nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 За то да јесте велики теолог прочитај моју претходну поруку. За ово друго - то је моја искрена нада, а и ситуација на терену говори у прилог томе... Па није нека претерана интелектуалност потребна да се схвати колико је таква еклисиологија накарадна - то зна сваки клиња у првом разреду богословије, а некмоли један доктор теологије. Међутим, да би неко самога себе убедио да је тако нешто исправно, потребна је и те како велика количина прелести и духовног слепила, и управо та чињеница указује на одсуство оне теологије о којој ти и причаш. А што се ситуације на терену тиче - не знам на шта си тачно мислио, мени ствари изгледају управо супротно. Осим ако ниси мислио на ону гласину о шесточасовном састанку са патријархом, што је, колико ја контам, само празна прича... исидорица је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Па није нека претерана интелектуалност потребна да се схвати колико је таква еклисиологија накарадна - то зна сваки клиња у првом разреду богословије, а некмоли један доктор теологије. Међутим, да би неко самога себе убедио да је тако нешто исправно, потребна је и те како велика количина прелести и духовног слепила, и управо та чињеница указује на одсуство оне теологије о којој ти и причаш. А што се ситуације на терену тиче - не знам на шта си тачно мислио, мени ствари изгледају управо супротно. Осим ако ниси мислио на ону гласину о шесточасовном састанку са патријархом, што је, колико ја контам, само празна прича... Ти говориш о правоверности нечијег теологисања. Међутим бивало је и биваће кроз историју великих теолога који су грешили у неким малим и баналним стварима, што наравно не негира њихову теолошку стручност. Бивало је и светитеља који су по неким питањима имали погрешно схватање или недовољно јасно дефинисан став, па ипак су светитељи. Једно питање, мене чисто занима одговор. Вели се да је св.Максим Исповедник у једном моменту сам једини био правоверан. Кога је он тада помињао на литургији ? Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ствари су јасне као дан: Расколници се полако удружују јер немају више подршку као што су планирали. Зато им у помоћ прискачу акакијевци који пљују по свему што је свето у Цркви а наводно то раде за одбрану вере. Ови мученици што праве филмове и организују трибине против Епископа Цркве су марионете у рукама оних који већ дуже време раде на рушењу Цркве. Рекох, споља атеисти, безбожници- изнутра расколници. Њима није циљ да се врате у Цркву, њима је циљ да направе што већи хаос јер то одговара главним послодавцима. И сами сте свесни да такозване новотарије, начин служења, екуменизам ( о екуменизму о коме они говоре нико и не помишља нити један свештеник а камоли Епископ) итд... су само изговор за раскол. Заправо, у расколу је добра пара. То је одавно јасно. Лаковерни људи падају на ову чувену мантру "папизам, екуменизам, новотарије" јер и сами појма немају шта причају. Чујем да на овом снимку нападају Митрополита Јована и некаквој теорији грана о којој нико не говори у Цркви. Дакле, лажу лаковерне и измишљају ствари које нико и не помишља. Када би мало боље анализирали, видели би да су највећи критичари западне теологије управо они које они највише нападају. Но, то њима и није битно, важно је пљувати јер тако једино и могу да одрже ово што су закували. Наравно, не задуго. Ово ће се само од себе урушити. Толико ми се људи јавило захваљујући што су се спасили канџа расколништва. Нажалост, има лаковерних који верују о ове бајкице које су одавно на форуму развејане као плева. Наравно, ако буду хтели да читају, наравно да ће и сами схватити заблуду и вратити се својој Светој Цркви. Мене ти лаковерни и брину. Њих је највише. То јеп огибао живих душа и то злоупотребом амблема и симбола СПЦ! Можда треба организовати едукацију на жру, на пример, једном у две недеље позвати некога ко ће говорити на теме које они злоупотребљавају, као што су:екуменизам, национална смаосвест, папизам, светосавље, итд. ТО СУ БОЛНЕ ТАЧКЕ И ЊИХ ТРЕБА ЛЕЧИТИ! Смиривати ватру. прва се пријављујем да одржим једно разумно предавањце које сам једном већ наговестила о.Ивану и мислим да чланови у које администрација има поверење треба да се активирају. Ближимо се Васкрсу, ваља се мало и тргнути! :lol: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 http://beseda.rs/portal/podcast/oce/20120209_Jelovac.mp3 Отац Миленко Јеловац је све лепо и потанко објаснио о различитим праксама и да то не мора да буде проблем ако живимо у љубави. Наравно, они којима је све то само изговор за расколништво (у коме се лови у мутном у сваком смислу а и финансијском) ове речи не слушају. Важно је да мотају своју причу. Но, не пије више воду то. Зато је почело удруживање са акакијевцима. Немојте само да вас чуди да ће сада они ово да демантују и да кажу да то није истина. Наравно да јесте истина и да људи који иду код Акакија (Немање) иду и код Артемија и обрнуто. Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ти говориш о правоверности нечијег теологисања. Међутим бивало је и биваће кроз историју великих теолога који су грешили у неким малим и баналним стварима, што наравно не негира њихову теолошку стручност. Бивало је и светитеља који су по неким питањима имали погрешно схватање или недовољно јасно дефинисан став, па ипак су светитељи. Не спорим. Ја само тврдим да то овде није случај. Ово је пре случај теолошке неписмености и духовне заслепљености. Једно питање, мене чисто занима одговор.Вели се да је св.Максим Исповедник у једном моменту сам једини био правоверан. Кога је он тада помињао на литургији ? Мислим да се ту ради о баналном поједностављивању у циљу оправдавања расколништва. На који се конкретан период мисли? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 http://beseda.rs/portal/podcast/oce/20120209_Jelovac.mp3 Отац Миленко Јеловац је све лепо и потанко објаснио о различитим праксама и да то не мора да буде проблем ако живимо у љубави. Наравно, они којима је све то само изговор за расколништво (у коме се лови у мутном у сваком смислу а и финансијском) ове речи не слушају. Важно је да мотају своју причу. Но, не пије више воду то. Зато је почело удруживање са акакијевцима. Немојте само да вас чуди да ће сада они ово да демантују и да кажу да то није истина. Наравно да јесте истина и да људи који иду код Акакија (Немање) иду и код Артемија и обрнуто. Оче, то је у реду, али шта је са осталим темама које они потежу?? Ко даје одговоре на то? Теолози, мора се признати, нису подобни да баш на све теме дају одговор, осим неких, Хвала Богу, недавно објављених! Ко ће говорити о томе? Опет понављам: 1. Ова тема се не сме угасити. 2. Треба се покренути даље одо нашег коментарисања - предлог: у оквиру предавања на жру увести циклус едукације и покрити теме које они злоупотребљавају! Довести владику Давида да говори НАРОДУ преко жру, да говори о овом проблему! А зашто? зато што су прешли границу! Организовати се у својим псеудо-светилиштима је једно, а побуњивати народ на јавним местима је друго - при томе користећи се свим болним тачкама за исти тај народ, темама незалеченим, ненаученим! Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Најлакше је манипулисати осећањима и смрћу. То они и раде. Да, све се слажем са тобом. исидорица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Најлакше је манипулисати осећањима и смрћу. То они и раде. Да, све се слажем са тобом. zru zru zru!!!!!! 4chsmu1 То значи да ће бити акције реакције?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Кад буде час, наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Да не буде забуне, ја нисам мишљења да треба ући у рат, али се мора изаћи из летаргије и подсмехивања из удобне или неудобне столице. Граница је, како ми се чини, увелико пређена. Јавни наступ је ствар врхунске одговорности и увек свему даје печат готовости и темеља. Рат треба избећи, али просвета је императив. С обзиром на углед и досадашњи рад форума, рекла бих да је питање морала форумаша да одреагују квалитетно и разумно, а и благовремено! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ма како ова секташка хистерија била ружна и непријатна, мислим да им не треба давати превише важности. Артемијев раскол је само последица слабости и проблема који у Цркви непобитно постоје, и моје је мишљење да се треба фокусирати не на борбу против расколника, већ на просвећивање народа и борбу ЗА Православље. А то је управо оно на чему и (покушавамо да) радимо... А расколници ће се поцепати и дезинтегрисати и сами, без ичије помоћи са стране. Уосталом, већ су се и поделили на неколико међусобно завађених страна, а чак и уједињавање са Акакијем им не би донело ништа, будући да би и то постао разлог даљих њихових подела. Расколници и секташи, по правилу, увек више мрзе једни друге него Цркву од које су се одвојили... feeble and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ма како ова секташка хистерија била ружна и непријатна, мислим да им не треба давати превише важности. Артемијев раскол је само последица слабости и проблема који у Цркви непобитно постоје, и моје је мишљење да се треба фокусирати не на борбу против расколника, већ на просвећивање народа и борбу ЗА Православље. А то је управо оно на чему и (покушавамо да) радимо... А расколници ће се поцепати и дезинтегрисати и сами, без ичије помоћи са стране. Уосталом, већ су се и поделили на неколико међусобно завађених страна, а чак и уједињавање са Акакијем им не би донело ништа, будући да би и то постао разлог даљих њихових подела. Расколници и секташи, по правилу, увек више мрзе једни друге него Цркву од које су се одвојили... Ја сам то и рекла управо, мислим да сам била јасна. Питање је начина просвете, зато сам предложила све ствари!... Афирмација православља да! Ипак, морају се поткачити управо оне теме које су на тапету. Нужно је да се ставимо у позицију онога ко ништа не зна и зато ниједна тема коју упљувавају својим злочестим говором (светосавље, православље, народни иденитет, литургија, итд.) не сме остати неосветљена! Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ја само да се јавим са новом профил сликом! Она је мој став о религиозној психо-дијагнози у почетном стадијуму изучавања и проучавања неправославне духовности, познатој као "неофитска еуфорија" а препознаје се по сталном понављању речи мантре : папапапапапапапапапапаппапааппа и Јекуменизам.... Владан је реаговао/ла на ово 1 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Братијо,ђаво је давно однео шалу. Људи који су отишли на "ону" страну,који су против патријарха Иринеја нису увек неофити,и далеко од тога да су неки људи који су од јуче у цркви. Познајем неке од њих и заиста ми је жао што су се дохватили целе те приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Још мало са новинара.де(бе) Жељко Ињац је један од најбољих људи које сам ја имала прилику да упознам и такође добар духовник а то је чињеница за разлику од свега овога наклапања и клеветања! Жељко Ињац је један од најподмуклијих екумениста који се може срести на интернет форумима. Подмукао је јер стално глуми и лаже друге како он није екумениста, док свим срцем и умом својим подржава и брани све јеретичке и антиканонске ставове и поступке најгорих екумениста у СПЦ (Иринеја Бачког, Атанасија, Игњатија итд.). Тај бестидник бестидно оправдава чак и срамотну авантуру патријарха Иринеја у јеврејској синагоги за Хануку. Онај ко мисли да је Жељко Ињац „добар духовник“, тај вероватно мисли и за Атанасија, Игњатија и осталу екипу новотараца и екумениста да су добри „духовници“. Интересантно, како неко може да процени ко је „добар духовник“, а притом не зна да процени ко издаје православну веру и гази Каноне. Као што се и очекивало, одговор на клевете са екуменског сајта, изазвао је праву лавину на екуменистичком сајту ЖРУ. И на стари начин, што би рекао наш народ, свако се чеше где га сврби, намерно заобилазећи суштину, чињенице и питања наведена у одговору.. Наш јунак Жељко Ињац, мало је спустио лопту, али је невештим маневрима покушао да кроз бачки жаргон од свега направи спрдњу. Од свега написаног, нашим екуменским пријатељима засметала је реч босанчић. Иако је јасан контекст, и дух текста, поновићемо да је Ињац на крајње непристојан начин клеветао вернике бачке Епархије, што није одлика босанца-Србина из Босне. Читајући повремено екуменски форум, стицали смо утисак да се од разних екуменских промотера, Ињац издваја по не таквој острашћености већ балансирању, где је чак једном приликом рекао да се у Љуљацима десило Чудо. Утолико су ове клевете биле мало изненађење, с разлогом више, јер је Жељко могао лично доћи на трибину у свом граду, поставити питања, и „разобличити лажи“ из филма и књиге. Иако некада претерује са бачким жаргоном, правим Србима из Босне иритантно је слушати једног потомка титових колониста, бачкојарачког босанчића који тврди да је Динарац Четник, а није спреман да дође и упозна се са својом браћом, јасно каже шта је неистина и „стане у одбрану Српства у Бачкој“, него немо слуша из певнице како локални свештеник клевеће људе које не познаје, да би исто то урадио и он, само на екуменистичком сајту. То је одлика не Срба из Босне – наших храбрих исповедника и мученика, него титиног босанчића комуњаре(Као Костреш и Чанак). Упада у очи, да је од „ДБ-оваца, који са Чанком координирају нападе на Иринеја и Српство“, Ињац схватио да се ради о „шаци јада“ и да се могу избројати на прсте једне руке. Ако је тако, што се уопште бавити шаком јада, и да ли би ЦИА, и ДБ ангажовали неофите и шаку јада, породичних људи који имају такве проблеме, уместо сам врх, који има моћ, утицај, медије, новац, позиције. Каже Ињац да „артемијевци“ од свега праве теорију завере, па и од пар пријема „на којима се Иринеј дружио са шокачким поповима и попио пар сокова“, опет релативизујући све. Још додаје да су организатори трибине, расуло од породица, са нагомиланим дуговима, и многим проблемима, и пита се одакле им времена и воље да се баве антиекуменизмом и антицрквеним деловањем вл.Иринеја. Из овог закључујемо да Ињац нема ни дугова ни проблема, да је већ једном ногом у Царству Небеском, па да зато има толико времена и воље да се бави неком „шаком јада“. Али ту не стаје наш јунак, него исприча он причу, како су организатори трибине људи, који су се у својој површности везали за неког попа лопова, не схватајући да је наш пастир вл.Иринеј пун љубави и смирења па те лопове премешта и у љубави поучава. Истина, верника који живе у Бачкој, је нешто другачија. Лопове који толико времена нешто раде, а затим „пострадају“, владика или унапређује, као што смо прочитали у текстовима КРИМИНАЛ У БАЧКОЈ(1,2,3део), или их стварно кажњава, како народ каже, „јер су заборавиили да деле“. Остаје питање, да ли је наш пријатељ Ињац, гледајући „прања новца“, његовог бившег попа са општинском врхушком, пријавио то властима, или је као и сада, „мерио реп мртвом вуку“, и то преко сајта, када је све прошло. После свега Ињац каже да је једно указивати на грешке, а друго киптећи мржњом, не знајући, или се правећи наиван као француска собарица, да је народ указивао Владици на грешке, преступе, саблазни, расуло, јавашлук, крађе, екуменизам, непоштовање одлука Сабора, Устава СПЦ, на шта је у ретким случајевима добијао усмени одговор „да док је саобраћајац на раскрсници, семафори не важе“. Верници у Мошорину, Србобрану, Младенову, Суботици, најбоље знају како се пастир односи према стаду, и где завршавају п(л)опови како их назва Жељко Ињац, односно како се постаје старешина, ставрофор, намесник, или секретар. Да не би остали дужни одговор Жељку Ињцу, на његово опет погрешно закључивање, да „ревнитељи“(по Жељку аутоматски и Фарисеји), не знају за преумљење и покајање, па ето нападамо и бивше комунисте и марксисте(попут о.Миленка Јеловца са радио Беседе), подсетићемо да је са његовог сајта највише напада на владику Артемија, његово монаштво и вернике, управо вршено са тих позиција: да су то уличари, бивши комунисти, робијаши(речи бившег вл.Атанасија), као и да међу ревнитељима нема нико ништа против покајника, али када се ти(Владимир Вукашиновић, Вукашин Милићевић, Миленко Јеловац итд) намећу као „савест СПЦ“ и учитељи Цркве, оптужјући своју браћу за покајане грехове(и тако описујући „њихово секташтво и расколништво), спремни смо да кажемо ПОПУ ПОП, А БОБУ БОБ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука