Баба Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 не. А онда би рецимо можда било добро да се покољете ви анархисти, атеисти, стаљинисти и комунисти можда још и неки сатанисти, шта кажеш , а ? Саша M. and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 На пример, Амери су много мрзели Енглезе и ратовали да их отерају, али и даље причају "енглески". Фора и јесте у томе да нико од нас Срба, Хрвата, Црногораца, Бошњака итд. нема "свој" језик, него делимо заједнички језик. Значи, то не може да нас "идентификује", бар не међусобно. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Јер ми овде нисмо инстант нација као ви американци. Da ali zato oni nikada nisu imali ni Hitlera, ni Musolinija, ni Franciska Franka, ni Ratka Mladića, ni Anta Gotovinu, ni Arkana, ni Pavelića, ni nacizam, ni fašizam, ni građanske ratove u ex-Jugoslaviji, ni Vukovar niti su se Svetski ratovi odvijali na njihovoj teritoriji, ni totalitarizam, ni tajne policije za eliminacije politički nepodobnih, niti su slušali koliko je Srba/Albanaca ranjeno/ubijeno na Kosovu... ništa od divnih blagodati programa sa nacijom kao platformom i generalno kolektivističkih ideologija. A u Evropi - vekovi pokolja, osim perioda omražene vam EU, nakon najvećeg međ pokoljima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Zeljko mogo bi stvarno da prestanes da koristis izraz nacionalizam ili nacionalista, ako si patriota i rodoljub onda je to prava rec, kad vec pricamo o jezicima i sta je cije (sama kakvoca reci "nacionalista" je ostra, hladna i otrovna) "Треба знати да је национализам резултат проклетства. У Библији се говори да пре Вавилонске куле није било различитих народа,[39] подела на различите народе је проклетство Вавилонске куле које не дозвољава да се људи уједине да би изградили свет насупрот Богу. Зато када људи почињу да обоготворавају нацију, они на тај начин иду против Бога, Који јесте Бог свих народа, Творац свега, целе Васељене. Како је рекао отац Софроније Сахаров:[40] "Ако се национализам не може превазићи, значи да дело Христово није успело". Ако се људи буду хватали за националност и не буду тражили апсолутну истину, никада неће доћи до Бога. Без сумње, тај такозвани меки ислам је опасан због свог национализма и ми то видимо по садашњем Татарстану, на пример, где ислам представља синоним национализма. За нас је то потпуно неприхватљиво. Уопште, мислим да је и за муслимане из арапског света то такође неприхватљиво. Овде се солидаришем са муслиманима арапског света: истина је важнија од нације, истина не зависи од нације и не може се рећи да сам муслиман, зато што сам Татарин. Као што се не може рећи да сам хришћанин, јер сам Рус. Хришћанство не зависи од нације, већ од вере у Свемогућег Бога, који уједињује људе у Васељенску Цркву у којој нема "ни јелина, ни Јудејца, ни варвара, ни Скита" и где се то проклетство Вавилонске куле укида. Зато што људи служе Богу сваки на свом језику, али прослављају једног Бога у једној Цркви. Ето код нас ће на пример овог четвртка бити молебан на татарском језику, на словенском језику, на Крутицком подворју, што је опет један од знакова Васељенске Цркве." http://www.svetosavl...slamSisojev.htm Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 какве идеје вас тројца имате, ивице, ауроре и звонко. сви на овом подручју причају српски, а остало су освешћени национализми из политичких разлога. хрватски, црногорски, бошњачки не постоје ... у најбољем случају постоје дијалекти српског којие се зове сасвим различито. Саша M. and Pantera је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 jahojao234 mnogo teško...... kad dođeš kod mene na kafu naučiću te kako da izgovoriš Биљана and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Da ali zato oni nikada nisu imali ni Hitlera, ni Musolinija, ni Franciska Franka, ni Ratka Mladića, ni Anta Gotovinu, ni Arkana, ni Pavelića, ni nacizam, ni fašizam, ni građanske ratove u ex-Jugoslaviji, ni Vukovar niti su se Svetski ratovi odvijali na njihovoj teritoriji, ni totalitarizam, ni tajne policije za eliminacije politički nepodobnih, niti su slušali koliko je Srba/Albanaca ranjeno/ubijeno na Kosovu... ništa od divnih blagodati programa sa nacijom kao platformom i generalno kolektivističkih ideologija. A u Evropi - vekovi pokolja, osim perioda omražene vam EU, nakon najvećeg međ pokoljima. Ма јок они су ванземаљци који су јако добри и миротворци су по целом свету . Ето рецимо која је њихова жртва за мир целог света , када су они морали да баце чак атомске бомбе на Јапан да би у свету био мир. Види , можда не знаш , али у 20 веку нико толико покоља није изазвао колико американци. Ако ћемо поредити се по покољима , ни један народ на планети тога није поштеђен. Проблем је дакле у томе што ти идеализујеш Американце. С друге стране Европа је мајка савремене културе и цивилизације. А то признаћеш није мала ствар. Саша M. and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Zeljko mogo bi stvarno da prestanes da koristis izraz nacionalizam ili nacionalista, ako si patriota i rodoljub onda je to prava rec, kad vec pricamo o jezicima i sta je cije (sama kakvoca reci "nacionalista" je ostra, hladna i otrovna) "Треба знати да је национализам резултат проклетства. У Библији се говори да пре Вавилонске куле није било различитих народа,[39] подела на различите народе је проклетство Вавилонске куле које не дозвољава да се људи уједине да би изградили свет насупрот Богу. Зато када људи почињу да обоготворавају нацију, они на тај начин иду против Бога, Који јесте Бог свих народа, Творац свега, целе Васељене. Како је рекао отац Софроније Сахаров:[40] "Ако се национализам не може превазићи, значи да дело Христово није успело". Ако се људи буду хватали за националност и не буду тражили апсолутну истину, никада неће доћи до Бога. Без сумње, тај такозвани меки ислам је опасан због свог национализма и ми то видимо по садашњем Татарстану, на пример, где ислам представља синоним национализма. За нас је то потпуно неприхватљиво. Уопште, мислим да је и за муслимане из арапског света то такође неприхватљиво. Овде се солидаришем са муслиманима арапског света: истина је важнија од нације, истина не зависи од нације и не може се рећи да сам муслиман, зато што сам Татарин. Као што се не може рећи да сам хришћанин, јер сам Рус. Хришћанство не зависи од нације, већ од вере у Свемогућег Бога, који уједињује људе у Васељенску Цркву у којој нема "ни јелина, ни Јудејца, ни варвара, ни Скита" и где се то проклетство Вавилонске куле укида. Зато што људи служе Богу сваки на свом језику, али прослављају једног Бога у једној Цркви. Ето код нас ће на пример овог четвртка бити молебан на татарском језику, на словенском језику, на Крутицком подворју, што је опет један од знакова Васељенске Цркве." http://www.svetosavl...slamSisojev.htm Јак сам ти ја националиста кад ми већину пријатеља представљају људи других вера и нација. Али види нико од њих не доводи у питање мој патриотизам. А овде у Србији бити патриота = клерофашиста, нациста, кољач, ретро, затуцан, примитиван итд. Приде ја сам уредник на сајту видовдан који је патриотски сајт. Шта има то да кријем. Појам национализам ја разликујем од појма шовинизам. И не видим да је национализам лош сам по себи. Јер ето као што рекох иако јесам националиста ипак су ми пријатељи у већини несрби. И на крају шта има лоше у томе да волим своју нацију ? АЛи овде причу о национализму нисам ја наметнуо него овај атеиста аурора бореалис и то да би тему спамовао и троловао и скренуо је са нормалног тока . Сад уместо да ми се одговори на питања која сам поставио сви ће да ме гоњају зашто сам и да ли сам и како сам националиста. Лукаво је то , нема шта, ево моја оцена за лукавштину 5+. Дакле и даље остаје питање, чији је језик којим причају Срби , како му је име, који су му корени, итд ? Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Da ali zato oni nikada nisu imali ni Hitlera, ni Musolinija, ni Franciska Franka, ni Ratka Mladića, ni Anta Gotovinu, ni Arkana, ni Pavelića, ni nacizam, ni fašizam, ni građanske ratove u ex-Jugoslaviji, ni Vukovar niti su se Svetski ratovi odvijali na njihovoj teritoriji, ni totalitarizam, ni tajne policije za eliminacije politički nepodobnih, niti su slušali koliko je Srba/Albanaca ranjeno/ubijeno na Kosovu... ništa od divnih blagodati programa sa nacijom kao platformom i generalno kolektivističkih ideologija. A u Evropi - vekovi pokolja, osim perioda omražene vam EU, nakon najvećeg međ pokoljima. Зато су имали грађански рат где су се клали како су стигли (кланица није била само у смислу броја жртава, него и у смислу суровости две војске према "оним другима", дакле припадницима сопственог народа), а једног од вођа те две војске касапа који је победио оног другог касапина су прогласили једним од највећих председника икада. Пре него што су га убили у позоришту. А имали су и Трумана, који је са две бомбе непотребно побио пар стотина хиљада Јапанаца. А ако већ причамо о беневолентности, не смемо да заборавимо и да питамо: шта оно беше са Индијанцима? Дакле, нису имуни на такве ликове и такве појаве, исто као ни ми или Хрвати или Руси или Немци или било који други народ. Питање је само историјских околности где ће и у ком тренутку неко да се нађе и евентуално да направи тешку глупост. Да није заустављен пројекат прављења југословенске атомске бомбе, можеш ли да замислиш како би Туђман или Милошевић или било ко од ових наших великих историјских личности из деведесетих био записан у историји, само да је могао да се дочепа једне такве? Идеализација било чега и било кога само штети расуђивању и комуникацији. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Zeljko i tebi 5+ za vrdanje, jer nacionalizam uopste nije srpska rec, zato rekoh ako cemo vec o jezicima i sta je cije Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Zeljko i tebi 5+ za vrdanje, jer nacionalizam uopste nije srpska rec, zato rekoh ako cemo vec o jezicima i sta je cije Није ни патриотизам , али се лакше вари. Наша реч је родољубље и саршено лепо објашњава о чему је реч. Дуња, DYNABLASTER and Саша M. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Није ни патриотизам , али се лакше вари. Наша реч је родољубље и саршено лепо објашњава о чему је реч. Слажем се. родољубље = колективно самољубље Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Слажем се. родољубље = колективно самољубље Напоран си со тим више. У чему је колективно самољубље када родољубаца имаш свега 5% ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Напоран си со тим више. У чему је колективно самољубље када родољубаца имаш свега 5% ? Колективно је по суштини, без обзира на бројност. Акценат се ставља на колектив (нацију). А да вас је 5%, ма важи. Можда је 5% неких твојих идеалних патриота, то већ не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Колективно је по суштини, без обзира на бројност. Акценат се ставља на колектив (нацију). А да вас је 5%, ма важи. Можда је 5% неких твојих идеалних патриота, то већ не знам. Ниси пратио изборе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука