Jump to content

Резултати гласања у Србији 2012- уживо на ЖРУ!

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Занимљиво је шта на то вечерас каже Рим на реци Потомак, тј. "ugledni balkanolog Džems Huper"...

Sreda, 09 Maj 2012

Huper: Konstruktivna uloga Nikolića

Hooper480.gif

Huper: Demokrate suviše oprezne na planu reformi

Iznoseći svoj utisak o ishodu prvog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, ugledni balkanolog Džems Huper, iako sa dozom rezerve, najpovoljnije se izrazio o predsedničkom kandidatu Tomislavu Nikoliću, lideru SNS. Huper smatra da ostala dva kanidata, predsednik Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić malo šta novog mogu da ponude srpskim biračima.

„Mislim da postoji veliko nezadovoljstvo strankom gospodina Tadića. Oni su na startu obećavali da će dovesti do promena. Njihova prošla i sadašnja izborna kampanja bila je zasnovana na ideji reintegracije Srbije u Evropu. Međutim, Tadić i njegova stranka nisu sproveli potrebne reforme za ostvarenje tog cilja. On se nažalost usredsredio na pitanje Kosova. Ali, Tomislav Nikolić bi mogao da se pokaže kao pozitivno iznenađenje. Njegova politička prošlost očigledno nije nimalo privlačna. Međutim, mogao bi sve da iznenadi ukoliko pokaže da je spreman na konstruktivnu saradnju sa Demokratskom strankom radi sprovođenja potrebnih promena u zemlji.“

Huper kaže da se lider SNS-a već duže vreme bavi pripremom privrednih reformi u zemlji.

„Njegovi saradnici su izradili nekoliko studija i programa za oporavak određenih privrednih sektora, naročito poljovprivrede. Cilj je stvoriti uslove za otvaranje velikog broja novih radnih mesta u trenutku kada Srbija trpi visoku stopu nezaposlenosti. Rekao bih da su se demokrate pokazale isuviše sporim i opreznim na planu reformisanja društva i privrede. Posle ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića, oni kao da strepe da bi smeli potezi mogli skupo da ih koštaju. Oni zato često obećavaju promenu, koju nikada ne ostvaruju. Ivica Dačić je promućuran političar, ali on se pretežno bavi podsticanjem neproduktivnih političkih konflikata. Mislim da Nikolić nije opterećen takvim stvarima.“

Huper vidi konstruktivnu ulogu Nikolića i na planu „odmrzavanja konflikta“ sa Kosovom. On tvrdi da se prihvatanjem stava Tadićeve vlade da je to pitanje nerešivo, „zamrzava“ i napredak Srbije.

„Ne mislim da je spreman da prizna Kosovo. Lično smatram da Srbija za sada to uopšte ne mora ni da učini. Međutim, verujem da Nikolić kao i većina drugih Srba zna da je Kosovo južno od Ibra izgubljeno. Ipak, uveren sam da Nikolić želi postizanje sporazuma sa Prištinom o severnom delu Kosova. Pretpostavljam da bi kao pregovarač zahtevao najpovoljnije moguće uslove za Srbiju i najbolju moguću zaštitu srpske manjine na Kosovu. Mislim da ne bi bio nimalo 'mek' pregovarač. Takođe verujem da bi odmrzavanjem tog konflikta, Srbija mogla da usmeri svu svoju energiju na popravljanje stanja u privredi i društvu i u znatno većoj meri ubrza proces pridruživanja Evropi.“

Huper je rekao da srpski partijski sistem predugo funkcioniše tako da partije jedna drugu spotiču u borbi za vlast, umesto da traže zajednički jezik na pozitivnom programu kako bi zemlju povele napred. Ako se tako nastavi Srbija će stagnirati, a ljudi će postati sve više rezignirani, ocenjuje ugledni balkanolog.

http://www.voanews.com/serbian/news/hooper-serbia-politics-interview-05-09-2012-150826525.html

Подели на овим сајтовима

Не, мени је овде стало до једино до тога да нико не злоупотреби религијска опредељења и веру добронамерних људи зарад остваривања својих дневнополитичких и расколничких циљева.

Ко овде злоупотребљава религијска опредељења и веру добронамерних људи зарад остваривања својих дневнополитичких и расколничких циљева ?

Једино што си радио на " овој теми " је била одбрана, за који дан, доказаних криминалних радњи , а онима који су на лоповлук указивали одговорио овако : "Оволика количина неодговорности и самообмањивања је до сада незабележена на нашој политичкој сцени...

................и још много тога.

Подели на овим сајтовима

stvarno nam se nudi izbor, golem vs grobar, nista cudno sto oba pocinju na slovo g... :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

treba razmiljati o mogucnosti da nam kroz "prolece" koje se izgleda najavljuje ne uvale amere...

za sns je ocigledno da ameri stoje iza njih, te ako bi poveli svoju sektu na ulice zaista bi mogli imati "srpsko prolece", a posle ide prepoznatljiv scenario.

treba otvoriti 4 ociju...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

ameri su nam vec uvalili, sta mislis okle je miki maus?!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

А ко би, рецимо, стај'о иза милосрдног нам режима? Кад смо већ тако четворооки решили да нагађамо, мис'им, шта би тек ту било очигледно.

Превише је тих парачињеница, или полуинформација, ових дана у оптицају. А ситуација је инертна. Ил' бар постаје озбиљна.

Подели на овим сајтовима

E no madjari su objasnili Pastoru da su glasali na lokalu za njega ali da nim za predsednika izgledalo logicnije da glasaju za Tadica nego za pastora koji iopnako nema sanse.

Neverovatno je ali Pastor kradju zasniva na povredjenom egu da je osvojio manje glasova od svoje stranke ( iako DS ako vec kradu ta kradja nema nikakvog smisla jer se ionako ide u drugi krug); Dveri kradju zasnivaju na cinjenici da im je trebalo 30 000 glasova da udju u skupstinu pa se ne mogu pomiriti sa porazom a Toma kradju zasniva na cinjenici da se i druge bune pa kao i ja cu.

ovo samo jos jednom govori o nezobiljnosti politickih stranaka u Srbiji; ali sta drugo i ocekivati; Toma je kuio diplomu, Dveristi su ljudi koji nikada nista u zivotu nisu radili a nece da priznaju ni da su stranka...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ко овде злоупотребљава религијска опредељења и веру добронамерних људи зарад остваривања својих дневнополитичких и расколничких циљева ?

Појединци? И групе?

Једино што си радио на " овој теми " је била одбрана, за који дан, доказаних криминалних радњи ,

Још кад би ти пратио форум...

а онима који су на лоповлук указивали одговорио овако : "Оволика количина неодговорности и самообмањивања је до сада незабележена на нашој политичкој сцени...

................и још много тога.

Лако је указивати - то може свако. Треба доказати...

Чињеница јесте да се данас јавило још пар странака које су изгубиле изборе са истом причом о крађи коју Двери причају већ неколико дана.

Али чињеница је и да су све те странке до јуче са поносом махале истим тим резултатима и признавале их као веродостојне. Па су се тек када је постало извесно да су изгубили изборе сетили да је било невиђене крађе.

Верујем ја да је могуће да је режим покрао изборе. Нити би им сметала памет, нити имају скрупула које би их у томе спречиле.

Али то још увек не значи да се то јесте десило.

И то зато што је подједнако могуће да губитници на овим изборима лажу да имају доказе о изборној крађи, и да је ово покушај бацања прашине у очи јавности којим се покушава преокренути изборни пораз.

Не зову Николића џабе Тома Поштењачина...

Зна се шта су веродостојни докази - а то свакако нису клипови са Тјуба.

И једнима и другима, то јест - и режиму и "опозицији", верујем подједнако, то јест - НИМАЛО.

Као што рекох - документа и цифре на сунце, и једни и други.

Па џа - или бу...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

E no madjari su objasnili Pastoru da su glasali na lokalu za njega ali da nim za predsednika izgledalo logicnije da glasaju za Tadica nego za pastora koji iopnako nema sanse.

Neverovatno je ali Pastor kradju zasniva na povredjenom egu da je osvojio manje glasova od svoje stranke ( iako DS ako vec kradu ta kradja nema nikakvog smisla jer se ionako ide u drugi krug); Dveri kradju zasnivaju na cinjenici da im je trebalo 30 000 glasova da udju u skupstinu pa se ne mogu pomiriti sa porazom a Toma kradju zasniva na cinjenici da se i druge bune pa kao i ja cu.

ovo samo jos jednom govori o nezobiljnosti politickih stranaka u Srbiji; ali sta drugo i ocekivati; Toma je kuio diplomu, Dveristi su ljudi koji nikada nista u zivotu nisu radili a nece da priznaju ni da su stranka...

Еј Zeebedee, ти опет цртане препричаваш ? Ви'ш да покушавамо да аргументујемо и разумно да расуђујемо, шта с' досадан с том пропагандом ? Кога је брига шта би ти волео да јесте ?

Подели на овим сајтовима

Па ако Тома и његови не изађу са неким озбиљним доказима, онда ништа од свега...

Наравно да све од тога зависи, а ни ја му не верујем нешто превише.

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

Појединци? И групе?

Још кад би ти пратио форум...

Лако је указивати - то може свако. Треба доказати...

Чињеница јесте да се данас јавило још пар странака које су изгубиле изборе са истом причом о крађи коју Двери причају већ неколико дана.

Али чињеница је и да су све те странке до јуче са поносом махале истим тим резултатима и признавале их као веродостојне. Па су се тек када је постало извесно да су изгубили изборе сетили да је било невиђене крађе.

Верујем ја да је могуће да је режим покрао изборе. Нити би им сметала памет, нити имају скрупула које би их у томе спречиле.

Али то још увек не значи да се то јесте десило.

И то зато што је подједнако могуће да губитници на овим изборима лажу да имају доказе о изборној крађи, и да је ово покушај бацања прашине у очи јавности којим се покушава преокренути изборни пораз.

Не зову Николића џабе Тома Поштењачина...

Зна се шта су веродостојни докази - а то свакако нису клипови са Тјуба.

И једнима и другима, то јест - и режиму и "опозицији", верујем подједнако, то јест - НИМАЛО.

Као што рекох - документа и цифре на сунце, и једни и други.

Па џа - или бу...

Е, овакав приступ је за 138999

Да - у Покрету постоје појединци и групе за које нисам знао док не рекох да проверим твоја " запажања " . Штавише, и знам ко су. . Али, о томе ћу после избора.

Не могу да утичем на њих, али на оне у њиховој, тј, нашој близини - могу и то сматрам својом обавезом. Чим се активирам.

Не пратиш изборе - редовно око 21 h након сваких избора све веће политичке странке су излазиле са својим извештајима и на сваких двадесетак минута давале нове информације.

Овога пута - ништа.

Пустили су ДС да изгура своје до краја и тек сада ће изаћи са оним чиме располажу од самог почетка.

Нико од странака није махао изборним резултатима. Сви су тактизирали. Изузев ДС.

Биће цифара - да неверујеш.

И шта ту, Авокадо " лајкује " . Препознао се при помену - секта ?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па ако Тома и његови не изађу са неким озбиљним доказима, онда ништа од свега...

Наравно да све од тога зависи, а ни ја му не верујем нешто превише.

Ako bilo ko ne izadje sa bilo kakvim dokazima nista od svega osim ispiranja mozga koje se vec danima sprovodi iz svih tabora.

Подели на овим сајтовима

Dveristi su ljudi koji nikada nista u zivotu nisu radili a nece da priznaju ni da su stranka...

Е, овако нешто више неће остати без одговора - макар ме као што си и сам пожелео " удаљили " са форума.

Како те, бре, није срамота ?

У , ствари, јел ти, уопште, знаш за стид ?

Подели на овим сајтовима

koja logika, pa sta mislis da ce jahaci da dozvole neke dokaze?

jel nisi pogledao klip iz Zajecara? ako treba lupa imam viska

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...