feeble Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Tacno, oni govore za sebe. Govore da imaju vise monaha i monahinja nego bilo koji vladika u SPC. Па није проблем штанцовати монахе, то свако може. Није поента у квантитету, ваљда то знамо.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Mozda sledi anatema Artemiju. Ali to ne zanima Eparihiju RP u Egzilu. No opet se pitam, dal ce tako SPC anatemisati Benedikta recimo? Види се да не владаш основним појмовима о којима причаш. Анатема следи припадницима цркве. Пошто Бенедикт никада није припадао цркви немогуће га је анатемисати. И онај ко би га анатемисао признао би да је некада био православан, и да га је некада сматрао за брата. А Бенедикт никада није био православан, и није припадао цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Па не карактерише те то што ниси у контакту са њим да ниси његов следбеник и присталица. Па ретко који верник је био на миси код папе, па то не значи да није његов следбеник. Отворено исповедаш његове лажи и клевете, као што су римокатолици филиокве фалсификовали у Никејски симбол вере. То што тврдиш је исто као када би рекао да ниси ти римокатолик, али да су они у праву када тврде да смо ми фалсификовали Никејски симбол вере, а да ти и даље признајеш благодат СПЦ. Nisam jedini u SPC (a i ja sam SPC i ako su to mnogi zaboravili, da i narod cini Crkvu) koji ima odredjene simpatije prema Artemiju. Mozda je pogresio u nekim svojim postupcima, ali nije izdajnik vjere i nacije, naprotiv. On je zadnja nada za sve nas Pravoslavce ako dodje do vecih odstupnistva u SPC, ali mislim da nece doci. Sada je vrijeme tako da vecina istjeruje monahinje iz manastira. Bice jednom vecina ta koja je istjerana iz SPC, a onda ce ta vecina da protjera ekumeniste iz hramova SPC. Ti hramovi i manastiri su zaduzbene nasih Svetih predaka, koji nisu su ekumenisali i ljubili se sa papofilima. SPC nije svojina ekumenista...doce sve na svoje, polako. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Као нулто: Неки би рекли да сам „новотарац”, али сам и антиекумениста, али не лудачко-секташког типа, већ прагматичног типа (нешто попут нпр. Жељка и Јустинијана овде). Јесам за прозелитизам и мисионарење. Као прво: Артемије не може да служи литургије, нити да рукополаже зато што је сада монах лаик. Одузета му је света тајна свештенства (сакрамент заређења што би рекли шокци), и сада не може да предводи свете тајне које захтевају да предводник има свету тајну свештенства. Као друго: Артемити и остали псевдо-зилоти су јеретици, и то најбезочнија мешавина римокатолицизма, „гностицизама” и монтанизма. Тако да није у питању више само то што је Артемије рашињен - он и следбеници му су просто људи друге вере (а сумњам да ико расправља о рукополагању нових епископа од стране нпр. Зукурлића), тако да су артемити и плакар-артемити заправо највећи екуменисти; развили су цело своју некакву псевдо-теологију. Закључак: Артемије може да рукополаже и освећује исто колико и Зукурлић. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Па није проблем штанцовати монахе, то свако може. Није поента у квантитету, ваљда то знамо.. Nemojte mi molim vas govoriti o kvalitetu...o tome ne bih da pricam, jer nije moje da tudje grijehe iznosim...ali sve mi je jasno. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Види се да не владаш основним појмовима о којима причаш. Анатема следи припадницима цркве. Пошто Бенедикт никада није припадао цркви немогуће га је анатемисати. И онај ко би га анатемисао признао би да је некада био православан, и да га је некада сматрао за брата. А Бенедикт никада није био православан, и није припадао цркви. +Serafim je anatemisao Benedikta. Eto i on je sada maloumni sektas... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Као нулто: ја сам антиекумениста, али не лудачко-секташког типа, већ прагматичног типа (нешто попут нпр. Жељка и Јустинијана овде). Јесам за прозелитизам и мисионарење. Неки би рекли да сам „новотарац”. Као прво: Артемије не може да служи литургије, нити да рукополаже зато што је сада монах лаик. Одузета му је света тајна свештенства (сакрамент заређења што би рекли шокци), и сада не може да предводи свете тајне које захтевају да предводник има свету тајну свештенства. Као друго: артемити и остали псевдо-зилоти су јеретици, и то најбезочнија мешавина римокатолицизма, „гностицизама” и монтанизма. Тако да није у питању више само то што је Артемије рашињен - он и следбеници му су просто људи друге вере (а сумњам да ико расправља о рукополагању нових епископа од стране нпр. Зукурлића), тако да су артемити заправо и плакар-артемити заправо највећи екуменисти; развили су цело своју некакву псевдо-теологију. Закључак: Артемије може да рукополаже и освећује исто колико и Зукурлић. Ne bih se bas slozio, ali dobro. I vladika Dionisije je rascinjen, i on je vrsio "pseudo rukopolozenja i hirotonije", pa kada se raskol iscjelio, njegovi svestenici i episkopi postadose automatski dio SPC...jer blagodat je i dalje bila kod Dionisija, jer je rascinjen na pravdi Boga. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ja sam i dalje u SPC. Ali moje licno misljenje je da i zvanicna SPC i Artemije imaju blagodat. Smatram da je SPC pogresila u mnogim odlukama vezane sa slucaj Artemije, ali ne bi to bio prvi put. To opet ne znaci da se treba distancirati od SPC, naprotiv. Treba vise nego ikada revnovati za cistotu SPC, a ima nas hvala Bogu mnogo koji smo protiv svejeresi ekumenizma, protestantskih reformi i segrijanizma. Vi ste kao tadasnji SINOD kada je rascinjen vladika Dionisije, a mi smo kao Sv. Ava Justin. Grmimo nad nepravdom, ali ostajemo u molitvenom opstenju sa SPC. Tako ja na to gledam. Марио Токовић, Ignjatije and Владан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Cak otvorene novotarce i papofile nazivam kulturno, OCE ili VLADIKO...i ne sporim im validnost Svetih Tajni. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ne bih se bas slozio, ali dobro. I vladika Dionisije je rascinjen, i on je vrsio "pseudo rukopolozenja i hirotonije", pa kada se raskol iscjelio, njegovi svestenici i episkopi postadose automatski dio SPC...jer blagodat je i dalje bila kod Dionisija, jer je rascinjen na pravdi Boga.Није благодат била код њега, већ Црква може дати било коме са апостолским прејемством свету тајну свештенства. То што је некога додирнуо Дионисије по глави не значи апсолутно ништа. Можда је и тебе некад, када си био дете, неки епископ помазио по глави, па те то не чини епископом, све док те Црква не прихвати (прогласи) као (за) таквог. Иначе и римокатолички попови се само приме у Цркву (погледај нпр. http://orthodoxwiki.org/Gabriel_Bunge). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Cak otvorene novotarce Sta podrazumevas pod novotarcima? Poslusaj klip gde govori vl. Atanasije Jevtic. Lepo je objasnio mnoge stvari. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Није благодат била код њега, већ Црква може дати било коме са апостолским прејемством свету тајну свештенства. То што је некога додирнуо Дионисије по глави не значи апсолутно ништа. Можда је и тебе некад, када си био дете, неки епископ помазио по глави, па те то не чини епископом, све док те Црква не прихвати (прогласи) као (за) таквог. Sv Ava Justin je sve rekao u vezi Dionisija, i meni je to vaznije od tumacenja bilo koga. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Cak otvorene novotarce i papofile nazivam kulturno, OCE ili VLADIKO...i ne sporim im validnost Svetih Tajni. Не, не, прекини да ме засмејаваш, молим те. Имам неки устисак (не знам зашто) да си неки фини човек, али си се оним постом самоутепао и показао сву дезоријентацију ове приче око монаха Артемија и осталог. Заправо, то што си написао и показује да ти не знаш о чему се овде уопште ради. Не чуди ме: главна фора артемијеваца и екипе и јесте да неповратно одведе човека у тешку прелест. Једино што ти признајем јесте да се они сваким даном умножавају и да им све више људи прилази. Али, да те мало шокирам: ЈА СЕ ТОМЕ ДО НЕБА РАДУЈЕМ, јер ће коначно Црква бити очишћена од људкског канцера. Чисти Господ Цркву своју од кукоља. antics and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Sta podrazumevas pod novotarcima? Poslusaj klip gde govori vl. Atanasije Jevtic. Lepo je objasnio mnoge stvari. Gledao sam. I dok sam bio prije na ovom forumu, malo sam i ja kreno tim stopama. Srecom, dozvao sam se na vrijeme pameti i poslusao sam duhovnike u koje vjerujem. U vladiku Atanasija ne vjerujem, jeste pametan i nacitan, ali ne vjerujem ja njemu mnogo. Eto iskren sam barem. Priznajem ga za vladiku i to sve, ali nije mi on duhovnik i nece nikad ni biti. On huli na Sv. Petra Mogilu, nazivaju ga unijatom. A RPC u kalendaru ima Sv. Petra Mogilu...tolko o vladiki Atanasiju i njegovom umovanju. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Не, не, прекини да ме засмејаваш, молим те. Имам неки устисак (не знам зашто) да си неки фини човек, али си се оним постом самоутепао и показао сву дезоријентацију ове приче око монаха Артемија и осталог. Заправо, то што си написао и показује да ти не знаш о чему се овде уопште ради. Не чуди ме: главна фора артемијеваца и екипе и јесте да неповратно одведе човека у тешку прелест. Једино што ти признајем јесте да се они сваким даном умножавају и да им све више људи прилази. Али, да те мало шокирам: ЈА СЕ ТОМЕ ДО НЕБА РАДУЈЕМ, јер ће коначно Црква бити очишћена од људкског канцера. Чисти Господ Цркву своју од кукоља. Vrijeme ce pokazati dal se Crkva cisti od kukolja...vidjecemo to sve nakon smrti Artemija. Dal ce se on posvetiti ili nece. Ako se ne posveti, onda cu reci da si bio u pravu...do tada sam oprezan sa osudama. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука