cloudking Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 I ako nekad dokazemo da je to objasnjenje pogresno, to ce biti velicanstven momenat za nauku... isto kao i da dokazemo da nije pogresno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ali onda nemojte tvrditi detektovana je, dokazana je i slicno, nego recite posteno kako jeste, to je za sada samo teza ... i njutnova gravitacija je tacna i provjerena isto ko i anstajnova a razlikuju se, znaci nesto tu gadno ne stima sto mi ljudi ne razumijemo, cim su vece kolicine materije u pitanju, prvo pada njutnova gravitacija a kad povecas materiju na velicinu galaksija onda ne stima vise ni anstajnova i to je nasa realnost, stvar se krpi ovim tezama sa tamnom materijom, tamnom energijom, ali ni to nisu svi problemi sa anstajnovom gravitacijom na velikim skalama, npr. jedan od dodatnih problema je taj sto je svemir previse ravan s obzirom na kolicinu gravitacije u njemu, bar tako pokazuju senzori na satelitima koji su pravljeni sa tom svrhom... ja isto volim nauku ,ali i ona ima rupa koliko hoces i ne treba ljudi da joj sljepo vjeruju, sve je to proizvod ljudske logike koja je pouzdana znamo i sami kako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ali onda nemojte tvrditi detektovana je, dokazana je i slicno Al kordune, niko to nije ni reko... kolko ja znam. Drga je stvar sto u konverzaciji kazes "tamna materija je to i to" umesto "tamna materija je hipoteza koj imamo a da trenutno najbolje opisuje ono sto posmatramo"... radi se o cistoj ekonomicnosti jezika. Za tamnu materiju ti niko nece pruzati "otpor" ko za TE... jednostavno oko toga ima previse nepoznanica. Ali svaka teroija je tacna dok se ne dokaze suprotno, taj model smo se dogovorili da prihvatimo i nema potreba oko toga da se natezemo sad... Agnostik and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ja isto volim nauku ,ali i ona ima rupa koliko hoces i ne treba ljudi da joj sljepo vjeruju Al ti ne smeta kad slepo veruju u neku knjigu za koju i sami znaju da je takodje puna rupa i da ju je pisao (maltene) ko je stigo u rasponu od nekoliko stotina godina? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 postovanje nudim A, pa mi se pogadjamo. Evo, nek ide za badava, bez postovanja, ipak smo na javnom forumu. nego brate, ajde mi reci sta ti mislis o rasporedu tamne materije u mlijecnom putu, kakav raspored bi trebala da zauzima da se krakovi galaksije ne razlete ?Prvo otkriju galaksije i krakove, vide da se ne razlecu, onda prebroje vidjeno i sracunaju da bi (na osnovu uocenog) trebalo da se zvezde razveju po tangentama. Posto se ne razlecu, izracunaju koliko im gravitacije fali da bi se dobilo uoceno ponasanje. Pretpostave da postoji nesto sto sa poznatom materijom interaguje samo gravitaciono, ne cese se o nju, ne tare se, ne upija svetlo... OK, gde se nalazi u prostoru, hajde da pogledamo: Kazu, ovako je rasporedjena. ( http://www.lsst.org/lsst/science/scientist_dark_matter ), nisam proveravao. kordun је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ali onda nemojte tvrditi detektovana je, dokazana je i slicno Link Link Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Link Link brate teorija o wimpovima je takodjer ljudska ludorija bez uporista u stvarnosti, i sada ti uzimas ovdje hipootezu da se medjusobnim ponistavanjem wimp cestica proizvode neke druge cestice koje se opet raspadaju i na kraju procesa imamo gama zracenej koje se eto vidi a ne zna mu se uvijek porijeklo, pa onda pustis masti na volju da sredis malo porjeklo gama zracenja na nekim mjestima, to ti je bas detekcija tamne materije u koju cui ja da povjerujem.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 brate teorija o wimpovima je takodjer ljudska ludorija bez uporista u stvarnosti, i sada ti uzimas ovdje hipootezu da se medjusobnim ponistavanjem wimp cestica proizvode neke druge cestice koje se opet raspadaju i na kraju procesa imamo gama zracenej koje se eto vidi a ne zna mu se uvijek porijeklo, pa onda pustis masti na volju da sredis malo porjeklo gama zracenja na nekim mjestima, to ti je bas detekcija tamne materije u koju cui ja da povjerujem.... Izgleda da je potrebna samo kriticna masa da se poveruje i u najvecu nebulozu da postane stvarnost. Натан and kordun је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 to ti je bas detekcija tamne materije u koju cui ja da povjerujem.... A šta bi za tebe bio dokaz u koji bi poverovao? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 A šta bi za tebe bio dokaz u koji bi poverovao? Da mu pokažeš sliku iste GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Izgleda da je potrebna samo kriticna masa da se poveruje i u najvecu nebulozu da postane stvarnost. Ne, vec je dokaz krivljenje svetla pod utiskom gravitaacije crne materije. Sto je i sm kordun prizno da postoji, smo ne postoji dovoljno po njegovom misljenju. Kao trebalo bi da bude vise. To je poprilichno jasn empirijska cinjenica koja pokazuje da u svemiru postoji nesto sto ima masu i gravitaciju a ne vidi se, niti reaguje sa svetlom niti sa bilo cime osim preko gravitacije. Malo je tesko za poverovati, ali cinjenica je tu.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 poenta toga je da mi ne trebas ti soliti pamet sa gravitacionim socivima, znam sta je to vise od 20 godina i onda nemam volje da gledam kako ti pokusavas da me tome ucis bez da si pitao znadem li ja o tome nesto, jel mi potrebno takvo informisanje, ti brate naprosto imas cesto potrebo bilo kome ko nesto kritikuje da mu serviras neke banalne informacije i pokusavas time sta? da mu dokazes da je u zabludi ? sta ti mislis da je moja kritika tamne materije zasnovana na vaukumu? Dobro ako si toliko informisan, objasni mi sta to krivi svetlost? pa valjda sam prvo ispitao o cemu se tu radi .. nisi bas lik od poverenj kada tvrdis da si nesto ispitao. jer uvek kritikujes nikad ne pruzas objasnjenja. Evo j te sd ovde pitam da mi das objasnjenja. imas koliko hoces svjetskih naucnika koji nece ni da cuju za tamnu materiju i energiju, cak ni za crne rupe Ajd nabroj mi tih "koliko oces" i koje su njihove teorije... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ali onda nemojte tvrditi detektovana je, dokazana je i slicno, nego recite posteno kako jeste, to je za sada samo teza ... Jeste detektovana, detektovali smo njene efekte. Samo jos uvek ne znamo sta je to crna mterija, sem da reaguje i da ima grvitaciju. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ne, vec je dokaz krivljenje svetla pod utiskom gravitaacije crne materije. Sto je i sm kordun prizno da postoji, smo ne postoji dovoljno po njegovom misljenju. Kao trebalo bi da bude vise. To je poprilichno jasn empirijska cinjenica koja pokazuje da u svemiru postoji nesto sto ima masu i gravitaciju a ne vidi se, niti reaguje sa svetlom niti sa bilo cime osim preko gravitacije. Malo je tesko za poverovati, ali cinjenica je tu.. Aman ne pricam o tim prizemnim pojmovima, oces li me ikad shvatiti i razumeti?! Pricam ti pricu recimo evo glup primer, televizor ne postoji, nego su ljudi izmastali da televizor postoji, i gle cuda stvarno je postao. Da ne idemo dublje, kao na primer da nista ne postoji osim u nasem umu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Dobro ako si toliko informisan, objasni mi sta to krivi svetlost? .. nisi bas lik od poverenj kada tvrdis da si nesto ispitao. jer uvek kritikujes nikad ne pruzas objasnjenja. Evo j te sd ovde pitam da mi das objasnjenja. Ajd nabroj mi tih "koliko oces" i koje su njihove teorije... Ја да сам на твом месту престала бих да пишем да се не бламирам, за тебе је најбоље да се бавиш пољопривредом, воћарством, да се посветиш сађењу пасуља и ружа. Шта ти мислиш? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука