napoleon bonaparta Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Sada sam procitao pricu i ne shvatam sta me sprecava da verujem da je to istina. Ona sto ja uistnu verujem jeste da je devojka sve to istripovala. Pa to joj se desavalo dok je bila dete. Mislim da je sve to plod decijeg uma i decije maste. Ne bih da osudjujem, ali moguce je da devojka ima neki psiholoski poremecaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Evo, i ja sam skeptičan i potpuni duhovni slepac, ali sad neću da se zalećem i da nekoga nazivam lažovom. Zamolio bih Gordost da napiše koncizan spisak koraka koji su prethodili vidovitosti, pa da lično proverim da li radi ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Evo, i ja sam skeptičan i potpuni duhovni slepac, ali sad neću da se zalećem i da nekoga nazivam lažovom. Zamolio bih Gordost da napiše koncizan spisak koraka koji su prethodili vidovitosti, pa da lično proverim da li radi ili ne. Прото, немо` се љутиш, немаш основни елеменат-веру. Знам да си чит`о да је Христос рек`о: "По вери вашој нека вам буде". Исто важи и за ону другу страну, није то само да одрадиш, мораш и да се препустиш, а не критички дистанцираш. Знаш, то ти је љубавни однос. Не мо`ш одвојиш лепу девојку па је критички посматраш дал` да се заљубиш у њу одрађујући све неопходне радње и кораке. Има да биднеш бивен. То ти је ил` се заљубиш ил` се не заљубиш... Кад је својевремено један познати мађионичар изводио тачку хипнозе у нашој школи, изабрао је насумице нас четворо. Сви смо пришли, он се свакоме од нас загледао дубоко у очи и најзад једног изабрао. Не мене. Питање-зашто више кандидата? Одговор-јер не функционише код сваког. Просто. Зато, ил` прво да поверујеш, ил` немој да трошиш време џабе. То је уједно и одговор онима који су пробали па ништа није било. Није битно спољашње, већ унутрашње настројење. Е сад знам да ће код тебе да се јави научник са плацебо, аутосугестивним или сличним објашњењем. Ту ти не могу помоћи у два реда. Мото Православља је-"дођи и види". Али ово дођи-је суштински уђи кроз веру. Ни мање ни више. Ово НИЈЕ наука, и не користе се научне методе и емпиријски докази. Саша од Москве, Primal and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Zar nije suština magije da uvek radi ako se ritual izvede po pravilima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Moram se složiti sa ovim. Mimo svih psihijatrijsko-psiholoških kategorija zdravlja i bolesti (koje se mogu povezati sa paranormalnim iskustvima ; vidi ovaj link http://www.koestler-parapsychology.psy.ed.ac.uk/Documents/rabeyronpaid09.pdf ), opet postoji onaj deo koji se ne objašnjava, a to je čežnja za smislom i rešenje egzistencijalnih pitanja (koja nisu kako platiti stanarinu .mislise.). I ja sam se bavila astrologijom dugi niz godina, a tamo zaista nije bilo Istine, samo praznina... A najduže mi je trebalo da ukapiram zašto sam to uopšte radila... Nja, nevrmajnd, sad tek predstoji težak rad na sebi. Pozdrav za Gordost bighugbighug Ne, nisam clanica Oto niti sam bila.Navela sam to u temi i tekstu, ali evo ponovo. Inace, moje dijagnoze su disordo personae emotionalis instabilis i episodum depressivum non specificatum, pa predlazem Spasenom i drugim zainteresovanim da se informisu. To su F60.3 i F32.9. A duhovnost i Bog su - nesto sasvim drugo. Ne mogu da se objasne ljudskim terminima. Tako da ne vredi ni pokusavati. Ja sam dosla ovde da trazim pomoc od verujucih, od ljudi koji su iskusni duhovnici i poznaju pravu, zivu veru u Hrista. Dosla sam po dozu istine. Срђан Шијакињић and Primal је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Zar nije suština magije da uvek radi ako se ritual izvede po pravilima? Основно правило сваког од тих ритуала је да се препустиш тој "сили", да је "осетиш". И у Харију Потеру (први део чини ми се) сви науче истовремено речи и начин замахивања, али док то не ураде "осећајно" не функционише. Фиона је била "најсензибилнија" и прва "укачила". Дакле, није ствар тачног изговарања формуле, већ унутрашњег настројења. Тако ти је и у ТМ-у, добијеш мантру, али мораш прво да тренираш, тј изговараш мантру трудећи се да се повежеш са извором (они кажу да је то "ништа", празно, нирвана, али није мантра било каква реч...) Primal је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Onda neće raditi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Covek trazi neko saznanje koje se ne zasniva na stanju duse vec na zelji uma za samodokazivanjem i glorifikacijom. Um zeli da bude sveznajuci, da se dokaze i razvija, dusa samo tezi miru. To je tako jednostavno. Meni je potrebno lecenje duse, za um sam se vec pobrinula, prepustajuci ga psihijatrima DYNABLASTER and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Molitva samo molitva i polako sve ce doci na svoje mesto drlove srcee srcee srcee Биљана, Primal and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Covek trazi neko saznanje koje se ne zasniva na stanju duse vec na zelji uma za samodokazivanjem i glorifikacijom. Um zeli da bude sveznajuci, da se dokaze i razvija, dusa samo tezi miru. To je tako jednostavno. Meni je potrebno lecenje duse, za um sam se vec pobrinula, prepustajuci ga psihijatrima Rado bih menjao i ovo malo duševnog mira za veće sposobnosti, po mogućstvu natprirodne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 poenta je, ne da nema dusevnog mira, nego se takoreci gubi i dusa... tako da, ako oces natprirodne sposobnosti- moze, ali samo uz pomoc apsolutnog Inzenjera, bez kojeg ne mozes nista ni ciniti (a da ide u pravom smeru i odrzi se na putu Istine) cesto se za tricarije misli da su natprirodne sposobnosti/mogucnosti, a ne samo da to nisu, nego cak mogu da odvedu i u besmisao tj laz... tako zavrsavaju sve velike civilizacije koje su skrenule sa istinitog puta, a sta je istina pise u Svetom Pismu- manualu za zivot i vecno postojanje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Rado bih menjao i ovo malo duševnog mira za veće sposobnosti, po mogućstvu natprirodne. Ја бих мењала сво благо које имам за мир у души и стабилну психу. Олимп, Биљана, Ђорђе Р and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
napoleon bonaparta Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ја бих мењала сво благо које имам за мир у души и стабилну психу. Nemam pojam da li je to moguce postici...... Koliko mi se cini ja sam imao veci dusevni mir pre pronalaska vere.Izgleda treba godine i godine da bi se donekle uvrstio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ја бих мењала сво благо које имам за мир у души и стабилну психу. Договорићемо се ... Шалим се мало наравно.. ма средићеш ти психу није проблем Верујем ја у тебе и многи одавде. Милан Меденица :), Срђан Шијакињић, Primal and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Nemam pojam da li je to moguce postici...... Koliko mi se cini ja sam imao veci dusevni mir pre pronalaska vere.Izgleda treba godine i godine da bi se donekle uvrstio ниси си знао шта ти фали па ниси ни осећао губитак а то се гради, не пада с неба ниједан труд - од учења да причаш и ходаш па надаље Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука