Jump to content

Свештеник Сретен

Свештеник
  • Број садржаја

    141
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Свештеник Сретен

  1. Упокојио се у Господу јутрос, на празник Силаска Светог Духа на апостоле јереј, отац Ратко Голубић, парох угриновачки у Угриновцима. Услед делања у храму повредио се и после непуне две недеље у болници, на празник Силаска Светог Духа на апостоле преселио се у наручје Онога коме је служио не штедећи себе. Многи ће га памтити по великим делима и посебној љубави према повереној пастви у Старој Пазови, Руми и Угриновцима где је службовао. Отац Ратко нам је разлог више за ишчевивање Господа са молитвом првих Хришћана "Господе дођи", надајући се Васкрситељу и сусрету са свима који су се пре нас упокојили са надом на Васкрсење и Живот вечни. Литургија и опело биће у Угриновцима у четвртак, 04. јуна у 09:30 часова.
  2. Епархија славонска позива све да својим доласком и куповином улазнице по цени од 3.000,00 динара помогну обнову Саборног храма и Владичанског двора у Пакрацу. Поменуте вечери планиран је следећи програм: приказ историјата Епархије славонске; приказ обнове Саборног храма и Владичанског двора; беседа Епископа пакрачко-славонског Г. Јована; наступ славонске музичке групе "Црни бисери". Контакт особе у Србији су свештеник Сретен Лазаревић 064-426-624, Владо Марковић 063-85-84-049 и Никола Михајловић 063-72-43-601.
  3. У суботу, 21. фебруара, уочи празника Преподобног Симеона у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми више свештенослужитеља служиће свеноћно бденије у 22:00 часа.
    1. Show previous comments  1 more
    2. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      је ли то питање или констатација? :)

    3. lab_man

      lab_man

      pitanje, pošto sam na rasporedu bogosluženja video za prva dva dana Velikog posta video Velikoposno večernje, a za sredu samo malo povečerje...Znam da su običaji različiti u različitim Eparhijama, zato i pitam ;)

    4. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      хвала Горане, сад видим пропуст у припреми сарадника, исправљамо одмах. Служимо хвала Богу и у Срему. ;)

  4. У суботу, 21. фебруара уочи празника преподобног Симеона мироточивог у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, у 22:00 часа, више свештенослужитеља служиће свеноћно бденије.
  5. www.spcruma.rs

    1. Grizzly Adams
    2. Свештеник Сретен
    3. Свештеник Сретен

      Свештеник Сретен

      Рад нашег парохијана, ученика друге године Техничке школе у Руми, врло одговоран момак.

  6. Ако су демони преклињали Господа да их не пошаље у бездан и молба им беше испуњена, колико ли ће пре бити услишене молитве нас који смо се обукли у Христа, када се молимо да се избавимо од умне (духовне) смрти? Посветимо се стога, молитви, јер је велика њена сила. Антиох Пандек

    1. Драган  άσημος :)
    2. Volim_Sina_Bozjeg

      Volim_Sina_Bozjeg

      Izgleda da je ta molitva demona bila iskrena sto preporucujem i nama.

  7. Заједница ''Земља живих'' представља пружену Божију руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу. Божији одговор онима који траже искрену радост и смисао у животу. Уверени да је зависник у егзистенцијалној кризи, створена је клима живота у духу једноставне хришћанске породице. Верујемо да хришћански живот, својом пуноћом, даје истински одговор на људски немир и да нико сем Бога Оца који је створио човека не може да оздрави његово рањено и повређено срце. Зато предлажемо молитву, рад, искрено пријатељство, истину и одрицање. У нашим братствима се не пуши, нема алкохола, телевизије; човек се коцентрише на унутрашњост и тако упознаје своје слабости и врлине. Заједница подржава и помаже да се човек поправи и нађе мир. Послове у кући обављају момци у братству. Прављење хлеба, чишћење по кући, рад у столарији, башти, рад са животињама, као и уметничко стваралаштво, иконописање, резбарија, позориште, су неке од активностикоје имају искључиво васпитни карактер. Услов за улазак у заједницу само један: жеља за мењањем!
  8. "По томе ће сви познати : да сте моји ученици ако будете имали љубав међу собом."

  9. Борковац, диван парк у подножју Фрушке Горе са језером које употпуњује најзеленији део Руме биће и ове године место молитве и радости пливања за Часни Крст. Поред пливања биће уприличен и културно-уметнички програм, као и послужење куваним вином и ракијом.
  10. хвала свима за учешће на овој теми, има врло корисних идеја и размишљања, као и запажања која ћу сигурно употребити у мом односу. Много хвала.
  11. Само користољубље није добро, засигурно, али је важно и уздарје. То би негде заинтересовало на кратко, док жива Истина би их осмислила и задржала у Цркви. Једном приликом кад сам возио блаженопочившег Епископа +Хризостома рекао је током разговора да ми данас имамо проблем како задржати верника, да није толики проблем довести га у Цркву али задржати већ потребује веће старање. Тада је рекао и да причешћивање које смо потиснули треба препоручивати, молити се може и кући са друштвом али кроз Литургију и причешће бива обожен.
  12. драго ми је да се износи своје искуство, на основу више изнетих ставова и мишљења моћи ће се обухватити и употребити најбоље. Хвала.
  13. Употребљиво, мада на жалост често сам наилазио на тежак одзив оних који немају на рад који им понудим, или сам, изгледа, наилазио на "посебне".
  14. Интересантан приступ, сигурно је потребно и на такав начин прићи, са обазривошћу наравно јер се лако залута - то би био изговор да се не примене овакви приступи, али мислим да се итекако може залутати на "лакше" начине, овај је захтевнији али верујем да би био употребљив. Хвала.
  15. Најчешће је помињан однос са децом која би најбоље могла да буду васпитана у Православљу доласком са родитељима "од малих ногу" - што је несумњиво најбоље. Имамо и оне који су већ одрасли без неког посебног осећаја за Бога и за своје спасење - шта са њима, како их заинтересовати? Помињали смо организовање хорова, разних дешавања и неретко разговоре. Имамо ли још штогод?
  16. свакако да активност задржава у Цркви на дуже време, хвала.
×
×
  • Креирај ново...