Jump to content

Uvođenje slova ś i ź je kulturno samoubistvo za Crnogorce

Препоручена порука

Ajde organizuj svoje misli pa fino objasni Darku šta si hteo da kažeš.

Хтео сам да ти одговорим на пост у коме кажеш да мешам тезе јер се осврћем на америчку спољну политику. Ја кажем да је страна Америке коју сам истакао нераздвојна од оних предности Америке у односу на Европу које си ти поменуо.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Хтео сам да ти одговорим на пост у коме кажеш да мешам тезе јер се осврћем на америчку спољну политику. Ја кажем да је страна Америке коју сам истакао нераздвојна од оних предности Америке у односу на Европу које си ти поменуо.

Pričam o uređenju na nivou zemlje.

Opet se vraćamo na isto - da to nije toliko bogata i moćna država, ne bi mogla da radi to što radi, video to kao pogrešno ili ne.

Јел могу ја? :) :) :)

Samo izvoli, čudotvorac. :)

Подели на овим сајтовима

Opet se vraćamo na isto - da to nije toliko bogata i moćna država, ne bi mogla da radi to što radi, video to kao pogrešno ili ne.

знам за сиромашне афричке земље које се иживљавају горе и на себи и на другима ... треба само бити будала.

једина разлика је што не могу да добаце далеко и што немају нуклеарке ;)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343242523' post='683826]

знам за сиромашне афричке земље које се иживљавају горе и на себи и на другима ... треба само бити будала.

једина разлика је што не могу да добаце далеко и што немају нуклеарке ;)

Nisam ja prebacio na vojsku i ratove, uporedi demografske karte, medicinu, nauku, obrazovanje (na Šangajskoj listi 500 najboljih univerziteta, na samom vrhu od 10 najboljih svetskih univerziteta - 8 je iz SAD.), životni vek, životni standard - šta oćeš, prava pojedinca - šta ti padne na pamet.

Pa taman bilo i koliko stanovnici često putuju avionom.

Подели на овим сајтовима

Nisam ja prebacio na vojsku i ratove, uporedi demografske karte, medicinu, nauku, obrazovanje (na Šangajskoj listi 500 najboljih univerziteta, na samom vrhu od 10 najboljih svetskih univerziteta - 8 je iz SAD.), životni vek, životni standard - šta oćeš, prava pojedinca - šta ti padne na pamet.

Pa taman bilo i koliko stanovnici često putuju avionom.

Јест, ал то све отуђено, нико се тамо не дружи ко овде, џаба њима све то богатство. А и дебели су.

И угњетавају Црнце!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ako misliš da mora da vređaš, onda ti nije mesto na ovom forumu. Nije pravo da se Pravoslavci banuju a ateisti koji se rugaju Pravoslavcima tolerišu.

Bio sam opomenut 5 puta i banovan jednom, bio sam opominjan za sve živo, dok nisu bili opomenuti ljudi koji su mi govorili da sam "prostačina balkanska" (tastatura nacionalisti iz inostranstva) i gomila drugih stvari, zato nemoj da mi pričaš.

Konkretno mi je bilo smešno poređenje sebe sa Gandijem i Hristosom, a takođe mislim da su nacije izvor besmislenih podela na "nas" i "njih" i problema.

Подели на овим сајтовима

mislim da su nacije izvor besmislenih podela na "nas" i "njih" i problema.

Слажем се, само што док је нажалост тако једнострано самогушење националног идентитета неће укинути поделе већ донети или утапање у другу нацију или једну обезглављену јурњаву кроз историју без правог циља и идеје како да нам буде боље. Чини ми се да не постоји нити је икада до сада постојала озбиљна држава која није имала јак повезујући фактор било у облику припадности истој етничкој групи, било истој религији, било истој држави. Онде где је етничка припадност небитна, и те како је битан патриотизам у смислу љубави према држави, као у САД рецимо.

Уосталом, за нормалне појединце, било каква припадност не предтавља препреке за најразноврсније међусобне односе, у сусрету два човека на месту, увек буде довољно то што су оба људи. Али, нажалост, међународни и међудржавни односи се не одвијају на истим, искренијим, принципима као односи међу појединцима.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Слажем се, само што док је нажалост тако једнострано самогушење националног идентитета неће укинути поделе већ донети или утапање у другу нацију или једну обезглављену јурњаву кроз историју без правог циља и идеје како да нам буде боље. Чини ми се да не постоји нити је икада до сада постојала озбиљна држава која није имала јак повезујући фактор било у облику припадности истој етничкој групи, било истој религији, било истој држави. Онде где је етничка припадност небитна, и те како је битан патриотизам у смислу љубави према држави, као у САД рецимо.

A ja mislio da su bitni rad, obrazovanje, inovacije, ideje i pamet.

Подели на овим сајтовима

Šta je, Žeks, i ti bi da se porediš sa Gandijem?

Jok tebra, meni smesno sto se do sada medju onih nekoliko desetina miljardi ljudi koji su protutnjali planetom nasla samo sacica vas ( Staljin, Kim Il Sung, Marks ) koji su ukapirali da su razlike po nacionalnom "kljucu" besmislene i cak sta vise vrlo stetne ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...