Срђан Шијакињић Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Da ali zato oni nikada nisu imali ni Hitlera, ni Musolinija, ni Franciska Franka, ni Ratka Mladića, ni Anta Gotovinu, ni Arkana, ni Pavelića, ni nacizam, ni fašizam, ni građanske ratove u ex-Jugoslaviji, ni Vukovar niti su se Svetski ratovi odvijali na njihovoj teritoriji, ni totalitarizam, ni tajne policije za eliminacije politički nepodobnih, niti su slušali koliko je Srba/Albanaca ranjeno/ubijeno na Kosovu... ništa od divnih blagodati programa sa nacijom kao platformom i generalno kolektivističkih ideologija. A u Evropi - vekovi pokolja, osim perioda omražene vam EU, nakon najvećeg međ pokoljima. Хм, али су имали покољ Индијанаца, ропство па расну сегрегацију до пре 40 година, па логоре за Јапанце, па Хирошиму и Нагасаки, па су имали Вијетнам, па су имали Панаму, па су имали БиХ, па Ирак, па Србију, па су имали лов на црвене вештице, па Авганистан, па Сомалију, па доледно спровођење политике светке каубојштине и непоштовања принципа УН-а, мешања у унутрашње ствари многих држава, а нису слушали колико су Срба/ Ирачана/ додај по жељи убили/ранили (част изузецима) и тааакооо... чисто да се осврнем на онај део који не поменеш, кад те допуним тек је онда права ствар. Ignjatije and Pantera је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Слажем се. родољубље = колективно самољубље Eto suštine problema, ko razume shvatiće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Хм, али су имали покољ Индијанаца, ропство па расну сегрегацију до пре 40 година, па логоре за Јапанце, па Хирошиму и Нагасаки, па су имали Вијетнам, па су имали Панаму, па су имали БиХ, па Ирак, па Србију, па су имали лов на црвене вештице, па Авганистан, па Сомалију, па доледно спровођење политике светке каубојштине и непоштовања принципа УН-а, мешања у унутрашње ствари многих држава, а нису слушали колико су Срба/ Ирачана/ додај по жељи убили/ранили (част изузецима) и тааакооо... чисто да се осврнем на онај део који не поменеш, кад те допуним тек је онда права ствар. Pričam o onome što je "iznutra" a ne "spolja", zato nemoj menjati teze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Rodonačelnik nemanjićke hrišćanske Srbije, Stefan Nemanja, ostavio je svom potomstvu jednu veliku besedu o jeziku kao nezamenljivoj odrednici srpskog naroda. Deo besede glasi: '' Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod izgubi li jezik, zemlju, dušu? Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. Bolje ti je izgubiti najveći grad svoje zemlje, nego najmanju i najneznačajniju reč svoga jezika. Zemlje i države se ne osvajaju samo mačevima i jezicima. Znaj da te je neprijatelj onoliko osvojio i pokorio koliko ti je reči potro i svojih poturio. Narod koji izgubi svoje reči, prestaje biti narod. Postoji, čedo moje, bolest koja napada jezik kao zaraza telo. Pamtim ja takve zaraze i morije jezika. Biva to najčešće na dodirima jednog naroda sa drugim, tamo gde se jezik tare o jezik drugog naroda... '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Онда смо га потпуно изневерили... Наш данашњи језик и писмо су скоро сасвим различити од оних које је користио Стефан Немања. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Онда смо га потпуно изневерили... Наш данашњи језик и писмо су скоро сасвим различити од оних које је користио Стефан Немања. Дап Врањанци пироћанци и лесковчани највише вуку ка том језику... али и они су тотално друга прича. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Онда смо га потпуно изневерили... Наш данашњи језик и писмо су скоро сасвим различити од оних које је користио Стефан Немања. Aaaaa pa zato se nama država raspada i propadamo dok se Ameri šire i napreduju, jer im je jezik toliko dugačak da su ceo svet užvalavili njime. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Rodonačelnik nemanjićke hrišćanske Srbije, Stefan Nemanja, ostavio je svom potomstvu jednu veliku besedu o jeziku kao nezamenljivoj odrednici srpskog naroda. Deo besede glasi: '' Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod izgubi li jezik, zemlju, dušu? Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. Bolje ti je izgubiti najveći grad svoje zemlje, nego najmanju i najneznačajniju reč svoga jezika. Zemlje i države se ne osvajaju samo mačevima i jezicima. Znaj da te je neprijatelj onoliko osvojio i pokorio koliko ti je reči potro i svojih poturio. Narod koji izgubi svoje reči, prestaje biti narod. Postoji, čedo moje, bolest koja napada jezik kao zaraza telo. Pamtim ja takve zaraze i morije jezika. Biva to najčešće na dodirima jednog naroda sa drugim, tamo gde se jezik tare o jezik drugog naroda... '' Лепа беседа. Само што је није писао Стефан Немања. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Лепа беседа. Само што је није писао Стефан Немања. Што би ти рекао, ”пише Немања, ал пише и Мииииле (Медић)”. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 eh, pored vas bi se mogla uvest još tona slova "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Pričam o onome što je "iznutra" a ne "spolja", zato nemoj menjati teze. Оно што је споља диктирано је оним што је изнутра. Америчка спољна политика не би била таква каква јесте да САД не почивају на одређеном духу и идеологији, која је данас само у ратним говорима америчких председника слична оној философији која је водила оне који су стварали државу пре 3 века. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Америчка спољна политика не би била таква каква јесте да САД не почивају на одређеном духу и идеологији, која је данас само у ратним говорима америчких председника слична оној философији која је водила оне који су стварали државу пре 3 века. Ajde organizuj svoje misli pa fino objasni Darku šta si hteo da kažeš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Ја не доживљавам родољубље као једно како кажете колективно осећање усмерено на себе, које постоји да бисмо се осећали боље и гладили једни друге по надменим главама. Ја га доживљавам као љубав усмерену према другима, према заједници у којој живимо, према онима који су нам блиски на неки начин. Наравно, нормалном човеку може бити много ближи припадник другог народа, и група Холанђана рецимо него група Срба, само ако деле исте вредности, укусе, осећања или шта год. Међутим, у свету у коме је етничка подељеност једна тужна реалност, у коме се доста односа и даље одвија по ситему тимског надметања између нација, ако свако од нас не учини све што може да помогне свом "тиму" нико други то неће урадити. Лепо је, и велики је задатак коме ће се човечанствно надам се некада одазвати, усвојити поглед на све људе као на браћу, као на једнаке. Али живећи у свету у коме је то само утопија и у коме сви пре свега гледају своје, нама се намеће извесност да ако ми не урадимо све пре свега за своје, доћи ћемо до тога да нашима неће нико помоћи. Зато ја доживљавам родољубље као једну активну љубав, једно примењено човекољубље, једно само позитивно осећање које у себи ен носи ни надменост, ни мржњу ни гордост. Бар не би требало. Да ли сам у праву ја или ви, са у основи тачним схватањима, само мало чини ми се испред нашег времена, остаје сваком да просуди. Ја се први надам да ће доћи време да нација, вера, раса и све остало буде битно колико и , што би се популарно рекло, боја очију. RYLAH, Дуња and Баба је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Ajde organizuj svoje misli pa fino objasni Darku šta si hteo da kažeš. Јел могу ја? :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука