Jump to content

Zašto je ponekad ćutanje, najmudrije?

Оцени ову тему

Препоручена порука

По некад саговорник "нема кочницу" , па кад приметиш да ће се расправа распламсати без потребе , онда је боље прекинути и не дати одговор . 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ја н'умем ћутећи да кажем, ама баш ништа, ко'ко год да то било мудро. С друге стране приметио сам и да не мо'ш да причати пуно, а паметно. Ретко коме и то да успе ( а то нисам ја, ааА_а_а ). Умеју да буду занимљиви и "ја ћутим а ти слушаш" дијалози, мож' и обрнуто, тј. зна да буде кад је сунчан дан.
Имају и ови бесћутни, и они бивају и'тересантни, ал' сам' под условом да ниси принуђен да их трпиш. Ил' те как'а мука није на то натерала. Тек онда ваља умети те саслушати.

Подели на овим сајтовима

Слажем се у потпуности са тобом . По мени особе од којих можеш нешто да научиш и који нешто паметно кажу , најчешће , нису много причљиви људи.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Ćutanje je vazda zlatno, tako da se slijepo držim toga u životu i nikada nisam zažalio zbog toga. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Зато што са друге стране не постоје појмови (у уму) за које би се речи (као изрази) адекватно закачиле. Зато је у таквим ситуацијама боље ћутати, док се појмови не оформе.

"da govor ne bi ponizio misao" - Dostojevski

Подели на овим сајтовима

Слажем се у потпуности са тобом . По мени особе од којих можеш нешто да научиш и који нешто паметно кажу , најчешће , нису много причљиви људи.

Negdje pročitah, ne mogu tačno prenijeti, - mišljenje je sažimanje, dakle, što kraće, a sadržajnije to više misli u riječima

Подели на овим сајтовима

По некад и ћутање има своју поруку . 

Баш тако Дијана , јер људи који не причају много , више размишљају о томе шта ће да кажу.

Подели на овим сајтовима

Ćutanje je vazda zlatno, tako da se slijepo držim toga u životu i nikada nisam zažalio zbog toga. 

Kad god prećutim nešto negativno što bih rekla - nikad ne zažalim. Riječi zaista mogu da uništavaju. Ali mogu i da ožive. Prave riječi, utješne,razumne, blagorodne.

Подели на овим сајтовима

Prave riječi, utješne,razumne, blagorodne.

Apsolutno, možda nisam baš dobro ni obrazložio svoje razmišljanje, ali ovo se podrazumijeva. Takve se stvari ne smiju prećutati.  

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

По некад саговорник "нема кочницу" , па кад приметиш да ће се расправа распламсати без потребе , онда је боље прекинути и не дати одговор . 

Što reče mudri starac - nečiji demoni će ti naškoditi samo ako uzvratiš istom mjerom

Подели на овим сајтовима

Ljudi ne razvijaju svoj misaoni aparat.Zato ne mogu da prihvate mnogo detalja u nekom vremenskom periodu.

Zato je cutanje zlato, jer ce vam ljudi stavljati reci u usta, tumaciti aktivnosti, a to obicno na sebi odgovarajuci nacin.

Pricanje bi samo razvejalo tu zabludu, ili bi bilo namet, novost, gurka ka novim mislima i saznanju, za koje osoba nije spremna ili cak misli da joj nije ni potrebno.

Novo je potrebno samo kad staro zaboli, a to se zove pomoc, zato onda pomozi.

I tu se cak stvore ocekivanja i zavisnosti od stalne pomoci, pa se covek izbezobrazi, ali takvi su ljudi, puni emocija.Kao deca.

Подели на овим сајтовима

Ako se budes pridrzavao cutanja, onda ces spokoj naci svugde...ma gde da zivis!  

-Ava Pimen Veliki-

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Треба знати кад причати а када ћутати.

Лично, највећа лекција која ме научила потребном је:

"Господар свога језика је господар свога срца".

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...