” да хоће да избаце из свог курана мјеста гдје се позивају на насиље мржљу убиство кјафира онда ајд и некако би могао то човек да прихвати, ако ништа онда теоретски.... Сликовити пример: Свремена на вријеме чујем се са нашим људима који живе у рашкој (санџаку,пријепољу) и федерациј у Босни иХ.......... и прије неког времена чујем се са једним нашим чоеком који, живи близу муслиманске срдине тј. гдје муслимани живе тј среће се са муслианима....и прича ми тај наш чоек следеће а што показује истину о овом што пишем: .....прије неког времена тај чоек кога горе споемнух сретне једног муслиман (који редовно клања и иде у џамију) и разговор је текао овако, дакле препирчавам:........у питању су била мјеста/текст у курану и хадисима која позивају а мржљу насиље убијање невјерника кијафира.... Тај чоек србенда ваљда је питао тог муслимана (нашег домаћег - потурица) да ли би се он слижио са тиме да се избаце сва мјеста/текстви из курана и Хадиса који позивају на убијање, мржњу и насиље према немуслиманима.... одговор тог муслимана је био да не би то уради јер то тражи затјева алах и мухамед............ И онда тај чоек наш је питао тог муслимана.......да ли он лично као муслиман воли/жели да му неко чини неправду, насиље, да га претуче или недај Боже убије.... одговор тог муслимана је био да он не жели да се неко према њему тако опходи....... и следеће питање је било које је поставио србенда: па добро ти као муслиман не желиш да неко према теби чини насиље неправду, да те убије... па и други људи који нису муслимани не желе да неко чини према њима неправуд насиље итд....зашто си ода ти против тога да се избаце мјеста/текстови из курана и хадиса која позивају на насиље, мржњу и убијање кјафира, зашто се противиш да се то избаци.... одоговр је био исти: алах тражи о нас да се тако понашамо према онима који нису мулимани.... исто тај муслиман је рекао да он може, ислам допушта да он мрзи немуслимане “али не у томе смислу да оде и да им науди”…. дакле сво ово вам је као Руски рулет –везано за ислам- сликовито приказано... И ето то вам је то.............. 2. Други детаљ који упада у очи је то: И Црква и држава ми сами себи пишемо многоброја саопштења и изјаве већ годинама..........вртимо у кург и стављамо на наше вебстранице сами себи, шта се догодило на Косову и шта се тренутно дешава.............. Зашто нема организоване стратегије од стране државе или барем од Цркве.....да на разним језицима на западу и уопште на свијету, да редовно саопштавамо шта се дешвало и шта се дешава тренутно на косову...... да буде присута, на интернету, на универзитетима на западу, са радовима, тексовима итд......... Зашто ти људи из Цркве који су се ухљевили добро и то доживотно, зашто лехже у лахдовини.........Епископи (велики број), свештеници (велики број), ђакони, професори по Богослвоијама, теолошким факултетима..... ко је од свих ових и на који начин допринео да се у свету на разним језицима сазна што више истина о Косову.............ааааааааааааааааа....... Колико је епископа има у дијаспори и Р. Србији, Ц. Гори и Р. Српској који су допринели да се на разним језицима у свету сазна истина о Косову........напише се неко сопштење и окачи се на вебстраницу у нашем гету.......и то је то, све у лахдовни и из лахдовине..... Даље колико има професора по Богословијама и теолошким факултетима редовно кеширају месечну плату.....а који 30 или четрдесет година читају изнеке скрипте, никад да напишу неки рад, књигу, да одрже неко предавање.....а да не говорим да допринесу на неки начин да се на разним језицима у свету сазна што више истина о Косову.... По овом питању смо 100 свјетлосних година иза других... на пример муслимани су много активни на интернету, јутјубу, и у дијаспори у врбовању православних.....дакле сви други активни на интернету по многим питањима ипо питању мисионарења, итд..... ....на пример има већ неко вријеме гдје се на интернету активно ради на томе..... да се прелазак, турчење хришћана у Босни представи да су прешли на ислам.... али по сваку цијену избјегавају ријеч Хришћани, већ кажу Богумили.......Зукорлић је актвно радио на томе....да прикаже како они који су прешли на ислам нису били ни Срби нити Хришћани (избегавају ове речи).........већ нешто треће....и да су онда тако прешли на ислам потурчили се.... Дакле ради се о ревизионизму.... прекрајању историје, иторијски чињеница.... и ми требамо непрестано то да понављамо да су ти људи из ко зна којих све разлога кроз историју пршли на ислам и да су били Хришћани и Срби.......не да понављамо из неке мржње или освете или хушкања на насиље већ једноставно не смијемо дозволити да се прекорији историја..... Овде је владика Иринеј Буловић то добро рекао и мислим да ми као Православни Срби ово треба да понављамо непрестано..... не да понављамо из неке мржње или освете или хушкања на насиље већ једноставно не смијемо дозволити да се прекорији историја-истина..... https://youtu.be/b47ScoP1dQk?t=2082 Да резимира: Везано за Косово и све ово што сам горе написао, укратко: -треба да се отворено каже шта је извор понашања шипатра куран, хадиси.....сви причају шипатри шипари а нико да каже: муслимани то раде.... - и друго нема нас скоро нигде на западу на разним језицима да редовно пишемо извештавамо јавност по овом и другим питањима..... чудим ме да неки људи који редовно примају плату (и у држави и у Цркви) народ-сиротиња тај новац даје – зашто се мало више не потруде по овом питању тј. везано за Косов, Да ли ми имамо план, визију стратегију? П.С. Везано за односе са муслиманима (хоџама,ихмамиа) ту чоек мора мора да буде много много опрезан, разборит, и не треба да буде нимало наиван..... Саватије звани Ништак and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Фебруар 14, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2024 Први део: Везано за недавне изјаве: Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović-а Дакле ради се о недавним иступима нашег брата по крви Хусеина.... Везано за "државну имовину у Р. Српској" : https://islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/reisu-l-ulema/31563-komentar-reisul-uleme-na-javnu-debatu-o-predstojecim-procesima-u-bosni-i-hercegovini Прије него што напишем о чему се тачно ради започећу ово писаније са уводом тј. сликовитим конкретним историјским примјерима чињеницама из недавне историје..... А касније ко буде читао овај текст даље сконтаће/разумјеће зашто је овај детаљ битан.... Послјије другог светског рата у Француској је стријељано побијено без труна милости око 10 500 људи (издајника) који су сарађивали са окупаторима тј. нијемцима.....постоје исто други примјери у другим западним земљама.... Дакле, ради се о људима који су сарађивали са окупатором на штету уништење свог народа своје властите крви.... кроз историју постоје многи примјери и скоро увијек према издајницима је поступано на најбруталниј најнемилостивиј начин.... .....АЛИ постоји и јединствен пример у историји који показује гдје издајице, колаборатори окупатора нису кажњени.... а тај примјер имамо у Српској историји.... кад су османлије постлије 500 година терора зулума над Србима, кад су турци протјерани са ових простора, ми нисмо протјерали оне који су прешли на ислам тј. нисмо протјерали потурице, сараднике окупатора, тј. оне који су се потурчили, примили вјеру окупатора: ми смо им пјевали пјесме: Остајте овдје....и све ово нас је много много коштало... не идем том линијом да смо их требали ријешит.... дакле нисмо требали урадити што су урадили французи али мислим да смо их требали упутити у правцу турске..... и данас не би имали ово што имамо, рат 90ит итд итд итд итд итд.................. Данашњи муслимани наша браћа по крви, некад су служили окупаторима османлијама турцима, а данас муслимани служе неким другим окупаторима (нато пакту).... Људи често (скоро увијек) не користе мозак који им је Господ Неба и земље дао на употребу, дакле људи често не размишљају не примјерћују очигледне чињенице.... а то је следеће: Данашњи муслимани, наша браћа по крви на подручју данашње Босне и Херцовине, Р. Србије и Ц. Горе су сарадници окупатора на уништавању своје властите крви од које потичу, вуку коријене... дакле саучествовали су са турцима 500 година у тлачњу, мучењу уништавању своје браће по крви вијековима, и то је остало урезано у сјећању нашег народа, шта су све радили, данак у крви, силовања жена итд. итд.... Конкретно Босна је пала под омомаску власт 1463 године и од тад креће исламизација, нема сумње то је била насилан присилна исламизација јер то куран проповиједа учи као и хадиси, насиље над кијафирима.... о овоме ћу неки други пут.... АЛИ ОВО НИЈЕ ИЗГОВОР.... дакле сви који су прешли на ислам постали су сарадинци окупатора османлија.....учествоали су 500 година у насиљу зулуму на, своијим народом коме су дојуче припадали, дакле понављам неко се потурчио и онда је мучио свој народ из ког потиче... тј. тај неко ко се потурчио мучио је и чинио зулум над мојим прадедом чукундедом, пра пра дедом, чукун чукун дедом који нипокоју цијену нису хтјели да се потурче, да прихвате окупатора..... Још један неки сликовити примјери: Замислите неки олош разбојник напаствује (силује) жену и она послије прихвати разбојника олоша као свога најрођенијега..... то су потурице (бошњаци) урадиле... османлије дошле чиниле зулум над Србима и они то прхватили.... даље има примјер у Јапану кад су следбеници луцифера бацили двије атомске бомбе на Хирошиму и нагасаки побили на стотине хиљада јапанаца.... и онда дођу ти исти каји су бацили атомске бомбе и кажу то је било за ваше добро..... и данас је Јапан одани савезник (вазал) амера...... ово исто очекују од Р. Србије, да кажемо хвала вам што сте нас бомбардовали 1999, хвала вам за тоне уранијума........Црна Гора је већ урадили што је Јапан урадио, сад је на реду Босна и Херцеговина (Р Српска), нато је бомбардовао Србе у рату од 1990-95 у Р Српској /БиХ.....онај кочијаш из лакташа ће то потписати, кад се погледа, хронологија, шта је потписано у Дејтну, везано за територију, Брчког, Анкс број 10 у дејтнском стпоразуму о високом представнику, укитање Војске Р. Српске, оснивање Оружаних снага Бих, ко је ово све одобрио потписао, од стране Срба није тешко погодити, велики вођа србенда.... дакле хронологија догађаја показује у ком правду то иде...... и наравно а посли тога иде Србија улази у Нато........... ово је нека друга тема отом потом....... Данашњи бошњаци (како себе назибају, нација која је стара 30 година) или народски речено потурице причају о “државној имовини” у Р. Српској како ту нешто њима припада… Алија Изетбеговић се изјашњавао некад као Србин муслиманске вјероистповијести.....вјеруте ми не причам напапмет занају данашњи муслимани и те како добро, да су се потручили....боли их то, то је њихов Крст који носе.... Ти који су прешли на ислам (потурчили се) одрекли су се свега што је су њихови претци вијековима имали прије доласка турака: 1. одрекли се Православне Хришћанске вјере својих прадједова који су били то стотинама година православни хришћани и потурчили се, одрекли се својих коријан, пљунили на своје дедове прадедове.............. 2. одрекли се Хршћаниски имена, и презуели имена окупатора: аила, азра , кемал, алија, синан, јусуф, махумт, итд. 3. одрекли се Српских презимена и прихватили презимена осмалнлских окупатора: Имамовић, Бајрамовић, Курановић, Беговић, Бегић............... итд.............. https://youtu.be/dFOf7KRoj6Q?t=183 4. муслимани у Босни одрекли се Православних обичаја и примили обичаје окупатора 5. одрекли се ситила облачњења и прихватили стил облачења окупатора 6. муслимани (потурице) у Босни одрекли се се свега што су њихвои прадедови имали вијековима прије турака и прихватили све што је окупатор донио са собом.... 7. одрекли се совје историје: Твртка Котроманића који је крунисан у Милешеви… https://youtu.be/JhHxcSgF3I8?t=16 Одрекли се свега и сад, данашњи Бошњаци (потуриц) причају како они имају неку њихову имовину у Босни тј. у Р. Српској а даншњи мулимани немају никакве везе са Босном, свега се одрекли и сад као нешто њима припада.... једино што нису могли да науче Турски и то би да су могли, али зато онда Српски називају бошњачим језиком....да није тужно било би смијешно.... Има ту нешто друго, што само неки људи могу да примијете, један много важан детаљ.... дакле што само људи који познају добро Православну Теологију и који су барем куран прочитали или хадисе узто.... Много бита детаљ: ... кад муслимани нешто кажу или како се понашају, неко се може питати зашто то? Одговор се увијек се може наћи у курану и хадисима.... Неко би се питао Бошњаци имају федерациј и то је њихово зашто би сад нешто присвајли себи у Р. Српској, куран их учи тако... сура 8 у курану носи назив: “ратни плијен” ова сура јасно показује да је Михамед био један освајач, насилник, неко (један чоек би реко) би је разбојник убица.... ово је очигледно из Суре 8 у курану..... где се говори, обећава богат плијен и како имају право полажу праву на све што припада кијафирима..... дакле ради се о присвајање туђег, Алах то одобрава, обећава... ово је карактристично за Куран, хадисе, тако их свете њихове књиге уче..... ДА резимирам приви део: Дакле Срби у Босни кажу нашој браћи по крви (потурицма бошњацима) ето вам то што имате у федерациј не инересује нас то је ваше.... а бошњаци, на то нама кажу да то што имамо у федерациј је наше а и то што се налази у Р. Срској и то је наше муслиманско, издали одрекли се свега боснског, горе сам већ писао о овом, и као сад они имају нешто, нису задовољни са оним што имају у федерацији, ма да, јелте, толко о муслиманском поштењу, и човјечности..... дакле каш што сам већ рекао.....одговор за понашње настројење бошњака налази се у курану, хадисима, како то муслимани кажу, “највећи пророк”, “свети прок Мухамед“ их тако учи, да отимају да присвају што је туђе....данашњи, како они себе називају, бошњаци, исто су као и ми људи од крви и меса, али их је куран, хадиси, мухамед репрограмирао, њихов ум , насторјење биће, да мрзе, презиру, кијафире, итд, итд. али отом потом детљније........... .......велика грешка је напрвљена за вријем блакснких ратова, ми смо им пјевали наивно остајте овдје.... дакле направили смо катастрофалну грешку што издајнике, сараднике окупатора што их нисмо упутили послали у турску, (не идем том линијом да смо требали урадити што су урадили Французи послије другог св. Рата)............ Грци су били паметни урадили су размејну становништва, да јесмо урадилиј то исто: данас цијело Сарајево не би било муслимански град, џамахирија, гдје непрестано долазе, да живе из турске, саудијске арабије, алжира, афганистана и других исламских земаља....многи градови у Федерацији, дио мостара, зеница, Сарајево, и ноги други градови мјеста у федерациј претворени су у џамахирију, гдје постоје многи параџемати, и гдје теже да практикују шеријат, исто као и у Рашкој (санџаку).........онај кочијша из лакташа кад је рекао да у федераци постоје многи параџемати, ово је једино тачно, било је једино што је рекао а да је била истина....данас многе арапске земље, и федерацији, плаћају муслиманкама по федерацији да носе никаб, и да се умотавају, шире мржњу, нетолеранцију.... има тих фанатика, фундаменталиста по федерациј, неђе да се поздраве рукују са кијафиримиа, јер једу свињетину.... сматрају Хришћане за животиње, кажу за Православне кад дижу свој глас против неправде, кажу онда кијафири скиче... алудирајући на то како свиње скиче.... итд. итд............. Наставиће се...............кад стигнем написаћу још неке детаље везано за нашг брата Хусеина по крви...или како би се рекло народним језиком потурцу...... Из текстова изјава види се да наш брат Хусеин има добру обавјештају службу, читао је неке ствари које сам писао, то се вид из неких његови изјава..........и ово ће му пренијети што сад пишем, лично Вас поздрављам: господина Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović-а ....и позивам Вас да на учи да не подстиче бошњаке (муслимане) у федерацији да мрзе хришћане, и позивам Вас да барем покушате да буде праведан, објективан, кад дајете судове изјаве као Reisu-l-ulema........ P.S Шта мене ту посебно избацује из такта код муслимана, (оџа) то лицемјерство, лукавство, причу сервирају, ислам, куран, хадиси мирољубиви, за суживот толеранциј итд, а кад човјек узме да чита, просто не може да вјерује шта ту све пише курану и хадисима....., колико мржње, позивања на убијање, насиље над кијафирима.... и онда наш брат Хусен изађе и каже без блама, без имало стида...... ми поштујемо људе другиј вјера (читај кијафире)........а све је супротно од онога што каже........ дакле ово је чисти сатанизам.......једносатвно просто невјероватно..... наш брат по крви Хусеин не каже за људе других вјера да су браћа, већ само за муслимане да су браћа... тј само ако су муслимани, унутар исламске заједнице......... Има већ дуже времена како сам набавио куран и полако без журбе сам то прочитао, ичитао студиозно, биљежићи многе детаље..... исчитао сам куран од почетка до краја.........започео сам читање курана са великим очекивањима, надом да ћу открити да је ислам заиста (куран/мухамед) религија мира суживота толеранције........нажалост, завршио сам читање курана са великом тугом, можда би се могло рећи великим разочарењем.... кад човјек упореди Нови Завјет и Куран ствари су очигледне........ Кад стигнем написаћу исто један текст, под насловом: Да ли Хришћани и Муслимани вјерују у истог Бога? Господин Судбина.....судбина ме упутила, отјерала ме на другу страну, судбина ме усмјерила да идем неким другим путем, па немам времна да се бавим само овим, да пишем..... шта да се ради, кад стигнем написаћу још понешто......... Поздрав за све људе добре воље, небитно да ли су Хришћани или Муслимани, има и муслиман добрих људи (како је ово могуће и овоме ћу написати понешто)... Туга једна велика, велика трагедија Српског народа: https://www.youtube.com/watch?v=dFOf7KRoj6Q https://www.youtube.com/watch?v=zrks7PLud90 https://www.youtube.com/watch?v=E1EFe1vSb3s Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Фебруар 14, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2024 На крају текста горе први линк од права три није постављен/окачен како треба: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Фебруар 15, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2024 Ево то је оно о чему ја причам.... ихмами, охдџе уче своје следвенике да кијафире (Хришћане) називају коњима и свињама.... https://youtu.be/SD2hJM3DLqA?t=82 https://youtu.be/SD2hJM3DLqA?t=52 ......брат наш (потурчени) Хусеин цитира неког али он то сам исто мисли, и учи своје следвенике, да кијфире сматрају животињама а не браћом...код њих су браћа само муслимани између себе а други сви људи суневјерници, кијафири, животиње... али отом потом да то пише у курану..... и то вам је тај сатанизам муслимански, лукавсту, лицемјерство.... као причају причицу о суживоту толеранцији, како је ислам, куран хадиси, како они то кажу "свети" и "највећи пророк мухамед"мирољубив итд итд, чисти сатанизам (шејтанизам) Прво насамо Хусеин учи муслимане, да називају хришћане коњима и свињама, али зато кад се наш брат по крви потурица Хусеин нађе на неком форуму, заједничкој међурелигијској конференци, онда прича другу причицу, како је ислам религија мира, суживота, толеранције са кијафирима..... кажем опет чисти сатанизма (шејтанизам).... ево прочитајте: Reisul-ulema: Bratstvo među vjernicima cilj kojem zajednice moraju biti stalno posvećene ISLAMSKAZAJEDNICA.BA Zvanična web stranica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini .... и ето то вам је то..... тако их куран, хадиси, њихов како они кажу ''највећи свети прорoк мухамед'' учи.... P.S Даље још један детаљ... шта охџе имами уче своје..... било које женско балавче од 5 година зна рећи да несмије никад и да сенеће удати за кијафира..... дакле следбенике, муслимне родитеље уче непрестано... и од малена уче дјецу, од малена задоје их са мржњом...... дакле неко муслиманско женско дијете/дјевојка, женска дјеца уче се да се несмију удати за невјерника... као што рекох са овим их задоје са мржњом.....или ако се можда догоди да се уда муслиманка за немуслиман онда једино под условом да муж пријеђе на ислам..... ово им понављају непрестано, непрестано.........док мушкарце подстичу, могу, пижељно је да су ожене са немуслиманкама јер ће та да пријеђе на ислам.......... и то је то..... .....а да ли СПЦ (сабор) води рачуна о овим стварим, гдје наше Епархије православни вјерници живе, заједно са муслиманима.....да ли Епископи и свештеници воде рачуна о овоме за кога се српкиње удају, и кога жене срби......... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Фебруар 21, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2024 Ево погледајте како изгледа џамахирија у Рашкој (Санџаку)......а иста ситуација је у федерацији у Босни..... многи градови у федерацији су претворени у џамахирију.... а ради се томе да, многе богате исламске земље плаћају женама по федерацији да носе никам и да се умотавају..... добија мјесечно новац за то.... дакле исламисти, џиахдисти из исламских земаља завшравају посао овдје гдје ми живимо.... а ми то све посматрамо без да ико реагује на било који начин......дакле, имами, хоџе из турске, арабије, алзира, афганистана итд.... могу да дођу кад год пожеле у Србију.... и да шире џихадизам, мржњу, нетолераницију............... а шта мислите да оде неки српски поп или владика мало у труску у мантији да се прошета, да одржи које предавање.... шта мислите како би прошао.........ааааааааа???? ови јадници са ТВ станица дају им још простора да то јавно пропагирају............... какво је стање на Западу које државе су забраниле никаб???? аааа???? ма код нас може све..... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 2, 2024 Пријави Подели Написано Март 2, 2024 1. Март јуче дан џихадиста у федерацији..... празник који исламисти / потурице наша браћа по крви у федерацији прослављају и то веома торжествено, радосно ... а ево и зашто, ради се о мулиману Измету који је убио српског свата 1. марта... П.С. ......нађе се и понеки добри муслиман који зна шта је било тог дана, па им је мало незгодно што славе баш тај дан..... немам ништа против нек славе што год оће, и нек се клањају чему год оће али могли су узети неки други дан да прослављају независност федерације.....а не баш 1 март.... али о чему се ту ради.... рекао сам већ то ако желите да знате зашто мулимани нешто раде или кажу онда одговор налазите у курану и хадисима, дакле куран, како они кажу "навећи пророк" "највећи посланик " "свети пророк мухамед" и хадиси их уче да буду лукави и да провоцирају...... али детаљније отом потом шта пише у курану.... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 2, 2024 Пријави Подели Написано Март 2, 2024 On 15. 2. 2024. at 19:13, uomo del Ve.Te. рече Ево то је оно о чему ја причам.... ихмами, охдџе уче своје следвенике да кијафире (Хришћане) називају коњима и свињама.... https://youtu.be/SD2hJM3DLqA?t=82 https://youtu.be/SD2hJM3DLqA?t=52 ......брат наш (потурчени) Хусеин цитира неког али он то сам исто мисли, и учи своје следвенике, да кијфире сматрају животињама а не браћом...код њих су браћа само муслимани између себе а други сви људи суневјерници, кијафири, животиње... али отом потом да то пише у курану..... и то вам је тај сатанизам муслимански, лукавсту, лицемјерство.... као причају причицу о суживоту толеранцији, како је ислам, куран хадиси, како они то кажу "свети" и "највећи пророк мухамед"мирољубив итд итд, чисти сатанизам (шејтанизам) Прво насамо Хусеин учи муслимане, да називају хришћане коњима и свињама, али зато кад се наш брат по крви потурица Хусеин нађе на неком форуму, заједничкој међурелигијској конференци, онда прича другу причицу, како је ислам религија мира, суживота, толеранције са кијафирима..... кажем опет чисти сатанизма (шејтанизам).... ево прочитајте: У наставку је рекао да су и Бошњаци Босанци. Да ли то значи да су и они коњи? Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 3, 2024 Пријави Подели Написано Март 3, 2024 Хвала за ваше питање: Да ли то значи да су и они коњи? Замолио бих вас да ви мени одговорите на неколико сликовитих питања па ћу онда одговорити на ваше питање: 1. Да ли ви од/са два камечића можете да склопите/направите цијели мозаик димензија: шест метара и 66cm висине и шест метара и 66cm ширине? 2. Да вам неко сипа у чашу 95% воде и 5 % вина, да ли би то прихватили и рекли да је то чаша вина? 3. Ако би неко у сакодневном животу према вама био у процентима 95% неискрен и 5 % искрен, да ли би сте за ту особу рекли да је искрена особа? 4. Да вам неко каже нешто и да је нешто то: 95% неистина и 5 % истина, да ли би сте то са радошћу, одушевљењем прихватили усвојили? и још једно питање: 5. да ли ви знате шта је то "наивна удобност"? Прва четири питања су небитна, можете а не морате да одговарате на њих али пето питање је изузетно битно/важно, тако ако можете да одговорите барем на последње постављено питање, па ћу потом ја да одоворим на ваше питање а то је: Да ли то значи да су и они коњи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 3, 2024 Пријави Подели Написано Март 3, 2024 пре 2 часа, uomo del Ve.Te. рече Хвала за ваше питање: Да ли то значи да су и они коњи? Замолио бих вас да ви мени одговорите на неколико сликовитих питања па ћу онда одговорити на ваше питање: 1. Да ли ви од/са два камечића можете да склопите/направите цијели мозаик димензија: шест метара и 66cm висине и шест метара и 66cm ширине? 2. Да вам неко сипа у чашу 95% воде и 5 % вина, да ли би то прихватили и рекли да је то чаша вина? 3. Ако би неко у сакодневном животу према вама био у процентима 95% неискрен и 5 % искрен, да ли би сте за ту особу рекли да је искрена особа? 4. Да вам неко каже нешто и да је нешто то: 95% неистина и 5 % истина, да ли би сте то са радошћу, одушевљењем прихватили усвојили? и још једно питање: 5. да ли ви знате шта је то "наивна удобност"? Прва четири питања су небитна, можете а не морате да одговарате на њих али пето питање је изузетно битно/важно, тако ако можете да одговорите барем на последње постављено питање, па ћу потом ја да одоворим на ваше питање а то је: Да ли то значи да су и они коњи? Питање је било реторичко, не морате да одговарате. Видим да сте већ склопили свој мозаик. Само молим Вас не заборавите да је православље вера љубави а не мржње. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 23, 2024 Пријави Подели Написано Март 23, 2024 On 3. 3. 2024. at 16:42, Н И Н Е рече Питање је било реторичко, не морате да одговарате. Видим да сте већ склопили свој мозаик. Нисам имао времена баш детаљно да прочитам до сад што сте овде писали на поукама, мало сам прегледао/исчиао ваше текстове, неке од текстова од почетака.....видим што се тиче теологије и православља ту и тамо сте нешто писали... ......везано за ваш коментар горе, мало сте се прерачунали........ничији мозајик још није склопљен, сви морамо још да сечекамо (мало)..... тек на страшном суду ће бити сколпљен мозаик сваког од нас.... .... негдје отрпилики у ово вријеме прошле године овде на Поукама писао сам о овоме: Фебруар 24, 2023 тј. како и на који начин ће бит склопљен тај фамозни "мозаик" o коме конкретно причате/говорите...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука