Jump to content

Ruska crkva: Abortus je najstrašniji holokaust

Препоручена порука

Као што се да приметити сама забрана и те како завршава посао.

Paaaaa... kad bas silno nesto zelis da primetis... i onda uzmes zemlje u kojima je abortus zabranjen i kaznjiv i prikazes zvanicnu statistiku kao da je merodavna... onda mozes da primecujes sta god zelis... a bas je cudno sto u zemljama gde zvanicno abortus ne moze da se izvrsi nema uopste zvanicnih abortusa... :D

Npr. po zvanicnim podacima, u Indiji se izvrsi oko 2.000.000 abortusa godisnje (oko 600.000 po statistici koju koristi sajt sa kojeg je mapa koju si postavila)... a to sto se zapravo izvrsi oko 11.000.000 abortusa godisnje i pri tom umre 20.000 zena... to cemo da se pravimo da ne postoji... tralalala... ko im je kriv sto su htele da abortiraju a nemaju dovoljno love da to urade van Indije... za njih necemo da bojimo sarene mape sveta...

izvor

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Заборавио си на други део: :)

А и откуд идеја да од некога ко се школовао да спасава живот захтевамо да постане егзекутор? Може ли исти извор точити и горку и слатку воду?

И питање за господу заступнике ове праксе, да ли бисте били вољни да засучете рукаве и конкретно им помогнете, а сад што се тиче моралних обзира, ако вас добро разумем, по вама важи правило да док једном не смркне, другом не сване.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Naravno da bih,ali smatram da nisam kompententna.Mada ne spadam u gospodu.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Moj odgovor je ironičan, jer ne znam gde ti vidiš ovde nekoga ko je zastupnik abortusa i ko bi tako nešto uradio.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Nisam za zabranu abortusa u okviru zakona ali to ne znači da jesam za abortus kao što mi pojedini učitavaju ovde.

Овде се управо залажете за то да се припадници професије која би требало да буде хумана упрегну да раде као егзекутори и да се њихов садашњи незавидан положај и даље настави, а да децу и не помињемо.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Izgleda da si pomesao moral sa objektivnim moralom... objektivni moral ne postoji... cista uobrazilja...
Taкав једино има смисла, али то на страну. Проблем је што неко ко одбацује метафизику нема никаквог покрића за своју етику. Скунијеву дефиницију је он поставио, али она је без покрића. Зашто би било тако? Шта када би неки други атеиста тврдио обрнуто? Ниједан ни други не могу показати да су у праву...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Овде се управо залажете за то да се припадници професије која би требало да буде хумана упрегну да раде као егзекутори и да се њихов садашњи незавидан положај и даље настави, а да децу и не помињемо.

Ne, ne zalažem se.

Подели на овим сајтовима

Taкав једино има смисла, али то на страну. Проблем је што неко ко одбацује метафизику нема никаквог покрића за своју етику. Скунијеву дефиницију је он поставио, али она је без покрића. Зашто би било тако? Шта када би неко други тврдио обрнуто? Ниједан ни други не могу доказати да су у праву...

Nikako nije bez pokrica... proizilazi iz intristicke potrebe za zdravljem i ispunjenjem koju svaki covek ima, i nase sposobnosti da posmatramo svet iz perspektive drugog. Dakle biologija, racionalnost i empatija su njene osnove.

To je upotrebljiva definicija sa stvarnim posledicama. A siguran sam i da kad Hriscani pricaju o moralu, u stvari pricaju o necem jako slicnom, jer mi je tesko da zamislim i jednu drugu definiciju, a da nije besmislena tautologija.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

То што га не видите не значи да не постоји.

To što vi tvrdite da ja tvrdim, i da je moja logika nelogična ne znači da ono što vi tvrdite da jeste vama je logično, zaista jeste logično,a moje nelogično..

Подели на овим сајтовима

Nikako nije bez pokrica... proizilazi iz intristicke potrebe za zdravljem i ispunjenjem koju svaki covek ima, i nase sposobnosti da posmatramo svet iz perspektive drugog. Dakle biologija, racionalnost i empatija su njene osnove.

To je upotrebljiva definicija sa stvarnim posledicama. A siguran sam i da kad Hriscani pricaju o moralu, u stvari pricaju o necem jako slicnom, jer mi je tesko da zamislim i jednu drugu definiciju, a da nije besmislena tautologija.

Зашто би то било тако? Шта ако ја, примера ради, уживам у убијању, силовању и мучењу других људи? Зашто то не бих чинио (онда када могу да избегнем полицију)? Било би ми лепо, и сав бих био здрав и испуњен...

Хришћани немају образложење свог морала, хришћански морал је ирационалан (заснован на доктринама и Предању, он је трансцедентан и никада се није мењао - етички ставови Цркве су увек исти, они су откривење од Бога, како каже Ниче они су неоспорни, они се не могу критиковати, они стоје и падају са вером у Бога)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Taкав једино има смисла, али то на страну. Проблем је што неко ко одбацује метафизику нема никаквог покрића за своју етику. Скунијеву дефиницију је он поставио, али она је без покрића. Зашто би било тако? Шта када би неки други атеиста тврдио обрнуто? Ниједан ни други не могу показати да су у праву...

Da ne spamujemo ovde, otvori temu o moralu ateista i objektivnom moralu... rado cu ucestvovati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...