Душко Дугоушко Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Централна власт је увек проблематична.Мислиш ли да би стварање федерације тако да један управни округ сада постане независна провинција било добро? Ја мислим да би. И још када би се реформисала да буде либерална са лесефер капитализмом, па где би нам био крај, а? Па досељавали би се у Србију либертаријанци са свих страна света, могли би глат да не одемо у ЕУ... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Да смо изгласали Млађу и регионе све би се то поправило Стварно, мене душа боли како пропадају градови по Србији. Али нећу да мрзим Београд и Београђане због тога. Таква је политика државе, и сумњам да ће се поправити, осим ако Млађа дође. Мада, рече Зајрон да је тако и у Чешкој са Прагом. Слично је и Бугарска, Грчка,..општи тренд. Али лош. RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Не веруј свему што се каже на телевизији. Да је среће да је стварно тако. То је исто као када бих ја рекао "Благо вама из Ниша, препородио вас Панасоник". Али уз све те лажи којима се прикривају свакакве ствари, опет не мислим да је неко из Београда крив за то што је у Крагујевцу пропала целокупна индустрија. Vi ste grad u "razvoju" za razliku od ostatka Sumadije, centralne i juzne Srbije. Pukle su velike fabrike ko zvecke, ne vrede dve pare zbog zastarele opreme i strukture, upravo zbog toga sto su pare koje su trebale da budu ulozene u iste fabrike otisle za asfaltiranje Beogradskih ulica. I to je jedan od velikih razloga neuspelih privatizacija. Okreni obrni centralizacija je ogroman problem koji jede ovu zemlju. Sa centralizacijom ekonomije dobili smo i centralizaciju stanovnistva ka Beogradu. Mislim covece 2 miliona zitelja Beograda u zemlji sa sest milion ljudi..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 6 или 6 + 1? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Vi ste grad u "razvoju" za razliku od ostatka Sumadije, centralne i juzne Srbije. Pukle su velike fabrike ko zvecke, ne vrede dve pare zbog zastarele opreme i strukture, upravo zbog toga sto su pare koje su trebale da budu ulozene u iste fabrike otisle za asfaltiranje Beogradskih ulica. I to je jedan od velikih razloga neuspelih privatizacija. Okreni obrni centralizacija je ogroman problem koji jede ovu zemlju. Sa centralizacijom ekonomije dobili smo i centralizaciju stanovnistva ka Beogradu. Mislim covece 2 miliona zitelja Beograda u zemlji sa sest milion ljudi..... Ја теби управо причам, као Крагујевчанин, да то није истина, да не верујеш свему што се каже на телевизији. Да је овде индустрија увелико пропала. Значи, о нечему што гледам буквално сваки дан. А са народом сам сваки дан, тако да знам и како раја живи. Е, сад, ако знаш боље од мене шта се код мене у граду дешава, онда те молим да ме обавестиш, јер бих стварно волео да добијем и неке лепе вести. И најискреније бих волео да нисам у праву, али сам одавно научио да не верујем баш свему што се каже на ТВ-у. Посебно не када ми очи кажу другачије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Стварно, мене душа боли како пропадају градови по Србији. Али нећу да мрзим Београд и Београђане због тога. Ma ne radi se ovde o stvarno mrznji. Niko ne bi srusio Beograd ili tako nesto to je cisto "prozivka" iz ogorchenosti koliko su nas politicari sa centralizacijom pokrali da bi taj Beograd izgradili. Mislim da apsolutno nije fer da pare koje moji u Krusevcu zarade odu da se asfaltira ulica u Beogradu a dok mi imamo neasvaltirane ulice. Ko da je Beograd ona "glavna" pcela u kosnici koju su sve ostale pcele duzne da hrane. (kako se vec zove ako je to kod pcela) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Стварно, мене душа боли како пропадају градови по Србији. Али нећу да мрзим Београд и Београђане због тога. Ma ne radi se ovde o stvarno mrznji. Niko ne bi srusio Beograd ili tako nesto to je cisto "prozivka" iz ogorchenosti koliko su nas politicari sa centralizacijom pokrali da bi taj Beograd izgradili. A Beogradjane josh manje mrzimo. Mislim da apsolutno nije fer da pare koje moji u Krusevcu zarade odu da se asfaltira ulica u Beogradu a dok mi imamo neasvaltirane ulice. Ko da je Beograd ona "glavna" pcela u kosnici koju su sve ostale pcele duzne da hrane. (kako se vec zove ako je to kod pcela) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Онда сте ви још добри, ови моји Војвођанери су корак испред... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Naravno da jeste. A ti si bas isao po Nisu i sprovodio misljenje nislija o Beogradu? Да сам ишао, ишао сам. Да сам срео пуно нормалних људи, срео сам. И нико не прича о некаквој кривици Београда. И углавном се ложе на некакве локалне одборнике и договарају коалиције по кафанама.А и крушевљани на привременом студирању у Београду имају слично мишљење. Само овако по форумима, из анонимности интернетске могу да се чују глупости типа "Србија ради, Београд се гради" и још да се помиње то као "стара пословица" (цирка 18 месеци стара, кад не цирка - ни 12) Lako vama iz Kragujevca sad da pricate kad vam Beograd oziveo fiat. Vise niste dolina gladi. I iskreno meni je drago zbog toga ali inje red da sada furas kao "ma ok je beograd" . Na par mesta u Srbiji se proizvodi i okrecu se pare jer je ulaganje u Beograd unistilo industrijske zone. Sve te privatizacije bi mnogo prosle da sredstav koja su trebala da budu ulozena u te fabrike budu ulozena u iste a ne u Beogradske ulice, kanalizaciju, infrastrukturu i ostalo. Zato danas u Beogradu zivi trecina Srbije, zato umiru ostali gradovi i sela. Знаш, ми Београђани имамо стару изреку: "Да Бог да ти испред куће сређивале београдске комуналне службе". Више клетва, додуше. Нису те паре ни ту отишле већ у нечије џепове али тог неког нико не сме да прозива или да оптужује пошто ће га појести мрак, па онда бучи и хучи на некакав имагинарни велелепни град. Нема тога. Београд је постао селендра (не село, као географски појам, већ селендра, као карактерна особина) још `90. године. Него, шта сте ви, небеограђани, предузели да се то промени? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Ја теби управо причам, као Крагујевчанин, да то није истина, да не верујеш свему што се каже на телевизији. Да је овде индустрија увелико пропала. Значи, о нечему што гледам буквално сваки дан. А са народом сам сваки дан, тако да знам и како раја живи. Ja ti pricam kako je u tvom gradu u odnosu na ostale gradove. A cinjenica je da je MALO BOLJE. Da je industrija zivlja. Е, сад, ако знаш боље од мене шта се код мене у граду дешава, онда те молим да ме обавестиш, јер бих стварно волео да добијем и неке лепе вести. И најискреније бих волео да нисам у праву, али сам одавно научио да не верујем баш свему што се каже на ТВ-у. Vi makar imate taj fijat koji koliko toliko razvija stvari. Vi ste makar u invalidskim kolicima u odnosu na ostale gradove, mi ostali smo u komi u aparatima za odrzavanje zivota. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Ma ne radi se ovde o stvarno mrznji. Niko ne bi srusio Beograd ili tako nesto to je cisto "prozivka" iz ogorchenosti koliko su nas politicari sa centralizacijom pokrali da bi taj Beograd izgradili. A Beogradjane josh manje mrzimo. Mislim da apsolutno nije fer da pare koje moji u Krusevcu zarade odu da se asfaltira ulica u Beogradu a dok mi imamo neasvaltirane ulice. Ko da je Beograd ona "glavna" pcela u kosnici koju su sve ostale pcele duzne da hrane. (kako se vec zove ako je to kod pcela) Па то је то, то треба мењати. Једино још да неко каже који део треба Београд да уради а који унутрашњост. Или, ако је икако могуће, сви заједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Ja ti pricam kako je u tvom gradu u odnosu na ostale gradove. A cinjenica je da je MALO BOLJE. Da je industrija zivlja. Vi makar imate taj fijat koji koliko toliko razvija stvari. Vi ste makar u invalidskim kolicima u odnosu na ostale gradove, mi ostali smo u komi u aparatima za odrzavanje zivota. И због тога ћу од сада, да дођем и тебе питам сваки пут када ми буде требало да знам како је у граду у ком сам стално, и да ли ја добро видим оно што видим, јер очигледно да знаш боље од мене, само на основу тога што гледаш ТВ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Да сам ишао, ишао сам. Да сам срео пуно нормалних људи, срео сам. И нико не прича о некаквој кривици Београда. И углавном се ложе на некакве локалне одборнике и договарају коалиције по кафанама. А и крушевљани на привременом студирању у Београду имају слично мишљење. Само овако по форумима, из анонимности интернетске могу да се чују глупости типа "Србија ради, Београд се гради" и још да се помиње то као "стара пословица" (цирка 18 месеци стара, кад не цирка - ни 12) Pa ne radi vise, sve je Beograd isisao. Zato je i stara. Niko ne krivi Beograd, slabo ti kapiras. Krivi se centralizacija u Beograd. T.j politicari koji su svojim potezima usmeravali novce ka Beogradu. Знаш, ми Београђани имамо стару изреку: "Да Бог да ти испред куће сређивале београдске комуналне службе". Више клетва, додуше. Au. Eh jadni vi. Sva sreca te je vasa komunalna toliko losa. Ove ostale su Sjajne. Него, шта сте ви, небеограђани, предузели да се то промени? Sta su preduzeli? Krenuli trbuhom za kruhom zato sad imate "najvece selo na balkanu". Ja sam isuvise mlad bio tada da bih preduzeo ista a danas preduziamm to sto glasam za politicke opcije koje su za decentralizaciju i razvoj privatnog sektora. To je vise manje - sve sto mogu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 И због тога ћу од сада, да дођем и тебе питам сваки пут када ми буде требало да знам како је у граду у ком сам стално, и да ли ја добро видим оно што видим, јер очигледно да знаш боље од мене, само на основу тога што гледаш ТВ. Izvini a kakve to veze ima sa tim kakav je on u odnosu na ostale gradove? Ako iamte vecu stopu zaposlenosti, vece plate itd vi ste grad sa boljim polozajem. Ako koza laze, rog ne laze. http://www.nezavisne.com/posao/analize/Sanse-za-posao-u-Srbiji-male-osim-u-Kragujevcu-127515.html Podaci svedoce lepo o svemu. DA vam je bolji zivot nego u nisu - ne puno nego jeste. Da ste preporodjeni u odnosu na ostale gradove. Svakako jeste. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Па то је то, то треба мењати. Једино још да неко каже који део треба Београд да уради а који унутрашњост. Или, ако је икако могуће, сви заједно. Beograd treba da se razvija za sebe, sa tim da treba veci deo budzeta da se ulozi u decentralizaciju Srbije i u pomoc za razvoj biznisa. Al da izvines to da su poklrai - jesu pokrali. NIko tebe niti bilo kog drugog beogradjana ne krivi za to - zao mi je ako si me tako shvatio. Mada opet ti malo skripis sa shvatanjima tebi je smrt drzave = smrt stanovnistva drzave pa nije ni cudo sto ti je "mrzim beograd" isto sto i "mrzim beogradjane" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука