Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 иде киша око крагујевца, поготово слепило удара у очи ... не кажем да није тачно, већ испитујем који се контекст даје клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Контекст је да су они који ке..ју о "једнакости" већином себичне циције. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 нисам ни помислио да си га због другачијег контекста ставио, зато сам и обратио пажњу и на питање ко држи тас него, питао бих где је онда и скала зараде тих људи да видимо јел истраживање пије воду, јер чисто сумњам да може да се пореди донација две лепте од оног који нема ни једну и десет лепта оног чији је то само никакав издатак а ради ко зна чега ... с обзиром да је САД у питању, могао бих слободно да закључим и да је олакшица за плаћање пореза једна од мотивација, кад смо већ код контекста. да не улазимо у сврху оригиналне вести и блога са којег и потиче оваква "информација" ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Цитат: "u proseku su ovi u tamno sivoj boji (тј. ови који мање дају, социјалисти) bogatiji". Осим тога: "ovi sebični kapitalisti u svetlo sivoj boji i više volontiraju i dobrovoljno daju više krvi od saosećajnih socijalista". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 па јесте, воденици је најмилији звук потока ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Па јесте, озбиљни људи седну и направе истраживање, а неозбиљни закључују на основу својих предрасуда. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 па јесте, није проблем истраживање већ што се баби снило клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Па пробуди се баба... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Онда ти спроведи своје истраживање па докажи да није тачно то што тврде. Pa ne tvrdi cikaski univerzitet da je to tacno... navedeno istrazivanje je pre svega samo sociolosko istrazivanje i ljudi su sami pricali koliko su dali novca... nije niko to proveravao... medjutim, to je najmanji problem... daleko veci problem je sto su ovu tabelu AEI po svemu sudeci izvukli iz guzice pozivajuci se na ovo istrazivanje... zasto to pretpostavljam? Pa evo ti link ka pitanjima i rezultatima istrazivanja - http://www.thearda.c.../GSS1996_CB.asp Primetices da odgovori na pitanja o davanju novca i stvari i vrednosti novca i stvari uopste nisu formulisana tako da mogu da se svrstaju u "giving to charity" (pitanja od 560.-609.)... recimo pitanje 592. nije koliko ste novca dali kao "religious charitable gifts" nego koliko ste novca dali verskim organizacijama (ta oznaka stoji na "tvom" grafikonu a reci charity i gift se i ne pominju u istrazivanju osim u jednom pitanju koje nema veze sa ovim). Ovo istrazivanje ima i zanimljive alatke tj. uporedni presek dva pitanja (link) ali kao sto mozes da vidis, upravo za pitanja o kolicini novca i stvari (od 575 do 605) ne moze da se vidi uporedni presek... ako pogledas uporedni presek pitanja 728. i 562. (link) videces da su priblizno isti procenti, te sumnjam da je brojka onih koji su dali i koji nisu ista, ali je ogromna razlika u kolicini novca koju su dali... Tako da... po svemu sudeci, u pitanju je klasicna manipulacija (od strane AEI) povodom jednog ozbiljnog istrazivanja cikaskog univerziteta... Najveci problem je sto bi ova tema trebalo da ti bude signal da si zabrazdio u svojoj ideologiji... kad vidis nesto ovako i ne pomislis "it's too good to be true", ne pomislis da nema sanse da ideologija, odnosno stav o odgovornosti vlade za imovinsku nejednakost ne moze bas toliko da bude povezan sa kolicnom novca koje ljudi daju u dobrotvorne svrhe, ne pomislis "nema sanse da su ovi moji toliko bolji od onih njihovih"... ne proveris izvore... ... ... onda si zabrazdio... poceo si svet i ljude da delis na crno-bele... i da olako prihvatas svaku tvdrnju koja se uklapa u tvoju ideologiju... ne valja ti to prijatelju... ogranicavas i kvaris svoje intelektualne sposobnosti... koje nisu male... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 тај фазон http://yourlogicalfallacyis.com/the-texas-sharpshooter клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Аха, све што се не слаже са нечијим предрасудама је "манипулација података"... Када неко пише само на основу предрасуда онда знаш да је "забраздио у идеологији". А ти подаци су, бар за мене, били сасвим очекивани јер следе логично из нечијих ставова. Човекова филозофија управља његовим животом и поступцима. Друга је ствар што људи воле да маштају и замишљају некакве "идеалне људе", па им је онда тешко да прихвате какви су заиста у реалности. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 рече човек који идеализује одређен политичко-економски поредак и одбија да види све што би илузију имало пореметило, подржавајући га до те мере да негира реалност која омогућава остварење таквог идеала ... мислим на фокскон и сличне папазјаније. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Аха, све што се не слаже са нечијим предрасудама је "манипулација података"... Ne, ne pretpostavljam da je manipulacija podacima zato sto se to ne slaze sa mojim predrasudama vec iz razloga koje sam jasno izneo i ostavio linkove te mozes i sam da proveris... i da me ispravis ako nisam u pravu... (btw jedino si ti izneo predrasude na ovoj temi, ja nemam nikakve predrasude prema libertarijancima... ne zaboravi da sam po tom pitanju centar a ne neko ko ima suprotne stavove od tebe) Када неко пише само на основу предрасуда онда знаш да је "забраздио у идеологији". А ти подаци су, бар за мене, били сасвим очекивани јер следе логично из нечијих ставова. Човекова филозофија управља његовим животом и поступцима. Друга је ствар што људи воле да маштају и замишљају некакве "идеалне људе", па им је онда тешко да прихвате какви су заиста у реалности. Pa okolnost da su ovakvi podaci za tebe ocekivani je ocigledan dokaz predrasude... da su bar cifre malo realnije... nego ni manje ni vise 11 puta vise daju u dobrotvorne svrhe oni koji imaju iste ideoloske stavove kao ti... ma daj... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 То је у основи контрадикторно што пишеш. "Идеологија" постоји тамо где неко жели да другима наметне неке своје идеје. Мој став не може уопште да се назове "идеологија", јер се заснива на томе да се никоме ништа не намеће. У ствари је одсуство било какве идеологије. "Предрасуде" које исправно предвићају реалност нису проблем, већ оне којих се људи држе насупрот реалности. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 мислим да је у питању класично погрешно тумачење података да би се добило што је срцу мило ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука