Jump to content

Да ли су ово последња времена?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нисам нашла на српском, ово је превод с неког руског сајта: http://www.fatherale...j_eznepidis.htm

"- Старче, зар се не бојите да тако говорите?

- А чега да се бојим? Ја сам себи гроб већ ископао. Да га нисам ископао, бринуло би ме што ће неко други морати да се мучи и копа. А сада ће бити довољно да се баци неколико лопата земље..."

Негде сам видела и фотографију тога гроба, али сад не знам где да је тражим.

Па већ је показало. Он је себи пророковао да ће бити сахрањен на Светој гори, а сахрањен је код Солуна. Закључак је да није поуздан пророк.

kakve veze ima sto je kopao grob, nije prorekao da ce tu biti sahranjen, tako da ti ne stoji primedba da je omasio jednom i da na osnovu toga nije pouzdan, cak stavise napravila si laznu konstrukciju jer proricanje je jedno a kopanje je drugo

na ovom forumu izgleda ima previse "opreznih", evo jedan link da malo tu "opreznost" razradite

http://www.trojerucica.org/index.php?strana=matrona

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ako je nekada bilo najmanje šansi da izbije sveopšti rat, onda je to u današnje vreme. Nuklearno oružje je garant mira, koliko god to suludo zvučalo. Jednostavno, ulozi su preveliki da neko moćan krene na drugog moćnog (da ne bude zabune, mislim na globalne/svetske ratove, ne na lokalne, kojih je bilo uvek i biće ih).

нисам падавичар у несвест кад се помене апокалипса, ал нисам ни убеђен да си у праву ...

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2

Подели на овим сајтовима

pa "nisu ludi" da vode rat po svojim zemljama, ima zemalja kolko oces gde mogu da podele megdan

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

proricanje je jedno a kopanje je drugo

Не разумем шта ти значи ова реченица. Ако је рекао да је себи ископао гроб да се други не би мучили око копања, значи да је планирао да буде сахрањен у том гробу. Према светогорском предању, светогорски монаси се сахрањују искључиво на Атосу, тако да и то говори у прилог таквом схватању.

Можда сам ја лако ретардирана, али из овог примера могу да закључим само две ствари: или да је био непоуздан пророк, или да је био јуродив (ако је себи гроб ископао рекреативно и још јавно говорио о томе како је замислио своје сахрањивање у тај гроб, а заправо мислио Бог те пита шта).

Подели на овим сајтовима

i dalje kopanje i planiranje nemaju veze sa proricanjem, da je nekome govorio e vidis ovde cu biti pokopan, onda bi to bilo proricanje, ovako njet

Подели на овим сајтовима

Znam za to, bio je i jedan noviji incident. Mislio sam na logiku započinjanja ratova između najmoćnijih zemalja...

заборави на логику кад си на дугме од лудила и краја ...

икрено, мене смара шта тупи на овој теми партибрејкерс са пар истомишљеника, па зато и живим као да ми је сваки дан последњи и као да ћу живети 100 година.

и то не подразумева нихилизам или хедонизам већ једноставно сам свестан да ја не могу да утичем на неке ствари и једноставно живим и правим живот од оног што ми је дато ... а мени наступа Апокалипса (Судњи Дан, Страшни Суд) оног дана кад будем мртав тако да ми је циљ да "дам добар одговор" а све ми се чини да ћу га овако дочекати:

"Знате, ја се не бојим Суда, јер наш Бог је Бог је љубави и милосрђа. Бојим се стида и срамоте пред красним и сјајним мученицима и светима. Ми ћемо бити са дроњцима и у одвише сиромашној одежди од врлина. Каква ће то срамота бити! Тога се плашим много више него срџбе Судијине. Ове моје речи увек да памтите"

старац Амфилохије Макрис

укратко, главни проблем хришћанина јесте Апокалипса, ал неки се баве проблематиком на потпуно погрешан начин.

Подели на овим сајтовима

problem je u tome sto cim se spomenu neka prorocanstva mnogi uzmu pa instant negiraju, sto veze sa hriscanstvom nema, ili uzmu pa koriste to u uvek jedne te iste svrhe, a to je bas ta sto si napisao i sto je vec spominjano bezbroj puta, i muka mi je vise da citam jedne te iste robotske odgovore

Подели на овим сајтовима

Старац Пајсије је светитељ.

ок, и?

свети Јован Златоусти је био присталица тога да је планета Земља равна плоча, па ником ништа :) једино што се ограничио да је то познање времена а не да је он мера времена.

Подели на овим сајтовима

problem je u tome sto cim se spomenu neka prorocanstva mnogi uzmu pa instant negiraju, sto veze sa hriscanstvom nema, ili uzmu pa koriste to u uvek jedne te iste svrhe, a to je bas ta sto si napisao i sto je vec spominjano bezbroj puta, i muka mi je vise da citam jedne te iste robotske odgovore

чек, по ком критеријуму се рачунају као пророчанства ако се нису испунила, и како се рачунају у хришћанство због тога?

хришћански је више него критиковати и испитивати а не слепо веровати и клањати се седој глави само зато што је био/јесте неки ауторитет или у мантији.

Подели на овим сајтовима

naravno da treba ispitivati i kritikovati ako se ima sta kritikovati! ali ovde je neka moda da se instant negira bilo kakvo prorocanstvo, cak imam utisak da se negira postojanje prorocanstava uopste(osim onih iz Biblije)

Подели на овим сајтовима

naravno da treba ispitivati i kritikovati ako se ima sta kritikovati! ali ovde je neka moda da se instant negira bilo kakvo prorocanstvo, cak imam utisak da se negira postojanje prorocanstava uopste(osim onih iz Biblije)

види, овако стоје ствари:

НИЈЕ пророчанство док се не испуни.

то што је неко нешто изговорио/написао да мисли да ће овако или онако да се деси, то је нека друга прича. можемо ти или ја да верујемо или не, ал немамо право да то натурамо другоме или да то постављамо као услов и постулат саме вере. значи, то да ли ја мислим овако или верујем онако не сме да ми буде прекретница вере иначе ако то нестане - шта ће ми од вере остати?

зато се са смирењем примају овакве вести и живиш нормално, па шта нам Бог да.

Подели на овим сајтовима

nisam video jos da je neko to naturao, ti koji su naturali su i tako u banana rezimu, i upravo to nije postulat vere, nego se ovde radi o izvrtanju ruglu, znaci druga krajnost je u pitanju, i uvek se u korist tome dodaju bas takve spike kao i u ovom tvom postu, znaci smeta mi ta iskljucivost koju ovde sire admini i neki clanovi, ali admini se bas trude u tome, znaci predjena je mera dobrog ukusa.

ali to mene ne pogadja, samo kazem, da ne bude posle- e nismo znali

Подели на овим сајтовима

nisam video jos da je neko to naturao, ti koji su naturali su i tako u banana rezimu, i upravo to nije postulat vere, nego se ovde radi o izvrtanju ruglu, znaci druga krajnost je u pitanju, i uvek se u korist tome dodaju bas takve spike kao i u ovom tvom postu, znaci smeta mi ta iskljucivost koju ovde sire admini i neki clanovi, ali admini se bas trude u tome, znaci predjena je mera dobrog ukusa.

Ja sam admin i pisala sam u ovoj temi.Koga sam izvrtala ruglu i gde sam prekoračila granicu dobrog ukusa?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

jel treba da citiram? greengrin

edit: trebo sam reci ustvari admini i moderatori

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...