w.a.mozart Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Видите, невероватно да је Достојевски тако дубоко препознао и описао корен ,,корова'' којег има по манастирима. pa i nije neverovatno... izbor je uvek isti JA ili HRISTOS sleki је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ја знам О.Николаја.. једно време сам код њега ишао... О.Николај никако није тмуран... ја сам га видео да се смеје.. забринут јесте...због дешавања... али и сам Патријарх Павле је рекао... да нема разлога да се радујемо... докле год и једна особа на планети пати... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ја знам О.Николаја.. једно време сам код њега ишао... О.Николај никако није тмуран... ја сам га видео да се смеје.. забринут јесте...због дешавања... али и сам Патријарх Павле је рекао... да нема разлога да се радујемо... докле год и једна особа на планети пати... feeble and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ono jes, često zaboravljamo kako je biti u njihovoj koži - sigurno im nije lako... ipak su svesni nekih stvari preko kojih ni ego ne prelazi... krivo mi ješto o njima pišem kao o posebnom entitetu ali šta da se radi... u medjuvremenu- par sentenci od našeg sponzora https://www.pouke.org/forum/topic/1376-%d0%bf%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%88%d0%b0%d1%98%d0%b8-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b0/page__st__168#entry647033 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 pa i nije neverovatno... izbor je uvek isti JA ili HRISTOS Мислио сам на то како је Достојевски умео да опише те ствари. Просто, видиш из приче шта представља живот а шта смрт. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ono jes, često zaboravljamo kako je biti u njihovoj koži - sigurno im nije lako... ipak su svesni nekih stvari preko kojih ni ego ne prelazi... krivo mi ješto o njima pišem kao o posebnom entitetu ali šta da se radi... u medjuvremenu- par sentenci od našeg sponzora https://www.pouke.org...168#entry647033 страшно... шта си ти склепао.. страшно Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 slažem se da je strašno... inače, nisam ja sklepao al je pesnik hteo da ostane anoniman... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Монахиње се нису покајале Јеромонах Герман преузео управу над Вазнесењем, сестринство се иселило у колибу на врху Овчара Овчар Бања – Читаво сестринство манастира Вазнесење под врхом Овчара, игуманија Јелена Ђурић са седам монахиња, напустило је богомољу у суботу пре сванућа, у 2.30 сати. Калуђерице су узеле аутомобил, нешто личних ствари и неколико коза и настаниле се у једној колибина приватном имању, километар од манастира. То је, ето, био расплет једне мучне, кишовите ноћи на олисталој планини, коме су претходили вишечасовни сукоби верника и клирика, потезање за ревере, хапшење и безуспешно позивање на покајање. У петак у 22.15, у овај женски манастир из Жиче је дошао владика Хризостом, сучелио се са калуђерицама и позвао их да остану у богомољи, уколико се покају. Нису хтеле ни да чују већ су ускоро, по заповести владичанској, напустиле храм. Иначе, сви искушеници и искушенице у СПЦ, приликом монашења, заклињу се у три ствари: девственост, сиромаштво и послушност. Побуниле су се о Спасовдану, 24. маја, на дан манастирске славе и писмом поручиле владици Хризостому, под чијом је управом овај манастир, да напуштају епархију и прелазе под старешинство владике рашко-призренског у егзилу Артемија. Као разлоге навеле су непристајање на екуменизам нити на новотарије у богослужењу. Та два питања последњих година често су разлог што један део ортодокснијих верника пребацује архијерејима Српске православне цркве. Ти верујући чак су спремни да своје дојакошње пастире назову „екуменистима” и „папистима”, док из редова Цркве за другу страну стижу придеви „зилоти” и „артемијевци”, и ето сукоба. Иста подела виђена је и прекјуче на Овчару па је срећа те нема разбијене главе, иако су амбулантна кола била приправна. Владика Хризостом је одлуком од 25. маја сменио Јелену са дужности настојатељице и наредио да се све монахиње удаље из манастира. Заповест, око 17.00 сати, нису могли да спроведу двојица чачанских свештеника и јеромонах Герман Авакумовић, сабрат манастира Јежевице, послати за тај посао. Јер, на улазу у храм испречила се група од 30 верника која је подржавала сестринство. Онда је Црква одлучила да доведе своје свеже снаге, па су позвани клирици из многих места епархије да дођу у Вазнесење и иселе непослушно сестринство. Свештеници су, пешачећи уз гору, пристизали у групицама дубоко у ноћ. Полиција цени да се у једном тренутку у манастиру обрело 120 свештеника, калуђера и монахиња СПЦ, и то је било сасвим довољно да Жичка епархија преузме богомољу. Јаке снаге чачанске полиције све време стајале су на каменим вратима манастира и великој капији од облица, не дозвољавајући улазак никоме ко нема мантију. А шта се догађало у храму? – Из манастира смо избачени око 20.00 сати. Нас око 30 верника и сестринство појали смо молитвене песме у трпезарији, клечећи, али су нас свештеници, којих је било све више и више, пожуривали да напустимо манастир. У једном часу почели су да ломе намештај у трпезарији и, пошто су били бројнији, физички да нас износе на капију, где нас је прихватала полиција и гурала још даље од манастирских врата. Сестринство је тада остало у манастиру у једном углу порте, али видео сам да је неки свештеник вукао калуђерицу за косу јер се опирала неком његовом наређењу – каже за „Политику” Миодраг Матовић (58), верник из Чачка. Највећи инцидент ван порте збио се у 22.15, приликом доласка епископа Хризостома. Полиција је тада ухапсила двојицу из групе избачених верника, Чачанина Милоја Стевановића, који је прошле године искључен из Српске православне цркве, и Небојшу Дејовића из Ужица, окривљујући их да су се бацили на хаубу епископског аутомобила. Све се догађало у мрклој ноћи, пресецаној једино фаровима аутомобила. Стевановић и Дејовић су, после саслушања у чачанској Полицијској управи и код судије за прекршаје, у 4.00 сата пуштени на слободу. Очекује се да суд за прекршаје објави одлуку пошто следећег понедељка саслуша и сведоке, а полиција је тражила да се Стевановићу судски забрани прилазак манастиру. Намесник трнавски и старешина чачанске цркве, протојереј Саша Јоловић рекао је јуче само да неће давати никакве изјаве о догађају. Сазнали смо да је управа Жичке епархије у току дана припремала саопштење о збивањима на Овчару и око манастира Вазнесење, који се помиње још у турском попису из 1525. године. Иначе, у Вазнесењу је јуче почела верска служба, литургијом коју је у 7.00 сати служио привремени настојатељ Герман Авакумовић, а данас ће му се у богослужењу, које почиње сат касније, придружити и чачански свештеници. Г. Оташевић објављено: 26.05.2012. http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Spreceno-narusavanje-reda-u-manastiru-Vaznesenje.sr.html w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 окривљујући их да су се бацили на хаубу епископског аутомобила LOLčini se da naši sveštenici još uvek nisu za nenasilje... valjda zato što nisu išli na gradjansko... a možda se ovde i vidi izvesna nezrelost- mislim da su ih navatali na staru foru- mučenik sam, tim se dičim... to ne može biti svak ili novotarski rečeno-pucajte, ja i dalje držim čas Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Судска забрана приласка манастиру је идеално решење. Јер нема смисла таквим умишљантима допуштати да била шта траже унутар поседа СПЦ. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Артемитима није стало до Цркве, њима је једино стало од разарања исте. Да им је стало они би макар једном поруком написали нешто о Архиепископу Јовану који заиста страда на правди Бога. Артемије и његови монаси никако не страдају јер њих нико не гони али им не да да узурпирају оно што је црквено. Македонци гоне Архиепископа. Али то артемите није брига. Чак, они су тамо пљували по Архиепископу јер су закључили у својој лудости и антицрквености да је "новотарац". Justin Waters, Ромејац and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Pitam se gde o.Žarko Gavrilović pripada?! Zvanično-nezvanično je još u SPC , onda nasupa scena sa Kiprijanovcima - ljubi im ruke, pa Slobodna SPC u dijaspori, sad sa m.Artemijem , sutra dan sa kozna kim... samo se pitam kakva mu je uloga pored toga što eto stao protiv crkve u kojoj je još zvanično-nezvanično član ako se ne varam ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 И ..брат Михајло, шта ти имаш да кажеш поводом монахиња и Игуманије им Јелене.. Који је твој став.. пошто из ових материјала које постављаш можда закључим непрецизно.. У праву су, нису, шта је требало д а се збуде а шта није.. ? - и тако то.. Ајд леба ти.. гукни коју... Мислим ти си ипак видео Негослава (бившег Црноречког Игумана), да се смеје.. није то мала ствар.. Ово мислим најозбиљније.. јер ја га нисам видео никад заиста .. уз сав мој труд и не мали број прилика.. али ништа... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Pitam se gde o.Žarko Gavrilović pripada?! Zvanično-nezvanično je još u SPC , onda nasupa scena sa Kiprijanovcima - ljubi im ruke, pa Slobodna SPC u dijaspori, sad sa m.Artemijem , sutra dan sa kozna kim... samo se pitam kakva mu je uloga pored toga što eto stao protiv crkve u kojoj je još zvanično-nezvanično član ako se ne varam ?! Jeдно питање,извињавам се за скретање са теме... Који руски расколници су долазили код нас,а наши их,грешком дочекали лепо, као да су из РПЦ,односно канонске Цркве ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 И ..брат Михајло, шта ти имаш да кажеш поводом монахиња и Игуманије им Јелене.. Који је твој став.. пошто из ових материјала које постављаш можда закључим непрецизно.. У праву су, нису, шта је требало д а се збуде а шта није.. ? - и тако то.. Ајд леба ти.. гукни коју... Мислим ти си ипак видео Негослава (бившег Црноречког Игумана), да се смеје.. није то мала ствар.. Ово мислим најозбиљније.. јер ја га нисам видео никад заиста .. уз сав мој труд и не мали број прилика.. али ништа... ја... ја немам обичај да зборим ништа док немам све информације... а за сада немам... мој статус је неутралан за сада... а из мог искуства знам да клевете боле...па немам намеру никога да клевећем.. посебно не о.Николаја код кога сам био доста пута на саветовању духовном... ја сам убеђен да ово нису чиста посла... мислим на тајне службе... да је ситуација пренапухана...и да је то довело до овог усијања... ревнитељи на свим странама долевају уље на ватру...и за то ће пред Богом одговарати... то сам једино сигуран... јер осудити невиног...је тежаг грех... а исто тако грех рукополагања...је тежак преступ... саблажњавање верних... итд...итд све у свему чекам...и молим се Богу да ми да знања да правилно расуђујем у овим ситуацијама... N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука