Juan Valdez Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Tо није исто као код нас. У Данској је заступљена протестантска деноминација која је одавно разводњена као институција. Свештеници су тамо практично обична лица који имају занимање и кроз цркву су укључени у државни порезни систем. Зато им држава и може такве захтјеве слати јер намју свој интегритет нити став, а зависни су од државе. Они су по уставу званична државна религија. Тражили сте, гледајте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Не, из чињенице да ја мислим да парада нема много смисла и да њих нема мало на паради, не проистиче да им треба забранити окупљање. Сад ми паде напамет мала, али изузетно агресивна група навијача (тј. неколико мањих група) којих нема шака јада процентуално у укупном становништву, па нешто нисам приметио да се залажу за забрањивање својих сопствених окупљања. Од таквих окупљања тек нико нема никакве користи, а штете су јако честе, од мањих, па до несагледивих. Hoces da kazes da im nije zabranjivano? Hoces da kazes da im sada ne brane? A ja ti garantujem da bi njihovi skupovi bili veni nego oni na paradi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Evo jednog pitanja za vas slobodare- kada bi se svake subote navijaci(huligani, ubice, narkomani, silovatelji, nasilnici) svakog kluba okupljali na Slaviji, trgu ili vec negde, galamili, mahali zastavama i blokirali saobracaj na nekoliko sati da proslave pobedu da li biste bili protiv toga? Iskreno mi odgovorite. Ja znam mnogo navijaca koji tvrde da ih zajednica ugnjetava i zato vas ovo pitam Хајде овако: ако су навијачи заиста хулигани, убице, силоватељи и насилници, онда ми није јасно шта раде на слободи, а камоли на улици, јер сви они редом дебело угрожавају друге људе (намерно нисам укључио наркомане, ако је дрога њихов једини проблем). Ако су само навијачи, они већ имају право на онакве параде какве су хомосексуалцима забрањене. А ако је проблем угрожавање саобраћаја, бука и све остало, онда треба јасно да се каже шта сме, а шта не сме и где сме, а где не сме и да се то доследно примењује на све нас, без обзира шта смо и ко смо и из ког разлога се окупљамо. Парада је хомосексуалцима забрањена јер полиција није могла да им гарантује заштиту од крвожедних криминалних група који их мрзе из дна душе и желе да их поубијају само зато јер су хомосексуалци. То је оно што је страшно. Avocado, Justin Waters, Sherlock H. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Hoces da kazes da im nije zabranjivano? Hoces da kazes da im sada ne brane? A ja ti garantujem da bi njihovi skupovi bili veni nego oni na paradi. Где им је забрањено било какво мирно окупљање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Хајде овако: ако су навијачи заиста хулигани, убице, силоватељи и насилници, онда ми није јасно шта раде на слободи, а камоли на улици, јер сви они редом дебело угрожавају друге људе (намерно нисам укључио наркомане, ако је дрога њихов једини проблем). Ако су само навијачи, они већ имају право на онакве параде какве су хомосексуалцима забрањене. А ако је проблем угрожавање саобраћаја, бука и све остало, онда треба јасно да се каже шта сме, а шта не сме и где сме, а где не сме и да се то доследно примењује на све нас, без обзира шта смо и ко смо и из ког разлога се окупљамо. Парада је хомосексуалцима забрањена јер полиција није могла да им гарантује заштиту од крвожедних криминалних група који их мрзе из дна душе и желе да их поубијају само зато јер су хомосексуалци. То је оно што је страшно. Jestem ja ne zelim da sminkam istinu. Mrze ih, hoce da ih tuku i bilo bi svacega. E sad, to nije zvanican stav navijcake grupe koju ja pratim, vec su to istupi manje ili vise organizovanih pojedinaca. Ja bih zabranio iz mnogo razloga, ali najvise zbog same njihove bezbednosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Где им је забрањено било какво мирно окупљање? Zabranjen je humanitarni koncert na Marakani prosle godine isto kad i parada, samo sto o tome na dzukackoj televizji ne izvestavaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Evo i jos cinjenica sto se tice navijaca- policija ih brutalno premlacuje, ophode se prema njima kao prema stoci, psuju sve zivo, pribijaju uz zidove i tuku bez ikakvog povoda. Kada se ide na gostujuce utakmice moraju da sede u posebnom vagonu, sa policijom i odvojeno od ostalih ljudi. Zabranjuje se ulazak u prodavnice, cak i da se kupi voda i hrana. Kretanje ogranicavaju zandari. Zasto se o tome niko ne brine i zasto o tome niko ne pise? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Mani me tih fora i eufemizama... ne mrzim ih nego im osporavam pravo na javno okupljanje... mogao bi tako da neko kaze da ne mrzi Jevreje nego sam hoce da Jevreji nose zutu traku... i bio bi podjednako iskren kao i ti... Пријатељу, мисли о мени шта ти је воља. Параду срама упоређивати са страдањима јевреја у другом светском рату, по било ком основу, и било каквом потребом за било какво појашњавање било чега је, благо речено, - безсрамно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Само му се омакао цитат из Светог Писма, кога је ставио у мало директан контекст. Znas i sam sta je i zasto citirao. Ruzno je da mu se tako potura da mrzi ljude. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Пријатељу, мисли о мени шта ти је воља. Параду срама упоређивати са страдањима јевреја у другом светском рату, по било ком основу, и било каквом потребом за било какво појашњавање било чега је, благо речено, - безсрамно. Ma jok... poredio sam samo sa zutom trakom... uostalom, ako ti nije poznato, i homoseksualci su imali svoju traku i bili u istim logorima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Zabranjen je humanitarni koncert na Marakani prosle godine isto kad i parada, samo sto o tome na dzukackoj televizji ne izvestavaju. Није забрањен концерт, него су забрањена сва окупљања тог дана, а све због тога што су криминалци и убице претили хомсексуалцима (тачније, претили су да ће убијати хомсексуалце и рушити градове по Србији), а држава поклекла пред претњама уместо да похапси гамад. Концерт никада није био забрањен зато што се некоме није свидео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Није забрањен концерт, него су забрањена сва окупљања тог дана, а све због тога што су криминалци и убице претили хомсексуалцима (тачније, претили су да ће убијати хомсексуалце и рушити градове по Србији), а држава поклекла пред претњама уместо да похапси гамад. Концерт никада није био забрањен зато што се некоме није свидео. Pa kako onda nije zabranjen kad je zabranjen!? Kakve veze ima humanitarni koncert za Kosmet sa paradom. I sami kazete da parada nije zabranjena vec je samo receno da ne moze da im se garantuje bezbednost. Dakle zabranjen je koncert podjednako kao i parada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Pa kako onda nije zabranjen kad je zabranjen!? Kakve veze ima humanitarni koncert za Kosmet sa paradom. I sami kazete da parada nije zabranjena vec je samo receno da ne moze da im se garantuje bezbednost. Dakle zabranjen je koncert podjednako kao i parada. ОК, забрањен је подједнако. :rolleyes: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Није забрањен концерт, него су забрањена сва окупљања тог дана, а све због тога што су криминалци и убице претили хомсексуалцима (тачније, претили су да ће убијати хомсексуалце и рушити градове по Србији), а држава поклекла пред претњама уместо да похапси гамад. Концерт никада није био забрањен зато што се некоме није свидео. Пази - криминалци, убице, и гамад. Начин изражавања - примерен једном од подржаваоца одржавања параде срама у Београду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Pa kako onda nije zabranjen kad je zabranjen!? Kakve veze ima humanitarni koncert za Kosmet sa paradom. I sami kazete da parada nije zabranjena vec je samo receno da ne moze da im se garantuje bezbednost. Dakle zabranjen je koncert podjednako kao i parada. Ја бих дозволио свако окупљање које испуњава унапред утврђене стандарде јавне безбедности и пристојности. И забранио свако које то не испуњава. У начелу. Дакле у неком бољем друштву. У Србији у 2012., нажалост нема места за начела, јер пракса дословно убија. Што се тиче навијача зна се одлично коме и зашто сметају. А мимо тога, знаш добро да су и сами дебело криви, не за третман полиције и државе, него за опште расположење у друштву према њима, ако питаш бабу на улици, чућеш шта мисли. А све због ствари као што су пљачкање пумпи, скакање у трамвају клинаца од 18 година који превају најпростије псовке у присуству старијих људи и женског света, насиља међу њима самима, пијанчења на јавним местима итд. Наравно, то не раде сви, можда чак ни већи део али довољно да обележе цео покрет. Не оправдавам ту генерализацију, само закључујем... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука