Jump to content

Crn (integralni) hleb

Препоручена порука

Ovo su emulgatori (aditivi) koji su opasni i zabranjeni u EU:-vise od 2% nitrita-kancerogeno (u odredjenoj kolicini izaziva rak) - vise od 3% polifosfata – veoma opasno E -102 opasan E-103 zabranjen E-104 sumnjiv E-105 zabranjen E-110 opasan - vestacka boja E-111 zabranjen E-120 opasan E-121 zabranjen E-123

veoma opasan

E-124 opasan - vestacka boja E-125 zabranjen E-126 zabranjen E-127 opasan E-130 zabranjen E-131 kancerogen E-142 kancerogen E-171 sumnjiv E-173 sumnjiv E-180 sumnjiv E-210 kancerogen E-212 kancerogen E-213 kancerogen E-215 kancerogen E-216 kancerogen E-217 kancerogen E-221 izaziva poremecaj creva E-222 izaziva poremecaj creva E-223 izaziva poremecaj creva E-224 izaziva poremecaj creva E-226 izaziva poremecaj creva E-230 stetan za kozu E-231 stetan za kozuE-232 stetan za kozu E-241 sumnjiv E-250 izaziva poremecaj pritiska u krvi E-251 izaziva poremecaj pritiska u krvi E-330 limunska kiselina (klinika za pedijatersku onokologiju u Dizeldorfu tvrdi da izaziva rak) E-311 izaziva osip po kozi E-312 izaziva osip po kozi E-320 holesterol E-321 holesterol E-322 napada zeludac,lecitin E-338 napada zeludac E-339 napada zeludac E-341 napada zeludac E-407 izaziva poremecaj creva E-450 izaziva poremecaj creva E-462 napada zeludac E-463 napada zeludac Konzervansi:-izazivaci zlocudnih tumora:E-105, E-121, E-123, E-125, E-131, E-142, E-152, E-210-217, E-240, E-330, E-447-izazivaci oboljenja zeludacno-crevnogtrakta:E-221-226, E-320, E-338-341, E-405, E-407, E-461-466-izazivaci alergije: E-230, E-239, E-311-313,-izazivaci bolesti jetre i bubrega: E-171-173, E-320

Постоје и емулгатори који нису штетни, али су у далеко мањем броју у односу на штетне.

Аха, сад видим где је забуна. Емулгатор није исто што и адитив. Е не значи емулгатор, него је ознака за било какву синтетичку супстанцу која се додаје храни. Емулгатор служи да споји две немешљиве супстанце (воду и маслац нпр.) и класичан пример је лецитин кога има у јајету. Зато се, између осталог, додају јаја у колаче. И даље, ова листа је крајње сумњива. Лимунска киселина изазива рак, ма важи!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Већ дуго времена се надам како ћу пронаћи добро место за куповину хлеба. Међутим, престао сам да се надам.

Нема бољег хлеба него кад га кући умесиш и испечеш. А планирам да купим и тај нови пекач код има у свим већим радњама.

Сматрам да су нас уништили са квалитетом хлеба у продавницама. Само је код нас хлеб тобоже јефтин, док је све остало дупло скупље него у европским земљама.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

može li neki link za te nove pekače... kolko znam cena im je oko 80-120 evra a ovde se pomenu niža pa me zanima... bread maker ili mini pekara se zove

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ај кад већ причамо о здравој рани, постави ако можеш поново линк ка оној продавници здраве хране (тј. фирме која производи и има своје објекте). Сећам се да сам видео неколико веома знимљивих производа.

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да има пекача од пола киле до киле, тако нешто, па се по томе цене разликују, од 4 до 12 хиљада дин., с тим што су неки произвођачи скупљи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Лимунска киселина изазива рак, ма важи!

Зашто мислиш да не долази у обзир теза да лимунска киселина изазива рак?

Будући да се добија ферментацијом трске битно је, када је у питању квалитет садржаја, да ли се процес ферментације одвија до краја, што би за производњу у овој држави било равно чуду. (Тако велики део корисника јогурта, рецимо, има заблуду да је у питању здрава намирница, док је мање познато да спада у ред бактеролошки најризичнијих намирница управо зато што се процес ферментације не обавља до краја, као што је то рецимо случај са киселим млеком - односи се опет на Србију, за друге државе не знам.)

Проблем може имати већ желудац који има своју, природну киселу базу, а додатна киселина (која се већ садржи у крви и урину) наруши равнотежу и ствара проблеме у облику надражаја и горушице код здравих људи. Код људи са оштећеном слузокожом додатна киселина ствара много озбиљније проблеме и они се манифестују кроз озбиљна оштећења, улцерације, чиреве и др. Тако добијамо још већа оштећења (буквално нагризањем слузокоже), код неких се развије и инфекција јер ослабљени имунитети не могу адекватно да одговоре и да се одбране (дакле, добар терен за настањивање лоших бактерија, инфекција и инфламаторних процеса), а познато је да је све ово (инфекције, бактерије, нагли пад имунитета и дуготрајни запаљенски процеси који не морају нужно резултирати повишеном телесном температуром) предуслов за туморе. Једноставно киселина делује нагризајуће јер бива сувишак у организму који је и сам производи. А теорија да је лимунска киселина у већим количинама здрава, макар се користила из самог лимуна, пада у воду што доказује изричита забрана њеног коришћења код болесника са оштећеним неким од органа за варење. Исто тако је убитачна по организам лимунада са шећером који, сам по себи, чим доспе у желудац и започне се процес варења постаје нагризајућа киселина.

Моје виђење ствари је да није мимо памети да је узрочник рака јер директно утиче на оштећење слузокоже која је, као таква, основни предуслов за разне облике оштећења, па и за туморе.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Зашто мислиш да не долази у обзир теза да лимунска киселина изазива рак?

Будући да се добија ферментацијом трске битно је, када је у питању квалитет садржаја, да ли се процес ферментације одвија до краја, што би за производњу у овој држави било равно чуду. (Тако велики део корисника јогурта, рецимо, има заблуду да је у питању здрава намирница, док је мање познато да спада у ред бактеролошки најризичнијих намирница управо зато што се процес ферментације не обавља до краја, као што је то рецимо случај са киселим млеком - односи се опет на Србију, за друге државе не знам.)

Проблем може имати већ желудац који има своју, природну киселу базу, а додатна киселина (која се већ садржи у крви и урину) наруши равнотежу и ствара проблеме у облику надражаја и горушице код здравих људи. Код људи са оштећеном слузокожом додатна киселина ствара много озбиљније проблеме и они се манифестују кроз озбиљна оштећења, улцерације, чиреве и др. Тако добијамо још већа оштећења (буквално нагризањем слузокоже), код неких се развије и инфекција јер ослабљени имунитети не могу адекватно да одговоре и да се одбране (дакле, добар терен за настањивање лоших бактерија, инфекција и инфламаторних процеса), а познато је да је све ово (инфекције, бактерије, нагли пад имунитета и дуготрајни запаљенски процеси који не морају нужно резултирати повишеном телесном температуром) предуслов за туморе. Једноставно киселина делује нагризајуће јер бива сувишак у организму који је и сам производи. А теорија да је лимунска киселина у већим количинама здрава, макар се користила из самог лимуна, пада у воду што доказује изричита забрана њеног коришћења код болесника са оштећеним неким од органа за варење. Исто тако је убитачна по организам лимунада са шећером који, сам по себи, чим доспе у желудац и започне се процес варења постаје нагризајућа киселина.

Моје виђење ствари је да није мимо памети да је узрочник рака јер директно утиче на оштећење слузокоже која је, као таква, основни предуслов за разне облике оштећења, па и за туморе.

Одакле ти ово за јогурт? И на који јогурт тачно мислиш? Оно што се код нас зове кисело млеко је заправо јогурт.

А ово даље је гомила рекла казала варијанти. Шта изазива рак и шта су предуслови за рак није уопште толико јасно, то прво. А друго, чак и да је тачно то са причом од киселинама, далеко опаснија би била и лимунада и вино и поморанџа и гомила других намирница од лимунске киселине као адитива у малим количинама, која нема шансе да снизи pH желуца за било коју значајнију вредност. Из којих извора су ти све ове информације? Могу ли да видим радове које поткрепљује све те тврдње? Оно што је науци познато је следеће:

The claim: Acidic foods can alter the body’s pH balance and promote cancer.

The facts: Several concerned readers have written to AICR in recent weeks confused about online claims that acidic foods may increase cancer risk. It’s time to set the record straight.

The unsubstantiated theory is based on lab studies that suggest cancer cells thrive in an acidic (low pH) environment, but cannot survive in alkaline (high pH) surroundings. While these findings are accurate, they apply only to cells in an isolated lab setting. Altering the cell environment of the human body to create a less-acidic, less-cancer-friendly environment is virtually impossible.

While proponents of this myth argue that avoiding certain foods and eating others can change the body’s pH level, these claims stand in stark contrast to everything we know about the chemistry of the human body. Acid-base balance is tightly regulated by several mechanisms, among them kidney and respiratory functions. Even slight changes to your body’s pH are life-threatening events. Patients with kidney disease and pulmonary dysfunction, for example, often rely on dialysis machines and mechanical ventilators (respectively) to avoid even small disruption of acid-base balance.

Lastly, home “test kits,” which measure the pH of urine, do not relay information about the body’s pH level. True, foods, drinks and supplements will affect the acidity or alkalinity of urine, but it is the only fluid that is affected. In fact, excess acid or base is excreted in the urine to help maintain proper pH balance in the body.

The take-away: What you eat can have a profound affect on your cancer risk, but the acidity or alkalinity of foods is not important. Instead, focus on making dietary choices that can truly affect your risk: Eat a wide variety of vegetables, fruits, whole grains and beans; Limit consumption of red and processed meats; Enjoy alcohol in moderation, if at all.

Izvor: American Institute for Cancer Research

Подели на овим сајтовима

Ај кад већ причамо о здравој рани, постави ако можеш поново линк ка оној продавници здраве хране (тј. фирме која производи и има своје објекте). Сећам се да сам видео неколико веома знимљивих производа.

bila je suncokret.rs al izgleda da sajt ne postoji više

inače su iz Hajdukova

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Има хлеб тонус, не знам броји ли се у црни али је стварно добар. Кошта нешто више од 100 дин

http://www.oceni.rs/restorani-i-hrana/hrana/tonus-hleb-trivit-becej/

Подели на овим сајтовима

Svakako se pravi hleb od integralnih žitarica odmah prepozna, tu nema greške, naročito na dodir: relativno mali komad je težine oko pola kg. I ukus je sasvim drugačiji. Po pekarama koriste kakao da ga ofarbaju i naplate (duplo)! prst ka dole I nikom' ništa!

Svaka čast ko ima vremena da mesi hleb bendoff ali savetujem da se isti svede na minimum prst ka gore

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...