Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Па ти онда на пијаци купи 5 кила опрашених тучкова.

Да је плод исто што и дете мого би да преживи ван мајке, као што дете може да преживи ван мајке. Да дише само на своме и да жваће само на своме.

А посебно дете није неколико ћелија које немају ни нервни систем, развијенији мозак има пуноглавац од њих.

Испишкила си гомилу таквих ниси била ни свесна, па мислим да се не би сложила да си убица?

Kako te nije sramota!!!

Подели на овим сајтовима

Kako te nije sramota!!!

Што би ме било срамота?

Јел срамота жене кад испишке оплођену ћелију?

Јел их то чини убицама?

Кад спонтано подбаци? Кад њено тело само уништи тај плод?

Све је то убиство?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ми који верујемо у постојање душе, ми који знамо за постојање душе, ми који знамо да је то истина и да то јесте објективно, имамо одговорност у складу са тим. То је разлика.

Ти то називај знањем до ујутру. Знам да ако бацим јабуку да ће да падне. Да постоји Бог и Душа чврсто верујем али не знам.

Ми не можемо ником ништа бранити али можемо, и требамо (ако нам се наместе околности тако), да апелујемо, да упозоримо, или како већ хоћеш, шта то уствари јесте - абортус. Да објаснимо, да се потрудимо, колико је то у нашој моћи.

Ти апелуј и упозравај слободно и са тим се потпуно слажем. Али законска забрана није ни апел ни упозорење. Називање тих људи убицама је осуда.

Пружио бих јој апсолутну подршку, од свег срца бих јој препоручио да не убија своје дете.

А до ње је шта ће она да уради.

И шта си запео са тим забранама? Ко коме може шта забранити?

Нисам ја запео ништа. Ратко ко оће да апелује, људи то осуђују као неморалан акт и изједнчавају га са убиством.

А то ми јако смета. Посебно ово задње.

Подели на овим сајтовима

Замисли Младене да неко твојих годиница каже твојој мами то што си ти рекао Лидији.

Не прави се тоша, леба ти.

Моја мама је извршила абортус јер је постојала шанса да умре при порођају(релативно скоро)

Дакле ти и Лидијица и ајванхо хоћете да кажете да је моја мама убица и да је извршила чедоморство?

Па хвала вам што имате такво мишљење о мојој мами.

Подели на овим сајтовима

Па ти онда на пијаци купи 5 кила опрашених тучкова.

Нисам их нашла код нас на пијаци, ако има код тебе, купи ми 2 кила. Не питам шта кошта. :bla:

Да је плод исто што и дете мого би да преживи ван мајке, као што дете може да преживи ван мајке. Да дише само на своме и да жваће само на своме.

Да ли по том резону треба елиминисати све оне који су у коми и живе захваљујући респиратору, и осталим апаратима ?

А посебно дете није неколико ћелија које немају ни нервни систем, развијенији мозак има пуноглавац од њих.

Којој категорији припадају они са више ћелија, али су из неких разлога ментално ометени. Било да су тако рођени, било да је тај статус последица болести или несрећа ?

Испишкила си гомилу таквих ниси била ни свесна, па мислим да се не би сложила да си убица?

Такви нису били у мојој бешици, ни у уринарном тракту, па нисам могла да их испишким.

Шалим се, знам на шта си мислио . Уколико њихова елиминација из моје утробе није последица моје воље, онда не, нисам убица.

И, знаш .... то што имамо потпуно различит став по овом питању није разлог да се љутимо једни на друге, и комуницирамо нарогушени.

Не кажем да је до того дошло, само желим да спречим такав развој .

Размењујемо аргументе, али и остављамо потпуну слободу избора. То нам ни Господ није ускратио.

:drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Да ли по том резону треба елиминисати све оне који су у коми и живе захваљујући респиратору, и осталим апаратима ?

За њих постоји шанса да ће да се пробуде или да ће да живе без истих.

Којој категорији припадају они са више ћелија, али су из неких разлога ментално ометени. Било да су тако рођени, било да је тај статус последица болести или несрећа ?

Ментално ометим људима.

Уколико њихова елиминација из моје утробе није последица моје воље, онда не, нисам убица.

Ја се слажем да ниси. Поента је да је убиство у том сличају прејака реч. Бтв убиство не мора бити свесно, може например из нехата. Возиш ауто, изгубиш контролу удариш неког и убијеш га. Убица си. Али не мораш да робијаш.

И, знаш .... то што имамо потпуно различит став по овом питању није разлог да се љутимо једни на друге, и комуницирамо нарогушени.

Ма не љутим се таман посла. :)

Не кажем да је до того дошло, само желим да спречим такав развој .

Размењујемо аргументе, али и остављамо потпуну слободу избора. То нам ни Господ није ускратио.

:drugarstvo:

Ја слободу избора и хоћу. Мени не смета да је неко против абортуса смета ми да је неко за законску забрану абортуса. :)

Као што рекох моја мама је извршила абортус јер је опстојала шанса да не би преживела трудноћу. Да јој је неко забранио законом да она то уради а она изгуби живот много би ми снаге требало да му опростим. Као и неком ко је због тога назове убицом.

Подели на овим сајтовима

...

И сперматозоид си некад био....

Мени не сметају остали, мени смета да неко оће да забрани некој девојци да изврши абортус у фази развоја плода у ком нема баш пуно човека ту.

И онда то изједначавају са чедоморством и убиством називајући те жене и докторе који раде свој посао убицама а прекид труднће чедоморством.

А тек да не причам ако је дете плод силовања....тад је "чедоморство" ок?

то ти неком другом

Подели на овим сајтовима

то ти неком другом

Хвала ти што моју мајку називаш починиоцем чедоморства из сопствених убеђења.

Само се надам да ти никад нећеш бити у тој кожи, па ме осуђуј до ујутру због мојих ставова. :)

Подели на овим сајтовима

Хвала ти што моју мајку називаш починиоцем чедоморства из сопствених убеђења.

Само се надам да ти никад нећеш бити у тој кожи, па ме осуђуј до ујутру због мојих ставова. :)

ништа ти ја од тога нисам рекао

Подели на овим сајтовима

Има ситуација када је живот мајке угрожен и тада доноси одлуку, тешку одлуку и то не треба да буде предмет никакве расправе овде. Надам се да је твоја мајка добро и желим вам све најбоље.

Подели на овим сајтовима

ништа ти ја од тога нисам рекао

Јесте рекли сте да је абортус чедоморство.

Молим лепо.

i ne, ne mislim da je iko u takvoj situaciji ubica, sačuvaj Bože, to su stvari van bilo čije kontrole

Нису изван ничије контроле. Она може да бира да ризикује свој живот зарад тога да роди.

Ствар је избора.

Лако је правити избор на хипотетичкој ситуацији. Па онда када се пружи једна компликованија морална, са стварним људима и када се њихови животи ставе ту пред вас - е онда је мало теже.

Има ситуација када је живот мајке угрожен и тада доноси одлуку, тешку одлуку и то не треба да буде предмет никакве расправе овде. Надам се да је твоја мајка добро и желим вам све најбоље.

То је било пре много година. Једно десетак, отприлике.

Подели на овим сајтовима

да...али и даље су биле убице...и тако им је суђено...

убица је убица...свако ће наћи оправдање..

мозак је једно магично место.. где за сваки грех нађеш оправдањеу року од пола сата...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...