Марио Токовић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Неком је ауториртет Мокрањац,неком Е.Атанасије,а неко је сам себи. Па браћо Срби,Цигани и други бирајте. П:С. Атанасије је раван,ако не и већи,од Света Три Јерарха. Додуше не заједно,већ појединачно.Да ли ово звучи довољно скојевски,а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Не разумем зашто је Мокрањац испао сад нецрквен - он је само хармонизовао Осмогласник . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Бог нас не воли као певаче, веч као конкретне Личности. Наравно Црква има свој ред, тако да певнице руководе певање, али Народ није публика," Амин, Господи Помилуј , Оче Наш..." треба макар и да говори ако неможе да пева, јер то су кратке фразе који може свако да изрази. Марио Токовић and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Позивати се на диплому је једно,разговарати без предрасуда је друго. Дијалог је срж односа.Зна се ко је први монологиста. Дијалог је важан да оно што је најздравије буде понуђено свима. Па нека свако бира. Блаженопочивши о.Пајсије из Прохора,је имао врло директно мишљење о Мокрањцу, и он је говорио да је то наметнуто.А не бих рекао да је био комуниста. А то што народ у Цркви ћути...криви су и хорови. Од елитизма до херметизма,кратак је пут. Црква је Догађај,сусрет Бога и Човека,заједничарење,сусрет,откривење, причешће Оним Који седи са десне стране Оца. Ако и ту поделимо народ на она који певају и оне који ћуте... И није суштина у Византији,Мокрањцу,суштина је у томе што се Литургија претвара у концерт,циркус.Било Српски,било Грчки. А УНИСОНО је оно што чини срж певања.Једним срцем,једним устима. Да уселимо СВИ ЊЕГА.у себе.Ја сам за тако једномислије. А можда и то,СВИ И УВЕК НА ЈЕДНОМ МЕСТУ,звучи скојевски? w.a.mozart and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Мокрањац је хармонизовао оно што је затекао.То није тачно.Он је искасапио оно што је затекао.Тј. он је покушао да све то обуче у западну хармонију. Он није био богослов и није разумео Евхаристију,и није он проблем.Проблем је у томе што ми не доживљавамо Литургију као физичко присуство Њега.Већ као нешто где се пева, лепо осећа,диригује.Нама недостаје чежња за Њим,глад и жеђ за Њим. Нама недостаје Живот у Великом Ишчекивању. П.С. Мокрањац је дигитални запис,пун синкопа,предањско је аналогно,без почетка и краја, Као што је ОН. laetitia, w.a.mozart, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 http://www.eparhijakrusevacka.com/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BA-%D1%83-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html - Статије на српском Sophrosyne, Марио Токовић and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Када се будемо радовали пуним срцем и плућима Њему,и једни другима, само ће нам се касти,како да певамо. Људи се спасавају и ћутањем. Cremonese, w.a.mozart and laetitia је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 gde mozemo poslusati e.Davida kako peva te statije, imate neki link? Види на Фејсу,Славиша Паунковић.Тај снима све.Гуд лак. Лазар Нешић and Марјанн је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Лазар Нешић and Марјанн је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ja sam pocela da ucim Mokranjca, da ne stojim kao klada na Liturgiji Nekako mi lepse da pevusim, osecam se kao da ucestvujem. Srecko Urosevic, Sophrosyne, Марио Токовић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Неком је ауториртет Мокрањац,неком Е.Атанасије,а неко је сам себи. Па браћо Срби,Цигани и други бирајте. П:С. Атанасије је раван,ако не и већи,од Света Три Јерарха. Додуше не заједно,већ појединачно.Да ли ово звучи довољно скојевски,а? A ima ih kojima je autoritet Duh Istine, odnosno Crkva. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Позивати се на диплому је једно,разговарати без предрасуда је друго. Дијалог је срж односа.Зна се ко је први монологиста. Дијалог је важан да оно што је најздравије буде понуђено свима. Па нека свако бира. Блаженопочивши о.Пајсије из Прохора,је имао врло директно мишљење о Мокрањцу, и он је говорио да је то наметнуто.А не бих рекао да је био комуниста. А то што народ у Цркви ћути...криви су и хорови. Од елитизма до херметизма,кратак је пут. Црква је Догађај,сусрет Бога и Човека,заједничарење,сусрет,откривење, причешће Оним Који седи са десне стране Оца. Ако и ту поделимо народ на она који певају и оне који ћуте... И није суштина у Византији,Мокрањцу,суштина је у томе што се Литургија претвара у концерт,циркус.Било Српски,било Грчки. А УНИСОНО је оно што чини срж певања.Једним срцем,једним устима. Да уселимо СВИ ЊЕГА.у себе.Ја сам за тако једномислије. А можда и то,СВИ И УВЕК НА ЈЕДНОМ МЕСТУ,звучи скојевски? 1) Danas smo pak svedoci da pojedini bas zele da vizantijsko pojanje nametnu, iako je njegov melos - u izvornom obliku - stran slovenskom duhu. 2) U mojoj crkvi sav narod peva, i to zahvaljujuci horu koji ih vodi. MI pojemo tako da neprestano pazljivo pratimo oltar, bez koncertiranja i muziciranja, lagano, opusteno i skladno. 3) А УНИСОНО је оно што чини срж певања.Једним срцем,једним устима. Ko to kaze? 4) Jednomislij nije = jednoumlje. Svaka vrsta uniformisanosti jeste korak ka jednoumlju 5) Da li je po tebi gruzijsko crkveno pojanje, koje je nekoliko vekova starije od vizantijskog - predanjsko? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 ................................... П.С. Мокрањац је дигитални запис,пун синкопа,предањско је аналогно,без почетка и краја, Као што је ОН. Netacno. Nase sadasnje pojanje direktno je nastalo iz dalekoistocnog. To moze da se vidi na razne nacine, pocev od i dalje potpuno istocnjacki zvucecih galsova prvog, peto i sestog, pa do toga da svaku melodiju iz Osmoglanika mozes da pratis isonom kao i vizantijske. Ono je samo vremenom poprimilo odlike naseg autenticnog slovenskog duha. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Када се будемо радовали пуним срцем и плућима Њему,и једни другима, само ће нам се касти,како да певамо. Људи се спасавају и ћутањем. Oces da kazes da kad neko peva u horu on ne moze da se raduje Bogu punim srcem? Sanja Т. and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Црква почива на Христу и Људима.А ти људи имају имена. Овако изгледа да су у питању духови,без имена и презимена. Станите браћо на црту.Будите зе неког.Па макар погрешили. Само магарац не мења мишљење.Магарац је похвала,Магарило је дијагноза. Ја сам био Артемијевац,зилот,сатрокалендарац,а пре тога-надобудна будала. Али-променуо сам се сасвим,али не као Васа Ладачки. Сад сам шменановац,тј. давидовац.Али идемо даље. Највећи теолози ће тек доћи.У ПОСЛЕДЊИМ ДОГАЂАЈИМА! DYNABLASTER and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука