Balthasar Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 За све љубитеље ЕКВ-а и оне који виде нарочити значај поезије Милана Младеновића. Да ли се ради о унутрашњем нихилистичком духу у поезији Милана Младеновића или је у питању један вид социјалног реализма који је авангардно поетизиран? Један линк садржи текстове а други линк садржи магистарски рад о поезији Милана Младеновића: http://tekstovi-pesama.com/ekatarina-velika/1/3362/ http://www.ff.uns.ac.rs/fakultet/nastavno_vece/6sednica10/ZlatomirGajic.pdf Violetta Valery је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 U pitanju je precenjizam. [dobrodošao na ŽRU!] sleki је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 20, 2012 Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 U pitanju je precenjizam. [dobrodošao na ŽRU!] Има и тога, а чини ми се да је то неминовно када се ради о некоме ко је популаран. С друге стране опет, далеко је од тога да у Милановим текстовима нема поетике која је испуњена тим нихилистичким духом. То што је нихилизам у једном моменту постао класична испразна фурка и што је у доброј мјери захватио и људе који су гравитирали око ЕКВ-а не значи да су текстови празни и фолиража. Balthasar and Саша Горштак је реаговао/ла на ово 2 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Јул 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 Има и тога, а чини ми се да је то неминовно када се ради о некоме ко је популаран. С друге стране опет, далеко је од тога да у Милановим текстовима нема поетике која је испуњена тим нихилистичким духом. То што је нихилизам у једном моменту постао класична испразна фурка и што је у доброј мјери захватио и људе који су гравитирали око ЕКВ-а не значи да су текстови празни и фолиража. Ја баш ценим да је у питању један социјално - егзистенцијални вапај у свом оном хаосу... Било ту претеривања или не, чињеница је да се ради о поезији и исто тако је чињеница да је у питању један карактеристичан авангардни бунт... Vaske and Саша Горштак је реаговао/ла на ово 2 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 20, 2012 Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 Ја баш ценим да је у питању један социјално - егзистенцијални вапај у свом оном хаосу... Било ту претеривања или не, чињеница је да се ради о поезији и исто тако је чињеница да је у питању један карактеристичан авангардни бунт... Па пази и то стоји, просто немогуће је то двоје одјелити некаквим скалпером али знаш за масовно ложење са Weltschmerz, опет и то се може протумачити као социјално - егзистенцијални вапај али исто тако добрано вуче на нихилизам. Милан, ако ћемо га назвати пјесником је био пјесник тренутка и тешко да ће мо код њега пронаћи поетски систем да тако кажем, а то онда значи да кад покушамо системски у цјелин да сагледамо његово дјело можемо пронаћи и преплитање ово двоје, мислим на нихилизам и егзистенцијални вапај, како ти рече. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Јул 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 Па пази и то стоји, просто немогуће је то двоје одјелити некаквим скалпером али знаш за масовно ложење са Weltschmerz, опет и то се може протумачити као социјално - егзистенцијални вапај али исто тако добрано вуче на нихилизам. Милан, ако ћемо га назвати пјесником је био пјесник тренутка и тешко да ће мо код њега пронаћи поетски систем да тако кажем, а то онда значи да кад покушамо системски у цјелин да сагледамо његово дјело можемо пронаћи и преплитање ово двоје, мислим на нихилизам и егзистенцијални вапај, како ти рече. I fully agre!!! :smile: Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 20, 2012 Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 sta znam, meni se samo melodija nekih pesama svidja, ali reci nikako, to je neki down dark pesimizam teski, lepse mi je onda da slusam The Cure koji je vise ljubavna zalopojka Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша Горштак Написано Јул 20, 2012 Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 Слажем се са Васкетом да је Милан био песник тренутка, а тај нихилизам се огледа у томе што је у том тренутку почео да се распада један свет (или можда боље рећи - окружење) у коме је он био, а то је СФРЈ. Ако се сетимо, он је био један од главних пропагатора мира у то време (пројекат Римтутитуки). Мислим да је због тога присутна та негативнија нота у последња 2 албума, која су снимљена деведесетих - а поготово у Милановом пројекту "Angel's breath". Надам се да нисам омашио тему... thank_you777 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 14, 2021 Пријави Подели Написано Април 14, 2021 Пре сат времена, Jokic Z. рече Raspali drogos i sidas. Koji votabutizam kad mi kazu ekv sektasi a tvoj ACA LUKAS? Pa nije moj a i da jeste bar ne siri sidu ko ekv narkomani. tema su reči koje je po hartiji pisao Milan Mladenović, kapiš? Reči - reč je utvrđeni skup glasova ili samo jedan glas (npr. a, i, o, s) koji ima oblik ili glasovnu strukturu (zvučnu i vizuelnu vrednost), pojedinačno značenje (smisaonu vrednost), službu u rečenici (funkcionalnu vrednost) i opšte značenje (gramatičku vrednost). хахаха је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 14, 2021 Пријави Подели Написано Април 14, 2021 пре 25 минута, w.a.mozart рече tema su reči koje je po hartiji pisao Milan Mladenović, kapiš? Reči - reč je utvrđeni skup glasova ili samo jedan glas (npr. a, i, o, s) koji ima oblik ili glasovnu strukturu (zvučnu i vizuelnu vrednost), pojedinačno značenje (smisaonu vrednost), službu u rečenici (funkcionalnu vrednost) i opšte značenje (gramatičku vrednost). Ja sam mu stavila reakciju. Bolje da se smejemo nego da se svađamo . #SmejSeSmejUvekSeSmej w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 15, 2021 Пријави Подели Написано Април 15, 2021 Осетљиви и талентовани људи кад-тад схвте ништавност пролазног, и мислим да није у питању само рат и "несрећни тренутак", већ сагледавање целокупног живота, али ако остану на томе, а не нађу излаз, онда је то мука духу. Violetta Valery and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 17, 2021 Пријави Подели Написано Април 17, 2021 On 15.4.2021. at 11:48, Jokic Z. рече Reci raspalog drogosa koji je sirio sidu didu lidu. Decak iz vode i oci boje meda. Nemoze da se istrovelja bez jakog fiksa. Čini se da zboriš iz prakse, povlačim se. GeniusAtWork and Violetta Valery је реаговао/ла на ово 1 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Violetta Valery Написано Април 23, 2021 Пријави Подели Написано Април 23, 2021 On 15.4.2021. at 11:35, Вукашин рече Осетљиви и талентовани људи кад-тад схвте ништавност пролазног, и мислим да није у питању само рат и "несрећни тренутак", већ сагледавање целокупног живота, али ако остану на томе, а не нађу излаз, онда је то мука духу. Ta spoznaja me je dovela do Boga, iako nisam talentovana umetnica. Pre nego što sam prvi put čula pesmu od Ekatarine, pročitala sam sve što je otac Arsenije napisao o njima. Posebno me je priča o Margiti pogodila. Slušala sam ih znajući za tragediju u pozadini tih pesama i zato sam ubrzo prestala. è un fior che nasce e muore, né più si può goder. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 23, 2021 Пријави Подели Написано Април 23, 2021 Пре сат времена, Violetta Valery рече Ta spoznaja me je dovela do Boga, iako nisam talentovana umetnica. Pre nego što sam prvi put čula pesmu od Ekatarine, pročitala sam sve što je otac Arsenije napisao o njima. Posebno me je priča o Margiti pogodila. Slušala sam ih znajući za tragediju u pozadini tih pesama i zato sam ubrzo prestala. Слушао сам их ја као клинац, али данас ми је то страно. На страну све приче, више једноставно не иде... Violetta Valery је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука