Jump to content

Научно истраживање показало да пост штити мозак

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Научно истраживање показало да пост штити мозак

19 понедељак мар 2012

Posted by radiosvetigora in Занимљивости

Оставите коментар

post-stiti-mozak.jpg?w=529

Један или два дана поста седмично могу заштити мозак од дегенеративних болести као што су Паркинсонова и Алцхајмерова, показало је истраживање Националног института за старење (National Institute on Aging), огранка америчког Националног института за здравље, у граду Балтимору. Овај институт води низ научних пројеката који за циљ имају разумијевање процеса старења и вођење здравог и продуктивног живота.

„Смањење потрошње калорија може да помогне мозгу, али просто редуковање уноса хране можда није најбољи начин да се омогући ова заштита. Боље је смјењивати периоде уздржања, у којима се не једе готово ништа, са периодима када једете шта хоћете“, казао је Марк Матсон, представник Института.

По његовим ријечима, пост повећава енергију и продужава животни вијек, штитећи мозак и кардиоваскуларни систем од обољења повезаних са старењем.

Подели на овим сајтовима

Упашћу као падобранац али и СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

ček ako sam dobro shvatio tekst, može se to postaviti i ovako: periodi povremenog prejedanja svim i svačim štite mozak. :)

То је моја теорија и пракса од када знам за себе.

Него, не рекоше ови који је типик исправан противу алцхајмера.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

То је моја теорија и пракса од када знам за себе.

Него, не рекоше ови који је типик исправан противу алцхајмера.

Ne postoji.Ako postoji,a znaš,reci mi.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...