Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

pročitaj priču koju sam postavio-poslednji post na 2. strani pa mi reci šta misliš o istoj (priči,ne strani lol )

Прочитао сам. Мислим да је као оптичка варка. Једноставно фетус и живо дете нису исто.

Фетус је нешто што ти носиш, ти развијаш, у теби је. Дете је посебна јединка.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам. Мислим да је као оптичка варка. Једноставно фетус и живо дете нису исто.

Pa zavisi kog je uzrasta. O novorodjencetu isto mora neko da brine i da ga razvija, samo opstati nece sigurno.

Подели на овим сајтовима

Pa zavisi kog je uzrasta. O novorodjencetu isto mora neko da brine i da ga razvija, samo opstati nece sigurno.

Мораш али то може било која особа да ради. Ово мора искључиво особа у којој је плод.

Подели на овим сајтовима

Мораш али то може било која особа да ради. Ово мора искључиво особа у којој је плод.

Pa? Svejedno je nesamostalno, a zivo.

Подели на овим сајтовима

То је грешка, чак и када не укључујемо религију, са медицинске стране посматрано.

Прво, правник си, па знаш да се после трећег месеца прекид трудноће, како је законом означен, поосматра као једна врста привилегованог убиства, јер је медицински утврђено да је то већ човек, који још увек није у потпуности развијен.

А друго, имаш један филм, мислим да га нема на Јутјубу, зове се "Неми крик". Филм је настао одавно, када су тек почели да се користе ултразвукови. Ради се о абортусу фетуса који има испод три месеца. На филму се јасно види како фетус бежи од клеша која му кидају орган по орган. И кад год му клешта покидају орган, појави се нешто на још увек недовољно формираном лицу што личи на болну гримасу (зато се и зове "Неми крик"). Значи, и пре трећег месеца, од када се медицински сматра да је живо, дете има нагон за преживљавањем, и осећа бол.

А имаш и још једну ствар: Жена само носи дете, али то дете није део њеног тела, нити је њен орган, чак ни када се не формира до краја, то је зачетак потпуно другог организма.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa? Svejedno je nesamostalno, a zivo.

Није способано али је самостално.

ретард је самосталан као јединка, али неспособан да функционише још увек.

Подели на овим сајтовима

Прво, правник си, па знаш да се после трећег месеца прекид трудноће, како је законом означен, поосматра као једна врста привилегованог убиства, јер је медицински утврђено да је то већ човек, који још увек није у потпуности развијен.

Ја сам више пута на теми о абортусиам причао да ја не подржавам абортус кад год. Него до је медицински уредно. ШТо се уједно слаже са том легислативом.

Тако да не видим што ми то причаш.

А друго, имаш један филм, мислим да га нема на Јутјубу, зове се "Неми крик". Филм је настао одавно, када су тек почели да се користе ултразвукови. Ради се о абортусу фетуса који има испод три месеца. На филму се јасно види како фетус бежи од клеша која му кидају орган по орган. И кад год му клешта покидају орган, појави се нешто на још увек недовољно формираном лицу што личи на болну гримасу (зато се и зове "Неми крик"). Значи, и пре трећег месеца, од када се медицински сматра да је живо, дете има нагон за преживљавањем, и осећа бол.

Добро и? Шта сад то треба да ми произведе емпатију?

И због те емпатије да кажем да је абортус исто што и убиство живе бебе? Слабије.

У питању је право жене да абортира и ја то прав потпуно подржавам до трећег месеца.

А имаш и још једну ствар: Жена само носи дете, али то дете није део њеног тела, нити је њен орган, чак ни када се не формира до краја, то је зачетак потпуно другог организма.

Управо си реко. Зачетак а не организам.

Зато и не може да има права као организам.

И јесте део њеног тела јер је повезано са њом.

Преко пупчане врпце. Већ смо о томе дискутовали с тварно ми се не прича опет.

Подели на овим сајтовима

И онда га треба убити, макар тако кажу еугеничари. Сећаш се, то су они еволуциноисти који су до краја разрадили и хтели да убрзају природну селекцију.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

И онда га треба убити, макар тако кажу еугеничари. Сећаш се, то су они еволуциноисти који су до краја разрадили и хтели да убрзају природну селекцију.

И то смо ти причали да еугеничари нису еволуционисти него су управо ишли у супротност еволуције. Али изгледа то брозо заборављаш и споро учиш.

Иди проучи мало теорију еволуције па види шта је ту боље еугенија или мешање раса.

Свако ће да ти каже мешање раса и објасниће ти зашто.

Тако да је то повезивање еугеније и еволуције безобразлук.

Подели на овим сајтовима

Не, дечко. Проучи еугенику, па ћеш сконтати да не само што није безобразлук мешати их, безобразлук је ово што ти радиш, а то је порицати да су то све били милитантни еволуционисти. (А и не знам ко ми је када шта објашњавао? Прошли пут када сам поменуо еугенику, само ми је речено да не треба мешати Хитлера са еугеничарима, јер је он био верник, иако је доносио декрете о забрани религије као такве и био милитантни атеист.)

Сви су се еугеничари буквално клели у Дарвина.

Али, нема потребе да опет отварамо ту тему када бисмо терали у недоглед, у праву си.

Подели на овим сајтовима

Pa ako nije sposobno, onda nije ni samostalno.

Moras da ga hranis, odevas, presvalacis, uspavljujes, lecis kad je bolesno...bude li ostavljeno samo-umrece.

Подели на овим сајтовима

http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics

Ево, па сазнај мало поближе шта је ЕУГЕНИКА, а не ЕУГЕНИЈА. Обратићеш пажњу на то да им је мото био да људи управљају еволуцијом, као и да је први председник Друштва еугеничара био син Чарлса Дарвина (ко би рекао?). Толико од мене.

А сад, одох да гледам руске филмове :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...