Juan Valdez Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Nemačka: Obama, sredi svoj deficit! Ponedeljak 25.06.2012 | 14:43 | Izvor: Tanjug Nemačko ministarstvo finansija je oštro odbacilo poziv američkog predsednika Baraka Obame na hitno delovanje radi brzog rešavanja ekonomske krize u EU. Ministarstvo je sugerisalo Obami da, umesto toga, dovede američki deficit pod kontrolu. Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je rekao da su "ljudi uvek brzi kada treba da pruže savet drugima". "Obama bi prvenstveno trebalo da se pozabavi smanjenjem američkog deficita, koji je veći nego u čitavoj evrozoni", rekao je on. Obama i drugi svetski lideri strahuju da bi se eskalacija krize u Evropi mogla negativno odraziti po svetsku ekonomiju. Odnos državnog duga 17 zemalja evrozone prema bruto domaćem proizvodu (BDP) sada iznosi oko 80 odsto, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država gde se taj odnos nalazi na nivou od 100 odsto BDP-a. Izvor: B92 Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Јееееееесссссс!!!!!! :cheesy2: Браво Ангела! Икону ћу да направим и ставим на зид... Justin Waters and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ово је пример економске успешности немачког модела социјално тржишне привреде (рајнски капитализам). Мора само да се ради као Немац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ово је пример економске успешности немачког модела социјално тржишне привреде (рајнски капитализам). Мора само да се ради као Немац. Ово је порука Немаца Обами и осталој екипи социјалиста и апокалиптичара да је доста више којекаквих програма спашавања. Ко хоће да се спашава, нек се призове памети и нека ради. Justin Waters, Аурор, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Браво Ангела, сад само да до краја одеш у својој изјави. Не спашавај ни Грчку ни Шпанију ни Португал ни Италју, гледај у своје двориште, други нека се спасавају како знају и умеју. Како су знали потрошити, ваљда ће се некако снаћи и како зарадити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Они су мене одушевили како се држе у последње време, не знам само колико контроле имају над Европском Централном Банком. То може да буде проблем... Мада изгледа да имају. А посебно ми је драго што су натрљали нос овом пајацу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Они су мене одушевили како се држе у последње време, не знам само колико контроле имају над Европском Централном Банком. То може да буде проблем... Мада изгледа да имају. А посебно ми је драго што су натрљали нос овом пајацу... Чини ми се да је Њемци још увјек инсистирају на стварању јединствене фискалне уније. Британци се томе оштро противе, што је добро. Мада се надам да ће схватити да политика заједничке монетарне уније са заједничком касом, касом коју пуне порески обвезници, води ка управо ка краху. Што прије се освјесте и одустану од спашавања и исто ово што кажу Обами, рекну Грцима, Шпанцима, и осталима биће боље за будућност Европе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ово је пример економске успешности немачког модела социјално тржишне привреде (рајнски капитализам). Рајнски? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Да, што? Никад ниси чуо за тај термин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Да, што? Никад ниси чуо за тај термин? не, откуд је? Нешто више? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Rhine_Capitalism Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 http://en.wikipedia....hine_Capitalism Хвала. Ја сам искрено веровао да је кејзенијански модел у игри понајвише али нисам знао да постоји уникатни модел уа Европу, већ да је микс више различитих модела међу којима највише Кејзенијански. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Хвала. Ја сам искрено веровао да је кејзенијански модел у игри понајвише али нисам знао да постоји уникатни модел уа Европу, већ да је микс више различитих модела међу којима највише Кејзенијански. Ево имаш и овде мало о немачком моделу. http://www.kas.de/wf/doc/kas_17025-544-14-30.pdf Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Они су мене одушевили како се држе у последње време, не знам само колико контроле имају над Европском Централном Банком. То може да буде проблем... Мада изгледа да имају. А посебно ми је драго што су натрљали нос овом пајацу... Мене је Хесус малкице изненадио, не бих рекао да ће он овако да резонује. http://mises.org/dai...nse-of-the-Euro Много је паметан лик, сигурно има јаке разлоге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука