Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Руска економија зависи само од гаса и нафте. То је оно што их је уздигло. Кад дође и томе крај једном, а Европа нарочито која је највећи купац, настоји да се одвоји од руске зависности гасом, биће њима еконимија која расте, нарочито јер се ради о необновљивим ресурсима. А запад пада, мало сутра, мало прекосутра. Они ће имати потреса, али да ће пасти дефинитивно, а Русија постати велесила, прије ћемо дочекати ванземаљце да упознамо. Шта рећи, цео запад дрма рецесија, сви вичу како су пропали, јевропа се распада по шавовима , запад више сам не верује у своју економску доминацију , али наши позападњачени "Јустинијани" још увек верују. Ајд сад да твоје речи променимо рецимо овако : Западна економија зависи само од производње и трговине пошто нема енергената. То је оно што их је уздигло. Кад дође и томе крај једном, а Русија нарочито која је највећи купац западих производа, настоји да се одвоји од западне зависности , биће њима еконимија која расте, нарочито јер се нагло развијају и друге регије на планети као што су Бразил, Кина и Индија. А Русија пада, мало сутра, мало прекосутра. Они ће имати потреса, али да ће пасти дефинитивно, а Запад постати велесила, прије ћемо дочекати ванземаљце да упознамо. Данас је ова друга прича реалнија од оне твоје прве, дефинитивно нису у току, а неверујем ни да ће ти неки прозападњак потврдити овде да јеси, сви ће да те чешу по ушесима, а ти лупаш ли лупаш. Запад је пред расулом, то је чињеница, питање је дана када ће евро да пукне, Европа такође заједно с њим, западне државе разматрају да врате своје пређашње валуте, једино што запад тренутно има јесте агресивна политика и агресивна војска. Они ће ту своју "предност" покушати да искористе и не допусте свој дефинитивни крах , и то тако што ће покушати да сатру своје конкуренте. Наравно то ће изазвати реакције глобалних размера. Видећеш и сам ускоро какве. У сваком случају сумњам да ћеш се сетити ових речи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Коју ти то мржњу видиш? Нема код мене никакве мржње. Штета што нисмо имали прилике у историји да будемо под њиховом окупацијом, мрзели би их више него Немце и Турке заједно. На почетку - жалиш, при крају. - мрзиш. Но, ово ти није први пут. Жалио си ти и што није ударио Србин на Србина после НАТО - агресије 1999 год. То, по сопственом признању, ни данас ниси прежалио. Код тебе нема никакве мржње ? Ма ајде.............. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Тачно прави родољуб верује у свој народ. Не верује ни Кини ни Русији ни Америци (нарочито) . Али прави родољуб није дебил па да заборави ко га је бомбардовао осиромашеним уранијумом. То није комплекс ниже вредности то се зове памћење, неки очигледно имају амнезију. Иначе Звонко ово је све лепо речено али атресирано на погрешну адресу ја нисам русофил. Нити сам убеђен да је Русија спасилац Србије у данашње време, просто говорим да је боље да се држимо Русије него запада, јер Руси тренутно нису у стању да завладају Србијом и Балканом а и не смеју од Амера, али можемо од њих извући доста користи у економском и политичком смислу. Такође за Русе нас везује вера и словенски језик, као и чести заједнички интереси. Приде да не бејаше Руса у 20 веку , Срба дефинитивно не би било, а и још по којег мањег народа. Ако бисмо били живи данас би писали на немачком језику и живели у трећем рајху. Америма то ни најмање не би сметало. Такође разлика између политике кроз векове коју је водио запад према нама и Руске политике је као небо и земља. Знам ви сте јако мало или нимало политични па вас се то и не тиче. Ни мене се не тиче што ви немате појма. Али ове западњачке приче о злим Русима оставите за холивудске филмове. Вјера није никакав разлог да се вежемо за некога. Језик поготово, он ништа практички не значи, да га бар разумјемо, па хајде нека блискост да постоји. Ето ти Грузини и Руси су исте вјере, нису истог језика, па изеш вјеру Русима, кад Грузија не игра по њиховом интересу, онда згази брата. Амери нас јесу бомбардави, али и Њемци су бомбардовали Лондон и ратовали вијековима против Енглеске и опет могу наћи начина да и економски сарађују и буду савезници. Али њих двије су велике силе, и њима је можда лакше се договорити. Али Амерички савезници нису само велике силе, има ту и слабијих војно и политички држава попут Кореје, Малезије, или Чилеа и осталих... Русе треба искористи, исто као што треба и остале искористити, и одвојити било какве емоције, и не дијелити се ни на запад ни на исток. Цивилизацијски, када је у питању економија, развој државе, организација друштва могли би смо и требали би смо се више учити од запада. Русе треба само ако је могуће искористити економски. Словнеци могу бити западни савезници и економски и војно, а исто тако имати добру економску сарадњу са Русима, и нико им за то не приговара. Србији Русија приговара ако би била окренута западу економски и војно, то би онда значило непријатељство с њима. Ако нас тим чином, када је Путин био у Београду нису понизили и показали да они нас хајцају само као слуге, онда не знам шта друго има упечатљивије. Дакле до нас је. Ми не можемо ни са западом, јер смо млитави, корупмирани, и лијени, с Русијом не можемо, јер Русија нас као такве не види као своје јаке савезнике, него музаре које стално условљавају, и опет је на крају до нас и само до нас. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па видиш да се преварио Фјодор... Срби толико воле Русију да су бранили руске интересе и када их се сама Русија била одрекла, па су због тога страдали и своју државу скоро уништили. Срби воле Русију скоро патолошки, на своју штету. Звонко ајде се уозбиљи. Кад се то десило што си навео у ком веку , на ком поднебљу , о чему ти причаш бре човече ? П.С. добијаш неку кинту за ову спику ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Вјера није никакав разлог да се вежемо за некога. Језик поготово, он ништа практички не значи, да га бар разумјемо, па хајде нека блискост да постоји. Ето ти Грузини и Руси су исте вјере, нису истог језика, па изеш вјеру Русима, кад Грузија не игра по њиховом интересу, онда згази брата. Амери нас јесу бомбардави, али и Њемци су бомбардовали Лондон и ратовали вијековима против Енглеске и опет могу наћи начина да и економски сарађују и буду савезници. Али њих двије су велике силе, и њима је можда лакше се договорити. Али Амерички савезници нису само велике силе, има ту и слабијих војно и политички држава попут Кореје, Малезије, или Чилеа и осталих... Русе треба искористи, исто као што треба и остале искористити, и одвојити било какве емоције, и не дијелити се ни на запад ни на исток. Цивилизацијски, када је у питању економија, развој државе, организација друштва могли би смо и требали би смо се више учити од запада. Русе треба само ако је могуће искористити економски. Словнеци могу бити западни савезници и економски и војно, а исто тако имати добру економску сарадњу са Русима, и нико им за то не приговара. Србији Русија приговара ако би била окренута западу економски и војно, то би онда значило непријатељство с њима. Ако нас тим чином, када је Путин био у Београду нису понизили и показали да они нас хајцају само као слуге, онда не знам шта друго има упечатљивије. Дакле до нас је. Ми не можемо ни са западом, јер смо млитави, корупмирани, и лијени, с Русијом не можемо, јер Русија нас као такве не види као своје јаке савезнике, него музаре које стално условљавају, и опет је на крају до нас и само до нас. Само једна напомена пре закључка - Грузија је под контролом НАТО-а Извини што ћу ти ово рећи , али ти си изузетно глуп човек. Не желим више да коментаришем твоје поруке, жао ми је што сам трошио време на тебе. Идемо даље... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Штета што нисмо имали прилике у историји да будемо под њиховом окупацијом, мрзели би их више него Немце и Турке заједно. На почетку - жалиш, при крају. - мрзиш. Нисам рекао да ја мрзим, него да би Срби (генерално) мрзели Русе као што их мрзе нпр. православна браћа Украјинци који су искусили како је бити под руском чизмом. Но, ово ти није први пут. Жалио си ти и што није ударио Србин на Србина после НАТО - агресије 1999 год. То, по сопственом признању, ни данас ниси прежалио. Милошевић није био Србин, он је био Југословен и комуниста који је Србији донео пуно зла. Скоро потпуно је уништио државу Србију. Код тебе нема никакве мржње ? Ма ајде.............. Нема. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Само једна напомена пре закључка - Грузија је под контролом НАТО-а Извини што ћу ти ово рећи , али ти си изузетно глуп човек. Не желим више да коментаришем твоје поруке, жао ми је што сам трошио време на тебе. Идемо даље... Наравно, слажем се, не вриједи трошити вријеме, исто и са моје стране. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па ако није дебил онда може да види да је Русија исто то урадила "братској", православној Грузији. И онда може да закључи да би исто урадила и нама у сличној ситуацији. Поента јесте - сви су они исти. Руски империјализам није ништа бољи од америчког империјализма. Капирам, некад цитирам нечију поруку, а одговарам генерално на аргумент. Треба да сарађујемо са свима који то желе и да се не "држимо" никога. Не знам да ли је то баш тако. Амери су ослободили већи део Европе, чак су и нама помагали. Руси су нам извезли комунизам... Не знам да л` да кажем "фала", поклону се у зубе не гледа... Нисам рекао да су Руси нешто посебно зли, само кажем да су исти као и све остале империје. Они воде политику каква им одговара, а мале народе туку кад не слушају и то је то. Зато је ова наша "русоманија" крајње наивна... Па не знам шта бих рекао , у суштини се слажем, империја је империја па макар била и православна империја.Срби су ајдучки народ и неволу империје. Једино оно за Грузинце грешиш , чуди ме да сте толико сви необавештени , та није ваљда да не знате да су Грузинци под Американском палицом и да је то било или или. Класична америчка провокација Великог Међеда да се види докле ће ићи. Побогу људи читајте мало... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па ако није дебил онда може да види да је Русија исто то урадила "братској", православној Грузији. И онда може да закључи да би исто урадила и нама у сличној ситуацији. Хехе, добро дошао у клуб глупих људи. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Звонко ајде се уозбиљи. Кад се то десило што си навео у ком веку , на ком поднебљу , о чему ти причаш бре човече? Е мој брате Жељко, ако то треба да објашњавам о чему онда причамо... П.С. добијаш неку кинту за ову спику ? Наравно - ЦИА, снајка, ЦИА, упропастили су пола света... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Е мој брате Жељко, ако то треба да објашњавам о чему онда причамо... Наравно - ЦИА, снајка, ЦИА, упропастили су пола света... Да знам да је ЦИА упропастила пола света и даље раде на томе ... Кад реци кад смо ми то толико залегли за Русију да смо због тога настрадали ? Знам да је Русија то учинила за нас у првом свецком рату, или барем тако прича онај ђакон Курајев, али за обратно не сећам се. Да остао сам ти дужан за оно око увођења комунизма, заправо Енглези су нам увели Тита и партију а не Совјети , Стаљин је био за то да Југославија остане монархија, ма колико да то чудно звучало ово су факти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па не знам шта бих рекао , у суштини се слажем, империја је империја па макар била и православна империја.Срби су ајдучки народ и неволу империје. Осим руске... Ње не да волу, него скину гаће и наместе се... Једино оно за Грузинце грешиш , чуди ме да сте толико сви необавештени , та није ваљда да не знате да су Грузинци под Американском палицом и да је то било или или. Класична америчка провокација Великог Међеда да се види докле ће ићи. Побогу људи читајте мало... Па то ти причам - кад Руси ураде потпуно исто и из истих разлога као Амери, онда је то оправдано. Двоструки аршини... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Да знам да је ЦИА упропастила пола света и даље раде на томе ... Тај део света који је ЦИА упропастила живи веома добро у односу на онај други који је КГБ упропастио... Кад реци кад смо ми то толико залегли за Русију да смо због тога настрадали ? Па шта смо радили 90-тих `леба ти...? Да остао сам ти дужан за оно око увођења комунизма, заправо Енглези су нам увели Тита и партију а не Совјети , Стаљин је био за то да Југославија остане монархија, ма колико да то чудно звучало ово су факти. Аха... Черчил је био познати комуниста. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Осим руске... Ње не да волу, него скину гаће и наместе се... Па то ти причам - кад Руси ураде потпуно исто и из истих разлога као Амери, онда је то оправдано. Двоструки аршини... А ти си сад као објективан ? Срби пред Русима скидају гаће, ајте молим вас... па ти ни историју ову скорију не знаш. Милош Обреновић је нарочито скидо гаће пред Русима, био бре Аустријски чоек, а Руси му државу наместили. У праву је Достојевски , то је то хвала. Шта је потпуно исто ? Руси можда нахушкали Чироки индијанце на Американце па ови узвратили, да чито сам то у Алан Форду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Тај део света који је ЦИА упропастила живи веома добро у односу на онај други који је КГБ упропастио... Па шта смо радили 90-тих `леба ти...? Аха... Черчил је био познати комуниста. Мислиш на Кубу ? Па они су сиромашни због Америчке блокаде а не због КГБ-а Шта смо радили 90-их леба ти ? Черчил није био комуниста него титоиста, он је подржао Тита и пре него су Совјети помислили да дођу у Југославију , још док је планирао искрцавање на Јадран и хвалио Дражу на западу да би га се касније одрекао и предао комуњарама на клање , комуњарама које је он подржавао и финансирао и за време и после рата и Америка наравно , то су браћа близанци Америка и Енглеска . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука