Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Iskreno da ti kazem, devojke od 15 godina i ne treba da imaju sexualne odnose po mom misljenju. A kamo li da abortiraju !

Po kom osnovu devojke od 16 godina ne treba da imaju seksualni odnos? Pre 200 godina su takve devojke bile zrele za udaju sad ne treba da imaju seksualni odnos?

Zrele su za to u svakom smislu te reci.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Смањен број абортуса

За последње две деценије у Панчеву је троструко мање абортуса. Лекари претпостављају да је то последица боље информисаности младих о контрацепцији, јер је управо код малолетница најмањи број извршених киретажа.

Број абортуса у Панчеву у последњих двадесет година се константно смањује. Статистика показује да се на тај корак најчешће одлучују жене преко 30 година, и после рођења два детета.

У панчевачкој болници годишње се роди око 1.600 беба, а изврши дупло мање абортуса, што је охрабрујући податак, јер је пре 20 година тај број био чак 2.500.

Већина Панчевки сматра да се жене одлучују на абортус због тешке материјалне ситуације и недовољне образованости о медицини, као и да је лепо имати децу, али их је тешко одгајати.

По закону, абортус легално може да се уради до 10. недеље трудноће. Најгора могућа последица је стерилитет.

Доктор Душко Стан, гинеколог-акушер каже да су могуће последице абортуса оштећење зида материце, евентуални оперативни захвати, заостало ткиво и инфекције.

Стални рад преко здравствених служби и медија на едукацији о контрацепцији, вероватно је утицао на смањење броја абортуса.

"Ми бисмо волели да је узрок смањења континуирани рад и труд примарне здравствене заштите на информисању и образовању жена да је абортус најгора могућа врста контрацепције", каже докторка Споменка Марков из Завода за јавно здравље у Панчеву.

Статистички подаци могли би да буду непотпуни, јер се абортуси врше и у приватним ординацијама, а Заводу за јавно здравље не стижу подаци од свих које су регистроване, али то, како кажу, не може битно да измени проценте.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81/1038684/%D0%A1%D0%BC%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D0%BD+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98+%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83%D1%81%D0%B0+.html

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Улази забринута жена код свог гинеколога и каже:

„Докторе, имам озбиљан проблем и очајнички ми је потребна ваша помоћ. Моја беба још нема ни годину дана, а ја сам опет трудна. Не желим друго дете тако брзо.“

„Шта хоћете да урадим?“, упитао је доктор.

„Желим да прекинете моју трудноћу. Рачунам на Вас.“

Доктор је мало размислио и одговорио:

„Имам боље решење за Ваш проблем. Сем тога мање је опасно.“

Жена се осмехнула мислећи да ће доктор да прихвати њен захтев.

Доктор је наставио:

„Видите, да не би морали да водите рачуна о два детета у исто време хајде да убијемо ово што вам је на рукама. На тај начин можете да се одморите пре него се друго роди. Ако већ треба да убијемо једно, све једно је које убијемо, јел тако? Сем тога нема никаквог ризика за Вас ако убијемо ово које вам је на рукама.“

Жена је узвикнула:

„Не, докторе! Ужас! Злочин је убити дете!

„Слажем се“ рече доктор, „али мени се чинило да Вама то не смета, зато сам Вам предложио најбоље решење.“

Доктор је успео да убеди маму да нема разлике између убиства рођеног или нерођеног детета. Злочин је исти!

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

U KC ni u tim slučajevima. Šta je dete krivo? Naravo, treba se pobrinuti za majku tog deteta, pomoći joj - to je užasna situacija, ali jedan zločin se ne pokriva i ne popravlja drugim.

А у случају животне угрожености мајке?

Мислим да је у Ватикану и у том случају забрањен абортус.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Не дозвољава се ни у таквим ситуацијама. Нема ситуације у којој би абортус био благословен.

Зато људи и створише секуларне државе. Зато што нас не занима шта је багословено шта не. Фетус је фетус није дете.

Подели на овим сајтовима

I vi svasta osudjujete.. Nije to doslo sa zapada vec su glupi ljudi svuda po planeti zemlji. Rano otkrivanje pola deteta ide ruku pod ruku sa ranim otkrivanjem bolesti i problema u razvoju. Ta tehnika je mozda "dosla sa zapada", ali mogucnost da se zloupotrebi je oduvek ovde medju ovim istim ljudima koji su nam komsije. Umesto da se komentarise kako sa zapada nista dobro ne dolazi, bolje je obrazovati i oplemeniti ljude u okolini.. Da ne bude posle zabune, naravno da je abortus usled nezeljenog pola deteta vrhunska glupost. Ali mogucnost saznanja je stvar napretka u medicinskoj nauci i za svaku je pohvalu.

Управо.

Подели на овим сајтовима

stop abortusu

abortus = genocid

evo video kao dokaz

Ово онај банана креациониста? Јел ово испитује по креационистичком институту?

И сад се брине што је убио хомосексуалце???:)))

Подели на овим сајтовима

Ово онај банана креациониста? Јел ово испитује по креационистичком институту?

Od koga je klip-probably jeste nesto kreacionisticki greengrin greengrin greengrin

Ja jos uvek ne mogu da verujem da postoje kreacionisticki instituti .mislise.

Подели на овим сајтовима

Da...mora da zato 0205_whistling gringrin gringrin gringrin

Не него да им црквене норме шта је благословено а шта није не диктирају законе.

У том случају би државе водили попови, владике и папе.

Подели на овим сајтовима

Od koga je klip-probably jeste nesto kreacionisticki greengrin greengrin greengrin

Ja jos uvek ne mogu da verujem da postoje kreacionisticki instituti .mislise.

Постоје и астролошки институти који деле дипломе дипломираног астролога. Не знам шта је проблем ту. То што се нешто зове институт не значи да има претерано интелигентних људи тамо. :))

Подели на овим сајтовима

Зато људи и створише секуларне државе. Зато што нас не занима шта је багословено шта не. Фетус је фетус није дете.

pročitaj priču koju sam postavio-poslednji post na 2. strani pa mi reci šta misliš o istoj (priči,ne strani lol )

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не него да им црквене норме шта је благословено а шта није не диктирају законе.

У том случају би државе водили попови, владике и папе.

Znam sta si mislio ;).

That would be awesome greengrin greengrin greengrin , luuuuuuud'loooo greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...