Avocado Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:34, nedeljko рече Причу започињеш тобож случајним односом Руса и нациста према хомосексуалцима. Акценат стављаш на Русију пре комунизма и Русију за време комунизма и онако узгред и нацисте који су, гле, тек после комуниста увели тако накарадне законе против настраних. Твоја нетрељивост према Русима је више него очигледна. И креће хвалоспев - амерички активизам и њихова чувена борба за људска права - индијанаца, становника Хирошиме и Нагасакија...и тако даље. Hajde sad ponovo pročitaj diskusiju izmedju mene i Aleksandra i deo na koji odgovaram... nije baš teško uhvatiti poentu.... možeš i da sričeš dok čitaš... nekima pomaže... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:21, Михајло рече желиш да кажеш да Хришћанство у пракси није продуктивно? ne, nego ocu da kazem da si dobar teoreticar :P Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:21, Михајло рече многи на овом форуму би изволели да седе на две столице... да буду Хришћани...а опет да буду у тренду... палог света и друштва пред колапсом... друштва које рађа нови светски сатанистички поредак... једноставно тако ствари никада нису...нити ће било када функционисати... svaka cast za samokritiku! :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Читах претходне коментаре, нарочито што се тиче геј-параде, односно "ПАРАДЕ СРАМА, ГРЕХА, СОДОМЕ ...", па НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ шта ви људи ЗАБОРАВЉАТЕ !!! Међутим, НЕВЕРОВАТНО ЈЕ, да су поједини "паметњаковићи" из те НАВОДНО "јадне и угрожене геј популације" учинили следеће, КОНКРЕТНО у вези геј-параде 2010.год. и да им је то ЗАБОРАВЉЕНО : 1. у "првим редовима", био је транспарент "СМРТ ДРЖАВИ" ... погледајте БИЛО КОЈИ ВИДЕО ЗАПИС у вези тог догађаја !!! 2. међу "првим редовима", био је транспарент "ЈЕЛ ТРЕБА ДА ВАМ ЗАХВАЛИМО ШТО ЈЕ ОДРЖАНА ПАРАДА" ... погледајте видео запис са почетка параде у парку "Мањеж" !!! 3. приликом "шетње", конкретно у улици Кнеза Милоша, кад су ти "мирни" учесници те "ПАРАДЕ СРАМА" пролазили поред "ВАЗНЕСЕЊСКЕ ЦРКВЕ", 3 ( три ) "шетачице" су ПОКАЗАЛЕ "СРЕДЊИ ПРСТ" МОНАХИЊАМА и СВЕШТЕНИЦИМА "Српске ПРАВОСЛАВНЕ Цркве" који су их посматрали ... такође, постоји ВИДЕО ЗАПИС, мислим да је на сајту "Курира", а има и на неким другим новинским сајтовима !!! Јел ово НАВОДНО "поштовање других" и НАВОДНО "поштовање права неистомишљеника" !? 4. Предраг Аздејковић ( "вођа" и један од организатора те "ПАРАДЕ СРАМА" ), је одмах после завршене "ПАРАДЕ СРАМА" 2010., на "Twiteru", на " Facebook" и на још неколико Интернет сајтова и форумима написао "МИ СМО ПРОШЕТАЛИ, А ВИ ОСТАЛИ МОЖЕТЕ ДА ЦРКНЕТЕ" !!! Јел ово НАВОДНО "поштовање права других" и НАВОДНО "поштовање права неистомишљеника" !? О којој и каквој НАВОДНО "угрожености права" те геј-популације сме и да прича, након овог дела овде наведених ЧИЊЕНИЦА !!! КО из геј-популације је због овога ОДГОВАРАО ПРЕД ЗАКОНОМ !? НИКО !!! Дигла се "фрка" око оних блесавих клинаца што су у револту поразбијали по неки излог !!! Да се разумемо, од "стотина излога", на правцу "СЛАВИЈА - КАЛИМЕГДАН", на правцу "СЛАВИЈА - АУТОКОМАНДА", на правцу "СЛАВИЈА - МАРШАЛА ТОЛБУХИНА", разбијено је САМО око 20-ак "излога" и то тек у КАСНИЈОЈ ФАЗИ "сукоба" !!! Излози на углу ул. "Коларчева - Кнеза Михаила - Сремска", разбијени су ТЕК после првог "потискивања масе" интервенцијом Полиције и Жандармерије и кад је та маса потиснута у дубину улице Кнеза Михаила, а онда је ту остао "празан простор", где није било НИ ПОЛИЦИЈЕ, а НИ ДЕМОНСТРАНАТА - не заборавите, да је ту прекопута, СЕДИШТЕ "Демократске странке" и да истима НИЈЕ ОДГОВАРАЛО да "НИЈЕДАН ИЗЛОГ НЕ БУДЕ РАЗБИЈЕН" у том делу града !!! А ви сад САМИ ДОНЕСИТЕ "ЗАКЉУЧКЕ" !!! Једино што замерам и чему се противим, јесте што су ти клинци-ХУЛИГАНИ, нападали и повредили Полицајце, те су им скандирали "ИДИТЕ НА КОСОВО", "УСТАШЕ" и сл. - НЕ ЗАБОРАВИТЕ, колико је Полицајаца, па и од тих који су били у тим "кордонима", БИЛИ НА КОСОВУ и БРАНИЛИ ОВУ НАШУ СРБИЈУ, а такође и колико је Полицајаца било РАЊЕНО и ДАЛО СВОЈЕ ЖИВОТЕ на том истом Косову !!! Због таквих "скандирања", крива је ДРЖАВА и ИНСТИТУЦИЈЕ, које "сипају у главу" тим МЛАДИМ ПОКОЛЕЊИМА, како кроз УЏБЕНИКЕ, тако и кроз МЕДИЈЕ, да се та деца "стиде" и да у ствари НЕ ЗНАЈУ ПРАВУ ИСТИНУ о борбама на Косову, а пропагирају им, "затрпавају" и УНИШТАВАЈУ НАЦИОНАЛНИ и ЉУДСКИ ПОНОС КОД ТЕ ДЕЦЕ, ка неким НЕНОРМАЛНИМ "грађанским правима" !!! Та деца треба да буду ПОНОСНА НА ТЕ Полицајце, јер се "кућа" те деце не треба бранити "у Београду", већ је БРАЊЕНА и ОДБРАЊЕНА НА КОСОВУ ... е сад шта су политичари "измозгали" и какве су "комбинације" направили, то је друга прича, у коју НЕЋУ ДА ЗАЛАЗИМ !!! А политичари су ПОГРЕШНИМ "ОБРАЗОВАЊЕМ" и "ИЗВРТАЊЕМ" ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА и допринели томе да та деца, а и наредна поколења, "лутаће у међупростору" трагајући за ИСТИНОМ и ЧИЊЕНИЦАМА, а ту ће бити подложни многим НЕГАТИВНИМ УТИЦАЈИМА и ИЗЛОЖЕНИ ЛАЖИМА са "прикривеним" и ИЗОБЛИЧЕНИМ ИСТОРИЈСКИМ ЧИЊЕНИЦАМА !!! Такође, у неким од страних банака које послују у Србији ( да их сад не именујем ), ПРЕДНОСТ у добијању посла, имају особе које се изјасне да су из геј-популације !!! Ово сам навео из разлога, што су исти, најпре у сектору у ком се "диктира економија" ДРЖАВЕ, а такође и због тога што исти имају "предност" у запошљавању у ФИНАНСИЈСКОМ СЕКТОРУ где су ПЛАТЕ МНОГО ВЕЋЕ ОД оних људи који у "фабрикама" и у "производњи" у ствари "ПРАВЕ", односно својим ДИРЕКТНИМ РАДОМ "производе" НОВАЦ !!! За "припреме" и "организацију" геј-параде 2010.год., "донација" Владе ХОЛАНДИЈЕ, износила је око 3.000.000 ЕУРА !!! "Обезбеђење" те "ПАРАДЕ СРАМА" ( укључујући и превентивно поступање и тзв. "оперативни рад" безбедносних служби, пре, током и после догађаја ), ДРЖАВУ ЈЕ КОШТАЛО око 1.200.000 ЕУРА - то НИЈЕ НАПЛАЋЕНО из те "донације" Холандије, већ је "наплаћено" из "ГЛАДНИХ УСТА" ДЕЦЕ и ОДРАСЛИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ !!! Хоће неко да каже, да ово НАВОДНО "није" ТЕРОР МАЊИНЕ НАД ВЕЋИНОМ !? Са наведених 1.200.000 ЕУРА ( колико је "бачено" на обезбеђење "ПАРАДЕ СРАМА" ), колико се ГЛАДНЕ ДЕЦЕ МОГЛО ПОМОЋИ, колико СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ГРАЂАНА је могло да добије ПОМОЋ, колико "ОБРОКА" СЕ МОГЛО ПРИУШТИТИ ЗА "НАРОДНЕ КУХИЊЕ", колико се ШКОЛА или ОБДАНИШТА могло изградити или реновирати, колико се ИГРАЛИШТА ЗА ДЕЦУ могло направити, колико се КЊИГА ДЕЦИ МОГЛО КУПИТИ и ПОКЛОНИТИ, ... - а то је "бачено" за једну МАЛУ ГРУПУ ПСИХИЈАТРИЈСКИ ПОРЕМЕЋЕНИХ и БОЛЕСНИХ ОСОБА да би они "прошетали" ( извините, до 1993.год., то је била ПСИХИЈАТРИЈСКА БОЛЕСТ и ПСИХИЈАТРИЈСКИ ПОРЕМЕЋАЈ по "Међународној класификацији болести" и у Светској здравственој организацији - а онда "преко ноћи", то је одједном НАВОДНО "нормално" и НАВОДНО "није болест" !!! Да се разумемо, кад се то десило, у Светској здравственој организацији, ИЗБЕГНУТА ЈЕ "РАСПРАВА", него је то само одједном, под веома чудним околностима "избрисано" као болест и поремећај из "Међународне класификације болести" ! ) !? А кад смо већ код тога, па обзиром да је "педофилија", "некрофилија", "садизам" и др., "прихваћено" као "болест", ако се настави да се свака "сексуална слобода" разматра као и "хомосексуалност", као "људско право", онда ће се и напред наведене НЕНОРМАЛНОСТи ПСИХИЈАТРИЈСКИ ПОРЕМЕЋАЈИ временом претворити у "нормалност" ... нарочито ако то буду "тумачили" којекакви наводни "стручњаци", као на пример из центара за социјални рад, појединих "установа" и сл., имајући у виду да се код ВЕЋИНЕ ЊИХ, доносе "СТРУЧНА мишљења" у зависности од тога колико им ко "плати" !!! - - - - - - - - - - - - - А сад да дођемо на планирану "ПАРАДУ СРАМА" 2011.год. !!! Као што је свима познато, тог викенда ЗАБРАЊЕНА СУ БИЛА СВА "ЈАВНА ОКУПЉАЊА" и СВИ "ЈАВНИ СКУПОВИ" !!! Група лица која су се противили "ПАРАДИ СРАМА", кад су се окупљали у мањим групама ( чак и оним која по броју присутних не подразумевају "јавни скуп", према законским нормативима ), хапшени су и судски процесуирани !!! Да се разумемо, НИСУ КРИВИ ПОЛИЦАЈЦИ који су то "извршавали", већ "ДРЖАВНИ ВРХ" који им је то НАРЕДИО !!! Истовремено у ул. Коларчева, испред седишта "Демократске странке", најпре ИЗАШАВШИ ИЗ ПРОСТОРИЈА "Демократске странке", ОКУПИЛА СЕ ГРУПА ОД ОКО 50 - 100 припадника ГЕЈ- ПОПУЛАЦИЈЕ, тзв. "организационог одбора и активиста", те су БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ у ул. Коларчева и фактички ОДРЖАЛИ "ЈАВНИ СКУП" који је иначе био ЗАБРАЊЕН, наравно, уз "обезбеђење" Полиције, да их неко "не угрози" !!! КО из ГЕЈ-ПОПУЛАЦИЈЕ је ОДГОВАРАО или да је БАР покренут било какав "поступак", због КРШЕЊА ЗАБРАНЕ ЈАВНОГ ОКУПЉАЊА за тај викенд !? Видите, кад се окупе групе од по 2-5 НОРМАЛНИХ да изразе "протест" против геј-популације онда је то НАВОДНО "повреда ЗАБРАНЕ ОКУПЉАЊА", а кад припадници геј-популације ОДРЖАВАЈУ ЗАБРАЊЕНИ "ЈАВНИ СКУП", онда то НИЈЕ НИШТА за државу !!! Такође, тада су ту НЕЗАКОНИТО окупљени припадници геј-популације, на КОЛОВОЗ у ул. Коларчева, просули тзв. "дугине боје" !!! Обзиром да је то "КОМУНАЛНИ ПРЕКРШАЈ", у надлежностима КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ и КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ, због чега НИЈЕ ПОДНЕТА НИ ЈЕДНА ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА против тих особа из геј-популације !? Па то је и УГРОЖАВАЊЕ ЈАВНОГ САОБРАЋАЈА НА УЛИЦАМА И ПУТЕВИМА, што такође треба ПРЕКРШАЈНО, а и КРИВИЧНО САНКЦИОНИСАТИ !!! Видите, КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА и КОМУНАЛНА ИНСПЕКЦИЈА, јури, гања и БИЈЕ оне јадне људе који на пијацама продају неку робу ДА БИ ПРЕЖИВЕЛИ и ИМАЛИ ЗА ХЛЕБ, а геј-популација је и ту ЗАШТИЋЕНА чак и кад на ЈАВНУ ПОВРШИНУ, КОЛОВОЗ, СВЕСНО, НАМЕРНО и уз присуство бар око 100 "сведока", КАМЕРА и МЕДИЈА, проспу "боје" које НИСУ ЗАКОНОМ ДОЗВОЉЕНЕ !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - И КО и ЧИЈА права су сад у свему томе "угрожена" - "мањине" геј-популације која ЦЕЛОМ НАРОДУ као већини "ГУРА ПРСТ У ОКО" или су угрожена права том НОРМАЛНОМ НАРОДУ у већини кога та мала група "извитоперених" из геј-популације на тај начин ТЕРОРИШЕ и МАЛТРЕТИРА !? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Шта или КО КОГА "воли", нека се дешава у њихова "4 зида" и то је њихов проблем !!! Међутим, НЕ ЖЕЛИМ и НЕЋУ ДА ДОЗВОЛИМ, да најпре МОЈА ДЕЦА гледају или срећу НА УЛИЦИ, ту НЕНОРМАЛНОСТ и "БОЛЕСТ", да се истополни парови "експонирају" !!! А нарочито, то је почело да буде све присутније и у институцијама, нарочито у Центрима за социјални рад ( који НАВОДНО "воде бригу о деци и породици" ), где су ЗАПОСЛЕНА ИЗОПАЧЕНА ЛИЦА ИЗ ГЕЈ и ЛЕЗБЕЈСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ - и такви дају НЕКОМЕ којекаква наводна "стручна мишљења", о "породичним односима", "коме децу треба поверити", "КАКО децу треба ВАСПИТАВАТИ" и сл. !!!? Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Aktivisti za prava homoseksualaca u Rusiji najavili su protest tokom Madoninih koncerata u toj zemlji, nakon što je pop diva odbila njihov poziv da bojkotuje Sankt Peterburg zbog novog zakona donetog u tom gradu kojim se homoseksualci praktično izjednačavaju sa pedofilima. Organizatori ruske Parade ponosa saopštili su da nameravaju da održe "dva javna protesta tokom Madoninih koncerata 7. avgusta u Moskvi i 9. avgusta u Sankt Peterburgu". http://www.trojka.rs/vasar-tastine/25659-madona-podrzava-ruske-homoseksualce-a-oni-protestvuju-zbog-njenog-koncerta.html Одлична фора....ја те подржавам - УААА.....ја те не подржавам - УААА.... После кажу да није ментално... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:01, Avocado рече Zapravo, Rusija je od 1832. krivicno gonila za homoseksualnost, komunisti su taj zakon ukinuli 1917. da bi Staljin ponovo kriminalizovao 1932. Nacisti su kriminalizovali homoseksualnost 1933. Нисам знао за то, мислио сам да је то дошло са комунистима. Хвала ти за тај податак, интересантно је. Цитат Ne znam zasto tako shvatas ove teme... mislim da upravo druga strana insistira na tome da je to nebitno i da ne bi trebalo da ih neko mrzi, bije ili diskriminise zbog toga... Posle nekoliko odrzanih za redom u kontinuitetu bi verovatno bio bolji... naviknu se ljudi... uostalom, njihova stvar... ako im je taktika pogresna, to je opet njihova taktika... dok je legalna i legitimna, ne znam sto bi im je osporavali... Ту нам се мишљења разликују. Пре сам за то да се права угрожених популација уређују у институцијама, ма колико тај пут дугачак био, јер је то једини сигуран пут. И једини који ће заиста нешто и да им значи. Ено, у Хрватској се и данас параде држе под огромним мерама обезбеђења, а и то само у Загребу. За ону на мору знаш како је прошла. А сексуалност се оваквим причама (опет, по мом виђењу) управо потенцира у први план. Када год их слушам, нико у први план не ставља конкретне животне проблеме, већ у први план истиче своју сексуалност, као да је то нешто што га одређује, као да изван тога он није ништа друго, као да му је професија да буде хомосексуалац. Њихове приче се свода на то "Ја сам хомосексуалац и хоћу да ме свет као таквог прихвати". Све је то лепо пријатељу, али то је искључиво твоја ствар. А ја могу да прихватим доктора, војника, мајстора, доброг или лошег човека, забавног или досадног човека, а то шта ће тај човек кога ја на основу горе наведеног прихватим или не радити у својој спаваћој соби, мене се не тиче, као што се ни њега не тиче шта ћу ја радити. И не знам да ли си пратио мој разговор са Ивицом мало раније на теми, али ја сматрам сврсисходније да они лепо седну, дају само један део од тих пара неким правним стручњацима који ће смислити формулацију за регистрацију заједнице, која ће им дати одређена права, а да то не буде формулација која је супротна Уставу. На тај ће начин добити далеко више него да се пет пута узастопно град сруши због нечије шетње. А екстра што се јежим од лешинара који се нађу увек и свуда да згрну масну лову на туђој несрећи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 12. 4. 2012. at 22:18, drvce рече Parade su mi strane, kao sto su mi karnevali strani i potreba nekih ljudi da nakaradjeni i sa maskama prodju u povorci glavnom dzadom. Zabavno mi je da to vidim kao freakshow, ali nemam zelju da im se prikljucim, niti sasvim razumem njihov poriv za time. Mislim da ni svi pederi nisu za paradu (Jovan Cirilov je javno rekao da on nije za to), ali mi se cini da se parada javlja kao vid revolta, prst u oko, kao OK je kad se raznopolni zvalave na semaforu cekajuci u guzvi na pesackom da se upali zeleno, ali treba istrebiti gamad pedersku jer oni ne mogu da imaju potomstvo. Nije u pitanju problem svodjenja na zivotinjske porive, nisam siguran da mozemo da im uskratimo pravo na najfinija osecanja kao da za to nisu sposobni. Ako provedu zivot zajedno, cini mi se, nemaju pravo na imovinu kao sto to mogu da imaju vencani muz i zena (koji su se mrzeli ali iz interesa nekakvog ostali u formalnom braku, recimo). Crkva drzi svoju pricu i konzervira odredjene stavove i shvatanja i od nje ne treba ni ocekivati drasticnu promenu, ali drzava ne bi imala stete od toga da zanemari kojeg su roda ljudi u braku. Taj zakon(ako je to jedan zakon samo), u koji se ic ne razumem, ne regulise ljudskost i moralne svetonazore izmedju vencanih, cini mi se. A pomogao bi jednom delu ljudi. Dokle god bude veliki broj onih koji se slazu sa Lukasenkom ,recimo, da je bolje biti tiranin, nego peder, bice ovakva situacija kod nas da banda siledzija moze da paralise drzavu pretnjama i nametne svoje siledzijske poglede na svet. Ovde se otvoreno nasilje predstavlja kao odbrana od moralnog unizavanja ljudi. Satro nema nista ljudskije i moralnije nego iseci lezbejku nozem na ulici ili joj zavaliti koleno u usta. Yeah, right! Necu ni ja posle parade promeniti (bljak) u (bas me briga), ali trebalo bi reci da (bljak) nije isto sto i (ubi pedera) i da ovi potonji moraju da se pripitome ili izdresiraju. Na kraju krajeva, niko nije onako organizovano ustao da lema nemoralne politicare od kojih mi se prevrce zeludac, mozda bih tada drugacije pisao... Слажем се са оним што си написао, уз једну ограду: ликови које си узео нису баш репрезентативни. Рецимо, исти ти ликови руше град када њихов тим победи/изгуби, када ухапсе Караџића/Младића/Уроша, када неки политичар држи митинг на отвореном, често и без знања тих политичара... А умеју да те испребијају због тога што носиш обележја супротног клуба, због тога што си из другог краја града, због тога што си их попреко погледао, због тога што им се учинило да си их попреко погледао, због тога што су надувани/пијани/на неким другим дрогама, због тога што су им потребне паре, због тога што си Циганин/Муслиман/Шиптар/Хрват/Кинез, или им заличиш на сличног... Капираш моју поенту? Они су проблем целог друштва, и ако ћемо да гледамо само њих, онда смо сви у дебелом проблему, не само хомосексуалци. А много њих, убедљиво највећи део популације,када виде двојицу или две где се држе за руке, можда би направили киселу фацу, прекрстили се, махали главом, на неки други начин сами за себе показали негодовање (што многи раде и када виде дечко/девојчица пар) и наставили да иду за својим послом. Ипак није репрезентативан узорак узимати неке екстреме за било коју причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Kuku majko... de nadjoste ovog eho-a? On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Svarog Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 6. 4. 2012. at 20:52, obi-wan рече Ja sam onda za kolektivizam. Jer je neuporedivo bolje imati prosecno dobro drustvo u kome je ponekom nesto i zabranjeno, nego dozvoliti sve svima - to je raspad drustva, njegovo konacno unistenje i svodjenje na konglomerat nespojivih jedinki. A mi kao hriscani, koji smo (trebalo bi da jesmo) so i svetlost svetu, narocito ne smemo tako nesto da dozvolimo... greska mladicu... to VI kao hriscani samo mislite da biste trebali da budete svetlost svetu; ako ostali tako ne misle, onda 'vasa svetlost' ne sija bas nesto jako... po vazecem ustavu, niko vas i ne pita da li ce tako nesto da dozvolite... "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." - Benjamin Franklin "Ne napustajte svoje Begove, bez njih nestacete!" Jez zvani Bes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 9:20, Svarog рече greska mladicu... to VI kao hriscani samo mislite da biste trebali da budete svetlost svetu; ako ostali tako ne misle, onda 'vasa svetlost' ne sija bas nesto jako... po vazecem ustavu, niko vas i ne pita da li ce tako nesto da dozvolite... По важећем уставу одлучују представници изборне већине. Како се 80% грађана Србије изјашњава као православни, ти види то око дозвола... А светло, на прекидач - клик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 8:39, Александар Радовановић рече Слажем се са оним што си написао, уз једну ограду: ликови које си узео нису баш репрезентативни. Рецимо, исти ти ликови руше град када њихов тим победи/изгуби, када ухапсе Караџића/Младића/Уроша, када неки политичар држи митинг на отвореном, често и без знања тих политичара... А умеју да те испребијају због тога што носиш обележја супротног клуба, због тога што си из другог краја града, због тога што си их попреко погледао, због тога што им се учинило да си их попреко погледао, због тога што су надувани/пијани/на неким другим дрогама, због тога што су им потребне паре, због тога што си Циганин/Муслиман/Шиптар/Хрват/Кинез, или им заличиш на сличног... То су видели од оних који су 5. октобра запалили скупштину, упадали у банке, износили све што су стигли из небројених продавница, готово, линчовали новинара, да би их ови што 6. маја одлазе у опозицију називали " шампионима демократије ". И да не би морао да сазнајеш од Авакада - то насиље нису подржали Руси, већ они који од којих се и да очекивати јер су и сами насиљу склони и врло радо га упражљавају - Американци и њихови подрепаши....ЕУ - фанатици. Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 10:15, nedeljko рече То су видели од оних који су 5. октобра запалили скупштину, упадали у банке, износили све што су стигли из небројених продавница, готово, линчовали новинара, да би их ови што 6. маја одлазе у опозицију називали " шампионима демократије ". И да не би морао да сазнајеш од Авакада - то насиље нису подржали Руси, већ они који од којих се и да очекивати јер су и сами насиљу склони и врло радо га упражљавају - Американци и њихови подрепаши....ЕУ - фанатици. А ја подржавам оне који су упадали петог октобра у банке или палили скупштину? Или би требало да подржавам ове друге због тога што су тренутно против ових првих, а петог октобра су сви заједно потпаљивали и пљачкали? Ако не памтиш, рећи ћу ти да су навијачи били "немирни момци", којима се све опраштало после петог октобра зарад петооктобарских заслуга. Да многи међу њима користе навијање да би продавали дрогу, ударали рекете, итд. И да им се и то толерисало све док се нису договорили са неким другим. Е, од тада су тек почели о њима да се праве Инсајдери и да се хапсе. А одакле Руси, Американци и ЕУ у овој причи, то тек не желим ни да знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 8:33, Александар Радовановић рече Нисам знао за то, мислио сам да је то дошло са комунистима. Хвала ти за тај податак, интересантно је. Iskreno i ja sam tako mislio, nego sam nesto malo googlao da proverim... da podelim interesantan link: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_LGBT_history Цитат Ту нам се мишљења разликују. Пре сам за то да се права угрожених популација уређују у институцијама, ма колико тај пут дугачак био, јер је то једини сигуран пут. И једини који ће заиста нешто и да им значи. Ено, у Хрватској се и данас параде држе под огромним мерама обезбеђења, а и то само у Загребу. За ону на мору знаш како је прошла. Znam... u tome i jeste fora... ne mozes neke stvari da menjas u institucijama... pravno-formalno oni imaju prava kao i svi drugi (osim gradjanske zajednice)... ali sta im to vredi ako postoji drustvena diskriminacija i nerazumevanje... Цитат И не знам да ли си пратио мој разговор са Ивицом мало раније на теми, али ја сматрам сврсисходније да они лепо седну, дају само један део од тих пара неким правним стручњацима који ће смислити формулацију за регистрацију заједнице, која ће им дати одређена права, а да то не буде формулација која је супротна Уставу. На тај ће начин добити далеко више него да се пет пута узастопно град сруши због нечије шетње. Slazem se da bi im bilo bolje da forsiraju nekakvu "gradjansku zajednicu" izjednacenu po pravima sa brakom... ali, kao sto rekoh, nije im to glavni problem... Цитат А екстра што се јежим од лешинара који се нађу увек и свуда да згрну масну лову на туђој несрећи. Takvih ce nazalost uvek biti... jedna moja poznanica (lezbejka) je rekla da je razlika izmedju gejeva i pedercina u tome sto gejevi organizuju paradu a pedercine dobijaju batine na njoj... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 10:15, nedeljko рече То су видели од оних који су 5. октобра запалили скупштину, упадали у банке, износили све што су стигли из небројених продавница, готово, линчовали новинара, да би их ови што 6. маја одлазе у опозицију називали " шампионима демократије ". И да не би морао да сазнајеш од Авакада - то насиље нису подржали Руси, већ они који од којих се и да очекивати јер су и сами насиљу склони и врло радо га упражљавају - Американци и њихови подрепаши....ЕУ - фанатици. Nisu videli od "onih"... te njuske i jesu isti ti koji su 5. oktobra palili skupstinu i iznosili sve sto su stigli iz prodavnica... ali ako hoces da izjednacis sve nas koji smo 5. oktobra izasli na ulice da skinemo sa vlasti diktatora koji je izgubio izbore i koji je po ko zna koji put kradjom zeleo da ostane na vlasti sa nasilnicima, onda si smesan... Ja sam gutao suzavac ispred skupstine tog dana i nisam usao u nju niti izneo bilo sta iz nje jer nisam mislio da mi je tu mesto kad smo vec usli u nju... otisao sam dalje u Majke Jevrosime, zatim u Takovsku... nisam ni tamo ulazio jer smo i to vec zauzeli... i jedna od najupecatljivijih scena tog dana koje pamtim je majmun koji razvaljuje semafor kod skupstine (ugao Vlajkoviceve i Trga Nikole Pasica) i ljude koji mu govore: "Zasto to radis covece, to nije Milosevicev semafor nego nas". Znas, nas je na ulicama tog dana bilo mnogo vise od kretena koji su dosli samo da polome nesto ili nekog... i imali smo prilicno dobre razloge da budemo tu... one razloge koje bi ti da skrenes u drugi plan... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 1:11, DYNABLASTER рече ne, nego ocu da kazem da si dobar teoreticar :P ја сам веома добар и у пракси... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука