Jump to content

Како заинтересовати браћу свештенике за ЖРУ?

Препоручена порука

• Гости

Имате ли неки предлог? Сасвим сигурно знам да многи читају, али се некако не осмеле да пишу, што није добро...морамо да искористим ово што нам је дато, а што смо и са муком стварали годинама..

Имамо прилику, искористимо је. Поуке.орг је међу првих 100 сајтова у Србији, то је велики успех.

Молим вас, кажите вашим супаросима, браћи из Цркве да нам се придруже...

Свао по једног да позове, имаћемо ускоро најмање 100 свештеника овде :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Увек постоји веома мали број људи, не мислим само на свештенике, који су иноватори, који донесу нешто ново. Они су углавном веома неразумљиви једној већини. Чак, већина мисли да нису нормални. Потоји мали број такозваних раних усвајача, тј. оних који прихватају ту идеју. Њих нема више од 3-5 процената.

Мислим да смо ми ове фазе прешли... сада треба да дођу мало каснији усвајачи :)

Ако нисмо прешли ове две фазе онда имамо проблем... то заиста мислим. Има и оних који мисле да ово нема никакве везе са Црквом. То су они који критикују а не познају или критикују зато што и сами нису спремни некада да прихвате изазов те покушавају својо критиком да сломе оне који су прихватили изазов. Наравно, не значи да је све што се донесе као идеја добро, али мислим да готово све добре ствари за човечанство не би никада виделе светлост дана да није било оних који су имали идеју и ту идеју гурали упркос оних који су их због тих идеја прогањали.

ПОнављам, тренутак је да се ствари добар стим свештеника који ће радити наинтернету. Нисмо ни свесни колико су људи жељни речи Божије а многи немају ту могућност да стално буду с свештеником из многих разлога (са обе стране)...

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

брате једина наде је да се уведе нека надокнада ( новчана ) за време проведено на форуму: ти брате Иване нађи у Крушевцу неког ревносног контраверзног бизнисмена и нека финансира- сваком попу по посту 10 евра. ће да видиш навалу..... 

Подели на овим сајтовима

• Гости

брате једина наде је да се уведе нека надокнада ( новчана ) за време проведено на форуму: ти брате Иване нађи у Крушевцу неког ревносног контраверзног бизнисмена и нека финансира- сваком попу по посту 10 евра. ће да видиш навалу..... 

Дакле, само кинта?

Такви попови ми и не требају на форуму....

Подели на овим сајтовима

ма шалим се брате, већ недељама нема постова на братском састанку па реко чисто мало да покренем неку причу, можда се братија мало заинтересује

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па ево, за почетак да дођу и да овде пишу, да се мало разговарамо...

Озбиљно радим на Црква.нет, ако Бог да изађи ће и биће подржан од стране СПц

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Искуства су сигурно драгоцена и могу се употребити у свакој парохији, потребно их је негде написати а ово је место одлично за то - ту се сви слажемо, ми иначе имамо проблем са комуникацијом међу собом, па и у овој варијанти комуникације. Да ли је потребно време или друго не знам, свакако да би помогла прича о препоруци и укључивању других у ЖРУ. Сигурно је и то да кад нешто од искустава свештеника из друге парохије употребимо у својој и од тога и материјлно осетимо бољитак, можда ће бити више учесника. Ми смо при нашем Храму основали Фонд за пмоћ деци и после неколико месеци и посете породицама са конкреним стварима (дрва, пелене, шпорет и друго) имамо одличне реакције и поверење је увећано према свештнику - чули смо да свака фирма која помогне хуманитарну организацију им право да јој се износ који уплати одбије од пореза, али само до 3 посто од зараде - порез који свакако уплаћује држави верујмо даће раије дати Цркви, ово ће нам сигурно помоћи у раду и вратиће се кроз поверење - лакше ће прихватати савете, кроз већу посету храмовима - пре свега добијамо вернији народ, а приход ће се сигурно повећати.    

Подели на овим сајтовима

Паметна ствар, да се нешто конкретно уради.

Ми смо пре пар година доббили неке шпорете да поделимо и онда одборници почну да вуку свко својој фамилији, да те мука ухвати. Један навалио да се да његовом стрицу чија је једна кћерка дочекала пензију у иностранству, а друга има станове и локале у БГ.....

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...