Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Који смијер, општи или практични!!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Који смијер, општи или практични!!? Општи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Општи. Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! Лијепо је студирати богословију! Плутон је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! Лијепо је студирати богословију! Хвала много, Биљана! Заиста је прави подстрек чути овако лепе речи. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @Плутон Честитам! Да те тај ентузијазам увек држи, да никада немаш искушење разочарења и да будеш на понос својој Цркви, породици и пријатељима. ПС: Књигу у шаке Плутон, Милан Ракић and Anette је реаговао/ла на ово 3 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @Плутон Честитам! Да те тај ентузијазам увек држи, да никада немаш искушење разочарења и да будеш на понос својој Цркви, породици и пријатељима. ПС: Књигу у шаке Хвала @@verum est in beer, трудићу се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos94 Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Да ли неко од форумаша може да разјасни дилему око уписа на Богословски факултет ове године. Наиме, добио сам информацију да од ове године на Богословски ће моћи само са завршеном Богословијом и Гимназијом. Да ли ико зна нешто о овоме? А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ча́ю воскресе́ния ме́ртвых Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Помаже Бог! Имам 29 година и имам велику жељу (призив Господњи) да ванредно упишем Богословију. Завршио сам занат и не планирам уписати Богословски факултет, већ сам мислио уписати средњу Богословску (петогодишњу) и излазити на полагања за ванредну наставу. Течно читам старословенски, разумем руски а енглески нпр. течно говорим јер сам га учио у школи, певам у црквеном хору... Да ли је то могуће, да ли неко већ има сличног искуства са оваквом процедуром, да ли је тешка ? ЧЕСТ С ВАМИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Помаже Бог! Имам 29 година и имам велику жељу (призив Господњи) да ванредно упишем Богословију. Завршио сам занат и не планирам уписати Богословски факултет, већ сам мислио уписати средњу Богословску (петогодишњу) и излазити на полагања за ванредну наставу. Течно читам старословенски, разумем руски а енглески нпр. течно говорим јер сам га учио у школи, певам у црквеном хору... Да ли је то могуће, да ли неко већ има сличног искуства са оваквом процедуром, да ли је тешка ? ЧЕСТ С ВАМИ! Бог ти помого! Чему средња школа са толико година? Ем што фактички не можеш ништа после средње богословске, ем што то можеш и сам за своју душу да читаш и да научиш, ако немаш других амбиција. Треба да попричаш са својим свештеником и владиком и ако ти владика да благослов и ако нема препрека у годинама, онда можеш. NemanjaVa and Ча́ю воскресе́ния ме́ртвых је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Ево једно интересантно (трик) питање које је било код мене на пријемном: Ко је саградио Хиландар? а) Свети Сава, б) Стефан Дечански, в) Кнез Михајло г) Слободан Милошевић У сваком случају, желим ти сву срећу и свако добро од Господа! Зашто је ово трик питање.У трећој књиги Томаса Хопка пише да су св.Симеон Мироточиви и св.Сава саградили Хиландар на Светој Гори. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Људи дај те мало питања ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Зашто је ово трик питање.У трећој књиги Томаса Хопка пише да су св.Симеон Мироточиви и св.Сава саградили Хиландар на Светој Гори. Па видиш да јесте трик питање. У понуђеним одговорима су Свети Сава и Стефан Дечански (кнеза Михајла и Слобу ћемо занемарити, јер се поуздано зна да нису ) У овим оговорима нигдје нема Симеона Мироточивог (оца Св. Саве). тебе је збунио овај Стефан Дечански. А ако ћемо баш ићи до у ситна цревца, Хиландар нису изградили ни Св. Сава ни Симеон Мироточиви, него су га повељом византијског цара добили касније обновили и доизградили. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Не знам за вас,али мене није збунило.Само на једном месту у књизи се налази о градњи Хиландара и ту пише да су то урадили св.Сава и Симеон Мироточиви.Исто тако се само једном спомиње Стефан Дечански и то да га је на сабору Србу у манастиру Жича св.Сава крунисао као првог краља српских земаља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука