Jump to content

Svilajnac: Opelo obavili rumunski sveštenci

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Valentina, sestro.. pa jednostavno nemamo svi uvid u stanje na terenu u celoj Srbiji i $ire... niko ovde nece da iznosi (bar se nadam) neistinite podatke ... nego samo one za koje zna da su takvi kakvi su..

isto i sa ovom cifrom.. koju sma ja postavio..

to je TAKSA da... za vencanje.. ako hoce$, a vecina hoce da se venca u nekom manastiru...

pa onda plati taksu i parohijsku i "manastirsku i izadje toliko.. a mozhe da bude i veca ... zavisi od manastira..

kod na sdodje i do 9000 .. i vodi se kao taksa..

da ..to je ono $to dodatno ...boli

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Такса за венчање 7000дин?

Нема шансе.Можда све укупно толико.

Немојте ширити такве ствари,заиста није у реду.

Моја сестра је платила таксу 7500 динара кад се удавала, мада је сам обред био бесплатан.

А за овог домаћина мислим да је мало слагао да не би испао циција пред комшијама,

Подели на овим сајтовима

Posle se cudimo kad odzepare svestenika u autobusu i maznu mu 1000 evra iz zadnjeg dzepa! .smesko.

Реци искрено,или кад мазну из манастира 60000еура?

И тако можемо да посматрамо али нећемо,зар не?

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Побогу...

Што се не жалите Епископу?

Ма јок, људи се плаше да не постану "неподобни хришћани" у заједници или тако нешто. Да их не гледају као ванземаљце. Мисле да је то тако и помирили се са тим... Жалосно, али то није нешто од јуче.

Подели на овим сајтовима

Jedan moj ortak kad se krstio posle krstenja svestenik mu je trazio novac mislim da je bilo negde oko 50 dem a ovaj moj ortak ga pita:,,Oce koliko je Isus platio kad se krstio na reci Jordan,, a svestenik ce,,U redu je sinko ne treba nista,, ,,Ma Oce ocu ja da platim samo sam pitao,, ,,ne,ne ne treba nek te Gospod cuva,, greengrin

Подели на овим сајтовима

Ваистину били скупи српски попови :) . Код нас у Битољску епархију (МПЦ): канон на исхождение души + трисагија (одма после смрти) + трисагија пре изношење мртваца из куќи + опело у цркви + освештање воду по сахрану = 2500 денари (40 еври).

У ПОА бар за сада све је бесплатно.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Ваистину били скупи српски попови :) . Код нас у Битољску епархију (МПЦ): канон на исхождение души + трисагија (одма после смрти) + трисагија пре изношење мртваца из куќи + опело у цркви + освештање воду по сахрану = 2500 денари (40 еври).

Вау,свака част,све то служе и читају,стварно за похвалу.

Подели на овим сајтовима

Pa viste dobri, ovde kod nas se jos vode visoko teoloske rasprave da li postoji dusa,

pa svestenici vodjeni time jos se premisljaju ali naplate za svaki slucaj! gringrin

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Elem, a sad ozbiljno zasto nasi svestenici ne nose fiskalne kase sa sobom,

u smislu platne katrice, dina viza cekovi i te fore...vikend akcije?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Elem, a sad ozbiljno zasto nasi svestenici ne nose fiskalne kase sa sobom?

Питање је потпуно на месту...

..Ако за одговор на питање ''колко кошта крштење'' добијеш : ''Крштење је Света Тајна и не наплаћује се - али се НАПЛАЋУЈЕ ТАКСА 6000 динџи''.. плус свећа од 250 и платно од 500 у истој валути...

У том случају да.. питање је потпуно на месту ...

;)

Подели на овим сајтовима

...ili za dva-tri krstenja da dobijes gratis opelo?

Хахахаха..

Добар предлог ..али брате, па ти ''тргујеш Светињом''... дакле

од тога нема ништа...

;)

Подели на овим сајтовима

Питање је потпуно на месту...

..Ако за одговор на питање ''колко кошта крштење'' добијеш : ''Крштење је Света Тајна и не наплаћује се - али се НАПЛАЋУЈЕ ТАКСА 6000 динџи''.. плус свећа од 250 и платно од 500 у истој валути...

У том случају да.. питање је потпуно на месту ...

;)

Ако је све ово овако,онда је то грубо кршење етике и морала,бар нек буду искрени па нек кажу,толико ти је,а не не наплаћује се а уствари се наплаћује.

Е,не бих му платила толику таксу-никада,никада.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...