Jump to content

Abortusa dvaput više od porođaja u Srbiji

Препоручена порука

ne nazivas stvari pravim imenom jer fetus nije beba

Фетус је само једна фаза у животу као што је беба фаза у животу. То је мала беба.

isto ko sto fetus nije spermatozoid.

Уопште ти није добро поређење.

Ja mislim da neki ovde veruju da život počinje erekcijom.

Почиње зачећем.

Da li je implikacija da je rad sa matičnim ćelijama nemoralan?

Не.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нема ту никаквог врдања. Сама чињеница да се позиваш на граничне случајеве показује да немаш ниједан аргумент. Што не наведеш неки аргумент за свој став у нормалној ситуацији? Нема...

U velikom broju filozofija, pa i u nauci, su upravo granicni slucajevi ono sto nam omogucava da zadjemo dublje ispod povrsine stvari i da vidimo 'sta je sta'.

A vrdara si teska jer si oba moja pitanja potpuno eskivirao. A znam da nisi glup, samo te mrzi da o njima razmislis.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ako nazivas izjednacavas abortus sa cedomorstvom, nekako logicno da ako nesto smatras ubistvom da si za zabanu toga.

Ko po obicaju pricas bezveze.

Ti Nedeljko, podrzavas dveri. To je dovoljno reci o tebi.

Јел, Авакадо, толико неук - да ти мораш да одговараш уместо њега ?

Када већ спомињеш безвезарије и политику - шта ћеш више од - јел беше оксиморон - " грађански националиста " ?

Подели на овим сајтовима

Фетус је само једна фаза у животу као што је беба фаза у животу. То је мала беба.

A spermatozoid?

To je jako mala beba.

Почиње зачећем.

Počeo je pre 4 milijarde godina i to je kontinualan proces.

Samo kotrlja, kotrlja...

I zašto onda nije implikacija da je rad sa matičnim ćelijama nemoralan?

To je mešak majušni, oplođena jajna ćelija, u Petrijevoj šolji, kako vi kažete, svoj genom, sve. Iskorišćeno za medicinu.

Znaš kako znam da nije beba? Tako što oni taj mešak stave u zamrzivač.

Ne možeš to da uradiš sa bebom. xD

Подели на овим сајтовима

U velikom broju filozofija, pa i u nauci, su upravo granicni slucajevi ono sto nam omogucava da zadjemo dublje ispod povrsine stvari i da vidimo 'sta je sta'.

A vrdara si teska jer si oba moja pitanja potpuno eskivirao. A znam da nisi glup, samo te mrzi da o njima razmislis.

Лепо сам ти одговорио. Истина је ту сасвим јасна и очигледна, нема никакве потребе да се ми сада надмудрујемо.

Човек који је у стању да жени вади плод из утробе је обичан лудак. Када би то неко урадио псу затворили би га у лудницу, а кад ради човеку зову га "доктор". Фуј! Гадови обични.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јел, Авакадо, толико неук - да ти мораш да одговараш уместо њега ?

Jok, on je samo idalje u elementu "pametniji popusta" a ja sam vise u elementu "pametniji se mole da vise ne popustaju jer situaciaj postaje nepodnosljiva".

Ajde Nedeljko budi iskren, pa kazi koje je tvoje obrazovanje te jednom coveku koji je zavrsio pravni fakultet u beogradu akzes da je neuk? Cik ako smes. :)

Sposoban je avocado samo on moze da te tolerise. Ja ne mogu.

Када већ спомињеш безвезарије и политику - шта ћеш више од - јел беше оксиморон - " грађански националиста ". ?

Nedeljko, edukuj se za promenu,

http://en.wikipedia....ral_nationalism

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A spermatozoid?

To je jako mala beba.

Није.

I zašto onda nije implikacija da je rad sa matičnim ćelijama nemoralan?

To je mešak majušni, oplođena jajna ćelija, u Petrijevoj šolji, kako vi kažete, svoj genom, sve. Iskorišćeno za medicinu.

Znaš kako znam da nije beba? Tako što oni taj mešak stave u zamrzivač.

Ne možeš to da uradiš sa bebom. xD

Као што рекох - гранични случајеви су посебна прича. Вештачка оплодња има за циљ да помогне да се започне живот. То све јесте етички веома осетљиво и има пуно простора да се погреши, али ако су људи разумни и имају љубав према животу све је то једна позитивна ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Лепо сам ти одговорио. Истина је ту сасвим јасна и очигледна, нема никакве потребе да се ми сада надмудрујемо.

Човек који је у стању да жени вади плод из утробе је обичан лудак. Када би то неко урадио псу затворили би га у лудницу, а кад ради човеку зову га "доктор". Фуј! Гадови обични.

A šta je onda žena koja je trаžila da joj on to uradi?

Подели на овим сајтовима

Razumeš li razliku između veštačke oplodnje i rada sa matičnim ćelijama?

Као што сам рекао - то је етички осетљиво питање и лако да се злоупотреби, али када је циљ да се зачне (или спаси) живот онда је то генерално позитивна ствар.

Pa nije li onda zapanjujuć podatak da 50% oplođenih jajnih ćelija, tj. beba, kako kažete, završi na sanitarnim maramicama jer bude sprano menstruacijom?

Шта је ту запањујуће за некога ко је завршио четири разреда школе?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Где сам ја то, несретниче, одређивао, тј. рекао да сам за забрану абортуса ( чедоморства ) ?

Tako sam shvatio tvoju poruku... ako samo pogresio onda zanemari taj deo...

Опет , лажни хуманизам - попут " немојте да промовишете законе који ће само најсиромашније приморати да рађају децу............." излази у први план, а колико јуче си организовао ватромет у част доношења новог закона по којем ће приватни утеривачи дугова да отимају и оно мало што је преостало од сиромашних.

Nemoj stalno bre da lazes... prosto glupo je lagati na forumu na kojem je sve zapisano... nisam organizovao nikakav "vatromet", vec sam samo ukazao na to zasto je saopstenje tvojih idola retardirano... ti si naravno slobodan da me demantujes, da objasnis kako su sa pojavom privatnih izvrsitelja ti dugovi nastali, kako bi bez privatnih izvrsitelja svi dugovi siromasnih nestali kao rukom odneseni, kako je bas super za privredu svake drzave kada je naplata potrazivanja neefikasna, kako u svim drzavama u kojima je naplata neefikasna i nema siromasnih i da nam predstavis konkretan plan Dveri za resavanje problema siromasnih a ne da trubis prazne price o meni u nedostatku argumenata... trubio si tamo, sad si dosao da trubis i ovde... ok, nek sam ja najgori od sve dece... to i dalje nece promeniti cinjenicu da je to saopstenje Dveri samo suplja prica na koju se pecaju samo oni koji ne zele bas mnogo da razmisljaju...

Takodje, bez obzira da li je moj humanizam lazni ili pravi, cinjenica je da bi pomenuta zabrana imala efekat koji sam opisao... sad, ti naravno mozes da se bavis svim sporednim stvarima u toj poruci (napisanim ili isfantaziranim s tvoje strane)... ali to nece promeniti nista...

У праву си , потребно у себи имати много злих намера ( мисли ) па написати у одбрани права на абортус ( чедоморство )..." а само нам фали још гладних уста ".

Napisano je u kontekstu ocigledne cinjenice da bi danas zabrana abortusa imala samo efekat na najsiromasnije... a ne znam sta je to zlo u zelji da ne postoje gladna deca ili da ih bude sto manje... ako ne bih imao mogucnosti da prehranim svoju decu, ja ih ne bi ni pravio... ne bi mi palo na pamet... naravno da ne bih ubio nikom decu ili zabranio nekom da radja decu... ako su zle namere i misli to sto ne zelim da deca budu gladna, onda sam zao...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Шта је ту запањујуће за некога ко је завршио четири разреда школе?

Jel si skapirao ti sta ti on kaze? Oplodjena jajan celija u 50 % sluchajeva ne uspe da se razvije u bebu?

Ne razumem tvoj komentar a pokusavam da ga razumem.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jel si skapirao ti sta ti on kaze? Oplodjena jajan celija u 50 % sluchajeva ne uspe da se razvije u bebu?

Ne razumem tvoj komentar a pokusavam da ga razumem.

Ја не разумем чему тај коментар? То је само елементарна чињеница...

100% оплођених јајних ћелија не успе да живи дуже од 120 година. Шта с` тим?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Лепо сам ти одговорио.

Samo si eskivirao pitanja.

Za prvo si rekao da je to bolest. Pa bolesne ljude ne skidamo sa aparata nikada. Ako ne moze da zivi bez aparata, drzacemo ih na aparatu dok ne umru. Ovaj slucaj je posoban, gde coveku prekidamo zivot i ako moze jos ko zna koliko godina da zivi na aparatu. I bas za njega sam te pitao. I to si eskivirao. Procitaj celo moje pitanje opet.

Za drugo pitanje si rekao da je VTO pokusaj da se zacne zivot. Svakako je humaniji motiv od abortusa, ali si i ovde eskivirao odgovor na moje pitanje. Nisi odgovorio kako da to ne smatras masovnim ubistvom... a po tvojoj prethodnoj definiciji ono je upravo to.

Све је то један процес који тече. У било ком тренутку да га прекинеш ти си прекинуо живот. А прекид живота зове се убиство. У било којој фази.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...