Иван ♪♫ Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Које писмо вам се више свиђа и којим пишете? Оловком пишем увек ћирилицом, навикао тако, а на компјутеру углавном латиницом. Ћирилица има једну практичну предност - један глас, једно слово. Нпр. постоји име Билјана - име које је немогуће написати латиницом Баба, Nikolajj, Николa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Isto ko ti. Kada popunjavam nesto i podpisujem se i tako dalje, koristim cirilicu,a ovako na kompu latinicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ja sam za ravnopravbni status.. ali mora... prosto moralo bi da cirilica ima prvenstvo "po casti" ... A mi bi smo tada kao dobri hristijani i demokrate.. forsirali latinicu iz pristojnosti..ljudskosti..bratoljublja i "proste" Ljubavi ... ..A ovako... ovako je kako je... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Volim slova, odnosno volim da pišem bilo kojim pismom, čak volim kad vidim i one kineske znake, arapsko pismo... Prosto uživam u tome. Ali, pošto slabo pišem olovkom od kad imam ovo sokoćalo, nekako mi se usadila latinica, inače od kako sam naučila da pišem ( a beše to poodavno ) olovkom, pišem ćirilicom. Pisanom. Kažu da je to danas jako retko, al šta ću, staromodna žena Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ćirilicu kad pišem olovkom ali na kompu latinicom, prosto jednostavnije je i praktičnije latinicom kad radiš na kompu, da ne kažem neophodno. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ћирилица - јер смо Срби! kron and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 cirilicu volim da citam, a latinicu da pisem Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ћирилица - жене знају зашто! Crveni Baron, Јадранка-Дервента, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 ЋИРИЛИЦА у 99% случајева,овај 1% за стране ријечи и изразе. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 ћирилица некако лепше изгледа (ćirilica nekako lepše izgleda) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Трудим се да то буде ћирилица . Некад ми се заломи латиница на компу. Оловком увек ћирилица , а кад ми доставе документ на латиници ја га вратим глумим да не знам латиницу. Иначе ми иду на нерве ултраћириличари који ме критикују зато што понекад нешто напишем на компу латиницом. Олимп and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Latinicom jer papa zna zasto Salim se. Cesto sam ulogovan preko mobilnog telefona a i funkcije dugmica na tastaturi mi se potpuno promene kada se prebacim i na cirilicu kao i na sprsku latinicu. Y postane Z , zagrade, upitnik, crtice.... sve mi je izmesano. Zato pisem ovako EN slovima. A i osecam se nekako ekumenski i evropski Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 руком латиницом штампано ал пошто мало брже пишем онда испадне ко писано, на компу ћирилицом клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 13, 2012 Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 Ћирилицом јер је секси! Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 14, 2012 Пријави Подели Написано Јул 14, 2012 Које писмо вам се више свиђа и којим пишете? Оловком пишем увек ћирилицом, навикао тако, а на компјутеру углавном латиницом. Ћирилица има једну практичну предност - један глас, једно слово. Нпр. постоји име Билјана - име које је немогуће написати латиницом Iz neke navike - pisano uvek ćirilicom (potpis mi je takođe ćirilicom) a štampano latinicom... na kompu uvek latinicom, osim u obraćanju sudovima i državnim organima gde moram ćirilicom... po Ustavu i zakonu... Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука