Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 http://forum.verujem.rs/index.php?topic=3575.0фала брате фала :229229229: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Мени је најбољи део "О монаштву" и онај део, кад уђе у јавну кућу да очита молитву за празник. Много ми се свиџа како је одговорио газдарици тих младих девојака, што им није дала да пољубе крст. Тема ми се свиџа, као и све досадашње које отвори сестра Сефора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Више тема је спојено у једну па уживајте читајући Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Поуке старца Порфирија '' Редовно одлази у цркву,исповедај се често и причешћуј, па ће нестати сви твоји страхови и душевне повреде.'' ''Немој много да будеш у затвореном простору.Изађи чешће у природу.'' ''Буди добар, послушан,трпељив,не секирај се, не буди преосетљив,буди добар на свом послу и не говори тамо превише о вери ако те не питају, него буди пример угледања на Христа.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Поуке старца Порфирија ''Увек говори истину.'' ''Све што чиниш,чини одмерено и без журбе.'' ''Моли се да постанеш бољи.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Савети о љубави ''Саветујем ти да прво имаш љубави. Прво љубав па тек онда све остало.'' ''Не треба да иштемо љубав других. Ми треба прво да заволимо друге, а не да се боримо за њихову љубав. Тек ће нам онда једном узвратити.'' ''Да би те други заволели треба прво ти њих да волиш.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 О деци ''Родитељи су криви за све проблеме које имају њихова деца.'' '' Не треба да их грдимо,већ треба да их саветујемо.'' ''Треба да стигнемо да дамо деци добар пример пре него што наврше десет година.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Сва сам се растопила, баш ми жао што немам сада житије Светог Профирија при руци. isus-sinai hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Читај ''Када читаш Свето Писмо'',говорио ми је , ''а треба да га читаш непрестано зарад просветљења, или житија светих, или друге црквене књиге, па пронађеш неку реченицу, или реч која на тебе остави утисак, треба на томе да се задржиш и удубиш како би видео колика је за тебе добробит од тога.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 http://Моћ свете тајне Једне недеље, када се причестио један брат је осетио велику силу свете Тајне Причешћа. Помислио је да је то због тога што није био добро припремњен, због вечере претходне вечери,па је успаничен , одмах отрчао до Старца да га пита за савет. А Старац му рече, ''Не узнемиравај се, није то ништа рђаво, једноставно је Господ желео да познаш силу коју има Његова света Тајна.'' Тако се брат умирио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
РАТНИК Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Поуке старца Порфирија '' Редовно одлази у цркву,исповедај се често и причешћуј, па ће нестати сви твоји страхови и душевне повреде.'' ''Немој много да будеш у затвореном простору.Изађи чешће у природу.'' ''Буди добар, послушан,трпељив,не секирај се, не буди преосетљив,буди добар на свом послу и не говори тамо превише о вери ако те не питају, него буди пример угледања на Христа.'' facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
РАТНИК Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Савети о љубави ''Саветујем ти да прво имаш љубави. Прво љубав па тек онда све остало.'' ''Не треба да иштемо љубав других. Ми треба прво да заволимо друге, а не да се боримо за њихову љубав. Тек ће нам онда једном узвратити.'' ''Да би те други заволели треба прво ти њих да волиш.'' facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Млади Порфирије - средина 20. века Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 О Светој Тајни Причешћа ''Када пођеш да се причестиш, треба много да пазиш. Мораш добро да се припремиш. Мораш да будеш разборит,уздржљив, да редовно постиш и да много љубиш Христа. не треба да касниш више од 15 дана.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ''Строго води рачуна да не приступаш причешћу из навике.Свако причешће треба да ти буде важно као и прво, а да се осећаш као да ти је последње,пред смрт.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука