antics Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Увек сам се питао да ли атеисти иду на славе код пријатеља & рођака? Мислим, не верују - то је тако како је. И мисле да је прича о вери обични mumbo jumbo, и то је исто тако, шта да радимо... Али, да ли и поред својих ставова & принципа ипак заседну на предјело, сарму, прасетину и/или јагњетину, шопску салату, ситне колаче, домаће вино, куповни вињак...? Каква су ваша искуства - и вас, који славите славу, али и вас који на славе идете? Срећете ли пред свећом атеисте? N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Bez obzira sto se izjasnjavaju kao bezboznici, lepo se isprovedu i za Bozic i za Uskrs ( a ujedno i ne rade tada). A tek za slave...... Jedan moj prijatelj, koji je okoreli bezboznik ( ne volim ovo "ateista" ) na slavi se ne prekrsti ali uzme vino kad se deli posle lomljenja kolaca... .smesko. Fino je da i bezboznistvo ima svoje granice .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 ја радо зовем невернике на своју славу, ал ниједнима не дозвољавам приче о политици и сличним глупостима DYNABLASTER, Лидија Миленковић and kron је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 На славу је свако добродошао био православац или атеиста, муслиман, католик, протестант. Но, ствар је у томе што и многи атеисти славе славу, из чисто обичајно - традиционалних разлога. Заиста треба истражити феномен "православних атеиста", људи који не верују али поштују па и практикују православне обичаје. Јефимија Крунић, Ћириличар and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Dolaze jos se prekrste kada se sluze zitom i kazu ajd pomozi Boze. Marjanovic, Николa and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Срећете ли пред свећом атеисте? Углавном атеисте, истина, највише је оних "хришћанских атеиста" ал' шта да се ради. И само да се надовежем на Меду То како ће изгледати слава, највише је до домаћина. Од рата и од кад су ђед и баба погинули, ја на "истинској" слави нисам био, а на много слава сам ишао. Ако једног дана постанем бар десети дио од мог ђеде, по том питању, то ће бити први пут да двадесетог јануара одем задовољан и спокојан на спавање. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Увек сам се питао да ли атеисти иду на славе код пријатеља & рођака? Мислим, не верују - то је тако како је. И мисле да је прича о вери обични mumbo jumbo, и то је исто тако, шта да радимо... Али, да ли и поред својих ставова & принципа ипак заседну на предјело, сарму, прасетину и/или јагњетину, шопску салату, ситне колаче, домаће вино, куповни вињак...? Каква су ваша искуства - и вас, који славите славу, али и вас који на славе идете? Срећете ли пред свећом атеисте? Idem i cestitam... ne znam sto bi stavovi & principi ateistu ometali u tome? Pa nismo satanisti... Лидија Миленковић, Милан Меденица :), sleki and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Па не разумем шта честиташ? Заблуду? Глупост? Затуцаност? Мен' би било нелагодно.... Мислим - да сам атеиста, па идем тамо где људи тупе до бола и назад о деда мразу и сличним бесмислицама. Мада, кад је печење у питању... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Naravno da idu. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Jedem i pijem po slavama... povoljno.. Zainteresovani nek se jave na PM . Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 GeniusAtWork and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 а што да не дођу? ем ће да се друже, ем ће да се почасте, ем ће можда нешто и да допре до њих ко код мене жели да се прекрсти и с поштовањем узме дарове ја понудим и вино освештано и жито и колач, већ је исповедио шта треба пошто ми фамилија и пријатељи долазе и не правим никакве лудорије и баханалије, а знају људи у ком сам фазону и да се код мене Црква и Бог пошутују онда немам проблема и сви су добродошли ... моја породица, иако већином неверници, учествује и својим трудом у припремању хране и свако донесе понешто што жели и никад ништа не фали а храна их ионако чека ако и не донесу ништа, не правим проблем нити је то нека обавеза. временом су ми се и родитељи крстили иако не живим са оба, тако да све мање имам проблема које сам у почетку слављења имао, пошто сам први у три генерације понео славу и мало су правили проблеме док нису научили шта, како и зашто. све има своје, сви који дођу код мене поштују и нема глупих прича, нема ни непријатности јер људи виде да су дошли у мир а не на нож. Лидија Миленковић, DYNABLASTER, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Idem i cestitam... ne znam sto bi stavovi & principi ateistu ometali u tome? Pa nismo satanisti... A nisi ni antiteista. Ne znam kako oni to izdrze obzirom da im smeta i gradska na koju ni ne dolaze vec je samo gledaju. Ipak je to za njih verovanje u bajke iz bronzanog doba..... gringrin http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Увек сам се питао да ли атеисти иду на славе код пријатеља & рођака? Мислим, не верују - то је тако како је. И мисле да је прича о вери обични mumbo jumbo, и то је исто тако, шта да радимо... Али, да ли и поред својих ставова & принципа ипак заседну на предјело, сарму, прасетину и/или јагњетину, шопску салату, ситне колаче, домаће вино, куповни вињак...? Каква су ваша искуства - и вас, који славите славу, али и вас који на славе идете? Срећете ли пред свећом атеисте? Obzirom da mnogi ,koji se izjašnjavaju kao verujući,slave slavu kao da su ateisti,mislim da što da ne idu,svak voli da jede Николa, Ћириличар and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Ma, Медо, нисам ја против тога, него се питам само где престају принципи, а почиње печење. И где је у свему томе безобразлук. А хвала Богу да постоје славе, па и са атеистима може да се седне за исти сто, за благословену трпезу, па да им Господ и то упише у добро. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Obzirom da mnogi ,koji se izjašnjavaju kao verujući,slave slavu kao da su ateisti,mislim da što da ne idu,svak voli da jede Добро, феномен традиционалисте је посебна ствар. Ја мислим баш на декларисане атеисте. Па чак и на агностике. Како се врло неагностички хрса печењце Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука