Jump to content

Питање дипл. теолозима: шта након завршеног ПБФ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Prema nekim nezavisnim informacijama u toku sledeće 2011/2012 godine uvodi se 10 novih izbornih predmeta za decu u osnovnim i srednjim školama .

U pitanju su predmeti poput ,programiranja , grafičkog dizajna ,socijalnih mreža,srpske kulture i običaja ,itd Tako da uz gradjnasko vaspitanje i veronauku to će biti 12 izbornih predmeta u prvoj pilot godini .

Cilj uvodjenja jeste da se što veći broj nezaposlenih pedagoga uposli .

Postavlja se pitanje koliko će veronauka da pretrpi ne treba biti dr staistike pa shvatiti da će broj đaka na veronauci u najmanju ruku biti doveden na 1/3 (prema rečima zamenika ministar prosvete) .

Trenutni broj veroučitelja je i više nego dovoljan ostatak će moći na biro rada.

Sa druge strane u Beogradu i Novom Sadu na rukopoloženje se čeka od nekoliko dana do nekoliko godina (češće)

Dužina čekanja zavisis isključivo od kandidata i njegovog stastusa (odakle je ,ko su mu roditelji i koga poznaje)

Dakle pitanje je šta većina koja će evidentno već dogodine ostati bez hleba nasušnog a završila je PBF može da radi ?

Da li postoji i jedna sfera u kojoj je potreban Teolog a da to već nije prebukirano?

Подели на овим сајтовима

Било је приче пре две године, колико сам ја начуо, да ће у пакет изборних предмета са Верском и Грађанским бити убачен ,,само" још један, ваљда Екологија. Али екологију би требало да зна свако дете,

па су предвидели да то не може да прође, па су видиш смислили бржи и перфиднији начин постизања циља да сведу Верску наставу у школи на 30%, и мање.

stadaradim Вероучитељи што се тиче овога не могу  ништа учинити, али има оних који могу... aли под знаком питања  је да ли се залажу  довољно?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

А шта ће девојке и жене након завршеног ПБФ  0110_hahaha

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости

Зашто вероучитељи не би предавали и грађанско васпитање?

Знам за један случај!

У једној школи предаје верску наставу , а у другој грађанско васпитање!

Подели на овим сајтовима

У једном манастиру сам сусрела неке дипл. теологе из Македоније и причала на ову тему са њима.. Тек они немају, уопште, никакве шансе да се запосле након завршеног факултета и повратка у Македонију.

Подели на овим сајтовима

Evo ja sam stopirala fakultet ponovo i ne znam sta da radim,da li da zavrsavam ili da odustanem,a imam jos dosta... 0405_feel  ne_shvata

Шта си започела, заврши. Можда ћеш да радиш нешто друго, а да ти затреба диплома ВСС. Тако је и са мном било, ни један једини дан нисам радила у струци.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Поштовање!

Волео бих кад би ми одговорили, како вам је након што сте завршили Општи смер ПБФ-а?

Да ли има посла, како се живи, да ли сте задовољни оним што сте завршили?

ПС: Ја ћу вероватно уписати Општи смер, па ме интересује крајњи исход овог смера!

Поз :*

Подели на овим сајтовима

Теологија је подвиг и Крст. Не очекуј потрошачке благодети од ње.

Подели на овим сајтовима

Поштовање!

Волео бих кад би ми одговорили, како вам је након што сте завршили Општи смер ПБФ-а?

Да ли има посла, како се живи, да ли сте задовољни оним што сте завршили?

ПС: Ја ћу вероватно уписати Општи смер, па ме интересује крајњи исход овог смера!

Поз :*

На шта конкретно мислиш под тим како нам је - финансијску сигурност, друштвени статус, однос Цркве према нама, ниво духовности или...?

На који конкретан посао мислиш - вероучитељски или свештенички?

И шта конкретно ти очекујеш од богословског факултета?

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Сигурно да нећеш живети у изобиљу, али ако то желиш онда се спреми на пуно рада, одрицања, а мало плате... Макар овде...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...