Гости Guest Написано Април 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 29, 2012 (измењено) Odlučio sam da pokrenem ovu temu, ne da bih trolovao nego zato što bih voleo da vam pokažem protiv kakve gluposti se bore *************. Bilo bi dobro da pažljivo pročitate ova pisanija i da ih argumentovano opovrgnete jer se mogu vrlo lako upotrebiti za ismevanje Crkve i normalnih vernika. Paljenje sveće kao crnomagijaški obred - "Kažu da kada živom čoveku zapališ sveću za umrle, smrt će ga brzo stići" Svetitelj u ulozi atentatora u službi Boga Pravednik "degradiran u telesno postojanje i vraćen iz Raja na Zemlju ?!" - koliko ja vidim, ovo nema veze sa Pravoslavnim učenjem Измењено Април 29, 2012 од Guest Не занимају нас активности "Атеиста Србије". Без помињања тог Удружења на овом форуму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Какве ово везе има са Црквом и Православљем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 29, 2012 То нема везе са Црквом већ са њиховом визијом Цркве. Црква свакако није то. Не знам шта бих коментарисао ове глупости. Покушао сам са атеистима да водим филоскофске разговоре, покушали су многи пре мене много боље то да раде овде на форуму, али не видим да ви то желите. Атеисти Србије желе да вулгаришу Цркву. Ништа друго. Зато у мени нећете имати саговорника, а верујем и у многим другима. Остаће вам само овакви типуси да вам "дају крила" и да умишљате да је "ваша борба" исправна. Ви се борите "против" а Црква се увек бори "за". Али не вреди о томе са вама говорити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Видиш Василије, Поуке као православни црквени сајт где долазе свештеници, Епископи, монаси, верни народ... је од старта показао који је пут. Мислим да, ако си добронамеран ( а верујем да јеси) и сам то увиђаш. Господ нас учи да благосиљамо и непријатеље своје, да их не кунемо... Свакако, много је лакше разговарати са добронамерним људима него са онима којима је једина намера да се сроза на ниво пљувачина и вулгарних разговора. Ја заиста нећу да се спуштам на тај ниво. Ови што су овако писали о човеку, па колико год да их нервира Предраг, нису сасвим читави. Заправо, они наносе проблеме Цркве несразмерно веће него Предраг или било који атеиста. Атеиста сам каже да није верник, а ови несрећници говоре да јесу, АЛИ ја ти кажем да ово што они говоре нема везе са Православљем. Зато, ако хоћемо да разговарамо морамо да подигнемо ниво разговора. КОлико су атеисти спремни на то? Лидија Миленковић, Иван 123 and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Ако могу да ти помогнем у тумачењу, без намере да даље ширим тему: Прва слика је очигледан трол, и то тролчина највећа, (попут онога што ти радиш Мирољубу или трудницама ), а друге две су дело болесника, који себе проналази у разговору са човеком који има исти ментални склоп, само супротно поларисан. Ето, укратко. Нит то има везе са Црквом, нити са Православљем. Александар Милојков and Иван 123 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Мислим да слике постова које је Прота поставио саме за себе јасно говоре да су их писали људи који не само да немају везе са Православљем, него са здравим разумом, и да ни један од њих није могла написати психички здрава особа... Њих не треба оповргавати - њих треба лечити... Иван 123 је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Odlučio sam da pokrenem ovu temu, ne da bih trolovao nego zato što bih voleo da vam pokažem protiv kakve gluposti se bore Ateisti Srbije. Bilo bi dobro da pažljivo pročitate ova pisanija i da ih argumentovano opovrgnete jer se mogu vrlo lako upotrebiti za ismevanje Crkve i normalnih vernika. Paljenje sveće kao crnomagijaški obred - "Kažu da kada živom čoveku zapališ sveću za umrle, smrt će ga brzo stići" Svetitelj u ulozi atentatora u službi Boga Pravednik "degradiran u telesno postojanje i vraćen iz Raja na Zemlju ?!" - koliko ja vidim, ovo nema veze sa Pravoslavnim učenjem Нема ово везе са православљем. А и тешко да се атеисти србије боре против овога, ако та борба подразумјева бригу да неко не напада и клевећс Цркву. Ово су ствари против којих би се прва Црква требала борити, јер ови људи себе представљају вјерницима, а нису. Док са друге стране неки атеисти ће ово обилато користити, како би потврдили некакве своје "аргументе" да су вјерници тупави. Занимљиво је и да неки вјерници рецимо неке милитантне атеисте користе како би све атеисте ставили под исто звоно, као ненормалне и заблудјеле људе, а онда се неки атеисти правдају да то нису атеисти него антитеисти. Јасно је да кад обе стране погреше испољавају исте осуђивачке синдроме, а онда се друга страна правда истом правдом "то није то што ми представљамо". Јер сви смо људи зар не. Док ми иза Цркве просто кажемо, ако вас то ипак интересује, ово горе нема везе са православљем. Има везе са идиотизмом, безобразлуком, неваспитаношћу и животним комплексима. RYLAH, Александрида and Иван 123 је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Иначе, један од симптома по којима се неки психички болесник у јачем као горе, или неки безобразњаковић у блажем случају, може препознати, а који се крије иза вјере, а то је страховита гордост која их наводи да себи дају разноразна имена која величају њих, па тако горе два члана су праведник и светиратник,...исто тако знам нека форумска имена попут грешник, громовник, чуварправославља, коловођа, ревнитељ, слугабожији итд... потпуно иста сорта људи, назови праведника, а хвалисаваца и крпеља који у животу ништа не раде под милим Богом, а преко интернета и у животу су судије читавом свету. Иван 123, RYLAH and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Протагора, тема је ОК, али моли те без довођења у контекст са АС. За њих (као Удружење) овде више нема места. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Нисам знао. Иако нисам формално члан, волео бих да се у будућности изгладе односи. Неће се поновити. Послао сам ти меил на адресу коју си пријавио на форуму. Погледај па оцени да ли би се и против тога требало борити и да ли људи таквог карактера имају морално право да критикују било кога другог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Какве ово везе има са Црквом и Православљем? Нема никакве. Један болесник испровоцирао реакције других болесника. Сећаш се оче оног питања које сам поставио професору Јеротићу? Иста патологија, религијска и атеистичка. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Ако могу да ти помогнем у тумачењу, без намере да даље ширим тему: Прва слика је очигледан трол, и то тролчина највећа, (попут онога што ти радиш Мирољубу или трудницама ), а друге две су дело болесника, који себе проналази у разговору са човеком који има исти ментални склоп, само супротно поларисан. Ето, укратко. Нит то има везе са Црквом, нити са Православљем. Управо тако. Тако је и професор Јеротић одговорио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Kada pogledas sta je ovaj covek gore napisao mozes sam da shvatis razliku izmedju vere i sujeverija. Kazu kada zivom coveku zapalis svecu za mrtve smrt ce ga ubrzo stici. To najverovatnije pricaju neke babe koje se bave vradzbinama i nemaju veze sa Crkvom. Александар Милојков and Иван 123 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Мислим да атеисти са којима смо дискутовали овде на форуму, нпр. ти Василије или Авокадо, ипак схватате да неке ствари нису у духу православља. Али ту се онда разилазимо. Позивате се на ,,овакве и онакве" и кажете: ето, и они кажу да су хришћани, православни, и очекујете да се Црква огради од њих, да их одбаци на неки начин. Одбацити човека на такав начин такође није у духу православља. ... ... koliko ja vidim, ovo nema veze sa Pravoslavnim učenjem ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Previse buke ni oko cege .Pa zar crkva treba da prati sve moguce forume i internet grupe i demantuje ama bas svaki post ama bas svakog kvazivernika ? I zbog koga to treba da radi ? Neki ljudi zaista daju sebi prevse znacaja . Ucenje crkve nije tajna i dostupno je svima .Ko zeli da se upozna sa ucenjem crkve nece imati imati nikakvih prepreka ,ko ne zeli , sta crkva ima sa tim?Na kraju svako ima pravo da veruje u sta hoce i da sebe deklarise kako mu drago sto opet ne znaci da on stvarno i jeste to za sta se izadaje . feeble, Ignjatije, nishizawa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука