Jump to content

Patrijarh Irinej: "Čekamo vladu, pa da damo neke predloge"

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Predsednik Srbije nije došao po blagoslov, već smo načelno razgovarali o Kosovu, našem društvu i učešću Crkve, ali bez konkretnih dogovora. Bio je to više prijateljski razgovor u kome me je predsednik informisao o raznim pitanjima - kaže za „Blic“ patrijarh srpski Irinej koji je juče primio Tomislava Nikolića.

258566_patrijarh-nikolic-01-foto-spc_f.jpg?ver=1341861476

Bio je to prijateljski razgovor: Patrijarh Irinej i Tomislav Nikolić

Patrijarh Irinej dodaje da mu je predsednik Srbije najavio strategiju vlade.

- To su želje šta vlast nastoji da uradi, ali čekamo da se vlada sastavi, da postavi strategiju. Kada je reč o Crkvi, nismo davali nikakve predloge jer prvo treba da čujemo vladu po svim pitanjima - ističe patrijarh.

Na pitanje da li je bilo govora o Ministarstvu vera, poglavar SPC kaže da jeste i da ga je Nikolić izvestio da postoje različita mišljenja da li to Ministarstvo treba da postoji kao zaseban resor ili ne.

- Mislim da je veći broj onih koji su za to da ministarstvo postoji, ali videćemo i to - kaže patrijarh."

- Blago nama... jedva cekam da SPC krene sa savetodavnim ucestvovanjem u radu vlade republike Srbije.

Mada i nije neko iznenadjenje, politicki karakter SPC je uvek bio prisutan ali tek od skoro pocinje svoju otvorenu afirmaciju u javnosti...

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Meni se ovo mesanje crkve u politiku svidja.

Kao nekad nemanjici nista nerade dok nedobiju blagoslov od arhiepiskopa,patrijarha.

Voleo bi samo da se umesto urs,u ovoj koliciji nalaze DVERI al jbg kad nisu presli cenzus.

Подели на овим сајтовима

Mени се не свиђа да лажни испосник и богохулник Томислав Николић уопште улази у зграду Патријаршије, али Црква је ту да служи народу, а то значи да се понекад поклони и пред неком будалом. Мора да се разговара и толко...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Mени се не свиђа да лажни испосник и богохулник Томислав Николић уопште улази у зграду Патријаршије, али Црква је ту да служи народу, а то значи да се понекад поклони и пред неком будалом. Мора да се разговара и толко...

Jeste brt,ali tako je narod odlucio ja bi naj vise voleo da nam je Vladan Glisisc predsednik,Branimir Nesisc premijer,pa da jednom i ovoj srbiji svane.

Подели на овим сајтовима

- Blago nama... jedva cekam da SPC krene sa savetodavnim ucestvovanjem u radu vlade republike Srbije.

Mada i nije neko iznenadjenje, politicki karakter SPC je uvek bio prisutan ali tek od skoro pocinje svoju otvorenu afirmaciju u javnosti...

Videli od Pape i zapadnih demokratija. Kako koga izaberu za prdsednika on kod Pape po blagoslov, a Papa s vremena na vreme iznese svoj stav o svetskim pitanjima, ratovima i slicno. Demokratija stize i u Srbiju polako.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Jeste brt,ali tako je narod odlucio ja bi naj vise voleo da nam je Vladan Glisisc predsednik,Branimir Nesisc premijer,pa da jednom i ovoj srbiji svane.

Тешко да би Србији свануло са Глишичем и Нешићем.

Лепо је то што би ти волео да су они у влади али је са друге стране и нерално што би у исто време волео да нам сване.

Него јел си ти прикривени Артемијевац ко већина Двераша или?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Лепо је то што би ти волео да су они у влади али је са друге стране и нерално што би у исто време волео да нам сване.

Srbiji bez Bozije pomoci biti bolje nece,a tu boziju volju mogu da pokrenu samo dveri.

Oni koji su dobili gramatu patrijarha pavla http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/temelji-nase-politike/patrijarh-pavle.php , oni koji su dobili blagolslov od duhovnika manastira hilandara http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/politicka-podrska/duhovnik-manastira-hilandar-podrzao-dveri.php ,a licno sam prisustvovo kad je vladika sremski Vasilije,pozvao narod da izadju na glasanje i da svoj glas daju najboljim sinovima srpskog naroda,kad ga je jedan dverjanin iz Panceva upitao dali su ti najbolji sinovi srpskog naroda DVERI, on je odg Bog zna ja pretpostavljam.

Ne nisam prikriveni Artemijovac,mislim da srpskom narodu netreba raskol nego sloga.

Подели на овим сајтовима

Не знам за ово богохулник , нисам до сад чуо да је хулио.

Али и ако јесте ја ћу му опростити , пошто видим да има ту блажену фацу у присуству патријарха.

А и да нема мени је Тома убер Алес, човек народни , домаћин човек, лепо уме да сахрањује своје политичке непријатеље, натенане и неприметно, србенда и проче.

А сад озбиљно како мислиш хулник ?

Подели на овим сајтовима

Srbiji bez Bozije pomoci biti bolje nece,a tu boziju volju mogu da pokrenu samo dveri.

Oni koji su dobili gramatu patrijarha pavla http://www.dverisrps...ijarh-pavle.php , oni koji su dobili blagolslov od duhovnika manastira hilandara http://www.dverisrps...drzao-dveri.php ,a licno sam prisustvovo kad je vladika sremski Vasilije,pozvao narod da izadju na glasanje i da svoj glas daju najboljim sinovima srpskog naroda,kad ga je jedan dverjanin iz Panceva upitao dali su ti najbolji sinovi srpskog naroda DVERI, on je odg Bog zna ja pretpostavljam.

Ne nisam prikriveni Artemijovac,mislim da srpskom narodu netreba raskol nego sloga.

Што му се правдаш ?!!

Што одговараш на тако брезобразна питања ?!!

Подели на овим сајтовима

А јеси ли ти прикривени сатаниста ко и већина хришћанских левака ?

Подели на овим сајтовима

Videli od Pape i zapadnih demokratija. Kako koga izaberu za prdsednika on kod Pape po blagoslov, a Papa s vremena na vreme iznese svoj stav o svetskim pitanjima, ratovima i slicno. Demokratija stize i u Srbiju polako.

Биће да не капираш које је време дошло.

Подели на овим сајтовима

A шта је, Жељко, штрајк глађу, ако не самоубиство у најави? Да ли је самоубиство смртни грех, или није? И када јетребало да се покаје за своје безумље, несмирење (јер и политичар мора да има неку врсту смирења), он ради шта? Позерски самоубиство у најави преиначује у пост??? Па који се то пост спроводи на болесничкој постељи? Него се он руга свима који посте, тај грађевински техничар са дипломом за понети. Богохулник најгоре врсте - лицемер и дволичњак.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Мени је стварно драго што си од атеисте постао верујући............али, то што ти пишеш би написао неки " либерални " протестант...........

Но, има времена.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A шта је, Жељко, штрајк глађу, ако не самоубиство у најави? Да ли је самоубиство смртни грех, или није? И када јетребало да се покаје за своје безумље, несмирење (јер и политичар мора да има неку врсту смирења), он ради шта? Позерски самоубиство у најави преиначује у пост??? Па који се то пост спроводи на болесничкој постељи? Него се он руга свима који посте, тај грађевински техничар са дипломом за понети. Богохулник најгоре врсте - лицемер и дволичњак.

МА човјече то је политичар, у политици највећи део посла оде на глуму.

Не контам како можете тако да доживљавате реалистично политичаре.

Поглеј Шекија душа му је у носу а он глуми лудило у Хагу.

И ја не кажем да ти политичари нису убеђени у оно што говоре , али знам сасвим поуздано да начин на који то презентују јесте чиста глума, шоу бизнис, живимо у таким временима.

Нико од њих није Карађорђе да каже ја сам прек чеок па ви како вам је воља ако ме изаберете знајте летеће главе. То данашњи политичари не чине иначе их нико не би биро у странци (народ би их вероватно бирао , али странке с епитају) , па погледајте њихове ТВ наступе , колико шминке пудера и свега осталог .

Човјече тачно знам како се пишу текстови за политичаре , веруј ми, знам да им се саставља читав сценарио , они кад изађу у јавност само одглуме сценарио, што бољи глумац то више гласача. Како то не разумете више.

Какав бре штрајк , какви бакрачи , то му бре неко дао погрешан сценарио за ту недељу , а мислим и да знам ко је.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...