Marjanovic Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Evo što je kazao sveti Augustin o matematičarima: "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla." Ali, to je zbog toga što su oni vršili magijske proračune i sudjelovali u poganskim obredima, ni zbog čega drugo. Ја сам вазда био слаб из тог предмета, а сад ми је јасно и зашто. :smile: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 Ovo pravite ovdje popis ekumenista? Evo onda najnoviji prilog da vam šta ne daj Bože ne promakne i da ste u toku sa najnovijim dešavanjima: sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 пре 3 часа, Zayron рече Ovo pravite ovdje popis ekumenista? Evo onda najnoviji prilog da vam šta ne daj Bože ne promakne i da ste u toku sa najnovijim dešavanjima: Svejeres ekumenizma. To antihrist hoće da objedini sve vere i da bude poglavar jedne i unitarne religije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 On 18.3.2012. at 22:58, Zamislim se na suncu рече Evo što je kazao sveti Augustin o matematičarima: "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla." Ali, to je zbog toga što su oni vršili magijske proračune i sudjelovali u poganskim obredima, ni zbog čega drugo. Ако сам добро схватио, математичарима су названи неки пророци који су пророковали помоћу бројева? И владика Николај је причао против Европе, многи су те владикине текстове користили у савременим европским интеграцијама, међутим, ако погледате само један плакат фашистичке Немачке који је током другого светског рата лепљен по Београду, биће вам јасно о чему је реч sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 пре 7 часа, grigorije22 рече Питали смо медицинаре да ли ће у скоријој будућности бити измишљен лек који ће помоћи људима који праве овакве клипове, као и оним који их подржавају и шире. Медицинска струка је одговорила да је једини лек рад на сопственој људскости и образовању, а ако то не делује...да такве људе прихватимо са побожношћу као крст који морамо достојно да носимо. Биљана, два је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 Pa, znamo da jeres i jeretik nije istorijski kontekst,....valjda je recimo Arijeva jeres ista u 4.veku kao i sada u 21.veku,....pa, ako je zabranjeno moliti se sa arijancima u 4.veku zbog toga sto su ispovedali jeres i bili zbog toga anatemisani od strane crkve, onda valjda isto i danas, isto su arijanci i isto imaju anatemu i isto nisu u crkvi i valjda isto i ne treba da imamo molitve sa njima,.....inace, zasto ne bi mogli sutra da se molimo i sa artemijevcima pa oni cak nisu ni jeretici nego vise raskolnici (cak mozda i parasinagoga), kada se ovi nasi ekumenisti tamo na tim ekumenskim skupovima mole sa svima i raznim protestantima i rimokatolicima.....znaci posto je istorijski ja mogu sutra da odem na sluzbu kod artemijevaca ili akakijevaca i da se molim sa njima..... tako ispada.... sanja84 and Bernard је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 Мислим да је овде проблем у схватању молитве, а не у томе шта је јерес. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 Пре сат времена, Bokisd рече Pa, znamo da jeres i jeretik nije istorijski kontekst,....valjda je recimo Arijeva jeres ista u 4.veku kao i sada u 21.veku,....pa, ako je zabranjeno moliti se sa arijancima u 4.veku zbog toga sto su ispovedali jeres i bili zbog toga anatemisani od strane crkve, onda valjda isto i danas, isto su arijanci i isto imaju anatemu i isto nisu u crkvi i valjda isto i ne treba da imamo molitve sa njima,.....inace, zasto ne bi mogli sutra da se molimo i sa artemijevcima pa oni cak nisu ni jeretici nego vise raskolnici (cak mozda i parasinagoga), kada se ovi nasi ekumenisti tamo na tim ekumenskim skupovima mole sa svima i raznim protestantima i rimokatolicima.....znaci posto je istorijski ja mogu sutra da odem na sluzbu kod artemijevaca ili akakijevaca i da se molim sa njima..... tako ispada.... Ne možeš se ti moliti sa njima (artemijevcima i akakijevcima) i da hoćeš jer su oni ti koji neće da se mole sa jereticima, oni su protiv svejeresi ekumenizma a tvoj patrijarh je naproti tomu ekumenista i pacifista! Eto tako to ispada ..... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 9, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2020 пре 2 часа, Zayron рече Ne možeš se ti moliti sa njima (artemijevcima i akakijevcima) i da hoćeš jer su oni ti koji neće da se mole sa jereticima, oni su protiv svejeresi ekumenizma a tvoj patrijarh je naproti tomu ekumenista i pacifista! Eto tako to ispada ..... Nebitno je ko je sta je,.... postoji pravilo i kanon da nema molitve sa onima van crkve i treba rasuditi kada i kako ucestvovati u molitvi sa inoslavnima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Фебруар 10, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2020 МОје мишљење- а Ви ме молим Вас исправљајте. О тим свим стварима треба поштовати владике и остале који ваљда знају шта им је чинити. Мислим на то причешћивање и све. Само треба урнебесно пазити на саблажњавање оних наших православних ревнитеља, предивних верних Богу Хришћана, који стварно мисле да је то зло ...и јесте. Али да човек мора мислите и на атеисте, сатанисте и остале Људе, људе наше предивне који су се мало ето..неупознали са Истином, али су првенствено људи. Само знам да смо у гадном сосу, јер смо као људи добро засрајчкали окоље, планету, универзум. Зато са што мање емоција, панике и ко зна чега.. АЛи наравно ја нисам никакав фактор на овом форуму, само жена домаћица која нема појма шта булазни. Хијерархија се мора поштовати. Жене морају слушати мужеве, благослови свештеника се морају тражити...а у озадју свако игра своју игру. Неки свети оци су рекли како се у недаћи треба пуно причешћивати, а оци ће знати да ли беше и Богојављенска вода, света вода иили шта већ може заменити? ..али кад је фрка нема грешака (грехова), очајања. Кад је пост, пост, нема пушења јер пушење је издаја! Дуван је израстао у дупљи нашег драгог нам Јуде кад се јадничак убио...а молитва за самоубицу и издајника је папрена. То има великих последица. Трабуња овде баба сања не схватајте ме озбиљно, ко пуши пуши...Бог ће помоћи да се страсти смире. Само дуван знате и пламен изазивају пожаре, експлозије..хм НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ. и тако кењам ја сад овде да ме извине администрација...банујте ме кад претерам. АААААААААаа ето. Промаших тему, само знам да ја не смем да скидам крст православни и да се молим са јеретицима (да ме извину ) и да кршим правила и саветујем што већем броју људи тако...али ко сам ја да било коме судим и одређујем. Бог је свима дао благослов да чине шта хоће, само да на крају не погину. МОЛИМ СВЕШТЕНИКЕ ДА МИ НЕ ЗАМЕРЕ МОЈУ ГОРДОСТ...грешан сам човек. и да што се више молиш већи Ђаво постајеш...филтрираш околину. АЛи БОг да моћ па изгину страсти. ПО мени једина права је ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА да се не заборави...а овај хаос што ће сад настати са тим екуменизмом.. Боже помози. АЛи Бог же показати и усмерити и ето ух.... Е волим вас људи и праштајте. АЛи канони су канони, правила правила..па ко може нек их што више поштује. АЛи као што рекох ја сам жена домаћица. СЛободно ме банујте. Ето то сад мало контемплира баба. Горда баба...пукла ко кокица "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 10, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2020 пре 15 часа, Bokisd рече Nebitno je ko je sta je,.... postoji pravilo i kanon da nema molitve sa onima van crkve i treba rasuditi kada i kako ucestvovati u molitvi sa inoslavnima. Јасно, али која је то молитва која је унутар Цркве, која молитва гради заједницу оних православних у Африци, Америци, Русији, Србији, северном полу? Јел ствар у молитви или физичкој блискости? sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 10, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2020 пре 2 часа, Дејан рече Јасно, али која је то молитва која је унутар Цркве, која молитва гради заједницу оних православних у Африци, Америци, Русији, Србији, северном полу? Јел ствар у молитви или физичкој блискости? Mislim da je fora i u fizickoj bliskosti, ali i u mentalnoj i duhovnoj i verskoj bliskosti, .....pa tako kada odem bilo gde u hram na liturgiju znam da cemo se moliti Bogu u zajednici iste vere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 10, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2020 пре 16 минута, Bokisd рече Mislim da je fora i u fizickoj bliskosti, ali i u mentalnoj i duhovnoj i verskoj bliskosti, .....pa tako kada odem bilo gde u hram na liturgiju znam da cemo se moliti Bogu u zajednici iste vere. A sa onima koji su 1000 km daleko a iste su vere kao ti ili ja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука