Jump to content

За кога ћете гласати?

Оцени ову тему

За кога ћете гласати 2012?  

157 члановâ је гласало

1. 1. Гласаћу за:

• СНС (Томислав Николић)
      4
    • ДС (Борис Тадић)
      16
    • ЛДП (Преокрет, Чеда Јовановић)
      7
    • УРС (Млађан Динкић)
      2
    • СПС (Ивица Дачић)
      1
    • ДСС (Војислав Коштуница)
      17
    • СРС (Војислав Шешељ)
      12
    • "Двери"
      50
    • Остали
      4
    • Не знам
      10
    • Нећу гласати
      25
    • Још се нисам одлучио- ЖРУ ће да ми помогне :)
      9

Препоручена порука

А можда и код нас неко оснује пиратску партију.

Пирати освајају Немачку

Анкете показале да је странка Пирата постали трећа политичка снага у држави, одмах иза демохришћана и социјалдемократа

Pirati.jpgground=rgb(86, 86, 86)]

Гласају из протеста: чланови странке Пирати Фото Бета[/background]

Тринаест одсто Немаца дало би глас на изборима за Бундестаг – Пиратима, хаотичној странци бирача који желе да гласају из протеста. Према подацима водећих немачких института за анализу јавног мњења, Пирати се, у овом тренутку, сврставају на треће место у страначком спектру.

Изражено у процентима, владајући савез Демохришћанске и Хришћанско-социјалне уније канцеларке Ангеле Меркел освојио би 36 одсто бирачке наклоности, ако би савезни избори били расписани у овом тренутку. Социјалдемократи би добили 24, док би Пирати „укњижили” 13 одсто гласова – за два процента више од Зелених. Преостале парламентарне странке би се обреле испод границе од десет одсто гласова – Зелени (8), либерали (6).

„Пирати ће, колико сутра, сменити Зелене као странку протестних бирача на свим нивоима”, изјавио је генерални секретар Хришћанско-социјалне уније Александер Добринт.

Предвиђање водећег аналитичара бирачког тела у демохришћанском страначком савезу канцеларке Ангеле Меркел ношено је злурадошћу. Владајућа коалиција демохришћана и либерала сматра Зелене најопаснијим ривалом на предстојећим савезним и покрајинским изборима. Формирањем коалиције са социјалдемократима еколози би, извесно, послали Меркелову и њене „сестринске” странке у опозицију.

Коментар Добринта, упркос испољеној пристрасности, није без основа, јер се поклапа са мишљењем аналитичара који истичу да су Зелени „потрошили” аргументе којима су (под)стицали наклоност бирача.

„Хаварија нуклеарне електроцентрале у Јапану је заборављена, а заокрет владајуће коалиције у политици коришћења атомске енергије у мирнодопске сврхе скренуо је ветар са једара зеленог брода”, истиче у коментару „Франкфуртер алгемајне”.

Са друге стране, Зелени су, после прошлогодишње серије успеха на покрајинским изборима, уласком у регионалне владе, потврдили правило, по коме се „карактер” странке мења ако се пресели са опозиционе клупе у владину ложу. „Већина Немаца сматра да су се Зелени прилагодили етаблираним”, коментарише недељник „Цајт”.

Димензије евентуалног успеха Пирата на савезним изборима идуће године условљавају се резултатима које би могли да остваре на покрајинским изборима у мају ове године. После (не)очекиваног успеха на мартовским изборима у Сару, где су се Пирати први пут кандидовали и освојили безмало осам одсто бирачке наклоности, предвиђа се да ће успех поновити у Северној Рајни-Вестфалији, где су расписани ванредни, односно и у Шлезвик-Холштајну где ће бити одржани редовни избори. Према општем мишљењу, будућност Пирата је обећавајућа, без обзира на чињеницу да немају ни партијског статута ни програма.

„Као странка протестних бирача могли би да постану језичак на ваги у коалиционим владама етаблираних, без обзира на (страначке) боје будуће владе”, сматра уводничар „Зидојче цајтунга”. Погодбени облик у коментару, „Зидојче” објашњава чињеницом да Пирате од значајнијег успеха дели недоследност у реализацији демократских начела: „Челници политичких гусара морали би да се дистанцирају од изјава да су жене ’луткице исувише згодне да би биле озбиљно схваћене’ и да се одрекну популистичких парола на уштрб миграната, попут најаве да се према странцима и дошљацима мора односити критичније.”

Извор:

http://www.politika....Nemacku.sr.html

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?p=270501#p270501

ОВОГ ПРОЛЕЋА ГЛАСАМ ЗА РАЗЛИЧАК

Ако нећеш коров, чемерику, чичак,

овог пролећа , гласај за -Различак !

Ако у срцима гори ти пламичак,

ти гласај за бајку названу-Различак!

Сви имају дворце, ти само собичак,

ловорове венце даће ти -Различак!

Ако те сустигне и какав камичак,

ниси јео бунике, гласај за-Различак!

Може и на оку да ти скочи чмичак,

шта ће ти маслачак, гласај за -Различак!

Расте боца на пољани чичка,

лозинка су три струка -Различка!

Гласаће и моја душа мученичка

и наша ће песма бити победничка !

Зачуће се убрзо и песма радничка,

какви ладолежи, док има -Различка!

Довољно је само да кажеш : Драгичка !

Ова ти је година у знаку -Различка !

аутор .Славица Јовановић,

Подели на овим сајтовима

hehe pa nema sanse da cu to da gledam :P

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Зато је храна скупа! Ови изазивају вештачке несташице већ када крену да доручкују.

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Srpski Orao

SASTAV JEDNOG MLADOG DECAKA

... POSVECENOG PREDSEDNIKU TADICU...

( Procitajte )

"Pitate me dali volim Borisa,

znajte tako nešto se ne pita

njega vole svi ljudi širom sveta

Hrvati, Albanci, Bosnjaci i

ostale "drage" komšije,

Borisa volim i ja

voli ga i moj tata voli ga i moja mama

jer on nama drzi porodicu na okupu

ja ne mogu da idem u školu jer nemam para,

moj tata je ostao bez posla

a mama će jos malo

i tako mi ceo dan svi sedimo na okupu kući

i pričamo, pričamo i samo pričamo

a da nije našeg predsednika

mi bi bili razdvojeni,

tata i mama bi radili

ja bih išao u školu,

jeste da bi smo bili siti i lepo obučeni

ali ne bi bili po ceo dan zajedno.

Borisa voli i seljak

jer pre dolaska njegovog,

seljak je morao da ustaje u zoru,

da kopa njivu, da nahrani kravu

a danas

seljak može da spava do podne jer nema kravu

a njivu mu se ne isplati da radi,

Borisa voli i policajac

jer nekada je njemu posao bio dosadan

a danas ima puno posla

oko pljački od strane izgladnelog naroda,

napada huligana i varvara...

Ja jednostavno ne bih mogao

da zamislim život bez našeg predsednika

a ako bi neko drugi došao na njegovo mesto,

ja bih možda počeo svaki dan da jedem

posto se meni zeludac skupio,

od toga bih mogao i da umrem,

što znači da naš predsednik

brine o zdravlju svojih građana,

da nema našeg predsednika

ja nikada ne bih video kako izgleda

kada se dva muškarca ljube,

da nema našeg predsednika

meni bi i prolazak kroz park bio dosadan

jer ne bi bilo ljudi koji spavaju po klupama,

da nema našeg predsenika

mi bi živeli sebično u velikoj zemlji Srbiji,

iako nam tolika teritorija nije potrebna.

Kada noću gladan legnem u sitne sate,

dragi predseniče, ja mislim na te,

moj život bez tebe bio bi bajka,

ti si dragi Borise naša Nojeva barka

Подели на овим сајтовима

Partijska ideologija - Gebels je OK

Radmilo Marković

Dvoje dramaturga su u Gebelsovom tekstu izmenili samo tri reči, poslali ga vodećim srpskim partijama. Odjednom, svima su postala prihvatljiva razmišljanja Hitlerovog ministra za propagandu

Maja Pelević i Milan Marković, oboje mladi i izvođeni dramski pisci, učlanili su se za devet februarskih dana u sedam velikih političkih partija. Partijski ljudi su bili zadovoljni: novi članovi su imali odlične poslovne biografije, te su Maja i Milan za svega nekoliko dana ušli u gotovo svaki partijski savet za kulturu. S obzirom na blizinu izbora, stranke su bile fokusirane na predstojeću kampanju, bile su im potrebne nove ideje, novi ljudi – Maja i Milan su došli kao poručeni. Ubrzo je počelo i razmatranje na koje bi položaje u svetu kulture pridošlice mogle biti postavljene nakon izbora. Zauzvrat, bilo je potrebno da novi članovi predstave svoje poglede i razmišljanja o kulturnoj politici, političkom marketingu, odnosu prema stranci, ideologiji... Tekst o političkom marketingu koji su Maja i Milan poslali je, bez izuzetka, veoma pozitivno ocenjen; pojedine stranke su bile oduševljene.

Nevolja je, međutim, bila što su Maja i Milan bili "krtice" – kao urednici pozorišnog časopisa "Scena", skupljali su materijal o položaju mladih umetnika u Srbiji i o tome vrede li išta obećanja političkih partija o departizaciji i prestanku zapošljavanja po političkoj liniji. Još je veća nevolja bila ta što je pomenuti tekst koji su poslali strankama delo Jozefa Gebelsa, objavljen 1928. godine pod nazivom "Znanje i propaganda". Dvoje dramaturga su izmenili samo tri reči: reč "propaganda" izrazom "politički marketing", reč "nacionalsocijalizam" odgovarajućom stranačkom ideologijom (demokratija, socijalizam, liberalna demokratija...), a Hitlerovo ime je zamenjeno imenom predsednika odgovarajuće stranke. To je bilo dovoljno da tekst svima postane više nego prihvatljiv. Svoje doživljaje u poslednja dva meseca Maja Pelević i Milan Marković su "krunisali" 8. aprila u Domu omladine, gde su upriličili javno čitanje dramskog teksta pod nazivom "Oni žive". Po rečima Maje Pelević, tekst se sastoji od privatnih "četova" razmenjivanih između nje i Milana tokom tog perioda, ali i dramatizacije partijskih sastanaka na kojima su prisustvovali:

"Veoma nam je bitno da sve vreme skrećemo pažnju da je ovo umetnički projekat. Mi smo oboje dramski pisci, nismo istraživački novinari, ali smo hteli da progovorimo o stvarima koje sve naše kolege znaju, međutim, nisu nikad postojali dokazi o tome. Ja sam, na primer, u jednoj partiji bila stavljena na kadrovsku listu za direktora Ateljea 212. Nebitno je o kojoj je partiji reč – sve su bile skoro podjednako otvorene za tu vrstu napredovanja. U drugoj partiji sam otvoreno rekla da bih htela da budem direktorka pozorišta ‘Duško Radović’ i oni su bili vrlo voljni da stanu iza toga. Zaista je bilo šokantno da su sve partije pozitivno odreagovale na Gebelsov tekst. On nije otvoreno fašistički, to je govor iz 1928. godine, kada nacionalsocijalizam još nije bio na vlasti i vrlo je uvijen, ali smo tim tekstom hteli da pokažemo kako je ideologija zaista potpuno izgubila bilo kakav smisao. Kada sve partije na identičan način odreaguju na isti tekst, mislim da to dosta govori, nezavisno od toga da li je tekst Gebelsov; a onda, na sve to, tekst još i jeste njegov", kaže Maja Pelević za "Vreme".

Milan Marković pak za "Vreme" objašnjava zašto je odabran baš tekst ministra za propagandu Trećeg rajha: "On se, pre svega, bavi potrebom za jednom vrstom beskrupulozne propagande. On je ‘neideološki’, na vrlo sličan način na koji danas partije u Srbiji zastupaju ‘neideološke’, postideološke pozicije. Zato su ga, na kraju krajeva, i prihvatili tako dobro, zato što se u stvari upravo bavi tim stvarima – preuzimanjem društvene moći, prožimanjem Ideje, sa velikim ‘i’, u sve pore društva. Kultura u Srbiji je dovedena dotle da mi jednostavno ne možemo da se bavimo našim poslom. Upravnici su postavljeni od strane partija, budžet za kulturu je skoro nepostojeći, velika pozorišta su pred zatvaranjem. S obzirom na to da smo mi izgubili prostor za izvođačku umetnost, pokušali smo da prostor političkih partija iskoristimo za izvođačku umetnost."

Više o ovome pročitajte na blogu autora na adresi www.onizive.wordpress.com.

Male i velike stranke

Maja Pelević ukazuje na razliku u pristupu između stranaka: "Mlađe partije mnogo više obećavaju, pošto one još uvek nemaju svoje ljude, a u partijama na vlasti ljudi su se uglavnom već smestili. Tu je problem što su te partije već skupile svoj kadar, i onda bi već morao da se malo laktaš da bi došao do funkcije, ali princip je isti. Jedino je DSS tražio da, pre nego što nas prime u savet za kulturu, napišemo tekst gde ćemo da se predstavimo sa svojom ideologijom i idejama. Tada nam je palo na pamet da preuzmemo Gebelsov tekst. U svim strankama smo umesto Hitlerovog imena stavljali ime predsednika stranke, a jedino u DS-u smo umesto Tadića stavili ‘Đinđić’ – postoji deo u Gebelsovom tekstu gde kaže ‘sećam se čuvenih Hitlerovih govora’, pa smo shvatili da se zapravo niko ne seća Tadićevih govora. LDP je čak okačio tekst na svoj sajt – bio je pet dana tamo, pa su ga skinuli."

IZVOR: Vreme

Gebelsov tekst u celini: Jozef Gebels: Znanje i propaganda

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...