Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

A sto ovaj narod toliko jede, kao do su pobegli od gladi,

jedu bre ko za medalju, u cemu je fora? :291291291:

Знаш како кажу у ЛескОвац?

Ћу се најeдЕм ко на сАрану! :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја сад ево из овог ''писма г.г. ХризостОму'' од мона'иња сазнадо' да је ''пацифизам'' јерес...

Кад се појавила ова гнусоба од јереси у нашој срБББској цркви..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

A sto ovaj narod toliko jede, kao do su pobegli od gladi,

jedu bre ko za medalju, u cemu je fora? :291291291:

неки од њих и јесу, а има их и који кажу - наједи се благослова ...

има разних тамо.

Подели на овим сајтовима

Ја сад ево из овог ''писма г.г. ХризостОму'' од мона'иња сазнадо' да је ''пацифизам'' јерес...

Blazeni mirotvorci jer ce se jereticima nazvati! .smesko.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

што је најгоре, они и који знају шта је пацифизам не знају да то треба да важи само за мантију ... пошто могу да је због канона скину неком за учествовање у рату или убиство.

не и за лаике:

У табору сараценском упитају светог Кирила: „Како хришћани могу ратовати и опет одржати заповест Христову o мољењу Богу за непријатеље њихове?” На то свети Кирил одговори: ,,Ако су у једном закону написане две заповести и дате људима на извршење, који ћe човек бити бољи извршитељ закона: онај који испуни једну заповест или онај који испуни обе?” На то му Сарацени одговоре: „Несумњиво онај који испуни обе заповести.” Продужи свети Кирил: „Христос Бог наш заповеди нам да се молимо Богу за оне који нас гоне, и да чинимо добро и њима; но Он исти нам је још рекао: већу љубав нико не може јавити у овом животу него ако ко душу своју положи за другове своје. И зато ми подносимо увреде, које непријатељи чине нама појединачно, и молимо се Богу за њих; но као друштво ми се заступамо један за другог и полажемо душе своје, да не бисте како ви пленећи браћу нашу не запленили c телима и душе њихове и не погубили их и телом и душом.”

текст је из Пролога за дан светог Ћирила и Методија Равноапостолних, просветитеља српских.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=05&d=11&a=1&date=05-2012

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Можда грешим, али бих се заклео да се у неколико наврата на оном снимку са ''славе'' Вазнесења+, јасно види г.г. Младен Обрадовић ..лидер Образа ...

Можда грешим ..'м?

Ако препознате још неког.. јавите... ипак Чачак је јако близу... ;)

Подели на овим сајтовима

Можда грешим, али бих се заклео да се у неколико наврата на оном снимку са ''славе'' Вазнесења+, јасно види г.г. Младен Обрадовић ..лидер Образа ...

Можда грешим ..'м?

Дефинитивно је он, и ја га запазио!

Подели на овим сајтовима

Kroz "mučenički" tamnički prozor, pominje ga i onaj Žarko na onom jednom snimku, za koje pak mnogi nas, među njima i vladika Atanasije, smatraju da je falsifikat.. Ta knjiga je puna mržnje protiv zapada (ustvari Engleske, ali danas se tumači kao zapad) koji je otpao od Boga (imamo apostasiju) i koji kontrolišu masoni i Jevreji (imamo teorije zavere), a demokratija, komunizam, kapitalizam, pacifizam, radnička prava itd. su jevrejske podvale koji su deca đavola (imamo poslednje vreme). Ustvari klasična nacistička argumentacija, samo umesto nemačkog naroda i njihovog führer'a poziva se na srpski narod, ovo su izmenili u knjizi. I pošto je knjiga navodno od vladike Nikolaja, najvećeg srpskog svetitelja posle svetog Save, poklonici knjige odnosno takvih ideja odbijaju svaku diskusiju oko knjige i koliko je knjiga u pravu, koliko je autentična i tako dalje, kao da su Mormoni, Subotari ili Jehovisti, i ovi imaju svoje "svete" knjige, nego su još branitelji prave istine i vere...

Књигу сам својевремно почео да читам и једна је од ретких које нисам могао да завршим.. Нисам знао за ово да је можда фалсификат.. и сад кад чујем такву могућност, веома ми је драго због тога... Мислим, знам да је можда писана у не баш ''стрејт'' условима па отуд толико количина -хм.. неких идеја мало недостојних неког попут Вл.Николаја...

Али кад већ инсинуирам на Чачак, Овчаро-Каблар, Образ и остале.. Потсетимо се да је дуго ''Берлинска дијаспора'' штампала и протурала књиге Светог Николаја..

Иста та ..удруга из Берлина је одувек и заувек остала Љотино гнијездо... што у духовном што у издавачлком значењу...

Тако да ово ако је нечији фалсификат вала њи'ов је...

А тако и ''заудара''... '' Дверију ми'' .. ;) .да не кажем ''Образа'' ми... +

Лонг лив Чачак...

Подели на овим сајтовима

несам школовала књигу коју помињете, ал ми није јасна апологија светог владике на сахрани љотића ... може то неко да појасни?

мислим, лик је био зло, није се ни либио да покаже.

Подели на овим сајтовима

Такав арогантан став и доводи до оваквих смутњи и немира.

Изјаве типа : Ја сам пацифиста и екумениста које Курир пласира, а аристократија " следи " екуменистички и пацифистички пут...........и подсмех који прати оне који не могу да испрате сва та " дешавања " и уместо објашњења и појашњења добију овакав накарадан смисао за хумор - који више и једино одмаже уместо да помаже, који добија и примесе злурадости, уместо, забринутости говори колико је искрено залагање за јединство и .................

Но, не пада снег.............

Подели на овим сајтовима

Можда грешим ..'м?

И мени се чини...

А ни Ужице није далеко...Видех десетак мени заиста драгих људи...опростите, ово је за мене претужно, и нећу даље коментарисати овде...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Можда грешим ..'м?

izgleda da jeste :D

u 1:08 min.kada se zaustavi snimak - lepo se vidi :D

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nešto bih samo napomenu i da ovo imamo u vidu!

Da se suzdržavamo od pojedinih reči i da "ne ispadne kolektivna osuda" svih ovih koji su došli na slavu ove svetinje!

Dobio sam poruku da ima onih koji su došli na slavu i da nisu svi znali za ovo što se desilo , tj. da će se desiti, te ima i onih ljudi (a ovde su na snimku) koji nisu ništa o ovome znali niti podržavaju tako nešto,

te zato vas molim da se suzdržavamo pojedinih teških i kolektivnih reči u vezi ovog snimka!

Подели на овим сајтовима

Такав арогантан став и доводи до оваквих смутњи и немира.

Изјаве типа : Ја сам пацифиста и екумениста које Курир пласира, а аристократија " следи " екуменистички и пацифистички пут...........и подсмех који прати оне који не могу да испрате сва та " дешавања " и уместо објашњења и појашњења добију овакав накарадан смисао за хумор - који више и једино одмаже уместо да помаже, који добија и примесе злурадости, уместо, забринутости говори колико је искрено залагање за јединство и .................

Но, не пада снег.............

Tи не одговори шта је то страшно у екуменизму чега се треба клонити... немаш намеру.. или немаш идеју шта би то било... ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...