ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 9:58, Жељко Билбија рече Uf! Srpska praksa.... ovde se ZASLUZI rad u socijalnom. Radi se o GODINAMA volontiranja. Важи,пријави се тамо да волонтираш годинама, а нека те жена издржава и нека сама храни децу. nedeljko, katja and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 9:41, Магдалена рече Ти би социјализам ? Сви радимо неједнако, али исту плату примамо. Већ имамо социјализам. Шта је социјална служба него производ социјализма? Узгред, висина плате не зависи од тога колико радимо, али то ће ти боље објаснити економисти на овом форуму. А кад га већ имамо, онда га прихвати доследно до краја. Ја се први залажем да постоје социјалне службе које ће да помажу најугроженијима, али онда морамо ми остали који нисмо најугроженији нечега да се одрекнемо. Социјални радник је пре свега служба, па тек онда посао, који је плаћен онолико колико се може у тренутку. Разумем да не можеш толико да радиш, али онда дај отказ. Има неко ко ће моћи и хтети, а ти потражи неки други посао где ћеш мање да радиш, а да будеш исто плаћена. Плате у јавном сектору су већ изнад просечне плате у Србији, а ви хоћете још. И још једном ћу поновити масним словима (није викање), него наглашавање: да би се вама повећале плате нужно је једно од следећег: повећавање пореза, задуживање или штампање новца. Сва та три су управо повећање социјализма. Дакле, ти хоћеш социјализам, а не ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 10:03, Ивица рече Разумем да не можеш толико да радиш, али онда дај отказ. Има неко ко ће моћи и хтети, а ти потражи неки други посао где ћеш мање да радиш, а да будеш исто плаћена. Онда да сви дамо отказе, пошто сви штрајкујемо, свих 17 Одељења Градског центра ? Дођи и ради овде , овом Центру, у овим условима, и онда процени да ли оправдамо тражимо побољшање услова рада. И окани се више питања плата као главног и јединог разлога нашег штрајка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 9:59, Магдалена рече Важи,пријави се тамо да волонтираш годинама, а нека те жена издржава и нека сама храни децу. Ovo pkazuje samo da ne poznajes zapadnog coveka. Od obdanista se oni uce volontiranju i razvijaju im socijalnu svest. Moja kci je sa 4 godine isla po prodavnicama, obucena kao dimnjacar, sa jos nekoliko vrsnjaka iz obdanista i skupljala pare za pomoc nekom detetu. A to organizuje obdaniste. A posle to radi skola. Pa univerzitet. Pa ne profitne organizacije.Pa se za sve to dobijaju bodovi. Pa kada odes da trazis posao gledaju koliko imas bodova a ne iz koje si stranke kao kod nas. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Право на штрајк је легитимно, и, драга Магдалена, надам се да ћете се изборити за бар неке од захтева. Ако нема услова за рад, нема ни рада. Рад институције као што је ваша је веома важан, нарочито у овом друштву које и тако премало брине о угроженима и онима којима је помоћ најпотребнија, а међу којима је и дечак чији случај се овде наводи као пример. Уосталом, постојање оваквих служби је цивилизацијско достигнуће, а не волшебно политичко питање. Волонтеризам је нешто друго, и не знам зашто се уопште мисли да све што у свом називу има реч "социјално" треба нужно да буде бесплатно, волонтерски итд. (мислим за запослене у том сектору). А Градски центар за социјални рад сигурно неће бити тај који ће државу (тј. град) да одведе у банкрот... Јелина, Mironosica, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 10:08, Жељко Билбија рече Ovo pkazuje samo da ne poznajes zapadnog coveka. Od obdanista se oni uce volontiranju i razvijaju im socijalnu svest. Moja kci je sa 4 godine isla po prodavnicama, obucena kao dimnjacar, sa jos nekoliko vrsnjaka iz obdanista i skupljala pare za pomoc nekom detetu. A to organizuje obdaniste. A posle to radi skola. Pa univerzitet. Pa ne profitne organizacije.Pa se za sve to dobijaju bodovi. Pa kada odes da trazis posao gledaju koliko imas bodova a ne iz koje si stranke kao kod nas. Види се да ти не живиш овде. Овде таква деца годинама чекају на Бироу, незапослена. Своје бодове могу да окаче мачки о реп. Могу само да буду будале па да раде џабе. Затим, поредити стандард наше земље и стандард Италије је непримерено. Имам утисак да гледаш кроз ружичасте наочаре и да мислиш да живимо у времену где је довољно да си вредан,радан, да се трудиш и "народ ће то позлатити", као и да многи хуманитарци помажу из чисто човекољубивих побуда ? дај, одрасти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 10:10, katja рече Право на штрајк је легитимно, и, драга Магдалена, надам се да ћете се изборити за бар неке од захтева. Ако нема услова за рад, нема ни рада. Рад институције као што је ваша је веома важан, нарочито у овом друштву које и тако премало брине о угроженима и онима којима је помоћ најпотребнија, а међу којима је и дечак чији случај се овде наводи као пример. Уосталом, постојање оваквих служби је цивилизацијско достигнуће, а не волшебно политичко питање. Волонтеризам је нешто друго, и не знам зашто се уопште мисли да све што у свом називу има реч "социјално" треба нужно да буде бесплатно, волонтерски итд. (мислим за запослене у том сектору). А Градски центар за социјални рад сигурно неће бити тај који ће државу (тј. град) да одведе у банкрот... Амин ! Поента приче ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 10:11, Магдалена рече Види се да ти не живиш овде. Овде таква деца годинама чекају на Бироу, незапослена. Своје бодове могу да окаче мачки о реп. Могу само да буду будале па да раде џабе. Затим, поредити стандард наше земље и стандард Италије је непримерено. Имам утисак да гледаш кроз ружичасте наочаре и да мислиш да живимо у времену где је довољно да си вредан,радан, да се трудиш и "народ ће то позлатити", као и да многи хуманитарци помажу из чисто човекољубивих побуда ? дај, одрасти. Ovo ja pricam da pokazem da mi nemamo u socijalnoj sluzbi kompetentne ljude. Za socijalnu sluzbu nije dovoljan fakultet. Treba jos nesto. A to "nesto" kod nas moze samo slucajno da se nadje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 10:15, Жељко Билбија рече Ovo ja pricam da pokazem da mi nemamo u socijalnoj sluzbi kompetentne ljude. Za socijalnu sluzbu nije dovoljan fakultet. Treba jos nesto. A to "nesto" kod nas moze samo slucajno da se nadje. Боље је да ћутиш. Толико напамет причаш да то више није ни смешно. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 On 6. 4. 2012. at 9:11, Ивица рече А зашто би било ко штрајковао? Хебо те, можда сам луд, али јесам ли једини који види нешто крајње нелогично и сумануто кад се ове две вести ставе једна до друге? Нисам хтео да се оглашавам на оној теми где се прича о помоћи овом дечаку али драмиш без потребе. Његова једина мука је што је изгубио родитеље. Ја сам до војске живео са мајком у 14 м2 без купатила и без тоалета. Данас имам свој стан, добро сам плаћен јер радим нешто што могу да раде петорица на Балкану, направио сам добру одлуку у школовању и то је то. Само, тада је било срамота да се тражи социјална помоћ ако си здрав и прав. И новинари су били новинари а не произвођачи догађаја. Дакле, ово је демагогија без ограничења. Средства из буџета се одвајају за помоћ корисницима и за плате радника. Твој захтев је погрешно упућен, ти захтеваш да се повећа давање за кориснике на уштрб запослених. Mironosica, ВИЛМА and katja је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Цитат Његова једина мука је што је изгубио родитеље. Sitnica, a? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Поштовани, Што се тиче радника центара за социјални рад, ВЕЛИКЕ ВЕЋИНЕ ( не свих ), сматрам да је штрајк НЕОСНОВАН, а то најпре из разлога што САМИ радници центара за социјални рад, "ПРАВЕ" и ФАБРИКУЈУ НАВОДНИ "повећан обим посла" !!! На жалост, уместо да сам се претходних већ око 8 ГОДИНА могао посвећивати САМО својој деци, ја сам приморан да кривично процесуирам неколико радника центра за социјални рад, најпре да бих ЗАШТИТИО СВОЈУ МАЛОЛЕТНУ ДЕЦУ ОД РАДНИКА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ( па тек онда и од бивше супруге која је напустила децу и мене пре више од око 8 година ), па сам у оквиру тога дошао до многих ЧИЊЕНИЦА, доказа, података и информација, које ЦЕНТРИ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПРИКРИВАЈУ и од јавности, а и од Министарства ( то су бар "покушавали" да сакрију, док се у друштву својих сарадника нисам обратио Министарству, као што су то учинила и многа друга лица која имају исти или сличан проблем ). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Наиме, имате ситуације, где на пример у области породично-правних односа, конкретно ситуација "достављање Извештаја суду" у вези са "мишљењем" у вези развода брака у ком има малолетне деце ( па се треба дати суду "МИШЉЕЊЕ" КОД КОГ РОДИТЕЉА СУ БОЉИ УСЛОВИ ДА ДЕЦА ОСТАНУ НАКОН РАЗВОДА БРАКА ! ), најпре се отвори "Досије случаја" и основни евиденциони број предмета под којим је "Захтев" суда запримљен. А онда се деси, да се то "мишљење" достави суду после ВИШЕ ОД 19 МЕСЕЦИ, а у тих 19 месеци тај исти центар за социјални рад се "дописивао" са ким је требао и са ким није треба, а и НИЈЕ ИМАО НИКАКВОГ ЗАКОНСКОГ ОСНОВА и са свима ОСИМ СА СУДОМ ... 7 УРГЕНЦИЈА из суда у вези ИСТОГ ПРЕДМЕТА, за тих 19 МЕСЕЦИ, су по пријему у центру за социјални рад, евидентирани под 7 РАЗЛИЧИТИХ ЕВИДЕНЦИОНИХ БРОЈЕВА - Министарству су то "приказали" као НАВОДНО "поступање" по НАВОДНО "7 различитих предмета" !!!!! Такође, на пример у овом мом предмету који знам ДО ВЕЋИНЕ "ДЕТАЉА", који се тицао "Достављања мишљења суду о томе КОД КОГ РОДИТЕЉА СУ БОЉИ УСЛОВИ ДА ДЕЦА ОСТАНУ ПОСЛЕ РАЗВОДА БРАКА" ( значи, СУД је био ЈАСАН и ПРЕЦИЗАН у постављеном "задатку" центру за социјални рад ! ), међутим, за наведених 19 МЕСЕЦИ НЕ ПОСТУПАЊА ПО "НАЛОГУ СУДА" од стране Центра за социјални рад, дошло је до неколико наводних "вештачења" иницираних од стране центра за социјални рад ( где је донето "мишљење" о мени, а да самном НИКО НИЈЕ НИ РАЗГОВАРАО нити ме је ико и звао на разговор од стране тих наводних "вештака", а "Налаз" тих наводних "вештака" је у односу на мене, од дана доношења, ево већ 6 година наводна "службена тајна" у односу на мене и НЕЋЕ ДА МИ ГА ОМОГУЋЕ - иначе "вештачење РОДИТЕЉСКЕ подобности" је НАДЛЕЖНОСТ СУДА, а НЕ центра за социјални рад !!! ), па су у вези са тим ОБАВЕШТАВАНЕ МНОГЕ ИНСТИТУЦИЈЕ и др., па је свако писмено које су слали под првобитним, слато и ПОД НОВИМ ЕВИДЕНЦИОНИМ БРОЈЕМ, а "одговори" су ЗАПРИМАНИ ОПЕТ ПОД НОВИМ БРОЈЕМ ПРЕДМЕТА !!! Сада, након ево већ скоро 8 година поступања, ја сам изгледа достигао СВОЈЕВРСТАН "РЕКОРД", па се у "Досијеу случаја" налази око 97 РАЗЛИЧИТИХ БРОЈЕВА ПРЕДМЕТА, који се односио САМО на "Достављања мишљења суду о томе КОД КОГ РОДИТЕЉА СУ БОЉИ УСЛОВИ ДА ДЕЦА ОСТАНУ ПОСЛЕ РАЗВОДА БРАКА" - 97 различитих евиденционих бројева предмета, уместо да се све то води под ЈЕДНИМ ЈЕДИНИМ ПРВОБИТНИМ БРОЈЕМ ПРЕДМЕТА !!! Осим тога, ту је и чињеница, да се прикрива од стране Центра за социјални рад, да им је најпре 19 МЕСЕЦИ било потребно да "одговоре" на "НАЛОГ СУДА", као и то да им је суд 7 пута достављао УРГЕНЦИЈЕ ЗА ПОСТУПАЊЕ на које се центар за социјални рад "оглушавао" !!! Поред ове моје ситуације, располажем подацима да се исто тако ради и у свим другим случајевима, када једно те исто поступање, у вези ИСТОГ "ЗАХТЕВА" СТРАНКЕ ( чак и кад се странка у свом ПИСМЕНОМ "ЗАХТЕВУ" позове у "заглављу" на ОДРЕЂЕНИ ЕВИДЕНЦИОНИ БРОЈ, у центрима за социјални рад се тај захтев странке ПРЕНУМЕРИШЕ под НОВИМ евиденционим бројем ), се Министарству приказује под НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА РАЗЛИЧИТИХ БРОЈЕВА ПРЕДМЕТА !!! Да ли Вам је ово СВЕСНА МАНИПУЛАЦИЈА и "ОПТИЧКА ВАРКА" или НАВОДНО "повећан обим посла" !? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Што се тиче увођења ОБАВЕЗНОГ "ЗДРАВСТВЕНОГ ПРЕГЛЕДА" ЗА РАДНИКЕ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, у томе их ПОДРЖАВАМ, јер се треба тежиште тих прегледа усмерити, НАРОЧИТО на ПСИХИЈАТРИЈСКО-ПСИХОЛОШКУ УРАЧУНЉИВОСТ и ПОДОБНОСТ ЗА РАД радника центара за социјални рад, јер према глупостима, незаконитостима, нестручностима, нелогичностима, изобличавању чињеница, ИЗНОШЕЊУ ЛАЖИ КОЈЕ ДОСТИЖУ ПСИХОПАТОЛОШКИ НИВО, ИЗОПАЧЕНОМ ПОНАШАЊУ и ОПХОЂЕЊУ ПРЕМА СТРАНКАМА а што је НАЈОПАСНИЈЕ ПРЕМА ДЕЦИ ( на пример, једном мом познанику се десило, да социјална радница из ЧУКАРИЦЕ, приликом разговора са његовом ћеркицом старости тада 6 ГОДИНА каже "... БАШ СИ ЛЕПА, ХАЈДЕ ДА СЕ ЛИЖЕМО ... да ли би се ти лизала самном ..." - ја кад сам чуо СНИМАК тога, ОСТАО САМ БЕЗ "ТЕКСТА" због такве ИЗОПАЧЕНОСТИ раднице центра за социјални рад, која кроз своје НАВОДНО "стручно мишљење", наравно "ПЉУЈЕ" ТОГ МОГ ПОЗНАНИКА, као "странку у поступку" и ОНА о њему даје "мишљење" о његовој "ПСИХИЈАТРИЈСКОЈ подобности као родитеља" које доставља суду ! Не чудите се, СОЦИЈАЛНА РАДНИЦА ту даје "ПСИХИЈАТРИЈСКУ процену" лица, што је НЕСПОЈИВО !? ), бар код 90% њих, НИЈЕ УРАЧУНЉИВО, ИЗОПАЧЕНО ЈЕ и НЕ МОЖЕ ДА ОБАВЉА ПОСЛОВЕ У УСТАНОВАМА ДЕЧИЈЕ И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ, односно послове "СОЦИЈАЛНИХ РАДНИКА" !!! Да не буде неких нејасноћа, ту је наведен један од "милијарду" примера, а мој став се односи на Центре за социјални рад у СРБИЈИ, па онда схватате, да сарађујем са доста лица из ЦЕЛЕ СРБИЈЕ и да се све ово заснива на основу вишегодишњег прикупљања ПОДАТАКА ПРИКУПЉЕНИХ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ !!! У прилог ДОКАЗА тврдњи да је ВЕЋИНА радника Центара за социјални рад АПСОЛУТНО ПСИХОЛОШКО-ПСИХИЈАТРИЈСКИ НЕУРАЧУНЉИВА и НЕПОДОБНА за обављање послова у Центрима за социјални рад, да не бих писао "у име других" мени познатих стотина "случајева", наводим вам лични пример. Као што и напред наведох, бивша супруга је напустила децу и мене, пре око 8 ГОДИНА, најпре из разлога што је почела да конзумира наркотике и да се све учесталије опија ( што ја, као и већина ДРУГИХ НОРМАЛНИХ ЉУДИ, према томе немам НИКАКВЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ ! ), а то је последично проузроковало и ПОВЕЋАНО НАСИЉЕ, ЗЛОСТАВЉАЊЕ и ЗАНЕМАРИВАЊЕ НАШЕ МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ, НИЈЕ ХТЕЛА ДА РАДИ, а и већ је засновала другу "везу" и на крају отишла ради заснивања заједнице са другим лицем ( нека иде, то је ЊЕН "ИЗБОР" - СРЕЋНО ЈОЈ БИЛО ), у око месец дана раније ПРИПРЕМЉЕН, КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАН и НОВИМ СТВАРИМА ОПРЕМЉЕН СТАН ( новцем који је УКРАЛА од мене, а са тим и деце ... да не објашњавам сад детаље ) !!! За претходних око 8 ГОДИНА, бивша супруга УОПШТЕ НЕ ДОЛАЗИ ПО ДЕЦУ, НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ СЕ ЗА ДЕЦУ ( од пре неколико година, а и на једном "саслушању" у суду јесенас, испоставило се да чак НЕ ЗНА НИ У КОЈИ РАЗРЕД ЈОЈ ИДУ ДЕЦА !!! Како рече у једној ранијој њеној изјави "... ја сам је "спречавао" да сазна у који разред јој иду деца ..." и то су Центар за социјални рад и суд прихватили као "релевантно", "основано" и "објективно" - да ли би треба да се смејете или да "плачете" над оваквом "стручношћу", одлучите сами !? ), пре око 3 године деца су је срела на улици испред зграде у којој живимо и јавила јој се али је та "велика, јадна, уцвељена, угрожена, брижна ... госпођа мама" у буквалном смислу ОКРЕУЛА ГЛАВУ У СУПРОТНУ и НИЈЕ СЕ НИ ЈАВИЛА ДЕЦИ ( иначе, тад је долазила 10 дана за редом, да обилази болесну "комшиницу" у згради где деца и ја живимо, али се НИ ЈЕДНОМ НИЈЕ бар ЈАВИЛА ДЕЦИ ), комшијској деци долази на рођендане и купује поклоне а својој деци НЕ ЧЕСТИТА РОЂЕНДАНЕ ( та комшијска деца се играју и друже са мојом децом, па тако и моја деца за то сазнају ), у "извршном поступку ЗА ВИЂАЊЕ ДЕЦЕ" који је ОНА реваншистички покренула ради манипулација у другим судским поступцима и САУЧЕСТВОВАЊА са радницима центра за социјални рад у вези моје вишегодишње "СТРУЧНЕ" САТАНИЗАЦИЈЕ иста НИЈЕ ДОСТУПНА "ИЗВРШНОМ СУДУ" ВИШЕ ОД ОКО 5 ГОДИНА односно од дана покретања тог поступка ( !!! ), сво то време 8 ГОДИНА ИЗБЕГАВА ДА ПЛАЋА ИЗДРЖАВАЊЕ ЗА МАЛОЛЕТНУ ДЕЦУ ( на основу ПРАВОСНАЖНЕ СУДСКЕ ОДЛУКЕ, то избегава већ више од 5 ГОДИНА, где јој је месечна обавеза од СВЕГА 3.000,00 динара за свако дете ! Поводом тога, био је и кривични поступак против ње, где су јој раднице Центра за социјални рад требале бити "СВЕДОЦИ" да сведоче на околност "да сам је ја 4 ГОДИНЕ "спречавао" да НАЂЕ посао, јер кад она "јадна" оде на неки разговор за пријем на посао, она потенцијалном послодавцу исприча како има "проблематичног бившег мужа", па њу "јадну" нико због тога неће да запосли, ето већ 4 ГОДИНЕ, па да због тога не плаћа издржавање за децу" - хоћете да се смејете или да "плачете" над оваквом "стручном" поступању радника Центра за социјални рад, где је они "ПРАВДАЈУ" и сведоче У ЊЕНУ КОРИСТ, што она тад 5 ГОДИНА по ПРАВОСНАЖНОЈ СУДСКОЈ одлуци не плаћа издржавање за децу, јер ВАЉДА Центри за социјални рад ПРИМАРНО МОРАЈУ ДА БРИНУ о ПРАВИМА и ИНТЕРЕСИМА МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ !? "Хвала" бившој супрузи што је њих "предложила" као "сведоке", јер је то још један ДОКАЗ У НИЗУ да Центри за социјални рад УГРОЖАВАЈУ и УСКРАЋУЈУ ПРАВА И ИНТЕРЕСЕ МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ !!! Наравно, бивша супруга је "попила" 4 месеца затвора са "условом" на 1 годину, али је НАСТАВИЛА ДА НЕ ПЛАЋА ИЗДРЖАВАЊЕ, али је У ДОГОВОРУ КРИВИЧНОГ СУДА са Центром за социјални рад, поступак ПОСЛЕ "Пресуде", доведен у стање ЗАСТАРЕЛОСТИ и сад сам ЈА наводни "кривац", што је "попила" НОВУ "КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ" због тога, али је сад и ситуација да су ти социјални радници САУЧЕСНИЦИ, ПОМАГАЧИ и ПРИКРИВАЧИ бивше супруге тужиоца, због тога што НИШТА НИСУ ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО ПРЕДУЗЕЛИ ПРОТИВ ЊЕ ЗБОГ ИЗБЕГАВАЊА ПЛАЋАЊА ИЗДРЖАВАЊА ЗА МАЛОЛЕТНУ ДЕЦУ 5 ГОДИНА, а благовремено су писмено "обавештавани" и подношени ПИСМЕНИ "ЗАХТЕВИ" у вези са тиме !? А најгоре у целој тој њиховој манипулацији, јесте чињеница, што НИ ЈА, а НИ СУД, већ око 7 ГОДИНА НЕ ЗНАМО УОПШТЕ и НЕ МОЖЕ ДА СЕ УТВРДИ ГДЕ ОНА УОПШТЕ ЖИВИ, а СУД је утврдио да она КРИЈЕ и ЛАЖЕ ЗА СВОЈУ АДРЕСУ ДА БИ ИЗБЕГЛА "ПРИНУДНУ НАПЛАТУ НЕПЛАЋЕНОГ ИЗДРЖАВАЊА ЗА ДЕЦУ" па је била и РАСПИСАНА и "ПОТЕРНИЦА СУДА" ЗА ЊОМ и по истој ПРИВЕДЕНА у суд од стране Полиције ), бивша супруга је истовремено и КРИЈУЋИ ОД СУДА и ОД МЕНЕ у том истом центру за социјални рад ПОДНОСИЛА око 10-ак "Захтева за смештај деце у ДОМ или ХРАНИТЕЉСКУ ПОРОДИЦУ" а у суду је уз НАВОДНО "СТРУЧНА мишљења" центра за социјални рад "глуматала" НАВОДНУ "жртву, јадну, брижну, уцвељену ... маму" ( иначе ти поступци које је центар за социјални рад "ТАЈНО" СПРОВОДИО и СКРИВАО и ОД МЕНЕ, а и ОД СУДА, односно ДОКУМЕНТАЦИЈА у вези са тим, је у односу на мене проглашавана "службеном тајном" и НИЈЕ МИ ДОЗВОЉАВАН НИ УВИД, а НИ ФОТОКОПИРАЊЕ СПИСА У ВЕЗИ СА ТИМ, о достављању да и не говорим, јер ми НИШТА НИЈЕ НИ ПРОСЛЕЂИВАНО, а НИ ДОСТАВЉАНО, док је то бившој супрузи било све ОДМАХ ДОСТАВЉАНО, па се "овчица ИЗЛЕТЕЛА" и то доставила као "ДОКАЗ" да НАВОДНО "њој децу треба поверити" у бракоразводном судском поступку - и суд је то "ценио" као наводно "уверљиво" да се уз ДОСТАВЉЕНО "РЕШЕЊЕ О СМЕШТАЈУ ДЕЦЕ У ХРАНИТЕЉСКУ ПОРОДИЦУ" које је ИНИЦИРАЛА БИВША СУПРУГА ЊЕНИМ "ЗАХТЕВИМА", НАВОДНО "да њој деца требају поверити", међутим, то је мало "промењено", кад су поједине судије биле суочене са чињеницом да ће и они "попити" КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ, обзиром да имам документацију и ДОКАЗЕ о њиховим манипулацијама у ДОГОВОРИМА са центрима за социјални рад, као на пример о томе ДА СУ и О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ СА СУДИЈАМА !!! ), као и још много тога ... надам се да је и ово довољно, да би се схватила ситуација !? Да не буде неких нејасноћа, моја малолетна деца и ја СВО ВРЕМЕ ЖИВИМО НА ИСТОЈ АДРЕСИ ( ја ту живим већ више од 32 ГОДИНЕ, у сада мом, а наслеђеном стану ! ) и НИСМО ИМАЛИ и НЕМАМО НИКАКВОГ РАЗЛОГА ДА СЕ КРИЈЕМО ОД БИЛО КОГА или ОД БИЛО ЧЕГА ( !!! ), тако да бивша супруга ЗНА ГДЕ СМО и ДА ЈЕ ХТЕЛА, МОГЛА ЈЕ И ДА КОНТАКТИРА СА ДЕЦОМ и да САЗНА БИЛО ШТА У ВЕЗИ ДЕЦЕ !!! А такође и ти наводни "стручњаци" из центра за социјални рад све то ЗНАЈУ !!! Видите, ови велики НАВОДНИ "стручњаци" из Центра за социјални рад, за свих тих око 8 ГОДИНА, НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНИ ПУТ НИСУ РАЗГОВАРАЛИ СА МОЈОМ МАЛОЛЕТНОМ ДЕЦОМ, нити су ВИДЕЛИ МОЈУ МАЛОЛЕТНУ ДЕЦУ - моја малолетна деца су ЗДРАВЕ, ВЕСЕЛЕ, ДРУЖЕЉУБИВЕ, СОЦИЈАЛИЗОВАНЕ, ДОБРЕ, КУЛТУРНЕ и ЛЕПО ВАСПИТАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ, РЕДОВНЕ УЧЕНИЦЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ( са врло добрим, односно одличним успехом ), омогућавам им бављење и ваншколским активностима ( школа балета, тренинзи одбојке, школа шаха ... и све што их заинтересује ), са школом им САМ омогућавам да иду на све ИЗЛЕТЕ, РЕКРЕАТИВНЕ НАСТАВЕ, ЕКСКУРЗИЈЕ ... већ 8 ГОДИНА им све то САМ омогућавам !!! Деца НЕ ЖЕЛЕ НИКАКАВ КОНТАКТ и БИЛО КАКВО ВИЂАЊЕ СА "мајком", односно мојом БИВШОМ СУПРУГОМ, што су и изјавиле у вези једног судског поступка" ПРЕД СУДОМ, са чим је "упознат" и "надлежни" центар за социјални рад !!! На основу свега овога, ваљда вам је ЈАСНО, да ја КОНТИНУИРАНО и САМОСТАЛНО бринем, гајим, васпитавам, подижем, школујем и издржавам моју малолетну децу, већ ВИШЕ ОД ОКО 8 ГОДИНА - бише супруге "НИГДЕ НЕМА" тих 8 ГОДИНА !!! Е сад, на основу ОВАКВОГ РЕАЛНОГ ЧИЊЕНИЧКОГ СТАЊА које траје 8 ГОДИНА ( !!! ), које је ПОЗНАТО и НАВОДНИМ "стручњацима" из центра за социјални рад, суду су достављана њихова НАВОДНА "СТРУЧНА мишљења", како је бивша супруга НАВОДНО "ИДЕАЛАН РОДИТЕЉ ... којој суд МОРА да повери децу", а да сам ја НАВОДНО "неподобан ОТАЦ ... да "спречавам" остваривање виђање и контактирање бивше супруге са децом ... да ја "утичем" на децу ... да "животно угрожавам" моју малолетну децу ..." и какве све још СУЛУДОСТИ и СУМАНУТОСТИ нису НАПАМЕТ ЛУПЕТАЛИ кроз НАВОДНО "СТРУЧНО мишљење" !!! Да ли и ви мислите, да су ови и овакви радници центра за социјални рад, ЗРЕЛИ ЗА "ДЕТАЉНО" ПСИХИЈАТРИЈСКО ИСПИТИВАЊЕ и ЛЕЧЕЊЕ !? СВЕ особе које су УПОЗНАТЕ СА СИТУАЦИЈОМ, па чак и особе из СТРУЧНОГ ДЕЛА "јавности", се слажу са тиме да те раднике центра за социјални рад који су поступали у мом предмету, треба послати на ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ !!! Чак је ту било у питању и ДОКУМЕНТАЦИЈА која се НА МОЈУ МАЛОЛЕТНУ ДЕЦУ и МЕНЕ ОДНОСИ, коју сам ПИСМЕНО "Захтевао да ми се омогући увид и фотокопирање", а центар за социјални рад већ годинама неће да ми омогући увид у списе предмета и фотокопирање, а проглашавају то НАВОДНОМ "службеном тајном" у односу на мене, а благовремено достављају бившој супрузи и ЗА ЊУ НИШТА "НИЈЕ СЛУЖБЕНА ТАЈНА" - десило се чак неколико пута и да им тражим фотокопију неких докумената и у прилогу тих "Захтева за увид и фотокопирање" им доставим ФОТОКОПИЈЕ ДОКУМЕНАТА ЧИЈИ УВИД И ФОТОКОПИРАЊЕ ТРАЖИМ ( што значи да ја ВЕЋ ИМАМ ФОТОКОПИЈЕ ТИХ ДОКУМЕНАТА !!!!! ), а одговарају ми "да су "СТРУЧНОГ мишљења" да ми се не одобрава фотокопирање тих докумената, због тога што би тиме "била угрожена безбедност деце" и то би додатно допринело "продубљивању конфликта" између бивших супружника, односно родитеља те малолетне деце" !? Овакво НАВОДНО "СТРУЧНО мишљење", НИКАКО СЕ НЕ МОЖЕ СМАТРАТИ "НОРМАЛНИМ", а такође ДОВОДИ У ПИТАЊЕ стање ПСИХИЈАТРИЈСКОГ ЗДРАВЉА радника центра за социјални рад који су то писали, јер најпре треба имати у виду да ЈА ВЕЋ ПОСЕДУЈЕМ ТЕ ДОКУМЕНТЕ ( достављам им фотокопије докумената чији увид и фотокопије захтевам од њих - шта ћу им ја, кад не размишљају и сами су се "наместили", а то већ НЕКОЛИКО ПУТА !!! ), деца су код мене БЕЗБЕДНА ( па за ових 8 година, да је било било чега непримереног у мом понашању, поступању и опхођењу према деци, ваљда би се деца БАР НЕКОМ "пожалила" на мене ... иду у школу, друже се са својим вршњацима, иду у комшилук, чак и без мог присуства контактирају са мојом родбином и делом родбине БИВШЕ СУПРУГЕ који се интересују ЗА ДЕЦУ ... има "милион" ситуација и прилика да су могле било шта да кажу и да се "пожале", да је било и најмањег разлога за то ) и на крају, после 8 ГОДИНА ИСКЉУЧИВО и ЈЕДИНО "ПРАВНОГ РАТА" између мене и бивше супруге у чему су јој СВЕОБУХВАТНО ПОМАГАЛИ и ПОДСТИЦАЛИ ЈЕ РАДНИЦИ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, како и чиме се "више" могу нарушити наши односи да би могло уопште доћи до "продубљивања конфликта" ( па наши "односи" су толико ТЕШКО, ТРАЈНО и НЕПОПРАВЉИВО нарушени током претходних 8 ГОДИНА, у чему су НАЈВИШЕ ДОПРИНЕЛИ РАДНИЦИ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД који су је ПОДСТИЦАЛИ најпре као "женску особу", а затим и због КОРУПЦИЈЕ, на МНОГЕ СУМАНУТЕ и НАСИЛНИЧКЕ ПОСТУПКЕ према нашој деци, а и према мени, да више од тога НЕ МОЖЕ да се "продуби конфликт" - да се разумемо, кад за ових 8 ГОДИНА, како и многи који знају ситуацију кажу и чуде се да НИШТА ДРУГО ОСИМ ПРАВНИХ АКТИВНОСТИ ПРЕМА БИВШОЈ СУПРУЗИ НИСАМ ПРЕДУЗЕО, па нисам "блесав" да САД чиним било какву "глупост", јер би тиме најпре "угрозио" своју децу !!! Иначе мене "бије глас" већ 8 ГОДИНА, по наводним "СТРУЧНИМ мишљењима" радника центра за социјални рад заснованим искључиво и једино на ИЗМИШЉОТИНАМА и СУМАНУТИМ ИДЕЈАМА бивше супруге, да сам НАВОДНО "агресиван", НАВОДНО "опасан по окружење", НАВОДНА "потенцијална опасност" и сл., а против мене НИТИ ЈЕ БИЛО БИЛО КАКВИХ "пријава", НЕМА И НИЈЕ ПОКРЕНУТ НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ прекршајни, управни или кривични поступак ... једино, ако се ту "рачуна", што ме је пре 6 година бивша супруга у договору са радницима центра за социјални рад "пријавила" да сам је НАВОДНО "напао" у једном делу БЕОГРАДА и од тог напада пред Полицијом је изјавила "да НЕМА ПОВРЕДЕ" јер је и Полиција ВИДЕЛА ДА НЕМА ПОВРЕДА, па како им је омогућила мој број телефона исти су ме одмах позвали телефоном и тад је утврђено да сам се у периоду НАВОДНОГ "напада" на бившу супругу око 15-ак минута пре тога, ја налазио на око 300 км од БЕОГРАДА, на путу између ПРИЈЕПОЉА и БИЈЕЛОГ ПОЉА, јер сам се одмах по том телефонском позиву Полиције, јавио у прву полицијску станицу на коју сам наишао који су потврдили да сам се код њих ЛИЧНО јавио око 10-ак минута после првобитног позива, а то су "стручњаци" из центра за социјални рад суду и институцијама "пласирали" као наводни "напад" на бившу супругу, све док нису "попили" КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ, па се онда одједном то "заборавило" и негирало да су они уопште то и рекли и помињали - они као "притисак" на њих сматрају моја "обећања" КРИВИЧНИМ ГОЊЕЊЕМ истих у случају да НЕ ПОСТУПАЈУ ПО ЗАКОНУ и "правилима струке", а особа сам која НЕ ДАЈЕ "ОБЕЋАЊА" КОЈА НЕЋЕ или НЕ МОЖЕ ДА ИСПУНИ, па обзиром да сам "особа од речи", ја сам МОРАО ДА ИСПУНИМ ДАТО ИМ "обећање" ) !!! Кад се сагледа и УПОРЕДИ то 8 ГОДИНА ДУГО РЕАЛНО ЧИЊЕНИЧНО СТАЊЕ и СУЛУДО и СУМАНУТО НАВОДНО "СТРУЧНО мишљење" радника центра за социјални рад ( које је "формирано" као "ЗАТВАРАЊЕ ОЧИЈУ" пред 8 ГОДИНА ДУГОМ ЧИЊЕНИЧНОМ СТАЊУ, где су О СВАКОМ "ДОГАЂАЈУ" или "СИТУАЦИЈИ" БИЛИ БЛАГОВРЕМЕНО ПИСМЕНО ОБАВЕШТАВАНИ с моје стране !!! ), долази се до само 2 "могућности" - или се ради о ТЕШКОЈ КОРУМПИРАНОСТИ РАДНИКА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД или се ради о ТЕШКОМ ПСИХПАТОЛОШКОМ или ПСИХИЈАТРИЈСКОМ ПОРЕМЕЋАЈУ РАДНИКА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ( кроз перзистентни психопатолошки поремећај личности са суманутошћу у вези са "ПРОФЕСИОНАЛНОМ ДЕФОРМАЦИЈОМ ЛИЧНОСТИ", као и са већ БОЛЕСНОМ и СУМАНУТОМ "опседнутошћу" пословним ангажманом пројектовано кроз НЕОБЈЕКТИВНО и ПАРАНОИЧНО наводно "стручно" испољавање, а што би се могло рећи и као дијагноза "F-22 Psychoses paranoides persistentes" а има индиција и симптома код појединих социјалних радника на дијагнозу "F-20.0 Schizophrenia paranoides", која су ОБЗИРОМ НА ДУГ ПЕРИОД и "СТАЛНОСТ" СУМАНУТИХ ИДЕЈА код великог дела социјалних радника прешла из акутног У ХРОНИЧНО СТАЊЕ )!!!? Ово је ЈЕДАН од бар СТОТИНАК СЛУЧАЈЕВА, који су мени познати, где су радници центара за социјални рад "ЗРЕЛИ" за ДЕТАЉНО ПСИХИЈАТРИЈСКО ИСПИТИВАЊЕ, за "ПОТПУНО ЛИШЕЊЕ ПОСЛОВНЕ СПОСОБНОСТИ" и изрицање СУДСКЕ "МЕРЕ ОБАВЕЗНОГ ПСИХИЈАТРИЈСКОГ ЛЕЧЕЊА У ПСИХИЈАТРИЈСКИМ УСТАНОВАМА У ЗАТВОРЕНИМ УСЛОВИМА" !!! То се нарочито односи на поједине раднике из Центара за социјални рад ЗВЕЗДАРА, ВОЖДОВАЦ, ПАЛИЛУЛА, ЗЕМУН, ЧУКАРИЦА, ВРАЧАР, НОВИ БЕОГРАД ( да се разумемо, ЗНАМО да је од пре око 2 године почело "ПРЕТУМБАВАЊЕ" радника центара за социјални рад из једног у друго одељење на територији Београда или да су само "заменили места" са другим "стручним тимовима" у вези поступања у појединим предметима који су постали "врући" временом - не брините, тачно се "прати" и ЗНА где је који радник центра за социјални рад "премештен", односно да су поједини постављени на "МАЊЕ УПАДЉИВА" РАДНА МЕСТА док се "НЕ СЛЕГНЕ ПРАШИНА" око ГЛУПОСТИ, НЕЗАКОНИТОГ, КОРУПТИВНОГ и НЕЗАКОНИТОГ ПОСТУПАЊА У ПОЈЕДИНИМ ПРЕДМЕТИМА, те обзиром да су исти саучествовали у ТЕШКОМ УГРОЖАВАЊУ ПРАВА МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ као и њихових родитеља, па да су "КРАЛИ" и ПРОДАВАЛИ "НАМИРНИЦЕ" и "СРЕДСТВА" ДОДЕЉЕЊА КАО ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ, такви више НЕ БИ СМЕЛИ НИ ДА СЕ "ПРИБЛИЖЕ" БИЛО КОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! Ово је чак УОЧЕНО и ПРИМЕЋЕНО и од стране појединих ХУМАНИТАРНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА из ЈАПАНА које су "ДОНИРАЛЕ" ПОЈЕДИНУ ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ, па и одатле је проистекао и добијен податак ... има тога још доста да се "прича" и пише, али више НЕ ИНСТИТУЦИЈАМА У СРБИЈИ, јер су поједини ван Србије ЗАИНТЕРЕСОВАНИЈИ за ове ЧИЊЕНИЦЕ !!! ), као и на поједине раднике Центра за социјални рад у ВАЉЕВУ, ЛЕСКОВЦУ, ВРАЊУ, НИШУ, БЕЧЕЈУ, ЗРЕЊАНИНУ, НОВОМ САДУ, ВЕЛИКА ПЛАНА, СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, СМЕДЕРЕВО, а такође и у "ДЕЧИЈЕМ СЕЛУ" у Сремској Каменици ... има их још, али овде су наведени они са НАЈКАТАСТРОФАЛНИЈИМ ИСПОЉАВАЊЕМ ПСИХОПАТОЛОШКИХ ПОРЕМЕЋАЈА према грађанима, а што је НАЈОПАСНИЈЕ и ПРЕМА МАЛОЛЕТНОЈ ДЕЦИ ( те "КОМБИНАЦИЈЕ" Центара за социјални рад и ДРАГАНА ВУЛОВИЋА, Помоћника Министра ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ, у вези са "ТРГОВИНОМ ДЕЦОМ", где се деца под НАВОДНО "СТРУЧНИМ мишљењима" ОДУЗИМАЈУ ОД РОДИТЕЉА а да се претходно УОПШТЕ НЕ ПОМОГНЕ ТИМ РОДИТЕЉИМА, па се ПРОДАЈУ "ХРАНИТЕЉСКИМ ПОРОДИЦАМА", можете да прикривате од особа у Србији, али ИМА "ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ" ЗА ТЕ ПОДАТКЕ, који су исте ВЕЋ ПРИМИЛИ "к знању" ) !!! "Опасност" због ТЕШКО НАРУШЕНОГ ПСИХОЛОШКО-ПСИХИЈАТРИЈСКОГ ЗДРАВЉА појединих радника центара за социјални рад ( око 90 %, али у различитим облицима, од најлакших, па до крајње тешких психичких поремећаја ), која се испољава у њиховом СУМАНУТОМ наводно "стручном поступању", ВЕОМА ЈЕ ОПАСНА јер се ИСПОЉАВА И ПРЕМА ЧЛАНОВИМА ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА, па и према њиховој деци, те су те особе СКЛОНЕ НАСИЛНИЧКОМ ПОНАШАЊУ према својој деци, склоне су РАСТУРАЊУ СВОЈИХ ПОРОДИЦА, а део њих НЕМА, НЕ ЖЕЛЕ и НИКАДА НИСУ ИМАЛИ ПОРОДИЦУ и НЕМАЈУ ДЕЦУ, тако да се у њихово НАВОДНО "стручно поступање" уноси њихов "ЛИЧНИ СТАВ" - оваква ситуација доводи до тога да се "у народу" ГЕНЕРАЛНО НАРУШАВА КРЕДИБИЛИТЕТ РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! Да не мислите да сам "нестручан", али "Законом о обављању психолошке делатности", као и пратећим "ПРАВИЛНИЦИМА" је ПРОПИСАНО да радници у Центрима за социјални рад, МОРАЈУ да имају тзв. "СУПЕРВИЗИЈУ" на сваких 200 САТИ РАДА са "странкама" ( за оне који су укључени у тзв. "стручне тимове" који поступају у поступцима који се тичу поступања у вези са малолетном децом ), док је за друге раднике центара за социјални рад који се баве "психолошком делатношћу" ПРОПИСАНО да имају тзв. "СУПЕРВИЗИЈУ" на сваких 400 - 500 САТИ РАДА ( који су укључени у рад са ОДРАСЛИМ странкама ) - НИ У ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, се ТАЈ и ТАКАВ поступак "СУПЕРВИЗИЈЕ" НЕ ОБАВЉА ОД 1998.год. или се то обавља на чисто "ФОРМАЛАН" НАЧИН !!! Због НЕОБУЧЕНОСТИ, НЕЗНАЊА или ЗБОГ НАМЕРНЕ ОПСТРУКЦИЈЕ "ПРОПИСА", многи радници центара за социјални рад ОВАКВУ "СУПЕРВИЗИЈУ" ПОИСТОВЕЋУЈУ СА "СУПЕРВИЗИЈОМ СЛУЧАЈА", што су ПО ЗАКОНУ и ПОДЗАКОНСКИМ АКТИМА, две САСВИМ РАЗЛИЧИТЕ "ОПСЕРВАЦИЈЕ" и то се тако представља суду и другим институцијама које УОПШТЕ НЕ ОБРАЋАЈУ "ПАЖЊУ" на те две РАЗЛИЧИТЕ ПРОПИСАНЕ "ОПСЕРВАЦИЈЕ" над РАДНИЦИМА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Чињеница је, да радници у центрима за социјални рад, а НАРОЧИТО у Београду, имају плату ОД 45.000 - 94.000 динара !!! У односу на ПОСАО и МАНИПУЛАЦИЈЕ КОЈЕ ПРАВЕ у поступањима центара за социјални рад, НЕ ЗАСЛУЖУЈУ НИ ТОЛИКУ ПЛАТУ !!! Осим тога, као и већини грађана, од стране радника центра за социјални рад, још пре око 7 година, ЗАХТЕВАНО ЈЕ ДА ИМ "ПЛАТИМ" 400 ЕУРА, да би оне "поступак завршиле брзо и да суду доставе "СТРУЧНО мишљење" у моју корист" - наравно, како сам ПРОТИВНИК КОРУПЦИЈЕ, то сам одбио, а КРИВИЧНА ПРИЈАВА због "ТРАЖЕЊА МИТА" је завршила "у корпи за отпатке", а онда је уследио "СТРУЧНИ поступак" МОЈЕ "САТАНИЗАЦИЈЕ", који траје ево већ 7 ГОДИНА !!! Такође, радници центара за социјални рад, НЕ СВИ, али ВЕЛИКА ВЕЋИНА, узимају "ПРОЦЕНАТ" од "ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА", а нарочито ако тим "хранитељима" доделе ЗДРАВУ, ЛЕПО ВАСПИТАНУ, ОДНЕГОВАНУ и КУЛТУРНУ ДЕЦУ ( за то, сад ПОСТОЈЕ И "СВЕДОЦИ" ) !!! Да би се већ једном ПРЕКИНУЛО ЛАГАЊЕ и ОБМАЊИВАЊЕ ЈАВНОСТИ од стране Министарства рада и социјалне политике и ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, ЧИЊЕНИЦА ЈЕ да је УКУПАН МЕСЕЧНИ ПРИХОД "ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ" КОЈА ИМА 1 ДЕТЕ НА "ХРАНИТЕЉСТВУ", око 60.000 - 70.000 динара ( зависно од подручја локалне самоуправе, на чијој територији имају пребивалиште ), само што је тај УКУПАН МЕСЕЧНИ ПРИХОД "распрачан" на СИТНИЈЕ ДЕЛОВЕ, па се ЛАЖЕ и ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ да је НАВОДНО "плата хранитеља" око 22.000 динара, јер се тада "ПРЕЋУТКУЈУ" ОСТАЛИ ПРИХОДИ ТОГ ХРАНИТЕЉА ( немојте само сад да измишљате, да као "издржавање детета на хранитељству" које месечно износи око 30.000 динара, да се то НАВОДНО "потроши" само на то дете !!! А ту постоји и "ХРАНИТЕЉСКА НАКНАДА" у ДНЕВНОМ ИЗНОСУ од око 450 динара, која се исплаћује "хранитељима" и др. ), а такође се "ПРЕЋУТКУЈЕ" И ТО да радници центара за социјални рад ЗНАЈУ и поједини РАДНИЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД САУЧЕСТВУЈУ У ТОМЕ да поједини "ХРАНИТЕЉИ" УСЛОВЉАВАЈУ БИОЛОШКЕ РОДИТЕЉЕ износима од 200 - 500 ЕУРА, да би им ОМОГУЋИЛИ ДА ВИДЕ СВОЈУ ДЕЦУ У ЈЕДНОМ ТЕРМИНУ ( проблем је у томе, што су се радници једног центра за социјални рад У БЕОГРАДУ "преварили" се, па су мени познатој особи ДОСТАВИЛИ НАПИСМЕНО да треба да "уплати" ЛИЧНО РАДНИКУ У ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД износ од 21.000 динара, како су јој рекли "да се не мучи да иде до поште да то уплаћује на рачун", да би јој ОМОГУЋИЛИ ДА ВИДИ ДЕТЕ, које су јој "одузели" као НАВОДНО "неподобној мајци" 2 - 3 САТА ПОСЛЕ ПОРОЂАЈА и та МАЈКА ЈЕ СПРЕЧАВАНА ОД СТРАНЕ РАДНИКА ЦЕНТРА ДА ВИДИ СВОЈЕ ДЕТЕ И ОСТВАРУЈЕ КОНТАКТЕ СА ДЕТЕТОМ, већ 10 ГОДИНА, а ти "стручњаци" из центра за социјални рад већ неколико година воде спор против те МАЈКЕ да је "ПОТПУНО ЛИШЕ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА" јер су НАВОДНО "СТРУЧНОГ мишљења" да је НАВОДНО "НАПУСТИЛА ДЕТЕ", зато што је приликом првог и јединог сусрета са дететом пре око 5 година, у просторијама Центра за социјални рад на детету уочила НЕКОЛИКО ПОВРЕДА, углавном "подлива" у пределу главе и ПОВРЕДУ "ОТКИНУТЕ "РЕСИЦЕ" УВА" ДЕТЕТА које је учињено од ТАДАШЊЕ "ХРАНИТЕЉИЦЕ" и од тада креће поступак за "Потпуно лишење родитељског права те мајке", а дете је смештено БЕЗ ЗНАЊА МАЈКЕ и БЕЗ "РЕШЕЊА" у ДРУГУ ХРАНИТЕЉСКУ ПОРОДИЦУ, док је тој ранијој "хранитељици" дато друго дете !!! ) !!! И какве ПЛАТЕ радници центара за социјални рад уопште смеју и да ПОМИЊУ !!!!!? Кад се било који БИОЛОШКИ РОДИТЕЉ, обрати за БИЛО КОЈИ ВИД "ПОМОЋИ" од центра за социјални рад, одмах се од стране центра за социјални рад покреће поступак за "ОДУЗИМАЊЕ ДЕЦЕ" и ту ДЕЦУ ПОСЛЕ ПРОДАЈЕТЕ "ХРАНИТЕЉСКИМ ПОРОДИЦАМА", којима МЕСЧНО ПЛАЋАТЕ по 60.000 - 70.000 динара ( које имају по једно дете на "хранитељству" ), а БИОЛОШКИМ РОДИТЕЉИМА НЕЋЕТЕ из ваше "болести" и САМОЖИВОСТИ ДА ПРУЖИТЕ БИЛО КАКВУ ПОМОЋ коју сте ДУЖНИ ДА ИМ ПРУЖИТЕ ( наравно, ОЧИГЛЕДАН ЈЕ РАЗЛОГ, јер од тих јадних родитеља, НЕ МОЖЕТЕ ДА УЗМЕТЕ "ПРОЦЕНАТ", а од "ХРАНИТЕЉА" ТО МОЖЕТЕ ДА УЗМЕТЕ ) !!! А такође, нарочито у Београду, НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ је приметно МНОГО ДЕЦЕ КОЈА "ПРОСЕ" у ПРИСУСТВУ РОДИТЕЉА или ти РОДИТЕЉИ НОСЕ БЕБЕ СА СОБОМ И "ПРОСЕ" - ЗАШТО ТОЈ ЈАДНОЈ ДЕЦИ и тим БЕБАМА НЕ ОБЕЗБЕДИТЕ СМЕШТАЈ У "ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ", а те и такве МОНСТРУОЗНЕ РОДИТЕЉЕ НЕ "ЛИШАВАТЕ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА" И НЕ "ОДУЗИМАТЕ ИМ ДЕЦУ" !!! Свакодневно, ПО СВИМ ВРЕМЕНСКИМ УСЛОВИМА ( киша, снег, сунце, ветар ... ), ту децу бебе и родитеље који "ПРОСЕ", можете видети на локацијама "Зеленог венца", ИСПРЕД "СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ" у Булевару краља Александра, у ул. Народног фронта на раскрсници са ул. Кнеза Милоша, на изласку са "Панчевачког моста" код семафора у смеру ка скверу "Богословија", на "Аутокоманди" ... - ГДЕ СТЕ ТУ, да помогнете ТОЈ ДЕЦИ и ТИМ БЕБАМА ( да сад не залазим у каквим "условима" живе та деца ) !!!? Господо, ви изгледа да НЕ СХВАТАТЕ у СВОЈОЈ ОСИОНОСТИ да се "играте главама", јер међу толиким људима којима сте зло учинили или чините или ћете тек учинити, нарочито у вези ФАБРИКОВАЊА ОСНОВА за "ОДУЗИМАЊЕ ДЕЦЕ", па после тога ПРОДАЈЕ ТЕ ИСТЕ ДЕЦЕ "ХРАНИТЕЉСКИМ ПОРОДИЦАМА", наћи ће се особа/е, које ће имати "кратак фитиљ" и онда НИКО ВИШЕ ВАМ НЕЋЕ МОЋИ ПОМОЋИ !!! Ово НИЈЕ НИКАКВА "претња" и ја немам ни намери, ни вољу, ни потребу за тим, већ је ово једноставан и ЛОГИЧАН УЗРОЧНО-ПОСЛЕДИЧНИ РЕД ДОГАЂАЈА, јер је НЕМОГУЋЕ, да су СВИ ГРАЂАНИ КОЈИ ВАМ СЕ "ОБРАТЕ" НАВОДНО "ЛУДИ" и НАВОДНО "НЕПИСМЕНИ", а да сте ви НАВОДНА "невинашца, анђелчићи, цвећке" и сл. !!! Најпре, ПРЕИСПИТАЈТЕ ПОНАШАЊЕ и ПОСТУПАЊЕ ВАШИХ КОЛЕГА и КОЛЕГИНИЦА, "ОЧИСТИТЕ СМЕЋЕ ИЗ СВОГ ДВОРИШТА", па тек онда можете да тражите нека своја "права" !!! Ово сам навео из разлога што је СУЛУДО ДА РАДНИЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД траже обезбеђење средстава за "ПРОЦЕНУ РИЗИКА РАДНОГ МЕСТА", из разлога што "РИЗИКЕ" САМИ ПРОУЗРОКУЈЕТЕ КОРУПТИВНИМ, НЕСТРУЧНИМ, МАЛОГРАЂАНСКИМ, РЕВАНШИСТИЧКИМ, ОСИОНИМ, АРОГАНТНИМ, БЕЗОРАЗНИМ, ВУЛГАРНИМ и НЕЗАКОНИТИМ ПОСТУПАЊЕМ и ОПХОЂЕЊЕМ ПРЕМА ГРАЂАНИМА, па ОНДА ТРАЖИТЕ ДА ВАС НЕКО ЈОШ И ШТИТИ и "плаћа" ЗБОГ ТОГА - е па господо, кад будете радили ПО ЗАКОНУ, У СКЛАДУ СА ПРАВИЛИМА "СТРУКЕ", по ПОСТОЈЕЋИМ "ПРАВИЛНИЦИМА" и слично и УВАЖАВАЛИ ГРАЂАНЕ ( јер вам ти исти грађани кроз плаћен "ПОРЕЗ" дају новац за плате које ИНАЧЕ ВЕЋИНА ВАС УОПШТЕ И НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ), онда НИКАКВИХ "ПРОБЛЕМА" НЕЋЕТЕ ИМАТИ и ВАШЕ РАДНО МЕСТО НЕЋЕ ИМАТИ НИКАКАВ "РИЗИК" !!! Или ви то СВЕСНО и ЗЛОНАМЕРНО ПРОУЗРОКУЈЕТЕ "РИЗИКЕ", да би сте И НА ТАЈ НАЧИН "КРАЛИ" ОД ДРЖАВЕ, односно од оних јадних људи који НИ ДЕО ваше плате, немају као месечни приход !!! ПРЕКИНИТЕ ДА ОМАЛОВАЖАВАТЕ и ШИКАНИРАТЕ ЉУДЕ који су ПРИМОРАНИ да вам се обрате !!! Господо, КАКАВ и КОЈИ НАВОДНИ "ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД" ВИ ПОМИЊЕТЕ и УОПШТЕ СМЕТЕ ДА ТРАЖИТЕ - за то што "СЕДИТЕ КУЋИ" у тзв. "пасивном дежурству" и кад вас НЕКА "СЛУЖБА" ПОЗОВЕ или кажете да "НИЈЕ ВАША НАДЛЕЖНОСТ" или "УСМЕАРАВАТЕ" НА "РЕДОВАН ПОСТУПАК" У РАДНО ВРЕМЕ ЦЕНТАРА или се појавите после 5 - 6 сати после "позива" ... да не наводим сад детаље и друге примере !!! Господо, какву ви "СОЛИДАРНУ ПОМОЋ" ТРАЖИТЕ, кад имате плате ИЗНАД ПРОСЕКА У ГРАДУ БЕОГРАДУ !!!? Господо, какво "Закључивање ПРОТОКОЛА" ради РАЗГРАНИЧЕЊА "НАДЛЕЖНОСТИ" ви тражите, кад су ваша "ОВЛАШЋЕЊА" и НАДЛЕЖНОСТИ ЈАСНО и ПРЕЦИЗНО ДЕФИНИСАНЕ ЗАКОНОМ и "ПРАВИЛНИКОМ о организацији, нормативима и стандардима рада центра за социјални рад" - ово указује, да РАДНИЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД НЕ ЗНАЈУ КОЈЕ СУ ЊИХОВЕ ЗАКОНСКЕ НАДЛЕЖНОСТИ и ОВЛАШЋЕЊА, па у складу са тим онда је ОЧИГЛЕДНО ДА СУ РАДНИЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД и до сада ПОСТУПАЛИ ПО СВОМ ЛИЧНОМ "НАХОЂЕЊУ" !!! Господо, па у сваком центру за социјални рад имате по 3 - 5 "ДИПЛОМИРАНИХ ПРАВНИКА", те кад НЕ ЗНАТЕ КОЈЕ СУ ВАМ НАДЛЕЖНОСТИ и ОВЛАШЋЕЊА, ШТА ОНДА РАДЕ ТИ ВАШИ "ДИПЛОМИРАНИ ПРАВНИЦИ" који у већини случајева НЕ ЗНАЈУ ДА НАПИШУ НИКАКВУ НИ "ТУЖБУ" НИ БИЛО ШТА ДРУГО ВЕЗАНО ЗА "ПРАВО" ( из конкретних примера, чињеница је да ваши "ПРАВНИЦИ" НЕ ЗНАЈУ да разграниче на пример "ДЕЛИМИЧНО лишење родитељског права", "ПОТПУНО лишење родитељског права", "НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ", "ПАРНИЧНУ и "ПОСЛОВНУ способност", НЕ ЗНАЈУ НА ОСНОВУ КОЈИХ ЗАКОНСКИХ ПРОПИСА СЕ КОЈИ ОД ТИХ ПОСТУПАКА СПРОВОДи, НЕ ЗНАЈУ ДА ЦЕНТРИ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, као "ОРГАН УПРАВЕ" сва своја поступања примарно заснива на одредбама ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ ... ЛИЧНО сам доживео и присуствовао, да "правница" из једног центра за социјални рад, кад је дошла на рочиште да ЛУПЕТА од једној странци, да је она судију почела да "убеђује" да се "развод брака" спроводи на основу ЗАКОНА О ВАНПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ, а да је ПОРОДИЧНИ ЗАКОН само "споредни" закон !!! ), па како имате те велике "фаце" од АРОГАНТНИХ, "СВЕВИШЊИХ", "НЕНАДМАШНИХ" и а у суштини са "суженим" правним знањем НАВОДНИХ "ДИПЛОМИРАНИХ ПРАВНИКА", они требају да вам ПРОТУМАЧЕ и ОБЈАСНЕ ВАШЕ НАДЛЕЖНОСТИ и ОВЛАШЋЕЊА !!! Свако ВАНЗАКОНСКО "ДОГОВАРАЊЕ" и доношење БИЛО КАКВИХ "ПРОТОКОЛА" ВАН "СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ", а са тим и БЕЗ ИКАКВЕ "КОНТРОЛЕ" је КОНТРАПРОДУКТИВНО, НЕУСТАВНО и ПРОТИВЗАКОНИТО, те трба да имате у виду, да те ваше ПРОТИВЗАКОНИТЕ "КОМБИНАЦИЈЕ" БОЉЕ ДА ЗАБОРАВИТЕ и да не треба да злоупотребљавате "ПРАВНИ ВАКУУМ" који је сад настао због предстојећих "избора" !!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ И на крају бих СУМИРАО све ово, на два по мом мишљењу, јединих РЕАЛНИХ "ШТРАЈКАЧКИХ ЗАХТЕВА" : 1. да се Центри за социјални рад ВОЖДОВАЦ и ЗЕМУН, изместе у АДЕКВАТНЕ ПРОСТОРИЈЕ, не толико због тамо запослених радника центара за социјални рад ( сад су у та два центра дошле "значајне" социјалне раднице из Звездаре и из Палилуле, па су и оне довољно "радиоактивне", тако да ће "зрачити" својом "сензибилношћу" и наводном "стручношћу", тако да радницима центара за социјални рад ВОЖДОВАЦ и ЗЕМУН ни нови објекат неће помоћи да се спасу "зрачења" тих новопридошлих "лепотица", "бабадевојака" и "стручњака" ), већ због оних јадних људи који су приморани да се за себе или са својом децом обраћају или долазе у ту институцију !!! 2. да се радници упуте на "Систематске прегледе", где ће се спровести ДЕТАЉНО ПСИХОЛОШКО-ПСИХИЈАТРИЈСКО ИСПИТИВАЊЕ, а затим и ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! Видите, ово је ЈЕДАН ОД НАЧИНА, да се онај НА ЖАЛОСТ МАЊИ и ЗАНЕМАРЉИВ БРОЈ РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, стави "у први план" и да се тим људима који ХОЋЕ, ЗНАЈУ и ЖЕЛЕ ДА САВЕСНО и СТРУЧНО ПОСТУПАЈУ и РАДЕ, омогуће НЕОМЕТАНИ УСЛОВИ ЗА РАД !!! Самом том "СЕЛЕКЦИЈОМ" МЕЂУ ВАМА, када САМИ "ОЧИСТИТЕ СМЕЋЕ У ВАШОЈ КУЋИ и У ВАШЕМ ДВОРИШТУ" ( боље би вам било да "заборавите" и да "ИСКЉУЧИТЕ" шта су ваше колеге радиле СУМАНУТО у претходном поступању ако "наследите" неки "врућ" предмет и да се "оградите" од њиховог претходног поступања, да не би сте и себе довели у ситуацију да се и против вас због НЕЗАКОНИТОСТИ, КОРУПЦИЈЕ и НЕСТРУЧНОСТИ у поступању, настављањем такве "традиције" у поједином "врућем" предмету, покрећу КРИВИЧНИ и ДРУГИ ПОСТУПЦИ ), створиће се и услови најпре за ПОВЕЋАЊЕ ВАШИХ ПЛАТА, СМАЊИЋЕ ВАМ СЕ ОБИМ ПОСЛА, а што онда НИКО НЕЋЕ ИМАТИ "АРГУМЕНАТА" НИ ДА БИЛО ШТА КАЖЕ НИ ДА ОСПОРИ, а такође онда радници центара за социјални рад НЕЋЕ БИТИ НИ У КАКВОМ "РИЗИКУ" и БИТНО ЋЕ СЕ ПОВЕЋАТИ КРЕДИБИЛИТЕТ САМИХ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, а и самих РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! Ја се ИЗВИЊАВАМ на овом ПОДУГАЧКОМ "КОМЕНТАРУ", али ово је САМО "ДЕО" од онога што се "крије" од јавности, од стране и Министарства, а и од центара за социјални рад, о НЕЗАКОНИТИМ и НЕСТРУЧНИМ ПОСТУПАЊИМА радника центара за социјални рад, као и због НЕОСНОВАНОСТИ "ШТРАЈКА" и "ШТРАЈКАЧКИХ ЗАХТЕВА" !!! Али, ту треба имати у виду, да је ово САМО "ПОЧЕТАК" !!! НЕ ШИКАНИРАЈТЕ и НЕ ОМАЛОВАЖАВАЈТЕ ГРАЂАНЕ, који су ПРИМОРАНИ ДА ВАМ СЕ ОБРАТЕ !!! И да знате, да постоји "неколико" особа ( неколико СТОТИНА ОСОБА ), који све то и који вас "ПОСМАТРАЈУ", ШТА И КАКО РАДИТЕ !!! Не можете ви БИТИ БЕЗ ИКАКВЕ "КОНТРОЛЕ", као што сте се до сада понашали !!! С поштовањем и СРЕЋНО !!! 301 :10900: Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Лезилебовићи и демагози. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 8. 4. 2012. at 12:00, eho73 рече ДЕТАЉНО ПСИХОЛОШКО-ПСИХИЈАТРИЈСКО ИСПИТИВАЊЕ, а затим и ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ !!! Господине, сам начин вашег писања је крајње психијатријски суспектан. Заиста вам од срца препоручујем да одете на овај болдовани преглед. Овакве глупости које сте ви написали су опште позната ствар код људи са психичким проблемима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 6. 4. 2012. at 20:37, obi-wan рече Sitnica, a? Па, зависи од угла посматрања. Ситница је за оне који немају ни родитеље ни кућу, ни окућницу, ни комшије који помажу, ни новине да их објаве. А иначе, сви ћемо ми једног дана бити без родитеља. То је зато што смо смртни, знаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука