Jump to content

Ovo je najvrednije dete na svetu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ово је највредније дете на свету!

09. 06. 2012 22:57 | Курир

20

miljko-gavrilovic-2.jpg

Скупља сено као двадесетогодишњак (Фото: Курир)

Ужице - Миљко Гавриловић (5) из села Буар код Ужица устаје у шест и почиње да ради све могуће сеоске послове… Кад заврши, пита бабу шта још треба да уради.

Док је у данашњој Србији прилично тешко наћи 20-годишњака који уме да уради ове дневне послове, мали Миљко Гавриловић (5) из села Буар код Ужица не испушта из руку мотику и секиру.

„Устане у шест или пола седам ујутру, сам се обуче, донесе дрва у кућу, обиђе краве, да им сено, а кад то заврши, пита бабу шта још има да се уради“, описује Миљков дан отац Бобан.

miljko-gavrilovic-1-300x259.jpg

(Фото: Курир)

Дечак је одрастао на селу и већ са две године знао је да обави већину сеоских послова, а са пет година плеви пластеник и окопава паприку као да је матор.

„Неки дан само га нестаде испред куће, ја тамо-вамо, нема га… Уђем у пластеник, кад он плеви паприку од корова. Велим му: Миљко, не мораш то да радиш, ја ћу кад стигнем, он ме гледа, па ми подвикне: Како не морам, видиш колико је трава порасла, мора да се оплеви“, прича Миљкова баба Аница… Миљко није имао много времена за разговор за Курир, после два минута устао је од стола.

„Морам до штале, да видим краве“, рекао је и нестрпљиво напустио друштво у хладовини. Минут касније већ је нестао у другом крају дворишта, тамо је сигурном руком, као да му је двадесета, већ цепао дрва, мрштећи се на оца што му није дао неку новију секиру.

„Ово радим сад, а кад порастем, бићу механичар“, озбиљно нам каже дечачић и моли да га оставимо да ради.

miljko-gavrilovic-3.jpg

Устане у шест и нацепа дрва (Фото: Курир)

Отац : Неуморан је!

„Питали нас неки из Београда, кажу, а да ви, можда, не терате дете да ради? Које црно терање, па ми не можемо да га наговоримо да се мало одмори! По цео дан само трчи по дворишту и гледа где би шта могло да се уради. Е, једино око подне оде да одспава, сат и мало јаче, и ето га поново!“, каже отац Бобан.

Подели на овим сајтовима

Има ли деце у његовом окружењу, с којом би се играо и делио детињство?! 0409_feel

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Има ли деце у његовом окружењу, с којом би се играо и делио детињство?!

И ја нешто мислим, није здраво да дете оволико ради. Није лоше помало помоћи по кући, чисто да се стекну навике, али оволико... На неки начин личи на ону децу што их родитељи водају да постају мали манекени, осим што овај сам ово тражи али му ипак треба дати лопту да се игра.

Подели на овим сајтовима

Мене само брине ова секира у дететовим рукама, ипак је он превише мали за то, може се нехотице повредити.

ne potcenjuj muskarce cak ni kad su mali! :D hehe ja sam u istim godinama cepao drva sa istovetnom sekirom, i jos zbog uskog prostora sam iznad glave imao zice za ves, tako da mosh zamisliti koja je to egzibicija umela da bude :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...