Никола Ђоловић Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Туга се може манифестовати на више начина и никада разлози туге нису исти. Неко је основано а неко је неосновано тужан. Има чак људи који воле да буду тужни, а има пак и оних који иако воле стабилност пре или касније пројаве тугу због нечега или некога. Туга не носи негативну конотацију. То пак не значи да треба патолошки волети тугу. Сасвим је разумна туга некога ко је изгубио неког вољеног, али је неразумна туга када неко жели да „експлоатише“ своју тугу тако да буде „виђен“, односно, да компромитује некога својом тугом. Такође, ту су и сузе. Неко плаче основано а неко неосновано. Прекомерна туга убија личност тужнога исто колико и прекомерна радост – то су две крајности. Постоји једна старозаветна пословица која каже: „Мудрост живи у кући жалосних“, али то не би требало да постане аргумент и звезда водиља онима који су подложнији меланхолији. Колико тужан уме да растужи и људе око себе, то најбоље знају и најведрији људи. Имамо један парадокс код Светих Отаца, наиме они су својевремено истицали „дар суза“ али никада њихов подвиг није носио неку сентименталну или депримирану ноту – то је прелест других људи који величају депресију. Њихове сузе су долазиле од: радости коју им је благодат пружала, услед познања Божије љубави и својих грехова, а на крају и због грехова других људи. То само показује величину таквих духова а не затвореност у жалост. Јер када би све било тако очајно, где би се показала њихова нада и вера? У данашњем свету, изван овакве перспективе, сасвим је неминовно да дође до безнађа услед губитка наде и вере, а тиме и до суза и туге. Има различитих туга: неко је тужан због туђег добитка а неко тужан због тога што други нема добитак исто колико и он; неко је тужан због самоће а неко због друштва; неко је тужан на овај или онај начин. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Када сам тужна... Говорим Христу... читаву ноћ.. толико питања. Јутро доноси одговоре. Одем у храм, сједнем у кутак.. и загледам се високо... све моје патње, проспем, све моје боли.. и отрчим што даље... Не волим своја 4 зида, и постанем некад сита свих лутања. Када сам тужна... Често се дешава, али сама себи то допустим, потрудим се бити борац и борити се! Никада битке нису изгубљене.. Ниједна туга није непобјеђена. Пронађем све ситне радости, видљиве и невидљиве голим оком. И наставим се радовати... Не волим тугу. Има људи који се навикну на њу, ... и сами поприме њен облик. Дало ми се то видјети и свјесна сам да то не желим. Тугујем... и туговаћу... све су то осјећања која носи живот. Али ћу се борити. и задње осјећање да ми буде радост. Можда сам сада мало тужна :smiley: Јутро је бићу радосна... Причала сам са сестром, рођеном , која је трудна... туга - недостајање... радост - ново рађање.. Бирам друго 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 која је трудна...Честитам! Који месец? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Sestro Tavita, hvala Ti što si nam otkrila tvoju intimu i podelila sa nama divne reči iz tvog života. Ovo je stvarno prelepo i što je najvažnije "ima silu". Vidi se da je iz Života, tvoje lično, preživljeno. 4chsmu1 Stvarno si mi ulepšala dan! 0104_cheesy Vredi se vraćati na ove reči još mnogo puta a i zapisati na papir. Blagosloven dan svima! Kao i meni. :smiley: "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 која је трудна...Честитам! Који месец? Улази у осми у јуну очекујемо принову... ето у сваком тренутку када помислим на то радујем се.. klapklap Некако то изледа оооооооооволико klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Sestro Tavita, hvala Ti što si nam otkrila tvoju intimu i podelila sa nama divne reči iz tvog života. Ovo je stvarno prelepo i što je najvažnije "ima silu". Vidi se da je iz Života, tvoje lično, preživljeno. klapklap Stvarno si mi ulepšala dan! 0104_cheesy Vredi se vraćati na ove reči još mnogo puta a i zapisati na papir. Blagosloven dan svima! Kao i meni. :smiley: Хвала Ти брате klapklap Једноставно сам пустила да сама себи кажем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Хе, и ја у јуну :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 slavabogu синови! vaistinu Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Ово је много добра фора, тема се зове "Кад си тужан", а онда отворите тему и видите две труднице које чекају бебу, замислите то мало створење Hristos vaskrse vaistinu.... и онда сте СРЕЋНИ! slavabogu 0104_cheesy ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 као код Маше vaistinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Ово је много добра фора, тема се зове "Кад си тужан", а онда отворите тему и видите две труднице које чекају бебу, замислите то мало створење 0110_hahaha :cheesy:.... и онда сте СРЕЋНИ! 0110_hahaha 0104_cheesyПа ред туге, ред среће - живот! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Срећа је и лепша после туге slavabogu и да нема те промене срећа-туга, туга-срећа било би досадно. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjam Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Хвала, Тавита! И себе сам препознала у твојим речима.... slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Хвала, Тавита! И себе сам препознала у твојим речима.... 0202_238 slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука