Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Капитализам је најбоље решење за очување ресурса. То што си описао је веома типично за социјализам.А загађење?Комунизам је управо заснован на најгорим људским особинама - похлепи и зависти. Па комунисти су редом убијали имућне људе и отимали им имања... Не знам стварно како уопште можеш да поменеш то зло као некакав аргумент.Ниједна држава никада није била комунистичка. Имали смо само разне култове вође: стаљинизам, титоизам, хоџизам итд.Ранохришћанске заједнице нису биле комунистичке ништа више него што је комунистичка моја породица. Они су делили из љубави, а не због економског система. Али су своје производе носили на пијацу и продавали на сасвим капиталистички начин.Добро. Нисам ја за социјалистичку тоталитарну државу, само ето, ваља да мало критикујем, да прочитам шта ћеш да одговориш. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Мислим да је поента теста погрешно схваћена. Текст није приручник за стварање социјално праведног друштва , ниди модел решења сиромаштва у свету, већ једноставно путоказ за спасење душе. Не везуј се за материјално, ако пуно имаш , пуно и дај, то би била ,у кратким цртама, нека порука за све нас. Мислим да на страшном суду ништа неће значити то што си власник мултинационалне компаније са 100000 запослених, већ само дела према ближњем. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Такве ствари се у слободном друштву не дешавају зато што су послодавци једни другима конкуренција. Не бих рекао. Искусио сам један такав пример на својој кожи. У Тесасу су практично сви станодавци, и мали и средњи и велики и огромни, у овој асоцијацији која има јединствен уговор, екстремно неповољан по закупце. А закупци су у великом броју случајева студенти који немају никакав избор. Или ћеш да потпишеш или ћеш да се селиш из државе. Станодавци јесу конкуреницја и они се боре на тржишту једни против других да понуде што боље услове, али су се удружили ради сопствене заштите, а на штету муштерија. Што је најгоре, то се примети тек када дође до неког проблема, а тада је већ касно. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 А загађење? Које загађење? Најзагађеније области на свету су управо у државама које нису капиталистичке. Ево листе најзагађенијих градова: http://www.businessinsider.com/dirtiest-cities-in-the-world-2011-9 У капитализму ево човек пеца у сред града: Сликом не могу да ти пренесем колико је ваздух чист, а и окружење. Ниједна држава никада није била комунистичка. Имали смо само разне култове вође: стаљинизам, титоизам, хоџизам итд. Па наравно, комунизам је фантазија. Немогуће је направити тако нешто у пракси осим као тоталитарну државу у којој народ страда. Добро. Нисам ја за социјалистичку тоталитарну државу, само ето, ваља да мало критикујем, да прочитам шта ћеш да одговориш. ОК, то је добро и корисно... Одговор је да су ранохришћанске заједнице биле сасвим друге природе. Зато сам их упоредио са породицом. Оне нису биле "комунистичке" јер су имале сасвим другачију основу од комунизма. Љубав наспрам насиља. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Не бих рекао. Искусио сам један такав пример на својој кожи. У Тесасу су практично сви станодавци, и мали и средњи и велики и огромни, у овој асоцијацији која има јединствен уговор, екстремно неповољан по закупце. А закупци су у великом броју случајева студенти који немају никакав избор. Или ћеш да потпишеш или ћеш да се селиш из државе. Станодавци јесу конкуреницја и они се боре на тржишту једни против других да понуде што боље услове, али су се удружили ради сопствене заштите, а на штету муштерија. Што је најгоре, то се примети тек када дође до неког проблема, а тада је већ касно. Могуће, али је мало необично да се такво стање одржава дуго... Ево са њиховог сајта нешто интересантно: For nearly 50 years, TAA has been the only organization representing all aspects of the rental housing industry with a full-time presence at the state Capitol and before 18 state regulatory agencies.We have the interests of our more than 10,700 members and 1.8 million units throughout the state in mind while tracking nearly 500 bills during the current legislative session. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 А што се тиче Џобса, он је обичан лудак и вероватно највећи преварант у историји електронске индустрије, а iPhone и iPad, као и сви Apple производи превара за екстремно заглупљене (да се овде оградим, можда је неко стварно морао то да купи из неког разлога) - тако да је веома безобразно причати о Џобсу као неком добротвору који је узнапредовао цивилизацију... LOL Џобс јесте био лудак и егоиста, али то само по себи не говори ништа. Његов утицај на електронску индустрију је огроман, нису у питању само Apple призводи. Да их користе само заглупљени је невиђена глупост. Масовно се користе на универзитетима, за науку, за фотографију, видео, аудио... Виђао сам чак примене и медицини, док их у појединим авиокомпанијама користе пилоти (конкретно iPad). Једноставно, Џобсова философија је специфична и некоме се свиђа, некоме не. Има и предности и мана и ко је паметан, знаће да искористи предности које друге платформе немају, а елеминише мане. Коме то тотално неодговара, увек може да користи Windows, Linux или шта год му душа иште. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Мислим да је поента теста погрешно схваћена. Текст није приручник за стварање социјално праведног друштва , ниди модел решења сиромаштва у свету, већ једноставно путоказ за спасење душе. Не везуј се за материјално, ако пуно имаш , пуно и дај, то би била ,у кратким цртама, нека порука за све нас. Можда, али знамо аутора... Мислим да на страшном суду ништа неће значити то што си власник мултинационалне компаније са 100000 запослених, већ само дела према ближњем. Па и то је дело према ближњем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Које загађење? Најзагађеније области на свету су управо у државама које нису капиталистичке. Ево листе најзагађенијих градова: http://www.businessi...he-world-2011-9 У капитализму ево човек пеца у сред града: Сликом не могу да ти пренесем колико је ваздух чист, а и окружење. Ovo je izgleda pravilo .... Zapadna evropa je kao park. Ovde pored puta mozes videti jelene, srne, zeceve .... pre neki dan na izletu sa roditeljima dece iz razreda moje cerke pricam sa jednim tirolcem i on mi pripoveda kako je video vranu na zemlji koja nije uspevala da poleti i kaze pozvao je veterinara da pita o cemu se radi. Ovaj mu je odgovorio da je ptica verovatno puno letela tog dana i da nema vise snage ali da bi trebao da je skloni negde da je ne bi slistila neka macka ili sta slicno. I on to naravno uradi i sutradan ptica odletela ... E to brate kod nas mozes naci samo u rubrici "verovali ili ne"... Grizzly Adams and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Џобс јесте био лудак и егоиста, али то само по себи не говори ништа. Његов утицај на електронску индустрију је огроман, нису у питању само Apple призводи. Да их користе само заглупљени је невиђена глупост. Масовно се користе на универзитетима, за науку, за фотографију, видео, аудио... Виђао сам чак примене и медицини, док их у појединим авиокомпанијама користе пилоти (конкретно iPad). Једноставно, Џобсова философија је специфична и некоме се свиђа, некоме не. Има и предности и мана и ко је паметан, знаће да искористи предности које друге платформе немају, а елеминише мане. Коме то тотално неодговара, увек може да користи Windows, Linux или шта год му душа иште.Па то је форма уцене, присила - имаш софтвер који само ради на Apple оперативним системима (а тај Дарвин кернел чак и није сасвим њихов). Међутим под оним што сам мислио са преваре јесте да ти Apple продаје обичан PC само што је на кућишту налепљена њихова етикета и тај компјутер је инстант три пута скупљи него потпуно иста конфигурација само без Епл знака. Слично је и са преносивим рачунарима. Ето то је отворена превара... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па и то је дело према ближњем. Јесте, ако си основао компанију првенствено с циљем да материјално збринеш што је могуће више људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Које загађење? Најзагађеније области на свету су управо у државама које нису капиталистичке. Ево листе најзагађенијих градова: http://www.businessi...he-world-2011-9 У капитализму ево човек пеца у сред града: Сликом не могу да ти пренесем колико је ваздух чист, а и окружење. Локално сигурно, а за глобално нисам сигуран. Историјска је чињеница да је регулација фреона буквално спасила озонски омотач. Невоља није само у томе што либертаријанци одбијају државне и наддржавне еколошке регулације (ОК, можда постоји начин да се то реши дословно следећи принцип ненасиља), већ што врло често (укључујући ту и тебе) негирају саме еколошке проблеме јер су им сумњиви људи који причају о њима. И онда упадају у разне теорије завере без икакве потребе. Неће еколошки проблем нестати само зато што га је открио неки социјалиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 pre neki dan na izletu sa roditeljima dece iz razreda moje cerke pricam sa jednim tirolcem i on mi pripoveda kako je video vranu na zemlji koja nije uspevala da poleti i kaze pozvao je veterinara da pita o cemu se radi. Ovaj mu je odgovorio da je ptica verovatno puno letela tog dana i da nema vise snage ali da bi trebao da je skloni negde da je ne bi slistila neka macka ili sta slicno. I on to naravno uradi i sutradan ptica odletela ...E to brate kod nas mozes naci samo u rubrici "verovali ili ne"... Има и код нас тога. Баш сам на сличну причу налетео на једном фотографском форуму, лик нашао и донео кући повређеног орла, па питао људе шта да ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Meni je jedna stvar interesantna.... Ja sam do svoje tridesete godine ziveo u Srbiji i otisao kada je tek zakoracila u visepartijski sistem tako da solidno znam kako je bilo. A ovde sam nasao sistem koji se ne razlikuje puno od socijalistickog. Mislim sve te price o slobodama i slicno nikakvu vrednost nemaju kada imas porodicu i decu kojoj moras da obezbedis egzistenciju i slicno. Stvar je u tome sto ja ovde nisam nista slobodniji nego u nekadasnjoj Jugi. Osim toga sto mozes da lajes (kao i kod nas sada uostalom) o politicarima, jedina razlika je u kolicini novca koju imam. I sistem je slican, moralne norme, nacin kako rezonuju ljudi ovde se ne razlikuje puno od rezona ljudi u socijalistickojn Jugi. Ali ovde nekako sve bolje funkcionise. Ljudi su posteniji, vredniji, iskreniji ... ne znam kako to da objasnim. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Има и код нас тога. Баш сам на сличну причу налетео на једном фотографском форуму, лик нашао и донео кући повређеног орла, па питао људе шта да ради. Osecam da su ga preparirali i prodali .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Има и код нас тога. Баш сам на сличну причу налетео на једном фотографском форуму, лик нашао и донео кући повређеног орла, па питао људе шта да ради. Није баш исто. За орла бих и ја звао ветеринара, а за врану се не бих ни окренуо.Искрено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука