Jump to content

Свештеник Руске православне цркве: Мадони не треба дати визу за Русију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зато и јесте идеално либерално уређење у коме је једина норма неугрожавање другог човека. Сва друга правила треба што је мање могуће да одступају од овога и да буду једнака за све. Забрана геј параде и било шта томе слично не потпада ни под једно ни под друго, него је њена једина сврха државна заштита једне релиогиозне и(или) моралистичке групе људи и представља најдиректнију дискриминацију.

Заиста би такво уређење било идеално, када би постојало, било где и било када, и када би имао ко да врши власт, а да је толико савршен да може цео државни апарат, и све људе у држави, да доведе до таквог стања да се повинују таквим нормама и сузбију своје нагоне. Без икакве задње мисли или ругања, заиста бих волео да живим у неком таквом систему, то би и за мене био идеалан систем.

Међутим, док се такав систем не појави, и док светом скоро свуда владају системи "посредне демократије", у било ком њеном облику, бирамо систем који ће да има почетну идеологију у којој ће, поред осталог, да сажме и моралне вредности које треба да представља моралне вредности његовог становништва (становништва које је изабрало своје представнике у тело које обликује систем доносећи законе). Наравно, владајућа класа изабраних, уколико има довољно самосвести (што је данас, на жалост, све ређи случај), може се упустити у ПОСТЕПЕНО мењање моралне или идеолошке матрице становништва, и у томе може успети или не.

Забрањивање параде хомосексуалаца је било потребно једном оваквом систему из више разлога. Пре свега, морао се очувати ред на улицама, јер морална матрица становништва није промењена, и то није нимало промењена. То се видело на претходним покушајима одржавања параде. Ово се директно коси са тренутном идеолошко/моралном матрицом, тако да није ни популарно, па не гарантује ни реизбор. И треће, права за припаднике хомосексуалаца се не остварују на тај начин што ћеш некоме гурати прсте у око (тако се стварају само нови антагонизми), него дугим и стрпљивим радом кроз институције система. То знају и они који су хтели да организују параду, али њихов циљ није побољшање права, него, тужно, лично богаћење, по чему се, на жалост, не разликују од било ког битнијег чиниоца у овом систему који имамо у Србији.

А сама парада поноса је еволуирала (у свету, не код нас), од почетног окупљања ради приказивања проблема које хомосексуална лица реално имају, и то свуда, демонстрирање политичког утицаја, спојено са разулареношћу недостојном једне животиње, па бих опет поставио питање оправданости њеног постојања, не само код нас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

znaci nekrofilija moze posto ne ugrozava nikoga?

Наравно, кад год се покрене расправа о неким свакодневним стварима, одмах мора да се иде у екстреме. Није ми уопште јасно одакле ти то пада напамет. Да смо овде још сто година расправљали, не бих се тога ни сетио. Али ајде, кад ти је баш мозак на тим таласним дужинама, да покушам да размислим - мислим да некрофилија у највећем броју случајева (ако не и увек) заправо угрожава некога. Угрожава интегритет тела мртвог човека који више нема слободу да каже да или не, а угрожава и његову фамилију.

Подели на овим сајтовима

Не могу јеванђељске норме да се пропишу на нивоу државе јер их не прихватају сви грађани. Не знам како ти то није јасно.

Ja tvrdim da mogu, i da u tome nema bas nista cime se krsi sloboda coveka. Naprotiv.

I kad kazem jevandjelske norme, ne mislim na neko ne znam vec kakvo monasko ili koje bilo drugo kruto i prestrogo (?) pravilo, jer mi se cini da ti tako vidis ovo sto kazem.

Radi se dakle o jednom obicnom drzavnom zakonu, u kome bi stvari bile prosto doterane ne jedan visi nivo od ovog na kome sad stoje drzavni zakoni.

Jer vidi, jevandjelski zakon/norma vec se sadrzi u prakticno svakom iole normalnom zakonu, samo u jednom nekompletnom obliku. Samo bi ga trebalo kompletirati.

I sigurno ne bi nicija sloboda bila ugrozena...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Наравно, кад год се покрене расправа о неким свакодневним стварима, одмах мора да се иде у екстреме. Није ми уопште јасно одакле ти то пада напамет. Да смо овде још сто година расправљали, не бих се тога ни сетио. Али ајде, кад ти је баш мозак на тим таласним дужинама, да покушам да размислим - мислим да некрофилија у највећем броју случајева (ако не и увек) заправо угрожава некога. Угрожава интегритет тела мртвог човека који више нема слободу да каже да или не, а угрожава и његову фамилију.

a mislis da kad dete saopsti roditeljima da je homosesksualac nije ugrozavanje porodice?mislis da ih to ne boli?nek oni rade sta hoce kod svoje kuce ali javno ne mogu da propagiraju svoje sexualne izopachenosti.mozda treba da dozvolimo i paradu alkoholichara po bg?oni samo piju i nikoga ne ugrozavaju ;)

Подели на овим сајтовима

a mislis da kad dete saopsti roditeljima da je homosesksualac nije ugrozavanje porodice?mislis da ih to ne boli?nek oni rade sta hoce kod svoje kuce ali javno ne mogu da propagiraju svoje sexualne izopachenosti.mozda treba da dozvolimo i paradu alkoholichara po bg?oni samo piju i nikoga ne ugrozavaju ;)

Дијете, на које дијете мислиш, од једно 18 година?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja tvrdim da mogu, i da u tome nema bas nista cime se krsi sloboda coveka. Naprotiv.

I kad kazem jevandjelske norme, ne mislim na neko ne znam vec kakvo monasko ili koje bilo drugo kruto i prestrogo (?) pravilo, jer mi se cini da ti tako vidis ovo sto kazem.

Radi se dakle o jednom obicnom drzavnom zakonu, u kome bi stvari bile prosto doterane ne jedan visi nivo od ovog na kome sad stoje drzavni zakoni.

Jer vidi, jevandjelski zakon/norma vec se sadrzi u prakticno svakom iole normalnom zakonu, samo u jednom nekompletnom obliku. Samo bi ga trebalo kompletirati.

I sigurno ne bi nicija sloboda bila ugrozena...

Problem kod jevanđelskih normi je što bi ih sprovodio čovek.A imamo priliku da vidimo veoma često kako ih većina njih "sprovodi".

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Заиста би такво уређење било идеално, када би постојало, било где и било када, и када би имао ко да врши власт, а да је толико савршен да може цео државни апарат, и све људе у држави, да доведе до таквог стања да се повинују таквим нормама и сузбију своје нагоне. Без икакве задње мисли или ругања, заиста бих волео да живим у неком таквом систему, то би и за мене био идеалан систем.

Не разумем. Либерално уређење не захтева савршене људе, бар ништа више него ово данас. А сузбијање нагона је ствар појединца, све док не угрожава другог.

Међутим, док се такав систем не појави, и док светом скоро свуда владају системи "посредне демократије", у било ком њеном облику, бирамо систем који ће да има почетну идеологију у којој ће, поред осталог, да сажме и моралне вредности које треба да представља моралне вредности његовог становништва (становништва које је изабрало своје представнике у тело које обликује систем доносећи законе). Наравно, владајућа класа изабраних, уколико има довољно самосвести (што је данас, на жалост, све ређи случај), може се упустити у ПОСТЕПЕНО мењање моралне или идеолошке матрице становништва, и у томе може успети или не.

Ово није тачно. Не може већина да изабере власт која ће почети да сузбија права мањина. На страну то што у србији већина становништва дели ”хришћанске вредности” само кад се дође до хомофобије. Баш ме занима колико би сте сви вде били задовољни када би власти у Србији почеле да озакоњују остале моралне норме вајне већине (исправнији назив је руља)...

Забрањивање параде хомосексуалаца је било потребно једном оваквом систему из више разлога. Пре свега, морао се очувати ред на улицама, јер морална матрица становништва није промењена, и то није нимало промењена. То се видело на претходним покушајима одржавања параде. Ово се директно коси са тренутном идеолошко/моралном матрицом, тако да није ни популарно, па не гарантује ни реизбор.

У нормалним земљама министар полиције који не може да гарантује безбедност свим својим грађанима подноси оставку, не измишља некакве јадне апологије. Занимљиво је и то што већина оних који су против геј параде нису уопште били претња безбедности, јер би параду једноставно игнорисали. Проблем је била мањинска, али екстремно јака група чистих криминалаца. Са последњом реченицом се слажем и извор је свих проблема у Србији.

И треће, права за припаднике хомосексуалаца се не остварују на тај начин што ћеш некоме гурати прсте у око (тако се стварају само нови антагонизми), него дугим и стрпљивим радом кроз институције система.

Хомосексуалци по уставу већ имају права као и сви остали грађани. Проблем је што се та права не поштују, као што се поштују у случају свих осталих грађана. А ако се некоме и не поштују, онда ти неки, за разлику од хомосексуалаца имају право на митинге и параде. Други проблем је што и највећи део хомосексуалаца спада у колективисте, па уместо онога што треба да траже, траже привилегије и посебно третирање као групе. Али то могу да им замере само и искључиво они који доследно заступају либерализам, никако они који су још већи колективисти од њих. Такви не бране индивидуализам и либерализам, него траже изговоре за даљу дискриминацију.

То знају и они који су хтели да организују параду, али њихов циљ није побољшање права, него, тужно, лично богаћење, по чему се, на жалост, не разликују од било ког битнијег чиниоца у овом систему који имамо у Србији.

А сама парада поноса је еволуирала (у свету, не код нас), од почетног окупљања ради приказивања проблема које хомосексуална лица реално имају, и то свуда, демонстрирање политичког утицаја, спојено са разулареношћу недостојном једне животиње, па бих опет поставио питање оправданости њеног постојања, не само код нас.

Видиш, ја се слажем да парада неће да доведе до неког претераног бољитка и такође је видим као чисто политичку ствар. Али то је њихов проблем. Ствар је у томе да хомосексуалцима нико не може да забрани политичку активност, као што не може било коме другом. Разулареност је такође само изговор. Разулареност на геј парадама постоји само у срединама које су и онако разуларене (Сан Франциско, Амстердам и слични градови). Ако је баш то проблем, онда нека се забрани разголићивање преко неке границе и нека се забрани свима. Ако је дозвољена модна ревија доњег веша, не видим како се може нешто слично пребацивати хомоскесуалцима. Ако ми се лично не свиђа, нећи ићи да гледам и крај приче.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ne brate. mislim na malu decu koja se tek formiraju kao licnosti.

Онда у том случају то се тиче само њих и њихових родитеља, док су под њиховом бригом и њиховим кровом.

Кад два одрасла и самостална човјека или жене хоће да имају интимну везу онда нема те државе која треба да има намеће правила понашања према неким нормама које се наводно позивају на неку етику.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Problem kod jevanđelskih normi je što bi ih sprovodio čovek.A imamo priliku da vidimo veoma često kako ih većina njih "sprovodi".

Na sta tacno mislis?

Ja pricam o pisanom drzavnom zakonu.

Danas upravo lose sprovodjenje zakona svedoci o razvodnjenosti i nejasnosti istog.

Donosioci zakona u njega ubacuju maglovite dodatke i izmene, koje upravo njima (zakonodavcima i njihovim okruzenjima) najvise omogucavaju da hvataju raznorazne krivine i prave probleme i (teske) prekrsaje bez nekih stvarnih posledica.

Zakon treba da bude jasan, sa tvrdim temeljom, a daleko najbolji temelj koji postoji je Jevandjelje.

A Jevandjelje je - ovo narocito naglasavam - Zakon savrsene slobode.

Nema i nikad nece biti neceg tako sirokog, sto u potpunosti uvazava slobodu svakog pojedinca, kao sto je neprolazno Hristovo Jevandjelje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Параде алкохоличара већ постоје у разним видовима и сам сам у њима учествовао. А за ово остало, не може држава да решава породине проблеме.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Параде алкохоличара већ постоје у разним видовима и сам сам у њима учествовао. А за ово остало, не може држава да решава породине проблеме.

pa i homoseksualizam postoji u raznim vidovima i niko mu to ne brani ali paradiranje istim je losa stvar za drustvo i drzavu.

Подели на овим сајтовима

Ти си контрадикторан самом себи. Ако је нешто ствар слободе, онда није закон у државном смислу. Јер се закон по дефиницији мора поштовати, а његово поштовање се осигурава системом принуде.

Подели на овим сајтовима

Na sta tacno mislis?

Ja pricam o pisanom drzavnom zakonu.

Kako bi neko sprovodio zakon - to je stvar onog ko ga sprovodi, a jos vise onog ko ga je doneo.

Danas upravo lose sprovodjenje zakona svedoci o razvodnjenosti i nejasnosti istog.

Donosioci zakona u njega ubacuju maglovite dodatke i izmene, koje upravo njima (zakonodavcima i njihovim okruzenjima) najvise omogucavaju da hvataju raznorazne krivine i prave probleme i (teske) prekrsaje bez nekih stvarnih posledica.

Zakon treba da bude jasan, sa tvrdim temeljom, a daleko najbolji temelj koji postoji je Jevandjelje.

Nema i nikad nece biti neceg tako sirokog, sto u potpunosti uvazava slobodu svakog pojedinca kao sto je neprolazno Hristovo Jevandjelje.

Mislim da bi jevanđelske zakone u tom slučaju sprovodio opet čovek,a obzirom da veoma često na delu možemo da vidimo koliko mogu zakoni a i samo jevanđelje da se iskrive , protumače kako je kom drago a čovek je sklon tome,dalje kroz istoriju se i pkazalo do koje mere mogu da se zloupotrebe ako se tome da bilo kakva vlast.Osim toga ne smatram da je Hristos došao da bi sproveo bilo kakavo političko uređenje. " Podajte caru carevo ,a Bogu Božije" po meni jasno odvaja crkvu od države ,čak je i razočarao Judejce koji su se u Njemu nadali ovozemaljskom oslobođenju od ropstva Rimljana i Njegovom ne mešanju u društveno uređenje države.

Tako da bi to hrišćansko uređenje i hrišćanski zakoni bili totalni promašaj.

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

pa i homoseksualizam postoji u raznim vidovima i niko mu to ne brani ali paradiranje istim je losa stvar za drustvo i drzavu.

Па и алкохолизам је лош по државу и друштво, па опет ми алкоси парадирамо и рекламирамо се до бесвести. А кладим се да смо тиме више људи претворили у једне од нас него што су хомосексуалци икада успели (ако су уопште некада успели тако нешто). :)

Шалим се ја мало, ни алкохолисам ни хомосексуализам нису по себи добри или лоши за државо и друштво. Огроман број хомосексуалаца и алкоса су допринели овој цивилизацији. Нпр. машина на којој куцаш против хомосексуалаца је заснована на великом делу једног хомосексуалца. Али то јесте лепота слободе, да се чак и такве ствари дозвољавају, а нама остаје да раскринкавамо бескрајно лицемерје и незнање таквих моралиста.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...