Перса Написано Август 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Добар и брз виц! хахахаха sHa_sarcasticlol а DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Трагови туге, бриге, жалости, смрти Сва сам без идеја од јучерарашње вест о уморству штићеника. Ударц који траг оставља. Навукла се на мене невидљива копрен, и жала, и туге и питања и неда овај тренутак живота, као да сам на другом месту, а то место је место несреће, два човека, млад и старији, ударци, свађа и окончање доласком смрти. И схватих да као да сам престала да живим у тај јучерашњи дан, пливајући полумраком питања и договора, чувајући се само да кога не осудим. И та водиља, пази да не погрешиш, осудиш, довела ме је до данашњег дана. А од јутрос, све ми је јасније, све ми је бистрије оче Тадеј. Слика и речи твоје и слика и речи п. Павла стапају се у јасноћу шта сте желели да ми кажете. „Какве су нам мисли такав нам је живот“ и „Смиреност је дакле, браћо и сестре, мајка свију еванђелских врлина, јер се Бог гордима противи, а смиреним даје благодат“ Утешена сам. Перса Срадачан поздрав админу, појавила ми се опција уреди! Хвала... ето требала ми је... таква сам с грешкама. katanac Хвала.Хвала.Хвала! Драгана Милошевић, antics and Биљана је реаговао/ла на ово 3 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 ИСТИНИТА ЖИВОТНА ПРИЧА О ДРОГИ Исповестима бивших зависника Присуствовала сам „Духовна трибина“ Разговор о дроги. Монах четири човека (између 22 и 40 година) је говорило о проблему зависности. Тежиште предавања је исповест зависника. Свако се претставио и говорио о себи одакле је , о породици, о почетку конзумирања опијата , трајање активног дрогирања и о одлуци да се спасу, одласком у манастир, излећењу, повратак у свакодневницу. Причали су о правилима, начину, одговорности, а након престанка и оздрављења, остајали би у манастир неко време годину или нешто више као помоћници ново придошлим зависницима. Невероватна је прича да већину одлазака у дрогу је отсуство љубави и пажње и не брига породице, не налажење смисла живота, тражење задовољства у дроги, поведени пријатељима, навучени од стране партнера... Међутим невероватно сведочење младог факултетски образованог човека, који је имао брижну породицу, финансијску подршку, редовно завршио факултет, запослење, а нико није дуго знао да од свој 21 године је почео да користи најпре лакше а касније и јаке дроге. На питанје зашто, невероватно; једна реченица добрих родитеља из детинјства:“Твоје је да учиш, дипломираш, све остало је наше“. Његова исповест, погрешно схваћена порука родитеља да му задовољство припада, не веровање да ће постати зависник учинило да уђе у свет „дроге“. Нај дирљивије је био тренутак када је схватио да је постао зависник. Имао је породицу, која га је волела, подржавала и волела, жену и знали су за нјегов порок, али обзиром да је радио , био успешан, није се много говорило о томе. Шок који је допринео свести и потреби да се лечи је спознаја да је постао зависник, да му је она била најважнија и драматично схватање одсутност љубави према било коме. Дао је отказ на послу уз договор са породицом и кренуо у 32 години да се ослободи зависности. Успео је у томе и и управо... (потпун текст на) многи не успеју у томе Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 men875847'0789 ovdje! Samo.....otkrij mi malu tajnu, molim te! Gdje pronalaziš i kako ubaciješ ove fine "smajlije" kako što je ovaj prst u tvom predhodnom postu!? veliko HVALA! srcee malina :) and Перса је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 men875847'0789 ovdje! Samo.....otkrij mi malu tajnu, molim te! Gdje pronalaziš i kako ubaciješ ove fine "smajlije" kako što je ovaj prst u tvom predhodnom postu!? veliko HVALA! srcee Хоћу, ево кликни на ове стрелице и она ће те одвести до мноооОоого стрлица изаберш која ти се допадне и постављаш као кликом на image као слику ! Биљана and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 men875847'0789 ovdje! Samo.....otkrij mi malu tajnu, molim te! Gdje pronalaziš i kako ubaciješ ove fine "smajlije" kako što je ovaj prst u tvom predhodnom postu!? veliko HVALA! srcee Ako hoćeš da saznaš link za bilo kog smajlija/sliku u nekom postu, samo klikneš desnim mišem na njega i odabereš 'copy image URL (gugl hrom)' ili 'copy image location (mozila fajerfoks)' i to onda pejstuješ gore u svoj brouzer i on te odvede na adresu odakle je slika Recimo, prst je odavde: http://www.gifandgif...rrows (116).gif Перса and Биљана је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Хоћу, ево кликни на ове стрелицекликом на image као слику ! за смајлије кликни на ову сликицу фото Поздрав Перса Биљана је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Kako da postavljam slike u galeriju ? Hajde prosvetlite ovog trubadura :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Перса је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Kako da postavljam slike u galeriju ? Hajde prosvetlite ovog trubadura :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: То нисам још открила. Нова сам... Позабавићу се па шаљем пп поруку како. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Искуство сећање и осећања којима се често враћам Ески Кермен – Крим Из села Красний Мак кренули смо у обилазак историског места Мангуп-Кале, најистакнутији од свих Кримских "пећинских градова", веома импресионира вековни трагови од давнина, када су хришћани живели.Мангуп се налази на планинском платоу истоименог на око 600 м надморске висине. Са три стране, Мангуп је окружен вертикалним каменитим блоковима 40-70 м високим, а на северној падини се пресецају три дубоке клисуре назване Тисхкли-Бурун (татарски за "пут рупа"), Елли-Бурун ("пут ветрова" ), и Цхуфут-Цхеорган-Бурун ("пут јеврејског изазова"). Линк (http://www.paylessfl.../697/index.html ) Ески Кермен (у преводу "Стари тврђава" је један од највећих Кримских пећина-градова). Пут видео запис (није мој са јутубе али може да дочара околину) Мала црквица, једва је стало једанаест људи, звана Три коњаника. Име је добила је по фрески на којој су три коњаника од којих средњи чије је копље пробада змаја - Свети Ђорђе, други коњаник осликан у замаху баца копља а са десне стране крај коњаника седи дечак, држећи седло. (Св Димитрије и Св Мина) Никада нећу заборавити осећања са тог путовања посебно у цркви Три коњаника и оца Виктора. Перса Лидија Миленковић, Јесењин, Биљана 1234 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 PRELEPO!!!! .hvala. Перса је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2012 PRELEPO!!!! .hvala. Хвала carinjo Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Бајка о Части У нека давна времена живеше људи бистрог ума и племените душе. Лутали годинама по различитим крајевима тражећи место за свој дом. Кад дођоше до Велике Реке, решише да ту и остану. Подигоше своје куће, направише своје село, и израдише велико, бројно и здраво потомство. Изабраше себи и краља по имену Разум. Добише и веру, језик и писмо. И тако настаде народ. Беше надалеко познат по својој честитости и мудрости. Време је пролазило. Живот им беше богат. Али све што је добро, привуче и завидне људе. Из врло удаљених крајева, где су владале неслога и мржња, а краљица им била Завист, кренуше да нападају овај народ. Рушили су им куће, отимали децу, палили књиге .. Но, народ беше храбар и неустрашив. Зато Завист реши да убије Разум. Тако и би. Народ оста без краља те одлучи да власт припадне његовој жени. Она се звала Част. Имала је кћерку Слободу и сина Живот. И уместо да без разума народ пропадне, они су са Части постали још јачи. Част је владала поштено и достојанствено. Била је скромна, искрена и праведна. Кћерка јој је у свему помагала. Слобода је била најлепша девојка на свету и вољена у народу. Завист, већ бесна, покуша да убије и Част, али без успеха. Затим покуша да отме Слободу, али је и она била неухватљива. Народ их је добро чувао, баш као што се чува највећи завет предака. Но, Завист није мировала. Тражила је пут до зла. Тако наговори Живот да се одрекне мајке и сестре добијајући за узврат обећање - вечну славу и власт. Живот је поверовао. На превару затвори Част и Слободу у кутију заборава. Постаде краљ. Народ се уплаши новог краља јер Живот без Части и Слободе је Живот са страхом. Тада су истина и нада далеко, а туга и зло прве комшије. Завист је имала кћерку Лаж која се по наговору мајке уда за краља. Уз њу Живот постаде још суровији, а народ несрећнији. Живот и Лаж добише кћерку Превару и сина Заборава. Дођоше још црњи дани. Народ је пропадао сваким даном све више. Од разумног, часног и слободног, остаде само преварени народ. И - заборављен. Не прође много, а Завист одлучи да оде одатле јер више није имала на чему да им завиди. Са њом одоше и кћерка Лаж и унука Превара јер им је, овакав какав је, Живот досадио. Кад је краљ остао сам, са сином Заборавом, осети неизмерну тугу и покајање за оно што је учинио свом народу, те паде у постељу. Син се сажали над својим оцем те одлучи да нађе кутију заборава. Није је било тешко наћи. Била је на путу, заборављена. Обрадовао се, али ју је узалуд покушавао да отвори. Седео је тужан данима поред очеве постеље надајући се да ће неким чудом оздравити. Једног дана виде га мали дечак златне косе и упита га: "Познајеш ли ти Част и Слободу?" "Не, ја сам се родио после њих," одговори Заборав, "али их познаје мој отац Живот." "Слушај ме добро," рече златокоси, "ако желиш да Живот оздрави, мораш испунити три задатка-жеље. Тако ће се кутија заборава отворити." - Прва жеља: Учини да Живот заувек заборави на Завист, Лаж и Превару. - Друга жеља: Врати народу Част и Слободу! -Трећа жеља: Не дозволи да језик твог народа падне у заборав! Заборав све тако учини, па се Живот изнова пробуди. Уз њега су и Част и Слобода живели дуго и срећно. Живе и данас али их треба чувати од кутије заборава. Никола Боровчанин 6/1 ОШ Васа Чарапић, Бели Поток код Београда, 27.01.2011. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Пробаааааа Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Тако би ми требао један добар дух за једно Б-ууууу Е, да ми је један добар дух, са небеса, да нешто уради по питању организарора посла (координатора).То светац не може да просветли и опамети, недоказан, тврдоглав... Г. он, координатор не зна да урадим а оће има идеје. Родила га мајка креативног! И све нас сараднике измори да реализујемо „замисао“ идеју коју на почетку смо сви знали да неће да ваља. Е, нећу да призовем Марка Краљевића, биће груб са топузом, овом ће бити довољно једно БУУУУ има да се смањи педесет пута. Једно Буууу за све згубљено време у реализацији.сад морамо да радимо више да би надокнадили, а још се прћи, као могло је онако, да он зна посао он би то урадио! Као ми смо неспособни Ух, сви смо се добор изнервиралим дај нам Боже isus-sinai стрпљења... Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука