sqny Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Када бих радио као келнер у алжирском ресторану, не бих очекивао да ми на паузи за ручак дају свињско печење, а поготово не бих инсистирао на томе... Мислим да је решење ипак слобода избора осигурања од стране радника, а послодавац само да плаћа. Онда ко није католик, а ради у католичкој установи може да изабере некатоличко осигурање и сви задовољни... Pa ja i ne znam da iko tera katolicke bolnice da rade abortuse, vec je valjda kontraverza da li katolicke ustanove imaju prave da ne placaju svojim radnicima kontraceptivna sredstva u okviru zdravstvenog osiguranja, i da je oko toga frka. Mozda nisam u toku. Ovo tvoje resenje deluje OK... The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Koliko ja kapiram, problem u Americi je sto nema univerzalnog zdravstva, ali s druge strane ti ne mozes da biras gde ces da se lecis, vec to odlucuje tvoj poslodavac. I tako recimo imas gomilu ne-katolika, koji rade u raznim katolickim ustanovama i ocekuju da im poslodavac ne postavlja zabrane na zdravstvene usluge. Управо. Али објасни ти то либертаријанцима који су за приватно здраство? А не, то не ваља то је социјализам. Па извињавам се оћу да ме држава заштити од потенцијалног моралног убеђења католика ако ја оћу да моја жена абортира, кад већ немам државно здраство. И што је најсрамотније они то што је мана њихове идеологије правдају недостатком њихове идеологије??? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Kada od nečega napraviš nešto državno, bez konkurencije i tržišta, uništio si to korisnicima. da "radi ko šta hoće" ? kako? Oбјаснио је скуни горе на овом примеру. Онда ко није католик, а ради у католичкој установи може да изабере некатоличко осигурање и сви задовољни.. Сигурно. Још ако компанија можда има споразум о међусобној сарадњи са том болницом. Обавезно ће да ти плаћа осигурање код неког другог. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Pa ja i ne znam da iko tera katolicke bolnice da rade abortuse, vec je valjda kontraverza da li katolicke ustanove imaju prave da ne placaju svojim radnicima kontraceptivna sredstva u okviru zdravstvenog osiguranja, i da je oko toga frka.Tу су контроверзу могли једноставно избећи, само да су то експлицитно нагласили у уговору, па ако радник потпише онда нема разлога после да се буни... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па извињавам се оћу да ме држава заштити од потенцијалног моралног убеђења католика ако ја оћу да моја жена абортира, кад већ немам државно здраство. Чекај, ако сам те добро разумео, ти се залажеш за то да држава натера твог католичког шефа да твојој жени плати абортус? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па извињавам се оћу да ме држава заштити од потенцијалног моралног убеђења католика ако ја оћу да моја жена абортира, кад већ немам државно здраство.Јел ти разумеш да је за хришћане абортус убиство, и да не можеш да их тераш да на то гледају другачије? Стога, католици само не желе да буду саучесници у плаћеном убиству... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Чекај, ако сам те добро разумео, ти се залажеш за то да држава натера твог католичког шефа да твојој жени плати абортус? Да. Јел ти разумеш да је за хришћане абортус убиство, и да не можеш да их тераш да на то гледају другачије? Стога, католици само не желе да буду саучесници у плаћеном убиству... Онда немој да се баве медицином, нек се баве продајом парадајза. Са том делатношћу немају моралних конфликта. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Tу су контроверзу могли једноставно избећи, само да су то експлицитно нагласили у уговору, па ако радник потпише онда нема разлога после да се буни... Tako je. Radnik uvek moze od svojih para da plati sta hoce. Mada sam ja licno pre za univerzalno zdravstvo The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Уколико ми он плаћа осигурање које ми одбија од плате - да.Ето, ту си изнео још једно могуће решење, наиме да ти не одбија од плате, већ једноставно да ти даје паре, а да ти не плаћа осигурање.Онда немој да се баве медицином, нек се баве продајом парадајза. Са том делатношћу немају моралних конфликта.А по којој логици је твоје виђење абортуса претежније од папиног? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ето, ту си изнео још једно могуће решење, наиме да ти не одбија од плате, већ једноставно да ти даје паре, а да ти не плаћа осигурање. И како би болнице функционисале када би свако по третману тек плаћао? Шта ако случајно корисник услуге премине у сред третмана кинотерапијом? Ко је дужан да покрије трошак лечења? Знаш ли колико корисника најскупљих болничких услуга премине? Колико би трошка имала болница тада? Генијално решење за боленице oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Да. Супер идеја. Онда ја желим да држава натера мог шефа да ми купи бузуки од 4000 евра. Овај што имам малкице шкрипи, па ми оштећује слух. У питању је чисто медицински разлог, да се разумемо. obi-wan and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Mada sam ja licno pre za univerzalno zdravstvo То је лепо, али ће увек доводити у конфликте око биоетике секулариста са верским зајдницама? Већина верских заједница неће хтети да финансира абортусе и/или промене пола... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Mada sam ja licno pre za univerzalno zdravstvo Да не идемо у ту причу, о каквом се тачно здраственом проблему ради кад родитељи не желе дете јер онда неће моћи да иду на журке као до тада? Душко Дугоушко, obi-wan and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Супер идеја. Онда ја желим да држава натера мог шефа да ми купи бузуки од 4000 евра. Овај што имам малкице шкрипи, па ми оштећује слух. У питању је чисто медицински разлог, да се разумемо. Не ниси ме разумео. Уколико има медицинских разлога у смислу да су покривени осигурањем, например да јој је живот угоржен. Сигуран сам да нико не наређује католичкој болници да када неко дође код њих и каже ја бих абортус један, они да морају да га прихвате као пацијента, већ неко коме је то покривено осигурањем. А Александар је то лепо удесио и упростио да звучи како звучи. Да не идемо у ту причу, о каквом се тачно здраственом проблему ради кад родитељи не желе дете јер онда неће моћи да иду на журке као до тада? Ово треба свако сам да плаћа и свако сам плаћа. Чак и у Србији ако хоћеш да абортираш није џабе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Mada sam ja licno pre za univerzalno zdravstvo Zašto kada je toliko očajno? Znaš kako se kaže - ako hoćeš da nešto uništiš u nekoj zemlji, napravi ministarstvo toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука